Korlatlan mobil internet velemenyek

Tisztelt kozosseg!

A celterulet vezetekes net lefedettsege hianyaban korlatlan mobilnetre van szuksegem, es bongeszes kozben szembejott a  https://korlatlanmobilinternet.hu ajanlata.  Van valakinek elso kezbol szarmazo tapasztalata a szolgaltatoval?

Hozzászólások

Mi tetszett meg benne? Össze tudnád foglalni?

trey @ gépház

Inkabb azt irom le hogy miert gondoltam korbekerdezni: bar maga a csomag jonak nez ki (az arakat en sem tudom), es ugy tunik kevesebb sz@rozas van a megrendelessel mint egy "igazi" mobil szolgaltatonal, a marketingjuk pont olyan amitol a felnott, sokat latott netpolgar agyaban megszolal a veszcsengo es gyanakodni kezd.

Azért amikor a huszonsokadik e-mail címet se fogadja el, az azért gyanús... Utána meg csak akkor enged tovább, ha a sikeresen bekamuzott mobilszámra (nem létező számmezőből választott szám) és a nemlétező, de valami csoda folytán megevett e-mail címre küldött kódot beírja az ember.

Ha valami ennyire jó, de ennyire titkos, akkor mehetnek oda, ahova gondolom, olyan kísérettel, amilyet kívánoknekik... :-D

Szerintem én őket találatam meg márciusban, egy hivatal költözése kapcsán, aztán nem engedélyezték, hogy megrendeljem. Szintén egy másik hivatal viszont megrendelte, egy hónapja kérdeztem, jónak mondták. 10 Mb/s a telekomos internet sebesség, az LTE a telenornál kb. 80 kb/s, ezt használják. olyan 10 000 Ft/hó, meg talán kérnek egy havi letéti díjat, meg a routerért szintén valamit. Megadtam mobil számot, azon erőssen hívogattak, hogy miért nem rendeltem meg, de vagy 2 hívás után lekoptak.

gyrgyvrs

> a vezetékes internet korszaka is lassan lezárul

Nyilvan. Ahhoz kepest a desktop Linux eve mar reg eljott.

 

Gondolom ez valami flottas dolog - talan azert nem irjak ki az arakat?

Ha esetleg valaki hajlando volt regisztralni, es kiderult, hogy mennyiert szolgaltatnak, megtenne, hogy elarulja? Koszi! En nem alkartam csak azert e-mailt + telefonszamot megadni, hogy megtudjam az arakat.

/sza2

Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

"Munkatársaimmal 18 éve azon dolgozunk, hogy": még 3 napot hozzádobhattak volna, hogy legyen weboldal is. Mert ez nem az.

Miért is?!

Mert nincsenek ugráló, villogó, körös-körül izgő-mozgó sz@rságok? Vagy mert lassabb eszközön is gyorsan görgethető? Esetleg azért, mert a fehér (kép- és animációmentes) háttéren a fekete betűk olyan remekül olvashatok, amihez még szemüveg sem kell?

Bárcsak minden weblap hasonlóan letisztult, sallangmentes és lényegre törő lenne.

Ha itt talalkoznek eloszor ezzel, akkor en is becsuknam az ablakot egy "Pffhht, *#*&@#*, meg mit nem!" kisereteben, viszont mar mas flottaknal is lattam, hogy a szerzodesuk nem engedi "hirdetni" az araikat, de ha barki kerdezi, akkor valaszban elmondhatjak. Ennek fenyeben ez egy sima Telenoros flottanak tunik es elvileg nem kene, hogy muszakilag rosszabbb legyen, mint egy barmilyen Telenoros elofizetes. Ha ugyis csak netre kell, akkor meg az a kerdes sem merul fel, hogy kie a telefonszam (hasznalaoe vagy a flottakezelo cege).

Azért, mert nem ez a standard. Ha az lenne, amiről te beszélsz és ez lenne tele "ugráló, villogó, körös-körül izgő-mozgó sz@rságok"-kal, akkor is gyanús lenne. Egyébként attól, hogy nem trendi, még egy átláthatatlan gagyi szar. Ha mégis jó a szolgáltatás (kétlem), akkor majd tanulnak belőle.

Egy letisztult, átlátható, mégis modern weblap sablon kb. 20 dollár. Igénytelenek, komolytalanok így.

Nem az a baj, hogy nincs design, hanem hogy szófosása van annak, aki csinálta. Szörnyű..

Ráadásul ha UTF-8, akkor miért vannak a forrásban ilyenek:

Cube a környékünkön 30 Mbps-nél nem tudott többet, átlagban 10-20 Mbps között tudott, szóval a jobb routerrel és jobb antennával kb. 30-40 Mbps-re számítottam

Továbbá nagyon jó az oldal aljáról elérhető másik oldaluk is: http://extraszoftver.hu A legnépszerűbb szoftverek harmadáron!

Az oldal nem működik
A(z) extraszoftver.hu jelenleg nem tudja kezelni ezt a kérést.
HTTP ERROR 500

Pedig annyira szerettem volna a legnépszerűbb szoftvereket harmadáron megvenni :)

Ez az oldal azért is jó, mert könnyebb lenne felsorolni, hogy mit nem telepítettek rá, mint azt, hogy mit igen. Van rajta PHP 5, python, és perl is.

Apache/2.2.22 (Debian) PHP/5.4.45-0+deb7u14 mod_python/3.3.1 Python/2.7.3 mod_ssl/2.2.22 OpenSSL/1.0.1t mod_perl/2.0.7 Perl/v5.14.2 Server at extraszoftver.hu Port 80

A 404 oldalukról vagyok ilyen jól értesült.

Normális weboldalon PHP 5-nek eleve nem kéne lennie.

Psszt, elárulom az IP-címemet: 192.168.0.14

nem mondom, hogy gyanús, de megér egy ejnye bejnyét:

Saját WEB lap : Alapítva: 2002. 02. 12.

Néhány cégkeresős (helyből 3-at néztem felületesen): Alapítás dátuma : 2005.04.19 

Lehet, hogy jogutódlással alakult át 2005-ben, na de azért mégis illene ezt leírni.

Nekem már ettől nem tetszene!

----------------------------------------------

Őszintén, én nem tudtam, hogy egy magyar cég el tudja számolni a bitcoint-ot.

----------------------------------------------

Titokzatosan érdekes a hozzáállásuk az árak leírásához, igen nagy titok

Ugyanott:

>>>  Kérjük, hogy a saját (ne a céges) elérhetőségeit adja meg!

Ez csak nekem szúrja a szemem egy olyan cégnél ahol céges partnereket is várnak?

----------------------------------------------

Automata ügyfélszolgálat:
36-1-445-1557

Inkább csak az ő érdekükben remélem ennek semmi köze hozzá és csak én néztem be, vagy csak ott rosszindulatúak:

- https://www.kihivott.hu/telefonszam/0614453652

-----------------------------------------------------------------------------------------------

NIC.HU

 

domain:    korlatlanmobilinternet.hu
Domain-használó neve:    Extra Invest Kft.
Utca, házszám:    Kőszál u. 14.
Irányítószám, település:    1163 Budapest
Ország:    HU
Telefon:    +36208022230
Telefax:    
Névszerver:      ns.extralink.hu
Névszerver:      ns2.extralink.hu
Regisztrálva:    2016-10-14 14:01:14      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Módosítva:    2018-05-20 23:33:31         <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
     
Regisztrátor:    Deninet Kft. (Registrar)
Utca, házszám:    Bercsényi u. 79/b.
Irányítószám, település:    1188 Budapest
Ország:    HU
Telefon:    +36-1-2960075
Telefax:    +36-1-2960076
URL:    http://www.deninet.hu/

Hát nekem nem valami bizalomgerjesztő ez a cég. (A "weboldalukról" inkább nem nyilatozom.)

"Nagykereskedelmi szerződésünk értelmében szuper árainkat nyilvánosan nem mutathatjuk meg..."

Asszongya "szuper árainkat". Aha. Oké.

Hát. Lehet, hogy nem lenne rossz az ajánlatuk (nem tudom, mert azt sem írják le az oldalon, hogy mi az ajánlatuk :D), viszont szerintem pontosan ezek azok a cégek, amik után jön a szomszéd 73 éves nénike hozzám, hogy "aranyoskám...mostanában furcsán kevés a pénz a bankszámlámon...mintha nem gyünne a nyugdíj".

Az külön csoda, hogy az ajánlókat kiteszik b+ névvel, várossal...

Nekem van "korlátlan", mert kellett valami kvázi vezetékest kiváltó. Nézegettem ezeket a mindenféle flottákat, a phn meg az isten tudja hol keringő excelekkel, fehér embernek az egész elborzasztó. Az ephonenak (ha reklám, akkor nyugodtan korrektúrázzátok svájci érdekeltségű voip szolgálatóra, vagy mit tudom én) van elfogadható megoldása baszakodás nélkül, te szerződsz, nekik fizetsz, akár kártyával is. Ugyan tény, hogy ahogy néztem egy kicsit drágább, mint az ilyen megoldjuk okosba' izék, de ingerküszöb alatt van. Sajnos nemrég meglépték, hogy a korlátlanból havi 1TB lett, ami miatt egyébként kissé húzza az ember az orrát, viszont a usecaset még így is bőven fölé lövi, szóval maradt. Műszakilag pont ugyanúgy telenor, mint ahogy néztem ezek 90%-a, szóval egykutya. 

Jo ideje mar csak a Telenornak van korlatlannak mondhato csomagja, publikus IP miatt kamerasok/riasztosok/otthoni szerveresek is azt viszik. Valoszinuleg ez is az. Es igen, az 1TB az en szememet is szurja kicsit, bar meg soha nem sikerult elerni. De legalabb valaszhatsz, meg huszonparezer es tenyleg korlatlan... 

Garantált sebesség 0. Szóval nincs net, nem baj, azt kapod, amit ígértünk, de fizess érte?

Mióta a NHH közölte, hogy amit megígérnek, azt bárhol tudni kell a lefedettségi területen bármikor, mert különben vastagon meg lesznek szeretve, azóta ez van. Sajnos nem ért el odáig az ész, hogy legyen valami statisztikailag releváns dolog belőle, amiből végső soron a user jön ki szarabbul.

azt leszámítva, hogy minden szolgáltatónak kell riportot küldenie, TÉNYLEGES mérési adatokról is, amihez természetesen hozzáférsz.
így nem csak a garantált, és ígért, de a teljesített sávszélességről is lehet képed.

Valamint ott a szélessáv.net -en az NMHH mérőautója, ami járja az országot és párhuzamosan készít méréseket mindhárom mobilhálózaton.

mert az senki nem fogja neked garantálni, hogy a pincédben is működni a fog a net, ahol éppen hogy tudsz hanghívást indítani.
egységsugarú felhasználónak nem lehet megmagyarázni ilyeneket, ezért a 0 garantált.

Egyébként mi volna a releváns? garantált 32kbps?

Telenor Hello Data előfizum van van, amikor még volt ilyen az eredeti norvég felállással. Árban messze veri a többi "korlátlan"/korlátlan csomagot. Nem értem miért vezették ki.

És mivel közvetlenül szolgáltatónál van, nem fenyeget az sem, hogy a flottát előfizető másodszolgáltatót valaki elbaltázza, bedőlnek, stb.

Mert tul jol belott csomag lett, aztan rajottek a szolgaltatok hogy lehet dragabban is arulni.

Nekem is olyanom volt, hivtak is tobbszor nem akarok e valtani rola, mert hat kivezettek. Nyilvan csak rosszabb ajanlatot tudott tenni, szoval nem csak nekem volt kellemetlen a hivas.

Egy fel ora alatt osszerakott bootstrappos site ahol valami noname flottas csomagot arul.

Igazabol nem tudok olyat mondani, ami miatt erdemes lenne egyaltalan elgondolkodni rajta.

A válasz amit keresel: DIGI

echo crash > /dev/kmem

Szerkesztve: 2020. 05. 22., p – 17:16

.

Őket nem ismerem, de van néhány garázs cég, aki magát flottának szerződi le a szolgáltatóval, flotta árakat kapnak, ezt továbbértékesítik bárkinek valamennyi haszonnal. Egy ilyen céggel érintőlegesen összefutottam. Működik, csak minden ügyintézés lassúbb, plusz sokkal jobban rágörcsölnek a későn fizetésre, mert amúgy is szerény a bevételük a megmozgatott pénzhez képest.

Maga a szolgáltatás valamelyik nagy mobilos cégtől jön, tehát abban valószínűleg nem lesz különbség.

Viszonyításképen, Győr környékén minden második ember az Audi flotta tagja, ami 8 forintos percdíjat jelent, 3500 forintért korlátlan beszélgetés és 5GB internet, stb. Ezt magánemberként nem kapod meg, az ilyen cégek viszont igen. Gondolom egy +20-30% körül rátesznek és továbbadják. 

Gondolom, h hivatalosan magasabb áron nem adhatnák tovább uis továbbértékesítést szinte minden ilyen szerződés tilt.
Az, hogy továbbértékesített távközlési szolgáltatás - mint mondjuk egy irodaházban - ez egy dolog. Az, hogy veszel 1000 SIMre előfizut 5000ért, majd 7000ért továbbadod, ezt még az okosabbak is úgy csinálják, hogy "klubtagsághoz" kötött, az ár azonos, csak mellé kell fizetni a klubtagsági havidíjat...

"rágörcsölnek a későn fizetésre" - most őszintén... van mondjuk 20% hasznuk, egy havi nemfizetéssel fél éves árrésüket bukják, mert a nemfizető(k) helyett rendezik a számlát, hogy ne rántsa magával az egész flottát... A mobilszolgáltatónak megvan az apparátusa a behajtásra, egy nagyságrendekkel kisebb cég nem nagyon tud ilyennel érdemben foglalkozni.

ps: hallottam már olyat, hogy pl Telenornál egyik flottás kártya hasított amikor másik flottás kártyán éppencsak csorgott a net. Egymás mellett időben és térben is... A szolgáltató szerintem gond nélkül tudja differenciálni a flottákat egymástól, igy szerintem hihető, hogy what you pay is what you get.

Lehet, hogy valóban klubtagsági van és nem továbbértékesítés, részleteiben nem ismerem az üzletmenetet. Alapvetően annyi a lényeg, hogy $random magánszemélyek gyűjtője, hogy flotta legyen. 

A rágörcsölést okát is értem, szerintem egyike lehet a választási szempontoknak, hogy akarsz-e ilyen garázscég mentalitással küzdeni. Mondjuk a Vodafone-nak is megígértem egyszer hogy otthagyjuk őket, mert a havi 100e+-os befizetés mellett elkezdtek korlátozni valami 7e forint miatt, miközben meg 24/7 kellett a telefon...

Ja, korlátlan mobilnet. Így használhatod korlátlanul azon korlátok között, aminek a keretében működik, magyarán ha épp van térerő, nem túlterhelt a mobiltorony, épp elérhető a te területeden, és biztos vagyok benne, hogy a korlátlanságra is van egy ***-os apróbetűs rész tele korlátokkal, hogy ez nem vonatkozik erre meg amarra, ennyi giga, amannyi tera. Erről mindig az a szólás jut eszembe a szabadságról, hogy szabad ember szabad országban azt csinál, amit szabad. A mobilnet sose fogja kiváltani a vezetékes netet, nem is arra való. Hanem ha telón, táblagépen, laptopon van el valaki utazás közben, akkor meg tudja nézni az e-mailjeit, meg egy-két weboldalt, és hallgatni tudjon egy kis zenét.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

szerintem akik otthon használnak mobilnetet, kb ~20%-ban fixen van telepítve. Több okból:
1) ha ki van vezetve kültéren, akkor jobb a jelszint (simán lehet annyi különbség, h 1 v 2 modulációt tud ugrani pusztán ettől)
2) plusz az irányítottság végett is uez

Értsd: egy komolyabb usb stick helyett pl egy SXT-LTE igaz, h 2-3x annyiba kerül, de eleve 24h üzemre van tervezve, és irányított antennája is van, ami elvétve van stickre

hát, ha egy helyre veszel egy bérelt vonal jellegű szolgáltatást azt nem gondolnám, h át akarod vinni (időnként) máshová.
ha meg költözöl, akkor átrakja a szolgáltató.

Pl településtől több 10km-re útépítés, akármi, mobil irodakonténer, mobilkórház ilyesmik

Szerkesztve: 2020. 05. 23., szo – 10:32

Kaptam hasznos infokat, koszonom, kulonosen {hzsolt94,dii,djsilas,l.larpad}nak! Eloszor az emlitett svajci domaines ceggel veszem fel a kapcsolatat.

A CSS velemenyezeseket is koszonom mindenkinek.

A "weboldaluk" vagy annak nevezett valami 2 mp-ces görgetése után jobb sarok close gomb

Ez a vélemnyem:-)

Zolee001

Amikor rákattintassz az árak-ra, akkor derül ki, hogy írni kell valakinek, vagy pofázni valakivel. Az ilyen szolgáltatót messzire kell kerülni.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

probalj valahogy bekerulni egy egyhazi flottaba. kb fele arai vannak mint ezekben a csodaflottakban.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Letezik korlatlan mobilnet ilyen 2000ft/ho aron? vagy alomvilagban elek?:D

Szerkesztve: 2020. 05. 26., k – 11:25

Ez egy eleg jo kis lista a temaban:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1KrOe5ns-q5rMHabOg1z-WlxHFu8_OitBlzA8FtJ0BfQ/

IQPro evek ota problema nelkul mukodik(nekem es tovabbi 4 ismerosomnek is) 5 000ft/ho a korlatlan net husegido nelkul. Kb 5 000- 6 000ft az egyszeri belepes. Nem szukseges uzletbe bemenni megrendelestol szamitva 2-3 napon belul postan erkezik a SIM(Telenor). Lemondast kovetoen a SIM kartyat es amibol kitorted vissza kell postazni, ne dobd el;)

Ha korlatlan net es kulso IP (nem fix) szukseges akkor uzlet.telefonflotta@gmail.com 6 000ft koruli aron adjak havionta, husegido nelkul. Kb 5 000- 6 000ft az egyszeri belepes. Szerzodest postaznak es uzletbe kell bemenni a SIM(Telenor) ert. 1.5 eve hasznaljuk csaladon belul, nincs vele problema.

 

Zsotya

" Ha korlatlan net es kulso IP (nem fix) szukseges akkor " - sajátdomainrenincspénzem @ deazértjóvagyokpontakármi -nek küldj egy e-mailt...
valahogy nem tudom komolyan venni azokat az üzleti vállalkozásokat, akiknek saját domainre sem telik (tök mindegy, hogy igény, vagy pénz hiányában).

Valakinnek ezzel van tapasztalata?

http://mobilinternet.ephone.ch/

16 gépre kellene wifin keresztül 3 napra. 

Illetve be lehetne ezt egy irodába állítani utána? Telekomos net van 10/1 Mbit, fix IP. Ha simán rádugnám a switch-re, működhetne együtt vele, mivel a telenor nálunk vagy 80/15 Mbit/s tud.

gyrgyvrs

Van olyan az ügyfélkörben, ahol évek óta ez látja el nettel az egész céget (8 gép, kamerarendszer, webes szoftverek, email, guest wifi, stb.) és eddig hiba nélkül működik. De váltani fognak róla valamelyik flottásra, mert már nem korlátlan az adatkerete. Egy Mikrotik wAP LTE-ben van a SIM kártya, teljesen stabil. Telenor a műszaki háttér.

https://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Van, asszonynak vettem, mert az irodának bérelt helyiségben nincs net, betettem valami kis mobil 4gs wifi routerbe, gyak hurcibálós netnek használjuk. Működik, technikailag telenor.

Sajnos tavaly bemondták, hogy 1 terra, utána nagyon drága, az rosszul esett, de igazából csak elvi szinten, a gyakorlatban --nekem-- nem fáj. A hurcis router meg úgy látom kényelmes nagyon, asszony szereti, a hotspot kapcsolgatást nem hiszem, hogy megszokta volna.