Saját Youtube csatorna teljes letöltése

Privát Youtube csatornám letöltését szeretném megtenni. (ha sikerül leírom miért)

Olvasgattam a youtub_dl lehetőségeit, de abban csak egyedi letöltések szerepelnek. Ahhoz valahogy nincs kedvem kicsit sokáig tartana  :)

Tud valaki  "egyszerű" megoldást / programot erre a feladatra ?

Köszi, ha van ötlet.

Hozzászólások

<ON>

A fiam és a lányom fürdőkádban játszanak, 4-6 évesek semmi több. Privát videó, semmilyen nyílvános hivatkozás nincs hozzá nem publikus. Csak miattunk nem lájkolnivaló, nagyszülőknek családnak  szól.  A Youtube közösségi irányelveit megsértette ez a videó.

Nem az első amikor én vagy ismerőseim bekerülnek a digitális cenzúrába úgy, hogy teljességgel megmagyarázhatatlan az ítélkezésük. 

Tudom az algoritmus meg a program..... 

Nem nagyon tudom leplezni a dühömet, mert egyre inkább azt látom , hogy a közösségi média mint trend és irányadó felület egyre inkább az önkényé és magukat Istennek képzelő elmebetegeké. Táptalajuk (és nagy tisztelet a kivételeknek) az irányítható digitális idióták.

Majd másformában más helyen ahol talán fel is fogják amit látnak,  ismét megosztom a család távolabbi tagjaival a videókat pancsolásról, játékról rólunk.

<OFF>

Volt valamelyik angol sorozatban (Mitchell és Webb volt benne, ha jól emlékszem), ahol az egyik barát mutatja a fürdőző gyerek fotóját a másiknak. És azt mondja:

- Nézd milyen aranyosan játszik, átküldöm neked a képet.

Mire a másik:

- Ez a te telefonodon baromi aranyos, az én telefonomon viszont bűncselekmény...

---

Értem én, hogy miért ilyen szigorú a YT szabályzata, de őszintén... ha távol vannak a szülők/nagyszülők, akkor hogy osztanád meg velük ezeket a pillanatokat? Privát videók voltak a családnak, nem perverzek örömére lett feltöltve.

Mégegyszer: értem, hogy miért lehet gond az ilyet feltölteni, de azért mégis ott az emberben a vágy, hogy megossza ezeket a pillanatokat a családdal...

"Ilyet"

Az olyan videó mivel másabb mint az ilyen. Egyáltalán ez az egész mire van? Letöltött mozifilmeket feltölteni, hogy aztán a forgalmazó  majd letíltassa?    Nyilván, ha nem lenne privát, rejtett lehetőség,  akkor nem itt töltöm fel mert nem akarom közszemlére állítani. A Youtube felkínálja a privát (nem nyílvámos) lehetőséget, feltételezem pont a nyilvánosság elkerülése végett. Ennek fényében mit tesz a felhasználó.  Használja. Nem pornót tölt fel, nem gyalázkodást...stb Feltölt egy videót, megosztja a privát linket a család távolabbi tagjai között, amin 2 gyerek / unoka spricceli egymást a fürdőkádban és ez milyen vicces.

Te is tudod, hogy nincs arra kapacitásuk, hogy valaki kézzel végignézze az összes frissen feltöltött videót.

Tehát programot használnak. Lehet, hogy a program által megjelölt videót ember is megnézi utána, lehet, hogy nem.

Mit lát a program / ember? Két kisgyereket, ruha nélkül, fürdőkádban. Ha az apa küldi a nagyinak, nincs baj. De mi van, ha valaki olyan tölti fel, akit nem is ismernek, és nem a nagyinak, hanem olyanoknak adja meg a linket, akik fizettek érte? Akkor már baj van. Szerinted a program tudja, hogy ki tölti fel és kinek? Szerintem nem. Feltételezem, hogy gyerekpornó terjesztésre sokan próbálják használni ezt a csatornát is, viszont normális szülő nem tölt fel ilyen videót, aki meg igen, azokból kevés van, szóval statisztikailag jobb eredményt érnek el, ha az összeset letiltják.

Nem érdemes ezen idegeskedni. Ha meg akarod osztani a videót jövő héten, használj valami más eszközt! Én pl. Google Photos-ból szoktam a fényképeket és videókat megosztani a szüleimmel. Bizonyára OneDrive, DropBox, vagy akármelyik másik hasonlóan jól működhet.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

viszont normális szülő nem tölt fel ilyen videót

Citation needed.

Én pl. Google Photos-ból szoktam a fényképeket és videókat megosztani a szüleimmel. Bizonyára OneDrive, DropBox, vagy akármelyik másik hasonlóan jól működhet.

Ez amúgy jó ötlet, de gondolom azoknak is hasonló a T&C-je, szóval nincs sokkal előrébb..

Szerk: amúgy viccesen hangzik (vagy szánalmasnak, attól függ, hogy nézzük), de talán a legegyszerűbb az lenne, ha "cenzúrázná" a videókat. Homályosítás az érzékenyebb részeken, kitakarás; gáz, hogy idáig jutottunk, hogy egy reproduktív szerv természetes, meztelen test mutatása már illegális (az adott platformon bármilyen életkorban), holott mindenkinek van egy, szóval semmi meghökkentő nincs benne, dehát na. A perverzek meg a prüdéria sajnos megtették hatásukat...

Én pl. Google Photos-ból szoktam a fényképeket és videókat megosztani a szüleimmel. Bizonyára OneDrive, DropBox, vagy akármelyik másik hasonlóan jól működhet.

Ez amúgy jó ötlet, de gondolom azoknak is hasonló a T&C-je, szóval nincs sokkal előrébb..

Nem tudom, hogy pontosan hogy működik. Fogalmazzunk úgy, hogy készítettem a gyerekeimről fürdős képet, videót. Készítettem fényképet, amin a kisgyerek bárányhimlős feneke látszik, és a luk is ott a képen. Meg van még pár más olyan kép, amit facebook, youtube és hasonló dolgok helyből törölnének. Ezek a képek is az összes többivel együtt automatikusan szinkronizálódtak a Google Photos-ba. Egyelőre nem szólt értük senki, nem lettek elérhetetlenek, nem törölték őket.

Két dolgot tudok elképzelni: 1) kipróbálod, és vagy működik, vagy nem 2) megkeresed és elolvasod a Google Photos felhasználási feltételeit és levonod a következtetést (és ha ezt választod, összefoglalhatnád itt, hogy mi volt)

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Az a baj, hogy egy gyerekek fürdése videón nem kell feltétlenül kukinak vagy nuninak látszania ahhoz, hogy pedofilok erre recskázzanak, vagy ennek hatására megkívánják a videón látható gyermeket érte menjenek és beszerezzék.

Az ilyen vidókat jellemzően nem azért törlik, hogy a nagymami nehogy meglássa a kisunokájának a fenekét vagy kukiját, hanem a pedo bűnözőktől akarják a gyerekeket megvédeni.

Szóval nem nagyon tudod az érzékenyebb részeket kitakarni, max. ha az egész gyereket eltakarod esetleg?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ez azért messzire mutat...

Strandtól az uszodáig vagy az utcán érdemes inkább zsákban megjelenni mert lehet, hogy valami agyamputált recskázni fog.

Még véletlenül sem ezeket a betegeket kell előkeresni, még  a végén valami pénzéhes ügyvéd megvédi a jogait, a szabad matyizás jegyében.

Ez így teljesen normálisnak tűnik :D

Ha jól sejtem, a Youtube-nak nincs saját nyomozócsoportja vagy rendőrsége, amivel a betegeket előkereshetnék, szóval ez az irány nem opció.

Feltételezem, egyszerűbb lenne az életük, ha nem költenének a feltöltött tartalom elemzésére, de bizonyára valaki leült, elemzéseket nézett, és eldöntötték, hogy az ügyfelek nem szereretnék, ha gyerekpornó vagy felnőttpornó vagy úristen, egy cici látszana, szóval beállították a szűrést. (Azt is el tudom képzelni, bár nem ismerem a konkrét helyzetet, hogy ahogyan a jogdíjas tartalmat tilos, ugyanúgy gyerekpornót is tilos megosztani, tehát törvényi kötelezettség a szűrés).

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Google Photos-ból szoktam a fényképeket és videókat megosztani

Ha azt nézzük, hogy miért itt (youtube) osztottam meg, és miért nem  Google más platformjain, akkor az a véleményem, hogy a youtube-ból kiindulva teljességgel mindegy, mert egy cég, egy mentalitás. :(

  Szerinted a program tudja, hogy ki tölti fel és kinek?

Szerinted, ha azt tudják hol jár az ember, mit vesz...stb, akkor kitartó videoturkálás eredményeképpen, ami  kb 150 klip, ezt az egy videót találták aggályosnak a többi 149 hasonló mellett?  

2012 óta osztottam meg ZÁRT környezetben videókat a családdal. A letiltott ejnye-bejnye videó ~3 éve volt fent. A megvilágosodás most érte el a youtube-ot.

Nem akarom tovább ragozni a dolgot. Sokkal meredekebb, erkölcsi normákat messze meghaladó magyar tartalmak keringenek évek óta ezen a videomegosztón ezres lájkokkal és megosztással, korhatári besorolás nélkül, de az rendjén van. 

"Sokkal meredekebb, erkölcsi normákat messze meghaladó magyar tartalmak keringenek évek óta ezen a videomegosztón ezres lájkokkal és megosztással, korhatári besorolás nélkül, de az rendjén van. "

Az, hogy valamit a YT AI-ja nem jelöl meg, azért távolról sem azt jelenti, hogy rendben van.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Amúgy, honnan kéne tudnia, hogy azok a te pucér gyerekeid? Vagy te honnan tudod, hogy attól, hogy te még nem tudod megosztani, ott ki fér hozzá? (Moderátorok, rendszergazdák - tudom, hogy saját érdekükben zárt rendszer, de akkor is.) Legyintenél, ha véletlen kikerülne a linkje mégis? Ha én üzemeltetnék ilyen szolgáltatás, no way, hogy engedjem az ilyen tartalmat, saját érdekből és nem prüdériából.

Azért vedd számításba hogy egy ilyen videó sajnos csemege néhány elfajzott pedofil embertársunknak. A yt szerintem jogosan alkot policy -t, amit te elfogadsz a regisztrációval és használattal. Ha azt írod alá hogy minden vasárnap fejre állsz akkor jogilag köteles vagy minden vasárnap fejre állni, de ez esetben egy teljesen érthető és logikus szabály alkalmazásáról van szó.

A privát vagy családi videóknak szerintem nincs keresnivalója social mediaban, facebook profilban, twitteren, youtube -on, vagy bármilyen publikus helyen. Még akkor sem, ha nem kereshető a videó. Ettől nem lesz privát, hiszen a linket elég véletlenül vagy direkt elküldeni ide-oda, ahonnan aztán elindul majd.

NAS-on a helye, vagy privát felhő tárhelyben, ahonnan dedikált céloknak osztod csak meg. Vegyél egy synology -t, kapsz hozzá ingyen dinamikus domaint meg lets encryptet meg tokot és vonót, úgy lehet használni mint egy g drive -ot, maximum nem drive.google.com lesz a címe hanem más :) Oda aztán azt teszel fel, amit akarsz, és nem csap le a yt cenzúrája.

(amúgy az sokkal idegesítőbb amikor felraksz egy családi videót, és véletlenül van alatta egy kis jogvédett zene. Jó esetben csak a teljes hangsávot tiltják le, rosszabb esetben az egész videót törlik kérdés nélkül).

Self hosted, open source megoldás (g drive szerű file szinkron de sokféle kiegészítő van hozzá). Lehet otthon üzemeltetni (jelen), vagy VPS-en, de saas -ban is elérhető sztem.

Én ezekre használom:

- file szinkron notebookról szerverre (nevezzük backupnak)

- telefonról fotók automatikus feltöltése (icloud off), contact list feltöltése

- emberekkel random dolgok megosztása "private" linkekkel

Amikor pár éve szakdolgoztam akkor a konzulensnek is ezen keresztül adogattam a friss doksit :)

Én az egész cuccost dockerből futtatom (az adatok data volume-okon), és az egészet naponta egy másodlagos diskre is lementem. Az az egyetlen eset nincs lefedve ha a házi kukaszervert meg a laptopot egyszerre lopják el, de a többi esetekre jó :)

Ne feledkezzünk meg a videokonferenciás képességeiről sem! Családon belül simán bírja a forgalmat.

Még a LibreOffice-t akarom beizzítani, és akkor már nagyon önállónak hiszem magamat :-) (persze lesz még ezer függőség, de minden nagy út az első lépéssel kezdődik).

A docker-t kéne megtanulni, meg ezt a docker-nextcloud megoldást meglesni, ha lenne érkezésed többet írni a kivitelezésről, én örülnék neki!

Ha csak fájlokat akarnék a hátterben szinkronizálni pl. 2 mobilról + 1-2 laptopról egy kis onprem fájlszerverre, akkor a sok sallang nélkül egyszerűen ezt meg lehet vele csinálni egy komplett VM farm felhúzása nélkül? Herótom van a minden szart is csinál még mellette megoldásokkal.

Opnsense rúterre kötnék egy külső vinyót USB-n, és ha azzal össze tudnám lőnni, az nekem eleg lenne. Nyilván esélytelen dolgot akarok megint, igaz?

A standard nextCloud szerintem pont ennyit tud. A videokonf meg a többi az mind telepíthető (asszem appnak hívják, de egyet sem telepítettem, maximum amik defaulton ott vannak).

Én valamilyen nextCloud "disztribúciót" keresnék, amiben VM-ben vagy konténerben össze van az egész pattintva (kell ugye webszerver/php-fpm, mysql, redis, reverse proxy a lets encrypthez és ssl terminationhöz...), szóval kézzel tuti hogy nem állnék neki, mert tök értelmetlen meló.

https://github.com/nextcloud/docker

Itt én ezt használom: https://github.com/nextcloud/docker/tree/master/.examples/docker-compos…

Gyakorlatilag kitöltöd a szükséges adatokat ebben a két fájlban, majd docker-compose up -d és örülsz. Persze ahhoz hogy ez működjön, a dockert futtató géphez (akár fizikai, akár virtuális) kell valamilyen hostnév (akár valami dinamikus dns), és ha nincs kint direktben az Interneten akkor 80+443 portokat be kell forwardolni. Nem csak a böngészős felület megy https -el hanem az "alkalmazásos" :) is.

 

https://github.com/nextcloud/nextcloud-snap

Előre gyártott VM-ek: https://www.hanssonit.se/nextcloud-vm/

NAS-on a helye, vagy privát felhő tárhelyben, ahonnan dedikált céloknak osztod csak meg.

 Ezen már agyaltam egy időben, van is NAS szerverem. De ezek a free dns szolgáltatások amik kellenek a könnyebb állandó eléréshez baromi megbízhatatlanok.

A Cloudflare-nek van teljesen franko REST API-ja es a GitHub tele van mindenfele nyelven irodott wrapperekkel az API korul.

Egy Python script-et nagyjabol 10 perc alatt ossze tudsz pattintani, azt beforgatod egy @hourly cronjob ala es soha tobbe nem kell ranezned.

Roses are red
Violets are blue
Unexpected '}' on line 32