Telepíted a kormányzati kontakt követő appot?

https://virusradar.hu/

 

 

Vélemények?

Hozzászólások

Grrrrrrrr.....

10-féle lény van:
-- aki ismeri a bináris számrendszert,
-- és amelyik nem.

Olyan cuki, hogy már azt se írjuk lassan le, hogy nem telepítjük fel, mert felhasználónév alapján rögtön lesz egy lista, hogy kik a renitensek :) .

Gotta love these police states.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Szerkesztve: 2020. 05. 14., cs – 07:29

Dehogy. Elöbb váltok valami nokia 3310-re. :)

LLLLLLÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁZZZZZAAAAADDDDDDÁÁÁÁÁÁSSSSSS!!! :D

Elvileg minden országnak ingyenes app: https://nextsense.com/

NEXTSENSE DONATES
STOPKORONA! MOBILE APPFOR TRACING EXPOSURE TO COVID-19

  • Based on Bluethooth technology
  • Available to other countries for FREE

https://virusradar.hu/

Alul olvasható is, hogy a Nextsense adományozta az appot (és gondolom a szerver oldali kódokat) és a KIFÜ üzemelteti.

A NextSense full ingyen adta azt a kódot, amit mondjuk Ausztriában csak az első körben 2 millió euróért fejlesztettek mások, rosszabb minőségben (aztán még ráköltöttek pár raklapnyi további pénzt). Lett volna magyar jelentkező is, jó PR-ral, hasonló nagyságrendben. És egy ilyen rendszerért a 2 millió euró is aprópénz lett volna nekünk is.

Mi a biztributornál szintén full ingyen lokalizáltuk, vezettük a projectet, segítettük az illesztést. A Voda ingyen adja -májusban- az SMS-eket. Talán a külsős GDPR tanácsadók kaptak pénzt, erről nem tudok részleteket. Ennél nehezen lehetne olcsóbb egy project.

De ezek mind fent vannak a weboldalon (a Voda esetében a hírekben). Mint ahogy a válaszok az itteni felvetések jelentős részére is, ezért azok egy szakmai fórumon eléggé elszomorítanak. Ha egy átlag troll írja le, azzal nincs mit tenni, de itt azért elvárnám, hogy aki hozzászól, legalább a weboldalt elolvassa, majd logikusan végiggondolja, esetleg megnézi az app jogosultságait, amik a Play Store-ban fel vannak sorolva (ha már mélyebben nem auditálja - az se lehetetlen, nem is túl bonyolult, de az már valóban felkészültséget igényel).

A Facebook falamon (ami nyitva van: https://www.facebook.com/nemesdaniel/posts/10157887042910033) örömmel válaszolok a valid kérdésekre. Aki gondolkodás nélkül anyázik, annak az javaslom, vegyen egy nagy levegőt.

Bocsi én az app weboldalát nem láttam Trey cikkéig. A play storeban meg egy szó sincs adományról (Vodáról se és rólatok se), KIFÜ van mint fejlesztő. Így megkövetlek. Sajnos a KIFÜ-s projektekről első körben nekem nem a gazdaságosság szokott beugrani és amikor megláttam az apk assetjei közt a macedón hálózatos tutorial videót kicsit felment a pumpa. :D Legközelebb igérem, hogy az app weboldalával kezdek. ;) 

Szinte ezzel volt a legkisebb gond, mert a költségvetés nem szakmai kérdés (és a Store leírásban nincs is helye ennek). Amit írsz, azt értem és megértem, de ha úgy tetszik, ez a project a szabályt erősítő kivétel.

Sokkal inkább elszomorít, amikor valaki ezen a fórumon ír szakmailag butaságot, akár gyorsan korrigálható tájékozatlanság, akár más az oka.

Szakmailag brrrrr. De társadalmilag előnyös lehet. Egyszerű emberek is megértik, magától üzemel. És fancy!

A társkereső app-ok ugyanezt csináljak, közelség alapján adnak tippet, hogy kivel kezdj beszélgetni. De hogy ott vagy itt mit használnak fel az adatokból még? 

Szerkesztve: 2020. 05. 14., cs – 08:57

törölve.

Érdekes lenne tudni hány % -ban közvetlen másik emberről kapja el valaki a vírust. Ha ez a % alacsony, akkor az app false infót ad. 
Én sokkal jobban tartok attól, hogy a boltban olyan dolgot fogok meg, viszek haza amire korábban valaki rátüsszentett (bolti polcszervizes, nem is feltétlen a bolt alkalmazottja).

Pl. boltban valki rátüsszentett a tejre. Hazahozom. Gyerek, feleség jól megfogdossa, elkapja. 
Ezt hogyan követi az app?

Nyilván sehogy. De ezt senki/semmi se követi. Arról van szó, ha te már összeszedted a nyunyókát  nyavalyát, akkor a veled kapcsolatba kerültek legyenek értesítve mert együtt áltatok sorba a Tescoban 5 percet.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Azt a "feleségem-app" követi, mindegy mi az.., kenyér, fogkrém, sütőpor, gyógyszer, stb. - Az olyan fertőtlenítőszer-özönben van részesítve + pincében esetleg napokra karanténozva, hogy bármilyen telepítés már szóba sem kerülhet. - De tényleg...! - (Ajtón kívül ruha-cipő váltás, maszkok egyfolytában mosógépben, GLS-csomagok 10 napra pinceszint, - csakígytovább, csakígytovább. :) )

1.
a.) Egy beteg tüsszent egyet a boltban és két sornyi területet befed vírussal, ami hosszú percekig, szellőztetés hiányában akár 3 óráig is a levegőben marad.
b.) Egy beteg huzamosabb ideig tartózkodik a boltban és kisebb nagyobb adagokban árasztja magából a vírust.

2.
a.) Egy beteg rátüsszent egy polcra, így több termékre is rákerül valamennyi.
b.) A beteg rátüsszent a kezére vagy az orrát túrja, majd megfog egy pár terméket és ott hagyja vagy visszateszi.

Latolgasd, hogy melyiknek nagyobb az esélye! Annak, hogy

  1. esetén azon a területen áthaladsz és közben a szemedbe, orrodba, torkodba vagy a tüdődbe kerül a vírus;
  2. esetén, hogy megfogod a fertőzött terméket, valamennyi átmegy a kezedre, majd azt a szemedbe vagy orrodba dörgölöd mielőtt kezet mosnál.

1/c.) A dohányzók bűzét megfelelő szélviszonyok alapján már 100-150 méter távolságból érzem. Ennek alapján nekem ezzel az 1.5 vagy 2 méteres távolságokkal is erős kétségeim vannak. Ha pedig az egységnyi felületre jutó áldás 1/r^2 arányú (amit a szél, a gravitácó, a közbülső akadályok stb. nyilván módosít), akkor a 150 méter és az 1.5 méter között 10000-es szorzó van a koncentrációban.

Konkretizálok: Aki fertőződhetett valahol, - akár csak egyszerűen saját véleménye alapján is, - az telepítsen. (Mert akkor valszeg olyan közegben mozog, ahol a jelzések jól jöhetnek neki, és másoknak is.) Aki hivatalosan pozitív, azaz tesztelve lett, annak a telepítés közvetlenül és azonnal társadalmi felelőssége. - A többiek aszerint, hogy hol mozognak, vagy mennyire izoláltak, eldöntik. - (Akinek a pozitív tesztjétől és tünetei megszűnésétől vagy betegsége legyőzésétől egy hónap elmúlt és maradéktalanul tünetmentes, az véglegesen el is távolíthatja már.) - Ez a témáról az adekvát,  ideális gondolkodásmód, - persze csak szerintem.