Hosting szolgaltatas aram dij

Sziasztok,

Azt a hosting szolgaltatot keresem ahol a legalacsonyabb az aramdij, nagyon nagy fogyasztasu gepek szamara, szunetmentes halozat nem szukseges. Van valamilyen tippetek hol erdemes erdeklodni?

koszonom.

Hozzászólások

nem olcso lesz az aramdij, hanem alacsony.

Koszi, jo hogy valaki a hup-on figyeli a helyesirast.

Coinbányászat? Mostanában ott az a trend, hogy gázmezőkhöz építenek mobil adatközpontokat, valamint elcsalják az áfát, vámot és ha lehet az áramot is inkább okosban szerzik be.

az áramdíj a hazai szolgáltatóknál egységes kell, hogy legyen, mivel - tudomásom szerint - nem áramkereskedők*, így kizárólag a sztenderd díjat (34,48Ft/kWh) számlázhatják tovább

amiben eltérés lehet az a hűtési faktor (PUE) díja (ennek a szorzója 1,4 és 2 között szokott mozogni)

 

*kivétel lehet mondjuk az MVM gépterme ha ott tudsz helyet bérelni ;)

A helyzet távolról sem olyan rossz mint közelről...

az áramdíjba, magába nem, a kiegészítő költségek, mint a hűtési faktor és esetleg egyéb móka, az mind kiegészítő tétel, a számlán is külön szerepel

szerintem nem érdemes önmagában nézni ezeket, a szolgáltatás összárát kell figyelembe venni, de ehhez pontos adatokat kellene megadnod

A helyzet távolról sem olyan rossz mint közelről...

Én csak érdeklődni szeretnék, hogy mik ezek a nagyon nagy teljesítményű gépek, ahol az áramdíj fontosabb, mint a négyzetméter díj? Olajradiátorokat akarsz betenni?

értem én, de polcosnál is általában csak bizonyos mértékű fogyasztás van a csomagban, az a fölötti igényt/fogyasztást már számlázzák (ha adnak ilyenre lehetőséget)

azaz ott is játszhat az áramdíj, miközben az elhelyezés díja marad a vicc kategóriában

A helyzet távolról sem olyan rossz mint közelről...

Mekkora az a nagyon nagy fogyasztás?

Nagyon jokat mosolygok a hozzaszolasokon :-) vegulis nem olyan nagy fogyasztok 20.000-30.000W osszesen. Az 5-10.000 Ft elhelyezesi dij az aram szamlahoz kepest nem tetel.

Szerkesztve: 2020. 05. 13., sze – 16:46

Az Osszesen, nem egy fogyasztot jelent, hanem tobbet.

kicsit kibonthatnád :)

a 20-30kWh hány fogyasztó között oszlik meg? azaz hány eszközt akarsz elhelyezni?

ez a fogyasztás, sztenderd géptermi körülmények között 5-7 full rack fogyasztása; ha ezt visszabontom /eszközre, akkor polcos elhelyezésben sem 5-10ezer forintos összegről beszélünk, mert az az eszközönkénti díj

 

amúgy az nem gépterem ahol nem biztosított a szünetmentes tápellátás, szóval egyre érdekesebb az igény :)

A helyzet távolról sem olyan rossz mint közelről...

6-7db eszkoz, egy polcon elfer, de nem ertem a kerdesek relevanciajat egy rackszekreny berlese sem tetel az aramdijhoz kepest. Meg lakossagi arammal is szamolva ami 24 Ft korul is van mar, is elhanyagolhato kvazi.

Vegulis a kerdesemre egy erdemi valasz sem jott :-) lehet torlom a topicot.

Nem is fogsz kapni valaszt/otletet se amig el nem mondod mi a joistent akarsz. Nalunk a broadcast csapat kinyirt egy eaton szünetmentest mert rendszeresen abba dugdosták a lámpákat, meg az erősítőket. Aminek ekkora fogyasztása van és csak 6-7 eszköz az szinte biztos, hogy nem is szerverterembe való

Amit tudni lehet tőled:

- 20-30kWh a fogyasztási igény

- 6-7 eszköz(?) eszi meg ezt az energiát (azaz kb egy eszköz(?) kb. 4,2 kWh fogyasztással bír, ez következtetés már)

- nincs igény szüntementesre

 

A kérdésed információhiányos, ehhez méltó válaszok születtek. A topikod végig arról szól, hogy megfejtse a nép, mit is kérdezel. Vagy bontsd ki az igazság minden részletét vagy ha 50 évre titkosított projekted van, akkor vegyél fel szakembereket, akik megoldják neked, amit te jól láthatóan nem tudsz. A fizetett szakikkal aláírathatod a titoktartási kötelezettségük tudomásulvételét. De úgy kérdezni, hogy nem árulod el a kérdést, majd gúnyolódni, hogy nincs releváns válasz, rólad állítja ki a bizonyítványt. Töröld az értelmetlen topikodat, ettől ugyan sokan kikészülnek majd, de megéri. :)

" - 20-30kWh a fogyasztási igény " biztos vagy ebben? 20-30kW teljesítményről regélt a kolléga... Oké, azzal egy óra alatt pont ennyit fogyaszt, de a fogyasztást számlázási ciklusra szokás megadni, ami célszerűen egy-egy naptári hónapot jelent, annyi idő alatt meg a 30kWh nem igazán sok - számolj utána :-P

Szerintem arra próbált utalni, hogy nem jól használod a mértékegységeket.

A kW a teljesítmény, a kWh meg az elfogyasztott energia. Az előbbinek azért van jelentősége, mert az ellátást, hőelvezetést, stb... ehhez mérten kell méretezni. Az utóbbi alapján meg a villanyszámlát fizeted. Végignézve, ahogyan próbálsz másokat osztani a topicban szerintem duplán gáz, hogy ezzel nem vagy tisztában.

Szerkesztve: 2020. 05. 13., sze – 16:46

-

Külföldi terem is lehet? Ha igen,hány kmen belül?

Keress a belvárosban egy társasházat/szállodát nagy melegvizes igénnyel. A "szervereid" hűlnek a vízhűtéssel, az áramszámlán meg osztoztok :)

Ja vagy keresek olcson videken egy napos elhagyatott mezot, lerakok parszaz napelemet, akkukkal meg egy kontenert, mobil netet es kesz. Mukodik magatol. Valakit meg ingyen odakoltoztetek orizni.

Egy cég akinek dolgozom napelemparkokat is épít. Katonai bunkert is vettek. Kérdezték mit kezdjenek vele. Mondtam kezdjenek gombatermesztésbe. Ilyen helyeken mind van kis építmény, mobilnet, rack (router, switch, NVR-ek, kamerák, motorvezérlő, ajtónyitó, stb ..). Ha KÁT felett megveszed az áramot.. de nem hiszem, hogy jogilag meg lehetne oldani.

A fold tobbi reszen meg tudok uborkat paprikat paradicsomot termelni, azt meg eladom a nagybanin kis mellekesnek.

mar irtam korabban, valaki family frostos kocsit alakitott at, az is jo megoldas jol szigetelt a fagyis kocsi :-)

"20-30kWh a fogyasztási igény"

Mekkora a tömege? Mert a salgópolcok és a állpadló teherbírása korlátozott... Daruzható vagy tagoncázható legyen a terület?

Salgo polc terhelhetősége 130-650kg / polc
Álpadló pontszerű terhelhetősége 2000-15000N tipusfüggő...
Egy 1kW-os elektromos bojler 43kg + 100l víz tömege. Ha 30db 100l-es bojlert akar betenni egy szerverterembe 1290kg + 3000l víz tömege lesz, ami elfogyaszt 30kW áramot :)

Írd már le nekik, hogy ASIC bányászgépeket akarsz berakni, mert így napokig menni fog a barkochba...

Nem nagyon hiszem, az nem Mo-n van, itt legfeljebb szeretnenek ezzel sokat keresni. Jelen, itthon elerheto aramarak mellett ez csak egy alom, es a nepszeru coin-ok sem hoznak mar tul jol. Ez egy sima nyereszkedesi kiserlet, aminek semmilyen formajat nem dijazom.

asic gepenek nem kell hosting terem klimaval meg minden. ezek siman elfutnak kulso homersekleten, csak legyen sok levego. a kinaiak is igy csinaljak a nagy farmokban. max ha nincs szuro, akkor neha tisztani kell. elobb fog elavulni minthogy elromoljon.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Nem pontosan értem, miért ide jöttél a kérdéssel. Az igényed géptermi szempontból nézve bőven a nagyvállalati kategóriában van, amire nincs szabott ár egyik szolgáltatónál sem, egyedi ajánlatot fogsz kapni. Arról viszont itt nagyon-nagyon keveseknek lehet fogalma, hogy az egyes szolgáltatók kereskedőinek mi a mozgástere egy ilyen ajánlatkérésnél illetve, hogy mennyire fog élni vele az adott kereskedő.

Ráadásul a megadott távolságon belül leginkább Magyarország jön szóba, így a megszólítandó szolgáltatóból sincs sok.

Azt javaslom, írjál egy ajánlatkérést a szóbajöhető néhány szolgáltatónak és válaszd ki a legmegfelelőbbet közülük. Javaslom, hogy az ajánlatkérésben jelezd azt is, hogy milyen időszakra tervezel szerződést kötni, mert az árat jelentősen befolyásolja. Több műszaki konkrétum is kell, mert az érzésem az, hogy ezek viszonylag kis eszközök nagy hőkibocsátással, ami komoly műszaki problémákat okozhat az üzemeltetőnek - jobb ezeket előre tisztázni, mert utána kevesebb kérdést kapsz vissza.

Üdv,
Marci

Minimum X/4-et szeretne, de sokkal jobb, ha a szolgáltató fizet neki. Egy próbát megér alapon, mint fentebb írta.

A rögvalóság az, hogy hacsak nem erre specializálódott szolgáltatóhoz megy, kb. mindenhonnan elküldik a búsfenébe. A kisebbektől azért, mert vagy nincs ilyenre kapacitásuk, vagy túl drágán vállalnák, a komolyabbaktól pedig azért, mert amint meghallják, hogy milyen eszközökről van szó, közlik vele, hogy mely felmenőjébe próbálja meg inkább ezeket berakni, de ne hozzájuk. Az igazán komolyak pedig nyilván nem is állnak szóba vele.

Szerkesztve: 2020. 05. 15., p – 16:20

Sok ilyenre specializalodott szolgaltato van itthon is es kulfoldon is igen, kulfoldon meginkabb. Talan azt vartam, hogy tobb szolgaltatot ismernek itt a forumtarsak mint en magam vagy a szuk kornyezetem. Lehet, amennyiben nem ilyen specialis igenyem lenne csak siman hostingot, tarhelyet, ip cimet barmit keresnek akkor is erdeklodnek itt, hatha van valakinek tapasztalata, javaslata es ezeken figyelembe veve merlegelnek.

Szerkesztve: 2020. 05. 15., p – 20:16

Megfogod az asicot es kibaszod az erkelyre. Semmi baja nem lesz, mert elobb lesz "hatekonytalan" uzemletetni mintsem beszarjon. Tengeren tulon voltam egy farmon, ami egy gat mellett volt 0,012$ volt kWh az aram, kulso levegovel hutottek, ugy nagyjabol 1500 eszkozt. Ugy megerte, felezes elott havi 2-3 milliot kerestek. Par hete, honapja tura videot is tettek fel tecsore. Kerdezd meg oket.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.