SGP Port

Fórumok

Üdv mindekinek!

Gigabyte alaplapomon van Sata_SGP port ami elvileg a Sata diszkekhez tartozó ledek (pl aktivitás) vezérlésére szolgál. Viszont a gépemben nincs backplane ami fogadni tudná az SGP portból jövő jelet. Tud valaki olyan kütyüt, megoldást, kijelzőt ami feltudja dolgozni az SGP portból jövő jelet?

Választokat előre is köszönöm!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 05. 10., v – 14:43

Konkrétan melyik ez a lap? Pár gépet raktam már össze, de az SGP port kimaradt, és a gugli se mondott sokat.

Szerkesztve: 2020. 05. 11., h – 07:43

Alaplap típusa: Gigabyte C246M-WU4

Csak a lényeget felejtetted le a megnevezésből, SGPIO

Szerintem mezei ATX házzal biztos nem fog menni, ahogy olvasom direkt WS vagy Server ház kell neked HDD keretekkel, de nem raktam még össze ennyire komoly szervert, csak kommersz PC "szervert" , amit a sarokba le kell tenni, oszt jól van ott :D

SGPIO a csatlakozó típusa, csak kicsit nehéz volt kigoogle-zni.

Habár elméletileg a SGPIO kétirányú protokoll, a legelterjetebb use-case mégis a backplane-en lévő ledek villogtatása, aminek ha nincs ilyen backplane-en, akkor nem sok értelmét látom. Pontosan mit szeretnél kiolvasni ezeken a portokon?

Szerkesztve: 2020. 05. 11., h – 10:06

Az alaplapon levő felirat és a manuálban is SATA_SGP port szerepel. Én is hiányoltam, hogy nincs kiírva az SGPIO, viszont nincs tapasztalatom ezzel a porttal ezért is kérdeztelek benneteket!

Az alaplap weboldalán már módosították SGPIO -ra.

Egy olyan kis áramkört keresek ami kiadja nekem az egyes ledekhez a kimenetet, amit aztán kijelezhetek. Lehet ez egy Arduino áramkör vagy pl egy 5.25" helyre illeszkedő kijelző vagy valami hasonló kütyü. A PC házban van backplane de azon sajnos nincsenek ledek.

Az a gond, hogy fogalmam sincs, hogy neveznek egy ilyen áramkört. Dekoder?