[HK] szavazás

Könyöröm, nem lehetne legalább egy szavazás, hogy maradjon, blogolhasson a Holdkóros vagy sem?

Hozzászólások

Ignorald. Trey mar megszavazta. Nem kell itt pogromokat inditani.

Mármint ebben a pillanatban kettő van az első oldalon, ebben a pillanatban ez objektíve nyilván nem flood.

Amikor sokkal több lesz, majd írok a modinak. Sajnos ez olyan, hogy általában a rendszer maga korlátoz valahogy, de ilyen itt nem várható hogy bevezetésre kerüljön.

Tök korrekt, megjelőli [HK]- val a topikját . Látom , ignorálom , nem nyitom meg , az élet megy tovább! 

 

w Peace and love

“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca

Én meg azt unom már, hogy mindenki Őt baszogatja. Ennyire unatkoztok a karanténban?
Lassan több a picsogós poszt HK miatt, mint az Ő posztjainak száma.
Meg ha valami nem érdekel, akkor ne olvasd el baszod! Miért kell minden szembejövő betűt elolvasni? Görgessél baszod, tudod: középső egérgomb, nyíl billentyű, page down, klikk a scollbara...

Meg mert Ő egy kicsit más, attól még nem kell elzavarni. De elárulom! nem Ő más, Ti vagytok unalmasan egyformák!

mondjuk amikor egyszerre van a blogban fel oldalnyi (4-5) bejegyzese akkor az zavaro, hiaba hagyom ki, gorgetek tovabb

de igy hirtelen ezt a js scriptet lottem ossze. ez eltunteti a /blog -ok kozul:

[].forEach.call(document.querySelectorAll('article[about="/user/21365"]'), function(x) {
  if(x.parentNode.tagName === 'FOOTER' && x.parentNode.parentNode.tagName === 'ARTICLE') {
     x.parentNode.parentNode.style.display = "none";
  }
});

ez meg a /activity -bol:

[].forEach.call(document.querySelectorAll('a[href="/user/21365"]'), function(x) {
  if(x.parentNode.tagName === 'TD' && x.parentNode.parentNode.tagName === 'TR') {
     x.parentNode.parentNode.style.display = "none";
  }
});

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Én értem, mert én is egy öncélú zajgenerátornak tartom, viszont elfogadom, hogy ilyen. Az írásait néha átfutom és ennyi, felesleges vitatkozni bármiről is ezzel kapcsolatban, ő nem fog megváltozni.
Kellene neki egy rezervátum topic a hup-on, csak oda írhatna, moderálhatna azon belül és meg volna oldva minden igény. (akit meg érdekel, az odamegy)

Miért kellene kivételezni vele? Az igaz, hogy lehetne olyan, hogy ha valaki két héten belül bármelyik napon indít két blogot, akkor két héten át csak két naponta indíthatna egyet. Vagy valamiféle kvóta, és ez persze mindenkire egyformán vonatkozna. Így a flood meg lenne oldva. Erről egyébként ez jut eszembe:

http://bash.hu/2789

:)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Engem nem zavarnak a blog bejegyzései, nem olvasom őket.

Eddig is megtaláltam azt a blog posztot ami engem érdekelt, ezután is megfogom.

Egy nap 24 óra, plusz az éjszaka!

Ne foglalkozz vele. Olvass mást. Ilyen a demokrácia. Élni és élni hagyni. A diktatúra meg olyan, hogy elhallgattatjuk a nekünk nem tetszőket. Válassz, melyik tetszik jobban?

[Falu.Me]==>[-][][X]

Ez az élni és élni hagyni látom nem megy. Értem, hogy a friss bejegyzések oldalt uralva vannak általa néha, de hát oldjuk már meg elvtársak anélkül hogy tarkónlőnénk.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Na, ez eddig nekem kimaradt. Harold cseszdmeg remélem nem így gondolod még mindig. Viszont ez esetben sem a paleo cikkeit kell kiirtani az oldalról, hanem akkor őt kitiltani, de azzal is csak eggyel több veszélyes egyén van félig bezárva, jobb az nekünk?

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Kell. Jo az. Nem ertitek. Ez baj. Szabad. Szerintem.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Szerintem meg szavazzunk azokról a negatív/troll/destruktív hozzászólókról, akik másokat mindenféle indíték nélkül bántanak!

Kb. mész az utcán, és látod, hogy a másik oldalon valaki zöldre festi a kerítését, odamész hozzá, és jól megrugdosod, mert az neked nem tetszik, csak a sárga.
Különben is ebben a városban csak sárga kerítések vannak, milyen jogon festi Ő zöldre?
Utána meg szavazást indítasz róla, hogy legyen eltörve mind a két keze, nehogy zöldre tudja festeni, mert az NEKED nem tetszik!
Sőt, gyűjtsük össze, ezeket a mocskos zöldre festőket, neveljük át őket, vagy mit tudom én, történjen velük bármi, becsukom a szemem, csak ne legyen zöld kerítés,
mert az zavar. Ott, ahol általában sárgák a kerítések, ezt szoktam meg. Minden nap sárga kerítések mellett megyek el. Nem is létezik olyan, hogy zöld kerítés.

Még a fogalmát is töröljük el. Irtsunk ki, égessünk el mindent, amiben valaha is szerepelt a zöld kerítés!

Szerintem pedig van a normális és a nem normális. Az, hogy szinte már érthetetlen dolgokkal tölti meg a blogot, az már erősen a második kategória. De látszólag elég nagy a rajongó tábor. 

Én régebben javasoltam többször is, úgy kéne hogy mindenkinek legyen moderálási joga abban a blogban - de KIZÁRÓLAG abban! - amit ő nyit! És csak blogra lenne érvényes ez, nem fórumtémára. És a moderálási jog se terjedne ki hozzászólások átszerkesztésére mert azzal vissza lehetne élni, hanem csak annyit jelentene, a neki nem tetsző hozzászólásokat egészen egyszerűen törli.

Ez az én gondjaimat a trollokkal bizonyosan megoldaná, mert itt helyben megesküszöm nektek, annyi önuralmam bőven van még nekem is, hogy ha e lehetőség adott, egyikkel se álljak le vitatkozni hanem egyszerűen klikk a megfelelő gombra és kész...

Idővel úgyis megunnák, és abbahagynák.

Minthogy nem csak magamnak kérem e lehetőséget ez teljesen demokratikus módszer lenne mert mindenki úr lehetne a maga blogjában. MINDENKI. És azt úgyis mindenki önmaga tudja eldönteni, mi az ami éppen pontosan őt bántja, sérti, frusztrálja, megalázza, stresszeli... Treynek nem kéne erre időt áldoznia, menne minden magától automatikusan.

De erre a javaslatomra mindig azzal jönnek hogy ez CENZÚRA!

Nos igen, az, ezt nem tagadhatom. De muszáj, mert látható hogy a szólásszabadság olyasmi, amivel a trollok rendszeresen VISSZAÉLNEK.

És ne csak a „furcsa” témájú blogbejegyzéseimre gondoljatok. Íme egy tökéletesen szakmai fórumtéma amit én nyitottam:

https://hup.hu/node/167618

Nézzétek meg, olvassátok végig, mit művelt ott is a pepo nevű troll, és kisebbrészt kisbetu!

Szóval cenzúra kell, s mert treynek nyilván nincs ideje egyenként töketlenkedni minden piszlicsári üggyel, ez így volna jó ahogy javasoltam. A cenzúra emlegetésén meg kár is álszentül felháborodnia bárkinek is, mert épp ez aszollosiimre által nyitott „szavazás” a legfényesebb bizonyítéka annak, hogy a cenzúra gondolata cseppet se áll távol egynémely HUP-társ ízlésvilágától és szándékától...

Amit én javaslok legalább nem ad-hoc megoldás amivel kipécézünk egyes embereket hanem demokratikus mert mindenkire vonatkozna.

Az meg hogy ne lássátok a topikjaimat, RÉG meg van oldva. Tessék felrakni a HUP extensiont. Itt van a topik amiben a huptárs írt e fejlesztéséről:

https://hup.hu/node/168898

Ugyanannyi jogod van posztolni mint masnak, es Pl en attol hogy nem erdekel amit irsz, meg nem gondolom hogy ki kellene tiltani / blogba posztolasra jogot korlatozni.

Ellenben az hogy gyakran szetfosod (ezzel nem a tartalmat becsmerlem tekintve hogy nem is olvasom) a listat, es a posztok 70%-an at kell gorgetni, az megertem hogy zavaro lehet sokaknak.

Foleg mobilon, mert nincs lehetoseg magadnak implementalni az unfollow feature-t.

Én se vitatom hogy ezzel a szólásszabadság lenne korlátozva! De mint fentebb kifejtettem, ez szükséges, mert látható, a szólásszabadsággal a trollok rendszeresen VISSZAÉLNEK.

Azt se látom be miért lenne e minimális korlátozás baj. Mindenkinek ugyanannyi joga lenne mert ő is „korlátozhatná” mások „szólásszabadságát” a saját topikjában.

Ráadásul nyilván a személyeskedő hozzászólások lennének kitörölve. Olyan nehéz megállni a személyeskedést? Egyáltalán, szerintem a szólásszabadság rémségesen félre van értve ha mások verbális inzultálását és a trollkodást is beleértik.

Ez olyan mintha azon a címen hogy jogom van közlekedni, rendszeresen letaposhatnám a szomszéd veteményeskertjét mert arra nekem rövidebb az út a vasútállomásra. Sőt akkor is ha az út nem rövidebb mert csak. Jogom van közlekedni, arra megyek amerre akarok, akkor is ha neki nem tetszik, ne korlátozzák a jogomat!

Ráadásul nyilván a személyeskedő hozzászólások lennének kitörölve.

Nyílván. Persze, becsszó. Mint ahogy eddig is csak azokat a hsz-eket vitted magaddal a sírba.

Ez olyan mintha azon a címen hogy jogom van közlekedni, rendszeresen letaposhatnám a szomszéd veteményeskertjét mert arra nekem rövidebb az út a vasútállomásra.

Nem, nem olyan. Mindenesetre megnyerted a napi elbaszott, hülye hasonlat díját.

ne korlátozzák a jogomat!

Az egyetlen, aki jogot akar itt korlátozni, az te vagy. Arról meg nem tehetek, hogy képtelen vagy  különbséget tenni kritika és személyeskedés között.

Lehet, hogy te úgy véled, ha lenne mindenkinek ilyen joga, akkor CSAK azokat a hozzászólásokat törölné mindenki amiben személyeskedés van.

Elhiheted, hogy nem így lenne. Ott van az ember kezében az eszköz, amivel adott "művét" jobb fényben tudja feltüntetni. Szerinted hányan élnének vele, hogy minden, ismétlem MINDEN olyan hozzászólást töröljön, ami egy kicsit is nem tetszik neki?

Csak példa jelleggel, mondjuk kiraksz egy új ősnyelv blogot. Mindenki pozitívan reagál és szólnak hozzá. EGY ember szakmai érvekkel alátámasztja, hogy már pedig az máshogy van. El tudod képzelni mennyire erős lesz a vágy, hogy azt onnan töröld?

 

A másik ami szorosan kapcsolódik ide, hogy ki és mi alapján dönti el, hogy adott hozzászólás troll akar-e lenni? Egyik ember sértésnek veszi a negatív kritikát, más meg építő jellegűnek tekinti. Egy-egy apró trollkodásnak indult szösszenetekből is alakult már ki olyan thread amiben tényleg hasznos információkat olvashatott az ember. Most akkor azért mert nekem/neked/bárkinek nem tetszik egy hozzászólás hangneme, akkor már az egész thread legyen kuka, minden hasznos információval?

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Elhiheted, hogy nem így lenne. Ott van az ember kezében az eszköz, amivel adott "művét" jobb fényben tudja feltüntetni. Szerinted hányan élnének vele, hogy minden, ismétlem MINDEN olyan hozzászólást töröljön, ami egy kicsit is nem tetszik neki?

Csak példa jelleggel, mondjuk kiraksz egy új ősnyelv blogot. Mindenki pozitívan reagál és szólnak hozzá. EGY ember szakmai érvekkel alátámasztja, hogy már pedig az máshogy van. El tudod képzelni mennyire erős lesz a vágy, hogy azt onnan töröld?

Ennek veszélye természetesen fennáll, magam is elismerem. Sőt, teljesen biztos vagyok benne, ez a veszély nemcsak lehetséges, de lesz is példa rá hogy megtörténik, ha nem is azonnal, de idővel. Az Ember márcsak olyan, hogy amivel vissza lehet élni, azzal vissza is él - erre a legjobb példa épp az, hogy a trollok rendszeresen visszaélnek a szólásszabadsággal.

Mindazonáltal, ezen gond megoldása is egyszerű. Amint valaki észreveszi, hogy a szerinte szakmai kommentje ki lett törölve, egyszerűen ő is nyit egy blogbejegyzést, amiben leírja az Ő VÉLEMÉNYÉT az adott témáról/dologról, belinkelve a blogot amiben a törlés történt. És kész, ennyi! Ami blogot ő nyitott, abban csak NEKi van törlési joga, tehát ONNAN senki más nem törölheti (kivéve Treyt természetesen), így a probléma megoldva. Neki ez a véleménye, a másik blogírónak meg aki kitörölte a neki nem tetsző izémizét meg amaz a véleménye, s legyen meg mindenkinek a maga öröme!

Pláne az Ősnyelv esetén ez különben is elég szubjektív, mi van „bebizonyítva”. Senkinek sincs időgépe elvégre hogy visszamenjen a múltba és hangfelvételt készítsen a horda beszédéről. De gondolom ez úgyis csak egyetlen kiragadott (hirtelen) példa volt.

Sőt, teljesen biztos vagyok benne, ez a veszély nemcsak lehetséges, de lesz is példa rá hogy megtörténik, ha nem is azonnal, de idővel.

Jaj bazdmeg, legalább magad ne hazudtolnád meg. Mikor a fuvolás topicot nyitottad, akkor is egyből azzal jöttél, hogy á, meg se próbáljunk lebeszélni, mert azt csak trollkodásnak fogod venni. Na mi lett? Vége az lett, hogy még ott jöttél, hogy bocs, igazunk volt, köszi, hogy lebeszéltünk 4000 dodó felesleges elbaszásáról.

Ennek mégis mi köze a javaslatomhoz?

Figyelj már, nézd a következő aspektusból. Van egy TÉNY. A tény az, hogy nem bírom elviselni a trollkodást, a topikjaim teleszemetelését. Sokszor megpróbáltam, ezt biztos te se tagadod. Egy darabig ment is mindig, aztán egyszercsak nem bvírtam tovább.

Ez egy TÉNY. Most lehet ezt azzal magyaráznod hogy én vagyok a tőlérzékeny nebántsvirág, meg érzelmileg/értelmileg sérült, meg bolond, nem normális, mentálisan retardált, akármi. Szerinem egy tök normális fazon vagyok, (bár Aspie) ellenben vannak itt szupergonosz trollok. Szeretném azonban kiemelni, teljesen mindegy melyikünknek van igaza ebben, mert a tény attól még tény marad: nem tudom elviselni a topikjaim telerondítását!

Na és innentől a következő esetek lehetségesek:

—Ki leszek tiltva. Ez egy drasztikus megoldás, de nyilván nem ideális, és nem is biztos hogy én vesztem vele a legtöbbet. Mert bár megszűnik egy - mondjuk - platform a számomra ahol „dicsekedhetek”, de egyben megmenekedek egy jókora stresszforrástól is. Ellenben látszik, akadnak azért itt a HUP-on akik szívesen olvassák a topikjaimat néha, legalábbis bizonyos témájú topikjaimat, s nekik elvész ezzel a szórakozásuk. Miért kéne őket megfosztani ettől?! Még azoik is bánják majd akik tényleg teljesen zakkant bolondnak tartanak engem, mert jót mulathatnak némely postomon. Én nem bánom ezt se, mindaddig amíg trollkodni nem kezdenek! Én NagyZ esetén se sértődtem meg még azon se amikor disznófejkirálynak nevez rendszeresen, inkább dicséretnek tartom. Akadnak azonban dolgok, amiket nem bírok elviselni. Lehet hogy illene, lehet hogy egy „normális” ember képes is rá, de én nem. Ez TÉNY.

—Másik megoldás az, hogy időnként amikor besokallok, törlöm a topikjaimat. Ez olyasmi amit én magam se szívesen csinálok, tényleg nem, de van amikor úgy érzem „ami sok az sok”. Ez nemcsak nekem nem jó de másnak se, hogy miért nem azt itt most nem kell részleteznem, te megtetted fentebb, és érveid jogosságát magam is elismerem. Ennek ellenére a tény tény marad: akkor se tudom elviselni a trollokat.

—A harmadik lehetséges út az amit én írtam le. Igen, megvan az esélye annak hogy olyasmit is kitörlök ami szerinted vagy mások szerint nem trollkodás, de mégis MI A JOBB, válaszolj: ha néha kitörlök pár efféle vitatható hozzászólást (mármint azt lehet vitatni trollkodás-e vagy csak én érzem annak), vagy ha a TELJES topikot törlöm, amikoris ugyebár nemcsak azon hozzászólások törlődnek de minden más is?! Na melyik a jobb?!

—Megtehetitek hogy rábeszélitek Treyt, vonja vissza a topiktörlés jogát. Ezesetben teljesen nyilvánvaló hogy soha az életben nem fogok topikot nyitni semmiről se, és ekkor megint az van mintha ki lennék tiltva, legalábbis majdnem az van: azok is meg lesznek fosztva a szórakozástól akik pedig szívesen olvasnák a topikjaimat, akár csak azért is hogy jót röhögjenek rajtuk! Vagy rajtam. Mindegy, amíg nem trollkodnak.

—Elméletileg lenne még egy módszer, hogy egyszerűen senki nem kezd trollkodásba a topikjaimban. Nyilvánvaló azonban, hogy gyakorlatilag ez az út nem járható. Számtalanszor kértem rá a trollokat, de eszük ágában sincs kímélni engem, látható.

 

Szóval a fentiek fényében nem úgy látod-e, még mindig az a legjobb kompromisszum amit javasoltam?

Vagy egy hatodik opció: hajlandó vagy néhány kompromisszumot megkötni, továbbá nem veszed személyes sértésnek, ha valaki nem ért veled egyet, és akkor a legtöbb "troll" kommentnek el tudod venni az élét annyira, hogy senki nem legyen a kelleténél jobban butthurt. Aki meg valóban trollkodni akar (szándékosan), azt meg le kell szarni.

Mindent megtettem azért is hogy téged leszarjalak, de nem sikerült látod. Ez egyszerűen nem opció a magam fajtának, amit írtál. A medvétől és vakodntól se várod el hogy felrepüljenek a jegenyefenyő csúcsára és trillázni kezdjenek mint egy énekesmadár. Aki képtelen valamire, az képtelen és kész. Ez van.

Ezzel az erővel én is javasolhatnám - meg is tettem többször a múltban! - hogy te, meg kisbetu meg a többiek egyszerűen ne olvassátok a topikjaimat vagy legalább ne szóljatok hozzá. Ennyire se voltatok hajlandóak. Ha bennetek ennyi kompromisszumkészség sincs, miért épp tőlem várnál még ennél is többet, hm?!

És sokakban annyi kompromisszumkészség sincs hogy mint e szavazás (savazás...) mutatja, már a létezésem is irritálja őket, mert jajistenkém túlsokatblogolok.

Nem, a részemről nincs semmi kompromisszum. Amennyire csak tőlem tellett, igyekeztem eddig is. Tőlem ennyi telik és kész. EZ VAN. Ez egy TÉNY, mint fentebb kifejtettem.

hogy te, meg kisbetu meg a többiek egyszerűen ne olvassátok a topikjaimat vagy legalább ne szóljatok hozzá.

Áruld már el, hogy mi a tökömért hozzád kellene igazodnia az egész portálnak? Kialakult itt egy rendszer az évek folyamán, ismerted jól, hogy milyen, te akartál visszajönni. Aztán azt várod, hogy te dirigálj, hogy ki hova szólhat hozzá. Melyik álomvilágban élsz te?

Nem az egész portálon kívánok „dirigálni” csak a saját topikjaimban, és ott se azt hogy KI szólhat hozzá, csak azt, hogy MILYEN HANGNEMBEN. Nem hiszem, hogy okvetlenül az lenne a helyes viselkedés a részemről, hogy nem tiltakozom a trollkodás és az alpári hangnem ellen. Még akkor is ha való igaz, hogy évek óta ez megtűrt dolog errefelé, sajnos.

Időnként, tudod, a nyilvános vécéket is kitisztítják az undokságtól, még akkor is ha ez az ott élő rosszindulatú mikrobáknak nagyon nem tetszik, már ha megengeded nekem e gusztustalan hasonlatot. De miért is ne, hiszen errefelé ugye az efféle úriemberhez nem illő stílus az elfogadott, te is ezt védelmezed...

józan és értelmes ember azonban igyekszik a lehetőségekhez képest minimalizálni,

A HUP-segg szagot úgy tudod elkerülni, hogy máshol levegőzöl (saját oldalon).

 

Még akkor is ha őt magát nem zavarja

Az internet nem demokrácia, leszarják, hogy neked mik az igényeid.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Szimplán azt is megteheted, hogy nem teszel fel olyan kérdéseket, vagy nem vetsz fel olyan témákat, amikre nem akarsz neked nem tetsző válaszokat kapni. Önkontroll, ennyi. A trollokat nem szabályozhatod, magadat annál inkább.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

A trollokat nem tudod ezzel szabályozni. Helyette pont azt éred el, amit ők akarnak. Azzal, hogy törlöd a topikokat, nem csak a posztjaikat törlöd, de magadat is. Ezzel őket igazolod és ők nyernek.

Az önkontroll ugyanúgy a rendelkezésedre áll. Senki nem kényszerít, hogy kontroll nélkül irkálj mindenfélét. Te választod meg a szavakat és a mondatokat amiket köz elé bocsájtasz. Ha ezt bölcsen használod, a másik eszközt sem kell használnod, és te nyersz.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Emlékszel legutóbb mint írtál nekem egy másik topikban, milyen kifejezéseket használtál? Na azzal azt érted el, hogy azóta nem igazán izgat, mi a véleményed bármiről is. mert te is troll lettél a szememben.

És nem azért mert más a véleményed mint nekem, hanem azért AHOGY azt előadtad. Amilyen szavakkal.

Ha meg a trollok nyernek, akkor ők nyernek, ez van, nekem se lehet mindig nyerni. Legalább azonban emelt fővel vesztek, elveimet meg nem tagadva.

Világosíts fel, a programozás és a szexuális tevékenységek párhuzamba állítása vagy inkább, az itt léted valós céljára történő reflektálás ami jobban érintett? 

Azért használtam azokat a hasonlatokat, hogy átlépje az ingerküszöbödet. Hogy megértsd, az amit te élvezetnek és zseniálisnak hiszel, az a többségnek fájdalmas, öncélú perverzió. Nincs semmi gond ezzel. Mindenkinek megvannak a maga kis szakmai perverziója, de nem toljuk le erőszakkal a másik embernek a torkán.

Ezt többen, többször, többféleképp próbálták elmondani neked.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Egyik se tetszett, semmiképp se, mindegyik bántó volt, de mert azt kérdezed melyik „inkább”, nos, teljesen biztos a kétely legkisebb árnya nélkül, hogy az zavart vagy hogy is mondjam (mert a „zavart”, az az érzés leírására egy igencsak gyenge szó...) amit te így nevezel:

a programozás és a szexuális tevékenységek párhuzamba állítása

Tehát a kifejezésmód, igen. A stílus. Amit e blogbejegyzés egy másik hozzászólásában is megelítettem, kritizáltam, bár nem veled kapcsolatban hanem mint a trollok durva, agresszív, bunkó stílusát úgy általában.

És amúgy a másik témakörben meg még igazad is van, de csak félig. Igen, én azért blogoltam e dolgokról (szűkítsük most le a Furorra a rövidség kedvéért) mert akartam némi „élvezetre” szert tenni belőle, ha már így nevezed ezt. Na most ez BŰN?! Ember, ebben a projectben 12 év munkája fekszik!

Ezen röhöghetsz, lehet hogy te vagy más profi összehozott volna egy sokkal jobb nyelvet talán 3 hónap alatt is. Nekem ennyi időbe tellett, persze nulla előzetes tapasztalattal nekikezdve. De mindegy: A lényeg hogy ha sokára is, de SIKERÜLT!

Ennek azonban semmi köze a zsenialitáshoz. Azt nem tagadom, mélységes-mély meggyőződésem önmagam hihetetlen zsenialitása is, igen, ez igaz, de nem az élet minden területén tartom magamat zseninek, csupán egy vékony szegmensben: az írásban! Tehát mint író, úgy igen, művészként, úgy zseninek tartom magam. Minden művész annak tartja magát, legfeljebb letagadják vagy nem vallják be. Én legalább őszinte vagyok.

Programozás terén azonban én nem zseninek, hanem egy szorgalmas fickónak tartom magamat. A szorgalmam meg nem tagadható. Aki beleöl 12 évet valamibe, az biztos hogy nagyon szorgalmas. Azon a területen legalábbis.

Örültem hogy kész lett, legalábbis a legjobb úton haladok hozzá hogy kész legyen, az utolsó simitások voltak csak hátra, persze hogy boldog voltam, aki meg örül valaminek, szereti megosztani az örömét másokkal is... Illetve, néhány részletkérdésben úgy gondoltam ki is kérem mások véleményét, mert ha lehetséges, miért is ne legyen olyan ami inkább tetszik majd sokaknak... bár túlzott illúzióim e téren nem voltak. De ilyen ellenséges fogadtatásra semmi esetre se számítottam.

A dologban nem is az a bántó igazán, hogy elmondtátok hogy felesleges, meg ember nem lesz aki megtanulja, stb. EBBEN MIND IGAZATOK VOLT. És el is ismertem, hogy igazatok van. Valahogy azonban e ponton megbicsaklott a kommunikáció és átcsapott részetekről gonoszságba. mert én azt válaszoltam (ami igaz is) hogy oké, nem sok az esélye valóban hogy más is megtanulja, de ez nem számít, mert ennek elsősorban IRODALMI célja van a regényeimhez!

Meg az se igaz teljesen hogy felesleges. Nekem jól jön a magam desktopján, szóval NEKEM ez hasznos. És azért se volt felesleges e project mert rengeteget tanultam közben a programozásból.

De ezt mintha senki nem akarná felfogni itt. Sosem hittem abban hogy ez egy elterjedt nyelv lesz, ennyire beképzelt soha nem voltam még én se, egy másodpercig se.

Ez azonban NEM SZÁMÍT. Engem boldoggá tett az ÖNCÉLÚ ALKOTÁS is, magáért az alkotásért! Élveztem a megalkotás, a TEREMTÉS folyamatát!

Hogy miért nem használok fejlett eszközöket? Miért nem írtam meg ilyenné meg olyanná, LLVM-mel meg a fene tudja még mikkel?!

Egyszerű. Minél több külső segédeszközt használok, a nyelv annál KEVÉSBÉ lesz az ÉN SAJÁT ALKOTÁSOM.

Jelenleg alig van bármi függősége, már ha egyáltalán, a GCC kivételével. Mármint a core résznek. De az egyes libek is amiket hozzá írtam, nagyon kevés függőséggel bírnak. És az egész kód az én érdemem lényegében, nem holmi toolchain hozta létre ahol ikonokat kellett volna rángatnom...

Igen, ez nem hatékony módszer a programnyelv készítésére elismerem. Igen, elismerem, a profik nem így csinálnák. DE NEM IS VAGYOK PROFI. Igazából még programozó se. Amatőr vagyok, még ha az amatőrök közt talán kivételesen képzett is. De akkor se profi. Én ÍRÓ VAGYOK. Tetszikérteni?! MŰVÉSZ. Lehet hogy nem egy elismert művész, nem egy „befutott” író, de akkor is az. Több mint 50 regénnyel a hátam mögött bízvást mondhatom magamat annak; 3 különben angolul is olvasható már.

Egy művésznek egészen mások a szempontjai mint egy nem művésznek.

Nekem fontos volt hogy minél inkább a SAJÁT alkotásom legyen a programnyelv. Ez olyan mintha azért szólnátok le mert LFS a disztró amit használok, sőt nem is egy „normál” LFS mert azt is megvariáltam alaposan. Mert miért is nem Ubuntut használok, kevesebbet szopnék vele ugye!

LEHET. De az nem az ÉN disztróm volna, nem ismerném töviről-hegyire... ott ALKALMAZKODNOM kéne ahhoz amit MÁSOK találtak ki, mások döntöttek el...

Nem akarok márpedig egész életemben alkalmazkodni. SZABADSÁGOT AKAROK.

Nyilván, a tökéletes szabadság elérhetetlen álom, tudom magam is. De azért amennyire csak lehet, törekszem erre. Saját disztró. Saját programnyelv. Végeredményben egy saját „platform”, még ha virtuális is csak. Ez az egész tehát nálam ugyanarról szól ami az egész Linux eredendő lényege is alapvetően: a SZABADSÁGRÓL.

S erre itt jöttök azzal hogy nem modern, eljárt felette az idő, újra feltalálom a spanyolviaszt, nem hasznos, egyebek...

Ami mind IGAZ, csak épp IRRELEVÁNS is ugyanakkor. Mert mindez NEM SZÁMÍT.

Számomra ez az egész ugyanis ugyanarról szól mint amikor írok egy regényt: számomra a programozás az ÖNKIFEJEZÉS egyik eszköze, oké?!

Az hogy használjak ilyen meg olyan eszközöket mert akkor hatékonyabban fejleszthetek meg a programnyelvem jobban illeszkedik valamiféle „közízléshez” meg „elvárásokhoz”, a szememben olyan, mintha arra biztatnátok hogy ne írjak meg egy regényt szavanként, mert az lassú, nem modern, hanem már meglevő népszerű regényekből ollózzak össze ütős, izgalmas jeleneteket, ezeket szerkesszem egymás után a szereplők nevét megváltoztatva csak, s ezen összeollózott részek közé csak pár mondatot kéne kitalálnom ami összefűzi ezeket hogy amennyire lehet egységes egésznek tűnjön... Mennyivel gyorsabban írhatnék így regényeket! Mennyivel többet! hatékonyabb lennék! S az alkotásom többeknek tetszene!

Hát PERSZE! Csak épp nem a SAJÁT alkotásom volna, mert ennek PLÁGIUM a neve ugye...

Na ehhez hasonlóan, egy programnyelv is annál inkább a SAJÁT alkotásom, minél kevesebb a függősége, és minél kevesebb külső eszközt használok a megalkotásához. Még ami kevés függősége van is a Furornak, azt is direkt igyekeztem külső libekbe száműzni, s nem a core részévé tenni.

Azért programozom, mert örülök neki hogy megtehetem, de csak akkor örülök neki ha semmi se korlátoz benne, illetve hogy pontosabb legyek minél kevésbé vagyok korlátozva annál jobban örülök neki.

Nem, én nem fogok keysym-et használni az X -hez, ha a keycode már elég nekem. Oké, függök az X-től, de minél kevésbé akarok függni tőle. És nem akarok más programfejlesztési eszközt használni mint egy egyszerű szövegszerkesztő, az mcedit vagy a VIM, mert amely pillanatban rászoknék valami igazán hatékonyra, azt az árat kéne megfizetnem hogy a következő verzióban esetleg megváltoztatják épp azt a részét ami nekem fontos, és szokhatok át egy másikra vagy tanulhatom újra az egészet. Ilyen csalódások gyakran értek már amióta linuxozom. Azureus->Vuze kezelőfelületváltás; a Gnome kiherélése; mindenféle rendszerszkriptek átvariálása a Gobolinuxban; és még soká sorolhatnám.

A tököm tele van ezzel. A magam ura akarok lenni amennyire csak lehet. Ezért lett végül LFS a disztróm, és DWM az ablakkezelőm, mert a fapados dolgok kevésbé vannak kitéve a Változás szelének. További haszon, hogy e fapados dolgok könnyebben hackelhetők, azaz személyre szabhatóak a magunk által írt bővítményekkel. Erre példa a DWM-hez írt statusbar kezelő programom. Megírtam C-ben is, de most már Furor nyelven fut...

Az egésznek tehát amit művelek, vajmi kevés köze van a „hatékonysághoz”, mert engem NEM ÉRDEKEL hogy 3 hónap alatt fejezzem be és ne teljék évekbe. Nem érdekel az se, hogy mennyire terjed majd el. Nyilván, örülnék ha elterjedne. Ez azonban egy huszonhatodrangú, jelentéktelen részletkérdés a szememben.

Ez az egész a művészi önkifejezésről szól, a szabadságról, az ÖNMEGVALÓSÍTÁSRÓL, a szorgalmamról, talán volt benne egyfajta bizonyítási kényszer is önmagam előtt hogy erre is képes vagyok nemcsak regényeket írni; és legfőképpen a mindenáron való alkotásvágyról!

Az hogy hasznos-e ezen alkotás bárkinek is engem magamat kivéve, már megintcsak mellékes.

Oké, na, elismerem, büszke vagyok rá hogy megalkottam. BÁRKI MÁS IS AZ LENNE arra amire 12 évet áldozott.

Igen, szívesen dicsekszem vele. BÁRKI MÁS IS EZT TENNÉ, azzal, amivel 12 évet foglalkozott.

Semennyire se érzem bűnösnek emiatt magamat.

No offense, de:

...SZABADSÁGOT AKAROK...

  • Szabad volt az oldalra a regisztráció
  • Szabad blogbejegyzést, fórumtémát létrehozni ( szabad másoknak erről véleményt alkotni, minőséget, mennyiséget, egyebet illetően )
  • Szabad a témaválasztásod ( másoknak szabad jelezniük, ha esetleg nem érdekli őket, vagy akár azt is ha igen )
  • Szabad meghatároznod a bejegyzésed hosszát ( másoknak szabad ezt véleményezni )
  • Szabad a Neked nem tetsző véleményeket ignoráni 
  • Szabad törölnöd a bejegyzéseidet ( másoknak szabad az ezzel kapcsolatos ellenérzéseiket kifejezni )
  • Szabad másokat megkérned, hogy kérésedre korlátozzák saját szabadságukat [ ne olvassanak Téged, ne szóljanak hozzá a témáidhoz, telepítsék fel a HUP extensiont ] ( másoknak szabad ezeket figyelmen kívül hagyni )

 

Szerintem szabadság van :)

Szerintem.

Tehát a kifejezésmód, igen. A stílus.

Tehát te megmondhatod, hogy ki milyen stílusban írjon, de neked senki ne merje megmondani... Hol élsz te?

Ember, ebben a projectben 12 év munkája fekszik!

És? Elgondolkoztál már azon, hogy számunkra mi az az érték, amit ezzel a projekttel - vagy akár csak a blogbejegyzéssel - közvetítettél?

Nekem ennyi időbe tellett, persze nulla előzetes tapasztalattal nekikezdve.

Tudod, amit te trollkodásnak mondtál, annak 80%-a arról szólt, hogy a nulla előzetes tapasztalattal milyen problémákat vétesz sorozatban és, hogy minek kellene utánanézned, hogy ne rontsd el.

Azt nem tagadom, mélységes-mély meggyőződésem önmagam hihetetlen zsenialitása is

Ha már stílusról magyarázol, nagyon uncsi az öntömjénezés. Ez tipikusan az, amikor valaki beleszarik a zongorába és azt próbálja eladni művészetként.

csupán egy vékony szegmensben: az írásban!

Még egy olyan írót nem láttam, akit ne a környezete minősített volna jónak vagy rossznak.

Aki beleöl 12 évet valamibe, az biztos hogy nagyon szorgalmas.

Erről eszembe jutott az a sztori, ahol egy ausztrál faszi 19 év alatt kiásta a saját garázsát rádiós játékmarkolókkal és teherautókkal. Értékelem a kitartását, elismerem, hogy neki szórakoztató volt, egy rövidke megmosolyogtató sztori erejég vicces is, azon kívül nem túl hasznos a társadalom számára.

Ez azonban NEM SZÁMÍT. Engem boldoggá tett az ÖNCÉLÚ ALKOTÁS is, magáért az alkotásért! Élveztem a megalkotás, a TEREMTÉS folyamatát!

Tudod, az is öncélú alkotás, ha valaki kicsapja magának otthon és még azt is elismerem, hogy jó érzéssel fogja eltölteni az illetőt, de normális ember nem akarja folyamatosan a másik képébe nyomni a végeredményt és még, hogy hozzá elvárja, hogy zseninek minősítsék. Sokak szemében viszont te pont ezt csinálod. Értettük mi, hogy mi a bajod, csak te nem akarod érteni, hogy ezt teszed.

Ja és az idézett mondatig voltam képes elolvasni a posztod, mert megint tl;dr lett.

A stílust kritizálod, de a tartalommal van problémád. Használhattam volna más párhuzamot, de éppúgy dehonesztálónak és törlendőnek élted volna meg, mert negatív kritikát fogalmazott meg. Ez különösen kiviláglik, lenti kommentedben, ahol áradozol, hogy mekkora élvezettel fogsz majd törölni mindenkit akinek nem tetszik a stílusa. Az-az mekkora élvezettel csinálod ki azokat, még ha csak virtuálisan is azokat akik nem borulnak le előtted, és nem tetszenek neked. T'od, ebben csak az a bibi, hogy aki ilyent posztol az alkalmatlan bárminemű moderátori feladatkörre.

A pedofil, a szadista és a nemi erőszaktevő is csak élvezetet akar.  Teszik ezt úgy, hogy fájdalmat, szenvedést okoznak másiknak. És ez bűn.

Az idő nem a szorgalom mértékegysége. A szorgalmas ember termelékeny, átlag feletti teljesítményt mutat fel rövid idő alatt. Ha valamit hosszú ideig csinálsz, akkor kitartó vagy. A szorgalom és a kitartás nem zárja ki egymást, de a szorgalmas és kitartó ember óriási eredményeket tud felmutatni. Íróként ismerned kéne ezen fogalmak közötti különbségeket.

Hasonlóképp meg kell különböztetni a mennyiséget és a minőséget. Művészként nem az számít hány műved van, hanem azoknak a minősége. Hány és hány művész van, akinek összesen egy alkotása van, mégis világhírű lett. Mert a művészet minőség termeléséről szól. Bónusz, hogy művészként mindig a közönség ítél meg. Aposztrofálhatod magadat művésznek, de nem leszel az, ha a köznép nem ismer el annak.

Az önkifejezés, magadról szól önmagadnak. Amit önkifejezéssel átadsz a közönségednek, és annak a reakciójából következtetéseket vonhatsz le önmagadról javítva az önismeretedet. Ehhez viszont nyitottnak kell lenned és nem csak a sikert és elismerést vágyni.

A művészetben senkit nem érdekel, hogy az alkotás hogyan, miből, mivel, és mennyi idő alatt készült el. Egyedül az eredmény számít és egyedül a közönség az aki megítélheti a művész zsenialitását. Ahogy egy bűvész ismerősöm megfogalmazta: Senkit sem érdekeli, hogy miképp csinálja a csodát, mert az emberek a csodát akarják látni és a tapsukkal fejezik ki, hogy jól csinálja vagy sem. Csak egy másik bűvész akarja tudni, miképp készül a csoda. Viszont az csak akkor tapsol, ha olyan csodát mutatsz amit ő nem tud megcsinálni, vagy nálánál sokkal ügyesebben csinálsz meg .  Most te mit csinálsz? Bejössz egy bűvésztalálkozó közepébe egy ügyetlenül kivitelezett kártyatrükkel. Ha csodálatot szeretnél, akkor menj a Nők lapja fórumára.

A szavak betűkből állnak, ráadásul minden szó legalább fél tucat másik szó betűit használja. Minden szó egy másik szó plagizálása. Mikor leírsz egy szót a legnagyobb írókat plagizálod, de nem csak betű szintjén, szavak szintjén! Alkoss saját nyelvet, szavakat, kifejezéseket, mert a végén beperelnek plágiumért! Szörnyen ciki lenne. Gondolj bele, az átlag Hupper és facebook poster ugyanazokat a szavakat használja mint Jókai. Akkor most ki plagizál, kit? Számít? Nem. Mert senkit nem érdekel. Plágium az, ha másét akarod sajátként adod el. Ahhoz, hogy más termékéből össze tudj ollózni, minimum ismerned kellene mások termékeit, csak te még erre sem veszed a fáradtságot. Plusz, az az érzésem, hogy téged nem a plagizálás miatt ódzkodsz mások termékének a használatától, hanem mert az csökkentené a zsenifaktorodat. Mert, ne adj isten, kérdezned kellene, mikor nem érted valamelyik rész működését. Az meg milyen ciki. A zseni mindent tud, nem kérdezősködik, csak néha leereszkedik a közhöz és kegyet gyakorolva, kikérdezi a véleményüket és preferenciáikat. Mert a gondoskodó zseni ilyen, csöppet sem egoista, gondol a csodálóira és a követőire.

Igen sok dologgal foglalkozom több mint 12 éve mégsem dicsekszem vele mert hülyén hangzana. Ilyen mondjuk a légzés.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Szép és jó, viszont tudjuk (sajnos), hogy falra hányt borsó...

Ha felébred poli, elolvassa a hsz, utána ír egy legalább 2x olyan hosszút, ahol kikéri magának, hogy pedofilokhoz meg szadistákhoz hasonlítják, utána pedig megy minden tovább, ahogy eddig.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

A tény az, hogy nem bírom elviselni a trollkodást, a topikjaim teleszemetelését.

Akkor ne egy olyan oldalra járjál figyelemkurvulni, ahol van hozzászólási lehetőség. Leírták már szerintem sokan mások is, hogy van ezer más platform. De nem, neked mégis a hup kell. Erre meg van egy nagyon jó mondás: aki kurvának ál, annak ne sírjon a szája, ha basszák.

Tudod, az a baj, hogy neked minden trollkodás, ami nem bólogatás.

Ez a stílus amit itt megengedsz magadnak, a CSŐCSELÉK stílusa. Én épp ezellen tiltakozom, ez az amit nem tudok elviselni, ezért törlöm a topikokat is, ha úgy tetszik „szellemi tisztaságmániából”.

Egyáltalán, nem tudom mit kell védeni a bunkó stílust. Miért kell éppen pontosan a bunkóság, az alpári stílus, a lelki kegyetlenség, a kíméletlenség, egyszóval a gonoszság oldalára állni? Miért nem pozitív hős akarsz lenni?

Komolyan azt hiszed, ezzel amit itt ideírtál, ezzel te NEMESEBB leszel bármilyen értelemben is?

Egyelőre úgy tűnik, a topiknyitó ötlete amiért e "szavazást" nyitotta, egyáltalán nem is aratott olyan széleskörű és osztatlan helyeslést, mint ő azt vélhetőleg várta. Ezen elgondolkozhatnál. Mert hátha azt jelenti, mégse vagyok olyan „rossz” amilyennek hiszel, és számosan felismerték, talán mégiscsak van valami alapja annak a nézetnek hogy igenis én vagyok itt az áldozat, még ha akadnak is kisebb hibáim, amik miatt ezen áldozat„szerepre” egyesek kipécéztek engem!

A te viselkedésed velem szemben most épp e nézetet igazolja. A stílusod józan, és akár csak picikét is udvarias emberek közt TELJESEN MEGENGEDHETETLEN. Ilyesmit ahogy te beszólogatsz nekem, csak a legútszélibb romkocsmákban hallani, ott is csak félrészeg tahóktól. Ez lenne a te saját modorod? De tényleg és igazán? Ezzel önmagadat minősíted, ezen elgondolkodhatnál tényleg. Akármi is a véleményed rólam, az nem mentség e modorra, hiszen látható hogy én nem akarlak téged bántani, te azonban állandóan az én megbántásomon igyekszel.

Régen olyanok voltak a körülmények, amilyenek, és végül földre terítettek téged. Visszajöttél, de a körülmények ugyanolyanok, vagy rosszabbak. Három és fél hónap telt el, de már vérzel. Szerintem jól gondold át, hogy a technikád, az erőnléted, a páncélod és a fegyverzeted mennyire alkalmas a küzdelemre, mert ha így folytatódik, újra a földre kerülsz, és a csürhe örömmel fogja elvágni a torkodat. Talán még emlékszel, FébertI nem volt olyan zakkant, mint te, mégis le lett gyilkolva.

:)

Ebben igazad van, csak azt nem tudom ki (volt) az a Féberti. Mintha rémlene valami hogy volt valaki ezen a néven, de nem emlékszem, nem ugrik be... Vajh ki volt ő, mit tett, mi lett vele s merre volt hazája?

Amúgy az igaz hogy sok lúd disznót győz... Ettől azonban még csak gágogás az ami telik tőlük, ami, hm... szóval nem valami tiszteletre méltó tevékenység, és semmi nemes nincs benne.

Ami itt megy az az amikor a csürhe meglincsel valakit. Még ha ez csak virtuálisan megy is. Az elv azonban ugyanaz. A fickó egy kicsit különbözik a Nagy Átlagtól, hát akkor nosza rajta, essünk neki mind, mert CSAK!

Ez ment általános iskolában is velem, csak ott fizikailag vertek. Az ok mindössze az volt hogy nem szerettem a focit, nem is értettem hozzá jól, fizikai értelemben se voltam jó játékos, és ki mertem jelenteni, hogy egyetlen cspatnak se drukkolok, nem szoktam a tévében meccseket nézni, nem ismerem a játékosok nevét, stb. Ellenben szerettem és tudtam a matematikát, amit a többiek nem tudtak és utáltak.

Mindez elég volt ahhoz hogy állandóan engem gyepéljanak a szünetekben, de gyakran hazafelé is meglestek és megvertek. Persze se az nem sikerült így hogy megszerettessék velem a focit (máig utálom, vélhetőleg jobban is mintha nem tették volna ezt velem...) se azt hogy ne szeressem a matekot.

Végül az egyiket úgy lefejeltem hogy a sebész is alig tudta ember formájúra visszavarázsolni az orrát... Na akkor kissé óvatosabbak lettek, de nem hagyták abba végleg, időről-időre bepróbálkoztak...

S ezt azért meséltem itt el mert az elv ugyanaz volt mint most itt: a lovagiasság látszata se volt meg, öten-hatan körbevettek és egyszerre támadtak rám mindig. Mint a lincselés, tényleg. A primitív, állati indulatok.

Ha ez itt megengedhető, akkor ez nem egy informatikai portál, hanem az alantas érzelmű csőcselék gyülekezőhelye, ami alig várja hogy „vérszagot” szimatolhasson.

Előre is elnézést, szintén tl;dr, cserébe legalább egy hónapig - ha hozzá is szólok valamihez -, az maximum kétsoros lesz. :)

 

Még mindig no offense, csak pár észrevétel, aztán húzok aludni,  36 óra, amiből 12 munka, az sok. Nekem. :)

Amúgy az igaz hogy sok lúd disznót győz... Ettől azonban még csak gágogás az ami telik tőlük, ami, hm... szóval nem valami tiszteletre méltó tevékenység, és semmi nemes nincs benne.

Ha ezt a hasonlatot vesszük alapul, a disznónak melyik tulajdonsága tiszteletre méltó, vagy nemes?

Ha ez itt megengedhető, akkor ez nem egy informatikai portál...

Ha ez egy informatikai portál, akkor Te is beláthatod, hogy a paleo étrendnek, és az Ősnyelvnek se nagyon van itt relevanciája.

És, bár író vagy, ha ez egy informatikai portál, akkor az ilyen megfogalmazásnak, mint

Vajh ki volt ő, mit tett, mi lett vele s merre volt hazája?

se.

Ha viszont ez nem egy informatikai portál, akkor... akkor ez nem egy informatikai portál. :)

 

Nem, a részemről nincs semmi kompromisszum.

Akkor botorság elvárni másoktól ugyanezt.

 

Hiena meglátására, miszerint "A trollokat nem szabályozhatod, magadat annál inkább.", a reakciód:

Mint látható, én épp a trollokat akarom szabályozni.

Mindezt úgy, hogy Te nem kérsz sokat, csak SZABADSÁGOT.

 

De talán, ismétlem, talán egy példán keresztül átjön az, hogy mi nem tetszik itt sok embernek. ( ahogyan azt én látom )

11 éve Ozora nyitófesztiválján hallottam életembe először HandPant. Elvarázsolt a hangja, és éreztem, hogy szükségem van egy ilyen hangszerre.
3 hete birtoklok egyet. Csodálatos volt kézbe venni, próbálkozni vele, tudván hogy az enyém.
Azóta gyakorlok, tanulok. Részben tutorialokból, hogy a technikai alapok meglegyenek, mivel videókon úgy látszik, hogy csak simogatják a hangszert, viszont nekem olyan erővel kellett ütnöm, hogy 2 nap után az összes létező ujjam vízhólyagos lett. Pedig csak jó helyen kell ütni. :) Másrészt autodidakta módon fedezem föl, hogy amit játszok, az belőlem jöjjön.
Előrehaladásként élem meg, hogy 1 percig tudok egy hangot metronómra pontosan játszani, próbálom a kezeimet függetleníteni, jól esik, amikor sikerül tempót tartva 3/4-ből 4/4-be, majd 5/4-be váltanom. Hihetetlen boldogságot jelent az, hogy 11 évnyi álmodozás után, egy álom valósággá vált.

De!

Ez nekem boldogság.

Ha minderről itt, a HUP-on tartanák(nék?) blogsorozatot, minden próbálkozásomat, minden vélt apró sikeremet, minden felfedezésemet szavakba öntve, valószínűleg engem is a blogspammer/flooder kategóriába sorolnának. És tudod mit gondolok erről? Igazuk lenne. Ez a hely szerintem(!) nem erre van kitalálva, létrehozva, fenntartva.

Erre kiváló példa kovi (Kovi?) fórumtárs. (bocsánat, ha gondot okoz megemlítésed) Íjászatról hihetetlen tudással rendelkezik, egy ideig Ő is rendszeresen blogolt új szerzeményeiről, tapasztalatairól. Nála is beütött az, ami Nálad, hogy egyes emberek hangot adtak a véleményüknek, hogy (nagyon leegyszerűsítve), mi a csodát (fenét, bánatot, hímtagot, etc. ) keres itt ez a téma ilyen mennyiségbe? Említett fórumtárs nem adott hangot elégedetlenségének terjedelmes hozzászólásokba (mint amilyenre ez sikerült :) ), nem állított be mindenkit gonosznak, TROLL-nak, nem kutyuli-mutyulizott le senkit, nem élcelődött és személyeskedett más elhunyt édesapjával, hanem egy idő után fogta magát, létrehozott egy privát blogot, ahol (szerintem) remek írások vannak, gazdagon illusztrálva, és még én is néha beleolvasgatok, annak ellenére, hogy íjászathoz annyi közöm van, hogy egyszer a Pünkösdi vásárban lőttem hármat, abból egy vesszőnek kakukk lett. :) Ő, mégha kisebb nyomás hatására is, de belátta, hogy bár igazad van abba, hogy

persze hogy boldog voltam, aki meg örül valaminek, szereti megosztani az örömét másokkal is...

de azt se árt észrevenni, hogy nem mindenkinek ugyanaz okoz örömöt.

Annyi megoldás van, mindenféle evil multi nélkül, ahol az ember elmondhatja, megmutathatja, hogy ki is Ő valójában.
Ha itt nem értékelik az emberek, akkor máshol kell lehetőséget keresni.
Talán van még elfekvőbe egy Friendica serverem, ha szeretnéd utánajárok, oda tényleg csak az léphet, akinek Te jogot adsz. Használhatod is akár, csak tényleg szar azt látni, hogy Te csakazértis triggereled az úgymond TROLLokat, másfelől lehet hogy vannak, akik számára tényleg zavaró, amit csinálsz. Ahogy fentebb írták, nem Veled van baj, hanem a tevékenységeddel. Nem Magadon kell változtatni, az Te vagy, ez így van jól. De ha közönséget szeretnél ( márpedig szeretnél, különben nem tennéd ki a postjaidat ), akkor fontos, hogy a közönségre is figyelj. Ahogy egy Fostartály nem tart koncertet egy színházteremben, szmokingos/nagyestélyis résztvevőknek, úgy egy Korai Öröm, vagy Shpongle se fog játszani a sarki késdobálóban.

Engem nem zavar, hogy írsz, sokat, de az hogy bármilyen témát két mondaton belül a saját érdeklődésedre formálsz (pl. az eladó perl.hu-s posztnál is előjött, hogy a furor.hu még biztos szabad, és onnantól a Furor volt a téma ) az picit talán. Vagy amikor nemtudommármelyik post alá adtad a tanácsot fogalmamnincskinek, hogy 'fejlessz te is programnyelvet, mint én' (nem szószerinti idézet, elnézést, tényleg rohadt fáradt vagyok), ott sajnos a 'szellemi maszturbáció' (bocsánat, nem bántásból írom) azért helyénvalónak tűnik.

És mivel fogalmam nincs már, hogy miért is koptatom a klaviatúrát, így be is fejezem. :)

Peace!
 

Szerintem.

Szerintem itt senki nem akarja elvágni az ő torkát (bár ő a mienkkel szívesen megtenné).

Mindössze annyit szeretnénk, hogy úgy használja a HUP-ot, ahogy azt a többi topiktárs teszi.

 

Van valami olyan a netikettben, hogy mielőtt egy közösséghez csatlakozol, először olvasd readonlyban, ismerd meg a szokásaikat, hogy amikor írni kezdesz, befogadjanak.

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

A másik ami szorosan kapcsolódik ide, hogy ki és mi alapján dönti el, hogy adott hozzászólás troll akar-e lenni?

épp ez a javaslatom légyege: mindig a topiknyitó döntenné el, az adott hozzászólás troll szándékú-e, és ha igen, annyira troll-e hogy sérti már őt!

Minden ember más ugye. Nem kényszeríthetsz egyen-érzéseket az emberek lelkére, mint egyenruhát a testükre.

És a trollok ahogy észrevettem, előszeretettel használják azt a módszert a másik bosszantására, hogy szakmainak TŰNŐ érveket hoznak fel, de úgy megfogalmazva hogy közben vérig sértsék és porrá alázzák a másikat, lehetőleg azonban úgy hogy ne használjanak nagyon durva szavakat amivel túllépnék a moderálási szabályzatban megtiltott mértéket. Bár néha még ez se érdekli őket.

És néha valóban teljesen szakmai érveket adnak elő így, épp csak olyasmikbe kötnek bele ilyen vérig sértő módon, ami az adott téma LÉNYEGÉT illetően irreleváns. És amikor megcáfolok egy trollt nagy nehezen, a végén egyszerűen nem válaszol, nem ismeri el hogy igazam volt, de egy másik topikban újra előhozza TELJESEN UGYANAZT a szalmabáb-érvelést amit korábban megcáfoltam, kizárólag azért mert közben újra leírhatja ugyanazon sértő szavakat, és rabolhatja az egésszel az időmet!

Na ebből van nekem elegem.

Én neked itt és most teljesen őszintén bevallom jóelőre, igenis visszaélek majd az esetleg megkapandó moderálási jogommal olyképpen, hogy kímélet nélkül törölni fogok MINDEN hozzászólást, akár a legislegszakmaibbakat is, ha és amennyiben a MEGFOGALMAZÁSA nem olyan, amit én - igen ÉN MAGAM! - úriemberhez méltónak tartok!

Mert az igaz hogy én se vagyok mindig úriember, sőt gyakran nem. De csak mert belőlem is kihozzák az állatot néha a trollok...

Leírom mire gondolok. Tegyük fel a téma a Furor nyelv, és valakinek nem tetszik a nyelvem szintaxisa. És leírja hogy:

—Ez egy okédék. Fos. Trágya, Gusztustalan.

Ebben az esetben máris törölném. Nem azért mert neki nem tetszik a szintaxis - ez szíve joga! És szabad ki is fejeznie a nemtetszését hiszen ezt jelenti a szóláésszabadság amit még én is tisztelek!

Nem mindegy azonban, MIKÉNT fejezi ki. A fentiek helyett írhatná ezt is:

—Ez a legtöbb embernek nem fog tetszeni, nekem se. Szerintem ember nem lesz aki megtanulja rajtad kívül, mert annyira szokatlan és áttekinthetetlen.

Így már oké a dolog, és eszembe nem jutna törölni. Sőt, esélyes hogy még igazat is adok neki. (Az más kérdés, engem nem izgat ha más nem tanulja majd meg rajtam kívül. De ettől még a hozzászólóval egyetértenék abban, hogy hát igen, elég valószínű hogy a szintaxis nem olyan, ami sokakban ébresztene leküzdhetetlen vágyat a megtanulására...)

Másik példa:

—Amit végzel blogolás címén, csak szellemi maszturbáció.

Ezt is törölném, mert gusztustalan. De nem törölném ha így fogalmazza meg:

—Attól tartok amiatt blogolsz ennyit mert átlag feletti benned a szellemi exhibicionizmus.

Bár e fenti megfogalmazás is KRITIKA, és még kritikának is erős, de nem gusztustalan, nem alpári! (bár tulajdonképpen határeset. Jobb lenne „exhibicionizmus” helyett „szereplési vágyat” írni. De azért ez még maradna, nem törölném).

Értitek a különbséget?! Értitek mi az ami néha még az amúgy általam is jogosnak tűnő kritikákban is ZAVAR?!

Nem, én nem szoktam hozzá olyan stílushoz mint ami itt elfogadott, ez zavar, idegesít, irritál, bosszant, és bár néha kínomban már magam is elkövetek ilyesmit, de nagyon nem szeretem ezt, és minden olyasmit trollkodásnak tartok (tartalomtól függetlenül) aminek ilyen a „csomagolása”!

Nem érdekel olyankor, a kontent szakmai-e, és egyáltalán el se gondolkodom azon, van-e igazsága és valóságalapja annak a közlendőnek. Nem érdekel. Maga a megfogalmazás, a stílus az ami TASZÍT. Én nem olyan kutúrkörben szocializálódtam, ahol ilyesmi megengedhető lett volna.

Ez olyan, ha látok valakit szakadt bőrdzsekiben, ocsmány tetoválásokkal, boxerrel az öklén, és lila irokézfrizurával, eleve feltételezem hogy egy erőszakos, macsó állat, semmi jót nem várhatok tőle, és bunkónak tartom és kerülöm. Nem érdekel, mi az iskolai végzettsége, nem próbálkozom meg a barátja lenni, stb. Semmiféle kontaktust nem kívánok vele.

Tehát nálam ilyen lenne a „moderálási szabályzat”. Aki nem viselkedik kellőképp úriemberhez méltóan, annak a postja törölve lenne. Tartalomtól függetlenül.

És nem, nem „politikailag korrekt” diskurzusokat akarok. Nem arról van szó hogy nem lehet kritizálni. LEHET. Csak nem mindegy HOGYAN.

hogy szakmainak TŰNŐ érveket hoznak fel,

Az esetleg megfordult már a fejedben, hogy nem csak annak tűnő érvek? Tudod, volt már, hogy engem is elhajtottak a faszba elég modortalanul, a bökkenő az volt, hogy időnként előfordult olyan is, hogy igaza volt annak, akik egy "olvasd el a kurva leírást bazdmeg és utána gyere vissza, ha nem értesz valamit" választ adott IRC-en a kérdésemre.

Na ebből van nekem elegem.

Akkor indíts saját oldalt. Ha nem tetszik a rendszer, minek akarsz ide írni?

Én neked itt és most teljesen őszintén bevallom jóelőre, igenis visszaélek majd az esetleg megkapandó moderálási jogommal olyképpen, hogy kímélet nélkül törölni fogok MINDEN hozzászólást, akár a legislegszakmaibbakat is, ha és amennyiben a MEGFOGALMAZÁSA nem olyan, amit én - igen ÉN MAGAM! - úriemberhez méltónak tartok!

Tehát már előre leírod, hogy le se szarod, hogy mi a kontent, cenzúrázni fogsz ész nélkül. Muhaha.

Jobb lenne „exhibicionizmus” helyett „szereplési vágyat” írni.

Ne zavartassa magát a MŰVÉSZ ÚR, hogy a két kifejezés ugyanazt jelenti. És elhiszem, hogy neked rengeteg időd van, hogy túlírt körmondatokat fogalmazz, csak épp nincs mindenkinek ideje, hogy 300 oldalban írja le, hogy nedves a víz.

Maga a megfogalmazás, a stílus az ami TASZÍT.

Minket is az istenverte túlírt mondataid, amikor fél képernyő kell ahhoz, hogy egy SMS-nyi helyben leírható információmennyiséget átadj. Persze, ezt leszarod magasról, lényeg az, hogy megint az egész portál alkalmazkodjon hozzád.

Most nem reagálok mindenre ami felmerült, de az utolsó bekezdés fogta meg a figyelmem:

És nem, nem „politikailag korrekt” diskurzusokat akarok.

Amit leírtál az pont, hogy politikailag korrekt diszkurzusokat akarsz. Most nem a túltolt PC-re gondolok, hogy senkire és semmire nem lehet negatív véleményt megfogalmazni. A politikai korrektség pont arról szól, hogy olyan hangnemben és kontextusban kell közölni a dolgokat, hogy abba ne lehessen belekötni, se szóhasználatilag, se stílusilag, se semmilyen módon.

Tehát az, hogy valakinek olyan az alap közlési stílusa itt a HUP-on, ami neked nem tetszik, akkor számodra a mondandója már nem jelent semmit, pedig lehet, hogy rengeteg hasznos információt szeretne átadni. Tehát ha egy ilyen hozzászólást törölsz, mert neked nem tetszik, akkor ezzel mások elől is elveszed a lehetőséget, hogy az adott hozzászólásból/véleményből kaphasson információkat, ugyanis más számára meg pont, hogy nem sértő vagy lesz*rja a stílust.

Az interneten vagyunk most itt jelen. Itt mindenki úgy fogalmazza meg a dolgokat, ahogy akarja (kivéve, hogy ha olyan beosztása van vagy később olyan pozícióba akar kerülni, ahol visszanézik az internetes tevékenységét, bármi fogás miatt, lásd Trump tweet-jei amiket 10 év távlatából szednek elő, hogy az aktuális kijelentéseivel szembeállítsák).

Nézz körbe mindenhol a kommentek között. Ne csak a HUP-on, hanem bármelyik másik oldalon. Politikai témáknál egymást köpködik a narancsok és ellenzékiek. HWSW-n is olyan ideológiai viták tudnak kialakulni egy-egy témában. StackOverflow-on is gyakori, hogy ha nagyon alap kérdése van valakinek, ami tényleg egy dokumentáció olvasás vagy egy Google kereséssel megoldható, akkor elküldik őket a fenébe, ráadásul van hogy alpáribb módon.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

És véleménynyilvánító vagy ügydöntő legyen? Érvényességi küszöb? Ha csinálod, akkor precízen csináld!

Az fontos, hogy a kérdés kiírása mindenképp TL;DR metódussal történjen.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Szerkesztve: 2020. 05. 12., k – 21:04

Előre szeretném bocsátani, hogy minden szavam magánvélemény. :)

 

Csak egy lehetőség, de nem lehetséges, hogy bipoláris zavarral, vagy valami hasonló problémával állunk szembe? Poliverzum tevékenységét csak legendákból ismerem ( talán a Gobo Linux, és az UPU nyelv kapcsán). Akkor is ugyanez a 'lelkesedés' látszódott, majd utána jött saját szavait nem pontosan idézve a fordulat, hogy itt akart hagyni egy blogpostot, hogy végzett magával. De pont ekkor bannolta Trey. Most megint itt van a felpörgött állapot ( paleo, Furor, egy nyelv mind felett..) De hozzászólások alapján mintha már gyülekeznének ismét a sötét fellegek. Lehet hogy mélyebb a probléma annál, amit paleoval orvosolni lehet. (Amiről Ő 100%-ig meg van győzödve). Megoldásom az mondjuk nincs, haroldking gondolom semmibe veszi ezt a hozzászólást (amihez minden joga megvan, mivel se tanult ember, se orvos nem vagyok), a többiek meg úgyse fogják szó nélkül hagyni amit művel (amivel valahol azért egyet tudok érteni, mert néha kicsit túl van tolva az a bizonyos szekér)

 

De bízok benne, hogy nincs igazam. :) Ha esetleg mégis, akkor a probléma magától meg fog oldódni, még ha nem is úgy, ahogy az mindenkinek megfelelő lenne.

 

Peace!

 

Bocsi, ha tl;dr-re sikerült.

Szerintem.

Nincs neki semmi baja, csak se ő, se mi nem mondjuk ki, hogy egyszerűen zseniálisabb az elméje mint az átlagembernek. Ki tudja meddig, de még csapong, majd megtalálja az igazi célját és megnyugodva alkot! Biztos vagyok benne, hogy ez neki is teher. Ennyire egyszerű ez!

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Én simán hagynám, nem is értem a szavazósdit: tiszta libdem-bölcsi lenne. Én általában átugrom (viszont nyelvész *agymenés* pl. érdekel) - nem tudom mi a nehéz ebben. Ellenben annyit kérnék, hogy törölgetős hisztit ne: vagy csinálja vagy nem. Ez a “mindent kitörlök” verzió hisztériásra sikerült, nem kicsit.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nekem se tetszik amikor törlök, biztosíthatlak róla. Kissé olyan mintha a saját (szellemi) gyermekeimet ölném meg. De nem bírom elviselni amikor a trollok teleszemetelik a topikjaimat a gusztustalanságaikkal, bocs.

Amennyiben ez a javaslatom:

https://hup.hu/comment/2479093#comment-2479093

megvalósulna, soha nem kéne topikot törölnöm... Támogass benne kérlek!

Örülök hogy legalább a nyelvészkedés érdekel téged. ha akarod, írj nekem privit s elküldöm neked a témáról írt könyvemet (magyarul), odt formátumban van, s a legfrissebb verziót kapod meg, frissebbet mint ami az internetről letölthető. Benne vannak azok a cikkek is amikről blogoltam eddig e témában, így még ha törölném is e blogokat a jövőben, neked megmaradna akkor is a „lényeg”.

Simán lekorlátozni minden beküldést heti 1-re vagy kétheti 1-re így legfeljebb hosszabb lesz, de nem lesz a blog rész tönkrecseszve.

  1. Az RSS olvasó jelzi, mi az, amit még nem néztem meg (vagy nem jelöltem megnézettnek).
  2. Egy hírforrás nézetében csak a címek vannak felsorolva (mint egy tartalomjegyzék), és ha az alapján nem érdekel, még a bevezetőt se kell elolvasnom/átgörgetnem.
  3. Egy helyen van az összes követett oldal, tehát nem kell 20 honlapot egyesével végignézegetnem, hogy jelent-e meg valami friss tartalom. Vannak olyan oldalak, ahol pl. hetente csak 1-2 bejegyzés születik (vagy még ritkábban), ezekre időpazarlás naponta ránézni - viszont a ritka megtekintések miatt lehet, hogy egy adott hírről csak napok múlva értesülök.
  4. Aduász előny: nem idegesít a HK-bejegyzések sokasága :) Se a KV, se a Summer/trey-féle politikai ki-tud-több-ciki-hírt-összeszedni csatározás se :D

tovább viszem néha visszalépek akár egy egész estére / napra , sőt volt már hogy hétvégére a digitális kőkorszakba, és úgy ahogy van lehúztam a netet a routerről és a telefont is kinyomtam ... hihetetlen mennyi szabadidőm lett. 

nagyon off:

kipróbálnék akár 1-3 hetet is így.

“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca

Nem kötelező olyan programot olyan beállítással használni, ami feldob ötvenezer értesítést és végighallgattatja ötvenszer az örömódát, ha egy hír megjelenik ;) Lehet "diszkréten" is működtetni. Speciel nálam a statusbar-on egy darab szám jelzi, hány olvasatlan hír van - ha nagyobb, mint nulla, akkor se érzek kényszert, hogy mindent félbehagyva megnézzem.