Raspberry Pi elérése internetről

Létezik az, hogy a Digi valahogy korlátozza azt, hogy az otthoni hálózaton routerre kötött eszközöket kintről meg lehessen szólítani?

Nézem ezt: https://www.raspberrypi.org/documentation/remote-access/access-over-Int… - hogy egy Raspberry Pi-t, amit a belső hálózaton elérek ssh-val, el tudjak érni kintről is, és nem megy. Még a ping se mutatja az IP címet, bár ez talán nem is releváns. (Vagy a whatismyipaddress.com által mutatott cím nem az, ami nekem ehhez kéne?)

Egyszer régen már megoldottam, hogy az itthoni egyik linuxos gépet lássam kintről, de már nem emlékszem, mi volt a trükk.

A routeren beállítom a fix IP címet és a DMZ-be beteszem ezt, illetve a PortForwarding-gal is játszottam, és nem és nem. A Raspberry Pi sshd-beállítását is próbáltam matatni, hogy figyelje a 0.0.0.0-t, de nincs eredmény.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 05. 19., k – 15:20

Nézd meg hogy mi a routered szerint a külső IP címed. Ha a 100.64. 0.0/10 tartományba esik, akkor CGNAT-ol a DIGI-d. Írni kell egy emailt, és akkor pár napon belül kapsz egy "rendes" IP címet, azon jobban fog menni.

Lehet hogy carrier grade NAT mögött vagy, a szolgáltatótól lehet kérni ennek a megszüntetését.

Szerintem ne tedd DMZ-be az Rpi -t, maradjon a privát hálózaton és egyenként adj rá statikus port mappinget.