Teamviewer, Chrome rdesktop alternatíva

Fórumok

Milyen alternatívái vannak a Teamviewer, Chrome remote desktop -nak? 

Amit tudnia kell:

- Szinte észrevehetetlen legyen a különbség, mintha az adott desktop előtt ülnék. 

- Videólejátszás tökéletesen működjön, kép-hang csúszás nélkül. (Nem videózásra kell de ez a sarkalatos pont. Ha ez működik akkor általában más is. Game streaminget is írhattam volna.)

- Használja ki a rendelkezésre álló sávszélességet. Azaz ne rontsa feleslegesen a desktop képminőségét amikor lokális neten rendelkezésre áll egy gigabites kapcsolat. 

- Nem kell opensourcenak lennie, de természetesen ha van az preferált. 

Amit nem kell tudnia:

- Központi szerver NAT+távoli eléréshez. Megoldom a ddns-t és portátirányítást ha az kell. Bár inkább oVPN.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 05. 18., h – 15:46

Láttam már Steam Linket app/desktop streamelésére is használni, furcsa megoldás, de ott működött.  

Amúgy meg lokális hálón az AnyDesk optimális körülmények között képes átlőni a videót (próbáltam HD videóval már), de szerintem távolról ez nem fog menni...

update: most látom h Linux kategória, de most már itt hagyom... ezek ugyanis Windowson történtek :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Notepad.exe-t fel kell venni külsős "játéknak". Majd azt Steam streamként elindítani. Így lesz egy egész képernyős notepad.exe a kliens gépen. F1-gyel lehet Helpet kérni ami a defalt böngészőben nyílik meg és innentől van teljes desktop is. 

Igen jó megoldás, talán a legjobbak között van, mert játékra van optimalizálva. Viszont sajnos például az első privilégium szintkérő ablaknál lefagy a remote desktop. Például ha valamihez admin jog kell, az ilyenkor megjelenő ablak hazavágja a távoli képernyőt. Látszik, hogy alapból full-screen programokra lett tervezve. 

AnyDesk úgy látom már van Linuxra. Ez akár jó is lehet ha nem követel állandóan kereskedelmi licencet, mint TeamViewer társa. Még akkor is ha én adom infrastruktúrát. Távolról pl oVPN. Localban meg eleve közvetlen a kapcsolat.

Szerkesztve: 2020. 05. 18., h – 16:14

Nem probaltam csak ezt a videot lattam a temaba...

Szerkesztve: 2020. 05. 18., h – 16:28

 Steam Link / Nvidia -nak is van vmi remote play szolgáltatása gondolom adaptálható. valamekkora latency mindenképp lesz, 

"Szinte észrevehetetlen legyen a különbség" - ennél pongyolábban keresve se lehetne megfogalmazni

"Videólejátszás tökéletesen működjön, kép-hang csúszás nélkül" - ha egyszerre / ugyanannyit csúszik a kép & a hang (késleltetés) az már jó? Vagy valósidejűhöz jól közelítő dolgot akarsz?

**

tökéletes -re törekedni lehet, elérni nem. :) Sajnos emberek vagyunk :)

A Remmina egy kliens program amit tud RDP és VNC protokollokat. Illetve még sftp és ssht is, de ezek nem remote desktop kategóriásak. VNC-n hang alapból nincs. RDP-n pedig elég csúnya kép-hang szinkronhibákat tapasztaltam. Nem lag, hanem videóhoz képest elcsúszott hang. Ez nem a Remmina hibája. Ezt nyújtja az RDP szerver oldalról.