TV vásárlás streaming-hez

Sziasztok!

TV vásárlás előtt szeretnék tanácsot kérni. A kérdésem, hogy a Youtube, Netflix és HBO GO kombó (mindegyik) működik-e a mostani LG vagy Samsung okostévéken? (LG vagy Samsung között lesz eldöntve)
Olvastam itt a fórumon, hogy az LG-nél már nem megy az HBO GO, ezért a kérdés. Ha jól olvasom a doksikat, akkor Samsung-on mindegyik működik. Mást nem nézünk, és van egy MI Box is, de ha már új TV-t kell vennünk, akkor gondoltam talán olyat kellene, amivel a fenti funkciókat a TV saját maga is meg tudja oldani külső segítség nélkül. 

ps.: gondolom ez platform-, és nem típusfüggő, de amúgy 43 colos lesz. 

Kösz a segítséget előre is!

Üdv.

Hozzászólások

Egy másik topikban butatévé okosítására nVidia Shield-et ajánlottak. Szerintem neked is meg kellene fontolni, hogy nem mindenegyben TV-t vegyél, hanem egy butácska de szép képű TV-t meg egy külön eszközt, ami kiokosítja, erősebb is mint egy átlag smart rendszer és kevésbé fájdalmasan cserélhető. Mondjuk, ha most veszel okosTV-t még későbbiekben nyugodtan aggathatsz okosítót rá.

Hello,

Okosító már megvan (MI Box), 100%-ban lefedi a mi igényeinket, megtarjuk. Ha kell bakapcsolom majd, viszont nem tudok "nem okos TV"-t venni. 43 colos kell, monitor nem játszik.

SZóval a kérdés továbbra is az, hogy a Youtube,Netflix és HBO GO működik-e a manapság az LG vagy Samsung TV-ken? Tudom hogy majd elavul, én csak annyit szeretnék, hogy most működjön egy ideig, aztán ha majd nem fog az okosítás rész, akkor egy sima képernyőként használhassam (mint hogy most is tesszük a mostani TV-vel, de az elkezdett tönkremenni, kikapcsol-visszakapcsol, döglődik). LG van most, ha HBO GO megy rajta, akkor LG lesz a következő is (tudom, hogy olyat kell venni ami Magic Remote-os). 

Ha van rajta legalább 2-es HDMI meg 1.4-es DisplayPort, már nagy baj csak nem lehet. Jövőbeli verzió meg úgy is akkor jönne jól, ha nagyobb felbontás/dinamikatartomány kellene, amiket már nem támogat a megjelenítő, de legalább az egyiknél csak marad a visszafele kompatibilitás. 

A Samukon elfut mindegyik (amúgy is a legjobb app támogatás a samukon szokott leni), de a TV biztosan tovább fog "élni", mint az appok támogatottsága rajta.

Példa: 5-6 éves 43"-os 3D LG tv-n csak az 'ős' HBO GO kliens volt elérhető és app frissítéseket sem kapott. Ma már a HBO GO platform sem kompatibilis az erre a TV-re elérhető klienssel. A TV-nek semmi baja, egy bazi jó cucc, de a fenti combo-ból csak a YT fut már rajta...

Szóval minél jobb kép + HDMI CeC és a MiBox, szerintem. Akkor a MiBox támogatása a határ, de annak az upgrade ára nem vethető össze egy TV árával.

Amit a MIBox is (meg még egy marék STB) futtat. Továbbra is áll, hogy az androidot futtató kártya (a TV-ben) hamarabb fog elavulni, mint a TV egésze.

Értsd: Android frissítést vagy app frissítést a TV már nem kap (így előbb-utóbb kihullanak az appok is), de a TV attól még tökéletesen működik. Vagyis a javaslat továbbra is igaz:

Kép (és hang) viszonylatában választani a TV-t függetlenül attól, hogy mennyire "okos" és mellé egy relatíve olcsó STB, ami könnye(bbe)n frissíthető  (és adott esetben akár TV vételre is alkalmas).

SZVSZ ez a megoldás az, ami jövőtállóan a legjobb megoldás. Gazdaságilag és élvezeti értékét tekintve egyaránt.

Ki néz még egyáltalán tévéműsort? :)

Egy tévé attól lesz korszerű, hogy a műszaki képességei az adott kor musoranyagainak feltételeihez igazodik. Egy tíz éves tévé semmiképpen nem ilyen.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nem értem miért venne valaki TCL-t, ha ugyanennyiért Samsung/LG párost kap. Ráadásul általában jobb hangzással. Nálunk nagyon túl van árazva TCL, legalább 20-30%-al olcsóbban kellene adni, mint a nagyobb márkákat.. (ahogy USA-ban is teszik, lásd Best Buy)

Nem tudom, mert nekem saját "steraming" van Plex/DLNA. Múlt héten vettem samsungot, de erősen gondolkodok, hogy visszaadom a francba, és LG-t veszek. Ugyanis samsungék kivettek jó pár régebbi kodeket. Így most csomót kell transcokolnia a plexnek. A vicc, hogy a régi samsung TV-im meg elviszik.

Fedora 38, Thinkpad x280

Van egy 5-6 éves (attól függ a modellévet nézem, v. hogy mikor vittem haza a boltból) TV-m: UE48H6470SSXXH (az annya száradna el annak is aki ezeket a modellkódokat kitolja magából), a szoftververzió bináris párologtatók nyelvén: T-MST14DEUC_2880.2

Megjelent hozzá 2019.11-ben egy új szoftver verzió 2900.0, eddig 2880.x-en megy (ld. feljebb). És itt jön az 1000 EUR-os kérdés: vajon mi a faszt távolítottak el belőle, merjem-e egyáltalán updatelni? Mert hát ugye hivatalos changelogot a kibaszott samsung.com-on büdös megírni. Úgy kell ilyen-olyan underground fórumokra mászkálni, ahol álnév alatt aktív/volt samsung melósok szivárogtatják a 7pecsétes confidential szoftver changelog-okat.

https://www.samsung.com/hu/support/model/UE48H6470SSXXH/

Hányinger cég, jól kiírtották a konkurenciát egy évtized alatt.

Az egyik régi TV az UE32 F5300 ami 2013 as évjárat. vagy 2 éve ha nem több nincsen rá frissítés. Viszont 1 hónapja feldobta hogy van, akarom-e frissíteni. Akkor nem akartam, meg rossz megérzésem volt, hogy mit akarnak egy 7 éves készüléken updatelni. Mikor stabilan megy rajta minden a TV meg a security-t hagyjuk ;>

Utánaolvastam, a fórumok tele voltak, hogy akik feltették, onnantól a smart funkcióknak kampeca, appok be se jönnek stb. A support válaszolta a szokásos mantrát, hogy smart hub reset várjál X másodpercig stb. persze ettől nem lett jobb semmi. 

Szóval ezért volt meglepő hogy a 2019 es modellben meg már jó pár kodeket eleve kivettek :/

Fedora 38, Thinkpad x280

A kénköves pokol sem lesz elég rossz hely a samsung vezetőségének azért, amiket művelnek, sajnos.

Viszont a 2-vel efölött írt szoftver verzió changelog-jára azért még mindig kíváncsi volnék. Ha véletlenül egy samsung-os alkalmazott elküldené privatban otthoni emailcímről, azt megköszönném!

Szerintem(!) ez pont ne legyen szempont: egy ideig működni fog, de egyszercsak nem jön frissítés és lehal 1 app majd 2,3 stb. , nincs támogatás a heggesztéshez.

Jobban jársz, ha valami külső eszközről futtatod a kérdéses appokat (Mi box,Fire TV, raspi etc.). 

+1

Ugyanez van a kocsik navigációjával és multimédiájával. Egy esetben maximum, talán, ha natív android fut rajta (mintha láttam volna már ilyet), bár ezzel is lehet szopó, mint ahogy a telefonok gyári firmware-jét custom-ra cserélni.

De inkább vegyél egy buta TV-t meg egy rpit, és azt teszel rá, amit akarsz. De lehet akár chromecast vagy egyéb külső eszköz is.

"Sose a gép a hülye."

Ha tenyleg ezekre akarod hasznalni, akkor megtartod a Mi Box-ot es azt frissited szoftveresen, amig lehet. Ha pedig regive valik a doboz, veszel egy ujabbat. Sokkal morcosabb leszel, ha 2-5 ev mulva ki kell cserelned a TV-t (vagy ra kell dugni egy boxot), mert valamilyen okbol kiesel a tamogatottak kozul (pl. a tv-re a tv gyarto nem ad ki tobb frissitest; kiderul, hogy a streamingszolgaltato uj app verziojahoz frisebb operacios rendszer kellene, a regi alkalmazast pedig letiltja; tv vendor szallitotta kliens API keszletet megszunteteti a streamingszolgaltato, a vendor pedig mivel mar regi a keszulek, nem ad ki frissitett appot a friss apihoz). Mindegyik peldara volt mar pelda a multban. 

Ez olyan lehet, mint a droid vs butatelefon. Csomó alapfunkciót kiszerveztek valami "okos" programba, amit vagy rosszul írtak meg, vagy ha más okos program megreked a hw torkán, az megakasztja az alapfunkciókat, de legalább is lassítja.

Szerkesztve: 2020. 05. 11., h – 13:28

" Olvastam itt a fórumon, hogy az LG-nél már nem megy az HBO GO, ezért a kérdés. "

LG-nél is megy, annyi dolgod van, hogy fel kell tenni egy új official HBO GO alkalmazást, a régi (gyárilag fent lévő) figyelmeztet erre.
Az egyéves belépő 4k-s LG tv-men hibátlanul megy a webOS és sokkal reszponzivabb, mint a Chromecast.
(Torrent kliens nincs, vagy nem találtam)

Amit érdemes megnézni: az enyémnél nincs Bluetooth támogatás, ez hiányozhat.
Illetve, ha nem akarsz külső hangrendszert rákötni, akkor hallgasd meg, hogy melyiknek a hangja tetszik, képminőségben nem vettem észre lényeges különbséget, viszont ebben érezhetően sporolnak.

"Olvastam itt a fórumon, hogy az LG-nél már nem megy az HBO GO"

Ezt rosszul olvastad. ott az volt, hogy 10+ éves LG-nél már nem megy....

 

Mai modern LG TV, evileg minden megy, én a Youtube-ot és a HBO GO-t, és minidlna-ról érkező stream-eket tudom megerősíteni, és ilyen TV-m van:

LG 43UK6400PLF 43" Ultra HD Smart LED TV

Kicsit eső után köpönyeg, de ha a fent említett  tv-t rendelted meg, érdemes még gyorsan megnézned ezt a típust is:

43UM7450PLA

Múlt héten egy nagytakarítás közben eldőlő létra megpecsételte nálunk az alig 2 éves elődje sorsát, így szombat este sürgősséggel kellett döntenem mi legyen helyette. A 2 év alatt a WebOS elég jelentőset fejlődött, a 4.5-ös verzió nehezen elmondható, de sokkal jobbnak tűnik mint az elődje (4.0 v. 3.5 volt rajta, akkor nem éreztem, hogy lehetne annál jobban is csinálni), bár az is mindent tudott amire szükségünk volt és amiket te is elvárnál tőle.

Ami viszont jelentős előrelépés az elődhöz képest, az a magic remote távirányító, ami elsőre megette a set top box-ot és a külső erősítőt is. Ráadásul ezeket úgy kezeli, mintha a TV részei lennének, tehát a hangerőre végre tudja, hogy az erősítőnek kellett kiadni a parancsot, nem a tv-nek. A set top is kényelmesen beépül, minden funkció könnyen elérhető róla, bár elsőre keresni kell hogyan is. Utoljára ezt ~10 évvel ezelőtt a logitech programozható távirányitóival sikerült zömmel megoldani, de azokból nálam 3db adta fel a harcot (mind garancia lejárta után persze), így lemondtam róluk...

A képminőség főleg a színek terén szintén előrelépés volt.

Szóval elsőre haragudtam a baleset miatt, de végül úgy éreztük amúgy is megérte a váltás, ráadásul "filléres" eszköznek tűnik a tudásához képest.

"Ezt rosszul olvastad. ott az volt, hogy 10+ éves LG-nél már nem megy...."

Én (is) "dühöngtem", hogy év elején megszüntették az HBOGO támogatást az LG régebbi OS rendszerén.

Az enyém 2012 szeptemberi gyártású, ez nem 10+, hanem csak ~7,6 éves. Másrészt a HBOGO oldalán csak az LG 2015-2019 gyártottak támogatottak. Másrészt mások emlékeim szerint meg skype beszántására panaszkodtak, ott megvették kifejezetten erre a célra a web kamerát és rövid időre rá volt-nincs skype.

Jelenleg az 5+ éves LG készülékeken nem megy.

félre ne érts. nem védeni akarom az LG hozzáállását.

Az biztos, hogy minden "okos" cuccnak nagyon gyors a szoftveres elavulási ideje.

A gyártóknak ez így occo, a vásárlóknak meg nyilván nem jó...

 

Ezért is írtam konkrét típust amivel - jelenleg - biztosan megy.

Szerkesztve: 2020. 05. 11., h – 14:58

A mostanikon működni fog. Pár év múlva meg nem fog. Sok ilyen sztori van itt a hupon is. Majd veszel hozzá egy official Android TV-s eszközt, aminél nem hullanak el a szolgáltatások ~5 év után.

Ja, így egy kicsit igazabb. :) Én személy szerint egyébként nem hiszek a custom stackekben, pont a most vázolt történetek miatt. Az Android TV-re kellene fókuszálnia minden tévégyártónak, építse be azt, hagyja rá a Google-re a sw gondozást.

Ja, hogy akkor nem dobnák el az emberek 3-5 évente a tévéket. Értem (sajnos).

Szerkesztve: 2020. 05. 11., h – 17:42

Szia!

Fogod a szamodra megfelelo, tetszoleges meretu/legszebb kepet ado TV-t, az okos funkcioival nem foglalkozol (mivel ugyis elavulnak az appok/megszunik a tamogatas ha a TV gyarto vagy az app szolgaltatoja ugy dont), kotsz ra egy 4GB-os RPi4-et, arra raksz 1 perc alatt egy OSMC-t, aztan arra mehet a Spotify, HBO GO, Netflix, YouTube addon szepen siman ahogy kell.

Az egesz beallitasa nem tobb egy fel delelottnel.

Udv.

Nekem ugyan csak 2-es málnapécém van, most OSMC fut rajta, a Youtube kiegészítővel már trükközni kell, a többi (HBO, Netflix, Spotify) nem tudom mennyire működik. Én inkább vettem egy Mi Box S-t, van rajta minden is, az rPi meg megmaradt csak letöltésre és megosztásra.

Mondjuk a telefonom (Redmi Note 5 Pro) képernyőjét nem tudom kiküldeni rá, ha jól olvastam kivették a Miracast vagy milyencast támogatást a frissebb androidokból.

A legfrisebb OSMC-t raktam a Pi-re (nekem Pi 3 van). 

A YT-t Invidious-szal hasznalom, OOB megy, trukkozes nelkul: https://github.com/lekma/plugin.video.invidious 
Az HBO GO a gyari repoban van (hGO EU). Kell neki egy nagy SD kartya, mert a widevine miad egy komplett ChromeOS image-t kell kibontania.
A Netflix innen kb. egy kattintassal mukodik: https://github.com/CastagnaIT/plugin.video.netflix/wiki/How-install-the-addon 
A Spotify repo innen telepitve (1.0.2), majd ebbol a Spotify csomag egy kattintassal valo telepitese utan siman megy: https://github.com/kodi-community-addons/repository.marcelveldt/tree/master/repository.marcelveldt

Udv.

Apple TV plusz bármilyen kijelző. Beállítás 5-perc. Pár évre elfelejtheted a szenvedést....

Hármas........alá............kettes.........................egyest írtam be.

Samsungom van (Q6), mindharom tokeletesen mukodik, plusz Plex es Deezer is megy rajta (bar utobbit a TV-n nem szoktam hasznalni)

Van a gyerekszobaban egy nagyon regi masik Samsung (F6400), HBO Go azon is megy, bar nagyon lassu a kezelofelulete (de a film az remekul megy rajta), Youtube szinten, Netflix nem biztos, meg kene nezni.

Mi is kb. ez alapjan szukitettuk a listat. 2019 feletti LG-n es Samsungon biztosan megy az HBO GO, de androidos tv-ken/kiegeszitokon is. (van egy magyar GYIK resz, ahol leirjak) Vegul LG mellett dontottunk, mert irtak, hogy sokkal kenyelmesebb a kezelhetosege, valamint a taviranyito jobb. "Magic Remote" vagy mi a beceneve, es annyi elonye van, hogy nem infras, es hadonaszassal/csuklomozdulattal lehet a legtobb appban/menuben egy kurzort iranyitani. Nekunk annyi para volt vele, hogy a magyar HBO-t akartuk nezni nem MO-on, de a tv engedi, hogy orszagot valts vele, majd vissza. Az appok ilyenkor megmaradnak, szoval tobb orszag content store-jabol is lehet valogatni. A masik fontos volt, hogy DLNA-t tudjon, hogy ne kelljen plusz cuccot telepiteni a NAS-ra. Netflixrol nincs tapasztalatom, de adott webos felett lehet azt is telepiteni az LG-re.

Én arra gondoltam a következő TV-m már "3-D and Holographic Television" lesz:)

"ha valakire rá kiabálunk, hogy rendszergazda akkor az is - szerződés, fizetés csak az átkos időkben kellett" 

és 100 éve még boszorkányt is égettek 

Plex menjen, kep szep legyen, ennyi a szukseges feltetel. Par csatlakozo + CEC , minden mas csak pvs.

Sony is kiadta a regi keszulekekre a 8.0 androidot, haaaat, nem kellett volna kivancsinak lennem.

Btw, a mocsok minden inditasnal dumalt es idonkent is felnyomta a frissitselt, "bezarva" a futo alkalmazast, viselhetetlen volt es nem talaltam kikapcsolast, vagy hasonlo rohadjalmeg opciot.

LG, Samsung, Sony, Philips, ezekkel volt rossz elmenyem eddig, van meg valaki ? :D

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Két nagy Sony is van a házban, az egyik 8-as, a másik 9-es androiddal. Semmi gond nincs velük (a 9-es még fürgébb is egy kicsit), a szolgáltatásuk és minőségük alapján pedig magasan a többi gyártó termékei fölött vannak (igaz, árban is.) lehet ezt nem szeretni, csak nincs más helyette.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség