Liberálisok, fegyverek és csúnya valóság

Fórumok

Sokadik csoda szép példája, ahogy a liberális eszmék mennek a kukába, ahogy szembetalálkoznak a valósággal.

https://www.redstate.com/kiradavis/2020/04/10/815520/

A szerzőről külön csemege, hogy fegyverellenes volt régen, nő és fekete.

Ha angolul nem akarod elolvasni a kurucon lefordították:

https://kuruc.info/r/6/212756/

Hozzászólások

Hany "es ha a te gyereked iskolajaban lovoldoznenek?"-et fogsz kapni ezert. :( Kb odaig lat egy atlag os europai polgar.

En itt hatarozottan a velemenykisebbseg vagyok azzal, hogy nekem nagyon tetszik az, ahogy a second amendment fogalmaz.

Márt volt erről szó más topic-ban és igazad van. Nekem az a furcsa, hogy pont a liberális gondolkodásnak kéne megengedőnek lennie, de valamiért fordítva van. Ezt még megértem, hogy egy liberális mindent tiltani akar ami nem liberális, mert ez a liberalizmus lényege :) de fegyverek mit vétettetek az ideológiájuknak? 

Egy, Egyből Kettő, Kettő meg Egy. Ez minden mérték alapja, minden élet csirája, számok, nevek építőköve.

Mindenhol mast hivnak liberalisnak. Nalunk a SJW SzDSz volt liberalis. Arrafele a kommunistak hivjak magukat annak. Marpedig amikor hatalomra kerulnek, az az elso, hogy elveszik mindenki mastol a fegyvert, hogy utana konnyebb legyen gulagra kuldeni a masvelemenyueket. "One man with a gun can control 100 without one."

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Hát az amcsik többsége, nagy szerencséjükre, inkább ebben hisz:

"God created all men, but Samuel Colt made them equal."

:)

Egy, Egyből Kettő, Kettő meg Egy. Ez minden mérték alapja, minden élet csirája, számok, nevek építőköve.

Hát, a fegyvertatásnak nem sok közvetlen köze van a liberalizmushoz, az USA konkrétan tele van (és volt) fegyvertató liberálisokkal :)

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”

Nyilván van közöttük, de alapvetően a fegyvertartás tiltogatása demokrata sport pl https://hu.euronews.com/2020/01/21/usa-tobb-tizezer-fegyverparti-demons…

Egy, Egyből Kettő, Kettő meg Egy. Ez minden mérték alapja, minden élet csirája, számok, nevek építőköve.

En ertem ki mit mivel kevert itt ossze. Ez a jobbos szavazos valtozata annak, amikor valakirol egy kaliforniai "atlagbalos" feltetelezi, hogy abortuszellenes, kreacionista, es vakkomondoros, amiert nem jelent meg a pride-on.

Jobbrol balrol hajlamosak az emberek ennyire egybitesek lenni.

Sajnos így van, nem csak itt, hanem minden fórumon, ez egy erősen érzelmi kérdés. Az viszont gáz, hogy a szkértők is így közelítik meg. Az M1-en egy "szakértőnek" sikerült egy ilyet mondania, amikor a növekvő amerikai fegyvereladásokról volt szó:

Véleménye szerint nem lehet garantálni, hogy a fegyvertartási engedéllyel rendelkezők nem követnek majd el bűncselekményt. Az elmúlt negyedévben több mint 16 iskolai lövöldözés történt az Egyesült Államokban - tette hozzá.

Hát az ilyen érveknek csak gratulálni lehet.

Azért néhányan próbálkoznak értelmesebben is, pl http://www.pecshor.hu/periodika/XIII/kiss.pdf

De ez a cikk ha jobban átgondolod, nem is igazán a fegyvertartásról szól.

Egy, Egyből Kettő, Kettő meg Egy. Ez minden mérték alapja, minden élet csirája, számok, nevek építőköve.

szerintem egy olyan cikknél, amiben pl ez van, nehéz lenne bármilyen, akár pro, akár kontra érveket érvényesíteni, mert ez már becélozza az olvasói kör milyenségét és fogékonyságát a logikus érvekre:

 

"Honnan tudja a férfi, hogy azok liberálisok? Sokkolta őket annak felfedezése, hogy nem sétálhatnak csak úgy ki a boltból egy fegyverrel"

Fel szoktak merni, hogy milyen oldali emberek milyen kotodesu sajtot fogyasztanak. Republikanus oldalon ott a Fox, de emellett 1/3 aranyban ott a liberalis oldal is. Centristaknal szinten vegyes a kep, liberalis oldalon 95% libsi. Marpedig ha valaki csak abbol tajekozodik, akkor tenyleg meg fogja lepni, hogy nem setalhat ki csak ugy a frissen megvett fegyverevel. (Tim Pool emlitett tobbszor egy ilyen felmerest, legutobb ugy max. 1-2 hete)

Crowder egyszer tartott egy szokatlan "Change my Mind" epizodot, ahol ket fegyverellenes egyetemistat elvitt loterre, akik nagyon elveztek a dolgot, venni is akartak maguknak valamilyen pisztolyt, de egyikuk biztosan fennakadt az ellenorzesen. (reg lattam mar, emlekezetbol irtam)

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Az élethez való viszonyulásnak vannak olyan pillérei amik alapvetően meghatározzák az ember identitását. Az USA-ban a fegyvertartás is ilyen. A cikk nem tudományos munka, hanem egy újságíró véleménye, nyilván nem készített a fegyverboltos reprezentatív felmérést  vevőivel, mégis biztos vagyok benne, hogy nagy százalékkal találja el a vevői beállítottságát. Ez olyan mint a cigánybűnözés. Vannak olyan elkövetési formák ahol előre közel biztosan tudod, hogy milyen származású volt az elkövető, pedig nyilván nem minden cigány bűnöző és nem csak ők követhetnek el olyan bűnt. Csak hát az arányok...

Egy, Egyből Kettő, Kettő meg Egy. Ez minden mérték alapja, minden élet csirája, számok, nevek építőköve.

Egybites idiotak mindent elhisznek, csak ugy is kell talani. Sot a legtobb meg csak nem is 1 bites, de ha jol talalod az idiota mindent bevesz es meg hirdet is kesobb sot evangelizal. Ez igy mukodik. Mutatta a TV.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Szerkesztve: 2020. 05. 24., v - 13:20

Megtudtam a cikkből, hogy:

  • A liberálisokat sokkolta annak felfedezése, hogy nem sétálhatnak csak úgy ki a boltból egy fegyverrel.
  • Onnan tudjuk, hogy ők liberálisok, hogy sokkolta őket annak felfedezése, hogy nem sétálhatnak csak úgy ki a boltból egy fegyverrel.

Ami a cikkből kimaradt:

-Honnan volt tudható, hogy a fegyvervásárló egy nem liberális hazafi?
--Örült neki, hogy két hetet kell várnia a fegyverre!
-De akkor a nem liberális hazafiak örülnek, és támogatják a liberalizmust?
--Öööö...
-Ön bizonyára okos, többdiplomás ember, ha ennyire logikusan átlátja a helyzetet, és megírja az internetre egy kurva komoly oldalra, hogy igaz legyen.
--A kurva anyádat, hogy szerinted liberális bölcsész vagyok!!!
-Köszönjük az interjút!