Szolgáltató független SIM kártya

Létezik-e Magyarországon szolgáltató független SIM kártya, ami az eSIM-hez hasonló de hagyományos fizikai kártyával működik?

Nem a külföldi szolgáltatók által kínált roaming alapú kártyákra gondolok... a cél az lenne, hogy m2m kommunikációs rendszerben ne kelljen fizikailag kártyát cserélni a szolgáltató váltásához.

IP alapú kommunikációs hálózatot építenék belőle, hanghívás nem kell csak esetlegesen sms.

Ha igen, elérhető e hozzá pl privát APN szolgáltatás fix IP címekkel?

Hozzászólások

ephonet nezd meg, illetve a surfroamnak van ilyenje

egy mobilneten uzemelo bankkartyaterminalba ha belekukkantasz ott latsz ilyen kartyat, UKbol ismeros nehany, de hogy otthon melyikek mennek az passz

Antenna Hungária is szolgáltat, de talán "minden" szolgáltató hálózatát igénybe veszi. Tipikus M2M.

Szerkesztve: 2020. 05. 14., cs – 13:48

Ha nincs >1000 eszközöd, akkor nem nagyon fognak szóba állni veled ilyen igényekkel.

Nem - transzparens IP hálózatról van szó -egyfajta rádiós bérelt vonal- havi 2-5 GB folyamatos adatforgalommal. A sima vezetékes megoldás helyhez kötöttségét váltanánk ki ezzel, de megspórolva a macerát (értsd költséget) ami egy esetleges szolgáltatóváltással jár. 

.. szóval nem egy sima smart metering

Laci

Miből gondolod, hogy az új szolgáltató el fogja fogadni az eSIMeket?

Ill. Ahhoz hogy ez működjön olyan eszközök kellenének amikkel lehet az eSIMeket távolról programozni. Ha ez nincs, akkor ugyanúgy oda kell menni, kivenni stb.

Ill. Majdnem biztos vagyok benne, hogy ilyen üzleti előfizetés esetén ha te bemutatsz egy jobb ajánlatot egy másik szolgáltatótól, akkor az aktuális is meg fogja adni ugyanazt...

Én a szolgáltatóknál nézelődnék, dolgozzon meg a sales a pénzéért.

Ahhoz hogy ez működjön olyan eszközök kellenének amikkel lehet az eSIMeket távolról programozni. 

Azért ez ma már nem olyan nagy dolog:

https://1ot.mobi/resources/blog/iot-hacking-series-2-esim-supported-har…

Egyébként ez maga egy ilyen szolgáltató:

You can swap carriers over-the-air, without touching physical SIM cards. You can choose one mobile carrier service today (carrier I) and decide to swap to another one tomorrow (carrier II), and you can do it as often as you wish.

eSIM comes with one Default Carrier (bootstrap profile)

Csak sajnos:

Can I choose whichever carrier I want to 1oT eSIM?

No, you cannot. In the case of eSIM, there needs to be a "middle-man" or aggregator who puts together a pool of different carriers to choose from. That is why you need an independent service provider like 1oT who has gathered multiple carriers under one eSIM infrastructure, has negotiated commercial deals and completed integrations with those carriers. 

1oT eSIM was launched in 2019. Currently, 1oT eSIM is offering 5 different mobile carriers to choose from,

Az Applenek az eSIM elott volt egy "Apple SIM" brandet viselo megoldasa. Ez egy olyan fizikai SIM kartya volt, amelyre az iPaden belul tolthettel fel elofizetest (ezutan ha atraktad masba, a masik eszkoz olyan szolgaltatotol szarmazo SIM kartyanak latta). A regebbi keszulekeihez ez egy fizikai SIM volt (szep kis feher sim, szurke logoval), amelyet adott az eszkoz melle, de a boltokban is meg lehetett vasarolni (nem tudom, hogy meg lehet-e meg, mert ez kb. a 2017-es evig arult tabletekhez kellett). Az ujabb tabletjeibe, ez az "Apple SIM" integralasra kerult (a SIM foglalat megmaradt, mert azt hiszem, hogy Magyarorszagon soha nem volt "Apple SIM" tamogatas, de fixme), az aktualis sorozatban pedig mar szabvanyos eSIM van integralva. Szoval maga a technologia biztos, hogy letezik, de nem nagyon lattam meg mashol ilyet. 

Tobb info: https://www.apple.com/ipad/cellular/

Ugye a SIM kártya maga technikailag egyfajta Smart Card mint a bankkártya vagy eszemélyi - tehát egy sima SC - a lényeg a szolgáltatás ami mögötte van.

... kvázi én is rendelhetnék vmelyik gyártótól 5-10 ezer darabot, de ezek nem fognal tudni élni míg a szolgáltató azt nem mondja, hogy elfogadja/felengedi a hálózatára.

Azt sem tudom megtenni, hogy a szolgáltatóktól "megveszem" a szükséges azonosítókat és majd rátöltöm, az általam vásárolt kártyára... mert gondolom SC alap révén a privát kulcs nem szakadhat el a fizikai hordozótól - de itt már csak hangosan gondolkodom a konkrét megoldás ismerete nélkül.

Laci