De szeretnék egy olyan telefont, amin rendes Linux fut!

De szeretnék egy olyan telefont ...

  • amin fősodorbeli Linux disztribúció fut
  • amivel lehet telefonálni
  • SMS-t olvasni, ha valaki/valami küld nekem
  • amin van egy gyors böngésző, amiből webappokat tudok kirakni magamnak
  • amin van egy jó e-mail kliens
  • ami elfér a zsebemben, mert mégiscsak telefon és nem tablet, ugye
  • és amivel azt csinálok, amit akarok, mert fősodorbeli Linux disztribúció fut rajta!

Tudom, álmodik a nyomor...

Hozzászólások

Tulajdonkeppen az android is egy fosodorbeli Linux disztro :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Elő az alabárddal, báncsák a drojidot.

A kérdésre válaszolva: mások telefonja volt a kezemben és ilyen alap dolgokra szerettem volna használni, mint pl. böngészés, fotó, stb.; hát kb. úgy működik, mint a windóz: ahogy ő akar. És kb. olyan stabilan is.

Nem biztos, hogy a megfelelő telefon volt a kezedben. Ha az első Andriod-os telefonomra gondolok, vagy akár a mostani választék "legaljára", akkor nem lenne Androidos teló a közelemben sem. Viszont ha nem a ratyifonok kategóriából választ az ember, meg normálisan (é. nem rak fel rá minden sz@rt, nem f0ssa tele a tárhelyet, stb.) használja, akkor teljesn kényelmesen használható eszközök.

Lehet, hogy lehet használható felállást is találni belőle, de hát az xp és a win7 is használható volt a többihez képest és mégis agyérgörcsöt kaptam tőlük, amikor mindenért akadékoskodtak; ez a droidnál is megvan. "Csomagkúltúra" dettó, windowson kb. tök mindegy, hogy hogyan telepíted fel a cuccaidat - hacsak nincs portable hacked belőle - akkor tele fogják fosni a rendszert és takaríthatsz és ugyanezt látom a droidon is.

Biztos lehet olyan - hogy is hívják? főzött ROM-ot? - varázsolni a telefonokra, amivel ezek nincsenek, még az is meglehet, hogy van olyan összeállítás belőle, ami azt csinálja, amit az ember mond, van rá rendes csomagkezelés, ahol az appok nem azt taglalják vég nélkül, hogy mihez kérnek hozzáférést és nem fossák tele a rendszert mindennel, sőt vannak rá rendes appok is, nem csak olyan hulladék, amit a cég beengedett a store-ba, vagy lehetőség, hogy onnan telepítsél, ahonnan akarsz, nem csak ahonnan megengedték, ill. ami nem kémkedik utánad megállás nélkül...dehát a windowst is lehet úgy, "normálisan" használni, hogy éveket lehúzzon újratelepítés, vírusok és szemét nélkül, arra sem lehet ráhúzni, hogy 100% szar és semmire sem jó, de ettől még maga az ökoszisztéma - az, ahogy az azért felelős cég kitalálta - az borzalmas. Ha kicsontozod belőle a szart - vagy olyan összeállítást raksz fel, ahol ezt mások megtették - akkor lehet, hogy használható. De defaultból kb. ugyanaz a feeling, mint a windóz: nem a tiéd a rendszer, hanem a google-é/ms-é. Nos, felőlem nyugodtan megtarthatják.

" tele fogják fosni a rendszert és takaríthatsz " - a telepítőt kell jól megírni/összerakni - na ez szokott elmaradni...

" Biztos lehet olyan - hogy is hívják? főzött ROM-ot? - varázsolni a telefonokra, amivel ezek nincsenek " - Stock Androidnak hívják, nem pedig gyártói/szolgáltatói "testreszabott" verziónak.

"  az appok nem azt taglalják vég nélkül, hogy mihez kérnek hozzáférést " - pedig ez pont,hogy jó dolog: ha akarod, engeded, ha nem, akkor nem. Ha ez utóbbi miatt nem működik az alkalmazás, akkor szépen letörölhető.

" lehetőség, hogy onnan telepítsél, ahonnan akarsz " - lehet ezt is, igaz, nagyon nem ajánlott ismeretlen forrásból appot felkalapálni - ahogy nem igazán javallott Linux vagy épp Windows alá random helyekről szoftvereket telepíteni.

" kb. ugyanaz a feeling, mint a windóz: nem a tiéd a rendszer, hanem a google-é/ms-é " - Tényleg nem nagyon használhattál az utóbbi időben értelmes kategóriájú Android-os eszközt...No mindegy, van a boltban nagypapatelefon, bazi nagy nyomógompokkal meg ortopéd kijelzővel - végülis azt is lehet telefonálásra használni...

> a telepítőt kell jól megírni/összerakni - na ez szokott elmaradni...

Erre céloztam.

> Stock Androidnak hívják, nem pedig gyártói/szolgáltatói "testreszabott" verziónak.

A stock verzióból mire kihozod, ami kell, addigra megőszülsz. Persze, ha minimális igényei vannak az embernek, akkor mehet.

> pedig ez pont,hogy jó dolog: ha akarod, engeded, ha nem, akkor nem. Ha ez utóbbi miatt nem működik az alkalmazás, akkor szépen letörölhető.

Na ja...és amikor a store-ban az összes böngésző azzal nyit, hogy húzd szét, mert oda is, akkor hogy? Ld. következő pont.

> lehet ezt is, igaz, nagyon nem ajánlott ismeretlen forrásból appot felkalapálni - ahogy nem igazán javallott Linux vagy épp Windows alá random helyekről szoftvereket telepíteni.

Nem erre gondoltam, hogy megbízhatatlan helyről csomagokat pakolsz fel, hanem arra, hogy nem vagy a store-ra korlátozva és akkor akár magadnak is leforgathatsz dolgokat és nem vagy meglőve, ha az összes böngésző azzal nyit, hogy húzd szét... Én értem, hogy a rendszer alapvetően ezt nem tiltaná, de a "gyártói/szolgáltatói "testreszabott" verzió" igen és akkor ott vagyunk, amivel nyitottam, hogy lehet jó sokat hekkelni, mire úgy fog működni, ahogy az ember akarja.

> No mindegy, van a boltban nagypapatelefon, bazi nagy nyomógompokkal meg ortopéd kijelzővel - végülis azt is lehet telefonálásra használni...

Bizony. És az legalább OOB működik rendesen.

"> a telepítőt kell jól megírni/összerakni - na ez szokott elmaradni...

Erre céloztam."

Ez nem az OS hibája a Windows esetén...

" A stock verzióból mire kihozod, ami kell, addigra megőszülsz. Persze, ha minimális igényei vannak az embernek, akkor mehet. " - Nem őszültem meg :-P Te mondtad, hogy alap dolgokat (fotózás, böngésző) akartál használni, és broáf... Ezekkel nincs semmi  probléma az "alap" rendszerben sem, de egy Chrome-ot feldobni, vagy a csillió+1 kameraokosító motyó közül valamelyiket... Az is gyorsan megvan - igen, a lehetőségek széles tárháza az problémát is okozhat,mire megtalálod, adott célra melyik alkalmazás válik be neked leginkább - de ez más OS esetén is így van - legfeljebb kisebb a választék, és kevesebb a reklámból vevételt remélő sw.

" nem vagy a store-ra korlátozva és akkor akár magadnak is leforgathatsz dolgokat " - fejleszthetsz Android alá alkalmazásokat, felpakolhatsz apk-ból bármit - senki nem tiltja, igaz, a fejlesztéshez picit több kell, mint egy makefile-t látva képesnek lenni kiadni a make config && make && make install parancsokat :-P

> Ez nem az OS hibája a Windows esetén...

Az nem, hogy a developer nem csinált rendes telepítőt, de az, hogy az OS-en nincs egységes csomagkezelési kultúra, az de. Illetve nem az OS-é, hanem a fejlesztőcégé.

> Te mondtad, hogy alap dolgokat (fotózás, böngésző) akartál használni, és broáf... Ezekkel nincs semmi probléma az "alap" rendszerben sem, de egy Chrome-ot feldobni, vagy a csillió+1 kameraokosító motyó közül valamelyiket...

Igen és mind azzal nyit, hogy húzd szét, mert oda is... Úgyhogy de, van bőven probléma velük az alaprendszerben.

> Az is gyorsan megvan - igen, a lehetőségek széles tárháza az problémát is okozhat,mire megtalálod, adott célra melyik alkalmazás válik be neked leginkább - de ez más OS esetén is így van - legfeljebb kisebb a választék, és kevesebb a reklámból vevételt remélő sw.

Jó, hogy mondod, mert erről már meg is feledkeztem, hogy ez is egy külön borzadály, hogy az appok tele vannak ratyi reklámokkal...

> fejleszthetsz Android alá alkalmazásokat, felpakolhatsz apk-ból bármit - senki nem tiltja, igaz, a fejlesztéshez picit több kell, mint egy makefile-t látva képesnek lenni kiadni a make config && make && make install parancsokat

Itt most nem is fejlesztésről volt szó, hanem még mindig a store-tól való függetlenségről. Még egyszer: attól, hogy összerakhatsz magadnak olyan rendszert, ahol ez nem gond, attól még defaultból nem működik a dolog.

A Windows-ból hiányolod a kötelezően egyséegs, központilag kialakítottan működő csomagkezelést. Oké. De akkor az Androidban miért fújfújfúj az, hogy egy ilyen megoldás az alap?
A "húzd szét, mert..." nagyon erős hatásra alakulhatott ki nálad - szerintem keress fel egy pszichoterapeuta szakembert. De visszatérve nem tudom, mit értessz ezen - a gyári alap alkalmazások semmilyen extra igénnyel nem élnek - ha akarod, van automatikus mentés a felhőbe, igen, ha meg nem akarod, akkor nincs. Ezen túl mire gondolsz?
A reklámok vannak, meg vannak oylan alkalmazások, amikben nincsenek, meg olyanok is vannak, amiket pár gombért megvehetsz, és akkor nem lesznek reklámok. Ha valami hasznos, az ember szívesen használja, akkor valahol elvárható, hogy támogassa a fejlesztőt. Egyébként meg mobilne!wifi off, és nem jön reklám - a lényeges alkalmazásokban meg amúgy sincs - persze kérdés, kinek, mi a lényeges: egy mobilbanki app, vayg egy e-kréta, vagy a zoom/slack/viber/messenges lite, vagy másik területről egy spotify nem fog tonnaszám (sőt egyáltalán nem fog) reklámot tolni (Igen, tudom, a Spotify az ingyenes account esetén nyomja a reklámot - de megint csak egy pár gombért megvehető dologról beszélünk - a családi fiók havi költségénél több megy el mondjuk kávéra ugyanenniy idő alatt...). Android auto, wazze, osmand+ ezek sem arról híresek, hogy orrba-szájba reklámmal traktálnának... (Oké, az osmand+ az megint csak egy megvásárolt alkalmazás - oké, ez relative "drága" volt, mert talán 2000Ft-ot is ki kellett érte pengetni akciósan...)

Válaszolj arra, hogy hány órát használtál Android-os telefont, milyen Android verzióval/gyártótól, és mennyiben volt módod testreszabni? Mert a "volt a kezemben" az jelen esetben a "nulla tapasztalatom van"-nal egyenlő.

> De akkor az Androidban miért fújfújfúj az, hogy egy ilyen megoldás az alap?

Mert nem alap; pont ezt magyaráztam, hogy egy raklap alsógatya a default csomagkezelés.

> A "húzd szét, mert..." nagyon erős hatásra alakulhatott ki nálad - szerintem keress fel egy pszichoterapeuta szakembert.

Nem tartott sokáig, amíg megint átmentél mocskolódásba. Biztos megint én kötöttem beléd, ahogy sosem. Neked kéne felkeresned az említett pszichoterapeutát, mert ez már mániás.

> De visszatérve nem tudom, mit értessz ezen - a gyári alap alkalmazások semmilyen extra igénnyel nem élnek - ha akarod, van automatikus mentés a felhőbe, igen, ha meg nem akarod, akkor nincs. Ezen túl mire gondolsz?

Pedig leírtam, sőt be is linkeltem, hogy a seggedbe is be akarnak nézni, ezt jelenti az a bizonyos ismételt mondat. Nem tudom, hogy elolvasni, vagy felfogni nem sikerült, de igazából mindegy, mert akár analfabéta vagy, akár hülye, mindenképpen nagyon szomorú.

> A reklámok vannak, meg vannak oylan alkalmazások, amikben nincsenek, meg olyanok is vannak, amiket pár gombért megvehetsz, és akkor nem lesznek reklámok. Ha valami hasznos, az ember szívesen használja, akkor valahol elvárható, hogy támogassa a fejlesztőt.

Vagy felrak mást, ami ingyen van és nincs benne reklám. Azaz felrakna, dehát...

> Igen, tudom, a Spotify az ingyenes account esetén nyomja a reklámot

Kapaszkodj meg, a prémium account esetén is előfordul. "Just log out and then log in back." Hát ez tiszta vindóz...

> wazze

A wazze az az, amit te művelsz, a Waze, az meg megint más. Freudi elszólás lehetett a részedről...

BTW, az egyébként megvan, hogy egy poénba sikerült belekötni ekkora vehemenciával? Nekiállni kardoskodni egy vicc kapcsán és megmagyarázni, hogy de nem is, hát ez végtelenül szánalmas. Ekkora seggfájást okoz, ha valaki bántja a jócéget, vagy a vackait? Hát jó, ha ennyire akarod én beismerem nyílt színen: a droid a legkirályabb oprendszer a rántott csirke óta! Kb. ugyanannyira lehet oprendszernek használni, mint az említett étket, csak ezt még megenni sem lehet, mert gyomorhurutot kapsz tőle... :(

> hány órát használtál Android-os telefont

A házamat alkotó kvarkok számát nem kéred? A család többi tagjának a telefonját sokat használtam, meg basztattam a PIPO-n is, igaz, az nem telefon, hanem asztali gép.

> milyen Android verzióval/gyártótól

Tekintve, hogy sokféle eszköz volt, a hócipő tudja.

> és mennyiben volt módod testreszabni

Telepíthettem rá appokat a store-ból, meg próbáltam fájlból is, de arra csak az egyujjas nemzetközit kaptam.

> Mert a "volt a kezemben" az jelen esetben a "nulla tapasztalatom van"-nal egyenlő.

Nálad ez kényszeres? Valahányszor hozzámszólsz (mert a korábbi hazudozásoddal ellentétben te vagy az, aki engem mindig megtalál), két fordulón belül már valahogy mindig azt próbálod meg görcsösen erőlködve bizonygatni, hogy én nem értek semmihez, nincs semmi tapasztalatom, mindezt személyeskedve, mocskolódva, engem cseszegetve a stílusért, miközben te tkp. többet káromkodsz, mint én, csak álszent módon kicsillagozod. Neked valami nagyon durva komplexusod lehet, ha ennyire a májadra mentem. Tényleg keresd fel azt a bizonyos pszichoterapeutát.

Na, ha akarod folytasd magaddal, mert nekem nincs kedvem veled még egy szálat végigvinni, amiből mindennemű szakmai tartalom az első két kör után eltűnik és másból sem áll az egész, mint a te mocskolódásodból. Majd gyere vissza, ha normálisan is tudsz beszélgetni.

" egy raklap alsógatya a default csomagkezelés " - mert miért is? Egységes, nincs 1234 féle installer meg csilliom+1 oylan dependency, mint windows-on (ha használni akarod az x szoftvert, akkor tedd fel az yxz runtime-ot, a .netből az z. verziót, satöbbi)

" a seggedbe is be akarnak nézni " - Ismél az alfelet emlegeted... nemén kezdtem,és bocs, de ez után már tényleg betegesnek tűnik a vonzódásod eme testrészhez :-P

" mert akár analfabéta vagy, akár hülye, " és még te emlegeted, hogy mocskolódok... Szálka kontra gerenda...

A spotify trial accountról beszél a delikvens, aminek az első napján még nem volt mindenütt ott, hogy az adott account már nem free (reklámos) státuszban van, hanem trial periódusát kezdte. A logout/login után meg az adott account jogosultságai befrissültek. És? Tranziensnek hívják, van ilyen - a fizetős Spotify accounton nincs reklám.

A Waze-t  szándékosan írtam wazze-nek, mert nagyjából ez a véleményem róla - ennek ellenére néha jó, hogy van, bár az általam használt alkalmazásokközül ez az, ami leginkább kíváncsi mindenre is...

Mint írtam, lehet apk-t fájlból is telepíteni, csak a beállításoknál engedélyezni kell. Stocl Android esetén van ilyen lehetőség, egyes gyártóklehet, hogy eltüntették ezt a beállítást. Első alkalommal nekem is keresgélnem kellett (volt egy alkalmazás, ami csak apk-ban volt meg, a store-ból a fejlesztő szedette le (tőle kaptam meg az apk-t is), azt kellett felpattintani).

Nem szégyen, ha nincs bőséges tapasztalatod Android-os téren, de ne úgy állítsd be, ne ex cathedra jelentsd ki, hogy sz@r az egész Android, mert nagyon nem mutat jól, hogy finoman fogalmazzak.

 

A két esélyes választásod a Pinephone és a Librem5. Esetleg a https://postmarketos.org/, de a status szerint még erősen WIP. Vagy a kettő együtt:

https://wiki.postmarketos.org/wiki/PINE64_PinePhone_(pine64-pinephone)

:)

Egyébként meg mondj le róla, sajnos nincs megfelelő fizetőképes kereslet ami a szükséges mérnökórákat, gyártást, meg mindenféle költséget fedezné. Ezért születnek és halnak folyamatosan ezek a projektek.

Egyébként meg mondj le róla, sajnos nincs megfelelő fizetőképes kereslet ami a szükséges mérnökórákat, gyártást, meg mindenféle költséget fedezné. Ezért születnek és halnak folyamatosan ezek a projektek.

 

Vagy meg nem talaltak meg a megfelelo uzleti modellt. Bar egyre nehezebb lesz, mert egyre tobb mindenki csinalja meg a maga mobilalkalmazasat a ket fo platformra.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

"Sajnos az UBPorts egy emulált Android felett fut, szóval az egészet megette a fene."

Dióhéjban ugye az Android lényege, hogy a linux a szolgáltatásait átadja a dalvik virtuális gépnek. Az UBPorts lényege meg az, hogy a dalvik helyett az Ubuntu lép be (indul el), mint felhasználói grafikus rendszer. Tehát nincs emuláció, natív linux működik. Az általam portolt Touch esetében a telefonom 7-es (Lineage) ROM-ja van átportolva "gyakorlatilag" módosítás nélkül, a dalvikot egyszerűen kitörölve a ROM-ból. Nyilván történik azért némi módosítás ehhez, de az alap Android ROM linux része azt csinálja amit előtte.

(Az "emulált android" az az anbox lenne az UBPortson, de az teljesen másra, az apk-k futtatására való a már futó Touchon.)

Szerkesztve: 2020. 05. 04., h – 20:41

undefined reference to 'fősodorbeli'

Szerkesztve: 2020. 05. 04., h – 20:52

Tetszoleges Androidos kutyu+Termux. Ennel fosodorbelibbet nem nagyon talalsz, az osszes tobbi Linux disztro reszesedesenel tobb kutyure telepitik. (mar nem a Termuxot, hanem az Androidot)

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

És? Ezzel igazán nem mondtál sokat. Mégis, kinek kéne egy olyan bloatware disztró, mint a GoboLinux?!

Ja... na persze, kezdőknek, az általános iskola felső tagozatába még elmegy... A profik LFS-t használnak!

Szóval végülis persze, nem vitatom a Gobo létjogosultságát, oké hogy van, sőt tök jó... bizonyos értelemben az LFS előszobájának is tekinthetem... Épp csak nem szabad leragadni az előszobában, ha valaki belép valahova, mert az igazi érdekességek attól beljebb vannak.

Plusz kicsúsztatható full fizikai billentyű.

lehet hogy az UMPC-k fele talalsz valamit :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az en almom ennel is sokkal lehetetlenebb: nekem olyan Linuxos telefon kene, amin Facetime-ozni es iMessage-ezni is lehet.

A te almod ehhez kepest meg valora is valhat, az enyem egyenesen lehetetlen.

Szerkesztve: 2020. 05. 05., k – 09:07

Az a baj, a rendes Linux is "Windows" lesz nemsokára.., és a vágy itt válik hamvába oltottá. (Miért nem jó neked egy tisztességesen megcsinált Xiaomi? Az első és utolsó feltétel kivételével mindet tudja. - A többi csak applikáció kérdése, csak találsz olyat amivel menni fog, van milliárd fejlesztés, ráadásul folyamatos. - Persze nem árt rászánni némi aprópénzt, mert az "ingyenesnek" nevezett megoldások kisebbfajta katasztrófát jelentenek, és igaz, a fejlesztések ma már a "kevésbé ingyenes" felé a "legingyenesebb" felől folytatódnak kb. ezer lépésben. - De dolgoznak piszokul, - nálam ránézve, 2-3 naponként van 8-10 frissülő cucc...)

neked igazából semmi se lenne jó. bármit adnak a kezedbe.

Hat, azert ha azt a Nokia N900-at a kezembe nyomnak valami mai SoC-vel, parszor akkora ram-mal, friss stack-kel es combosabb akkuval, nem utasitanam el. Tulajdonkeppen szegenyke azert lett lecserelve, mert a sw kezdett koros lenni es a 256mb memoria is kicsit szuk volt a vege fele, minden mas szempontbol elegedett voltam vele. Bezzeg mikor meg az elejen egy Tomcat-et is siman elinditottam rajta. :D

Az a baj hogy egy rakás szolgáltatást kizárólag iOS és Android appból lehet használni. Ott a Revolut, annak az egyetlen userfelülete ez a kettő. Web hírből sincs. Vagy ott a Simple. Abból ugyan van Simple web de csak pár dologra használható (pl. parkolásra nem). És még sok egyebet lehet itt sorolni. De eszembe jut az autós navigáció is.

Szóval szép gondolat, de minek? A hétköznapi kihívások teljesítésére aligha.

erre megy a vilag. Webbol szepen atnyargalnak mobilalkalmazasba.
Ez a felismeres anno a tiktok kapcsan volt ahol egy tos-on kivul nem volt semmi a neten.

Minden csak mobilalkalmazas volt.

Olyan dolgokat tesznek manapsag mobilalkalmazasba aminek semmi keresnivaloja nem lenne ott (mcdonaldsos kupon app? wtf? minek?, akcios ujsag mobilalkalmazasba? arra eleg egy . pdf-et kitenni a netre, stb, stb)

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Én is heavy Linux user vagyok - otthon :) De a telefontól elvárom a bankolást, zenehallgatást, messengert, parkoló appot, spotify -t, NFC fizetést, és még sorolhatnám elég sokáig. Megoldható az élet nélküle is, de az lassabb/kényelmetlenebb lenne (pl. apróval parkolni, CD-ről zenét hallgatni az autóban, mindenre van megoldás, de mind lassabb és elavultabb).

Egyszer kiprobalhatnad 3 hetig, hogy milyen bozotmivesnek lenni.

 

Lehet ujratervezned ezt a 100%-ban online 24/7ben 5kilences rendelkezesreallassal.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem hasznaltam mostanaban Tomcat-et, de nincs kizarva, hogy Termux alatt ossze tudod hozni. Lighttpd peldaul van, Pythont, PHP-t is hasznaltam mar rajta, LLVM-mel tudsz forditani.. szoval eleg sok dolgot meg lehet oldani akar a kutyun is magan (cross compile-al meg meg tobbet).
 

nyos@hex:~$ ssh u5

Welcome to Termux!

Wiki:            https://wiki.termux.com
Community forum: https://termux.com/community
Gitter chat:     https://gitter.im/termux/termux
IRC channel:     #termux on freenode

Working with packages:

 * Search packages:   pkg search <query>
 * Install a package: pkg install <package>
 * Upgrade packages:  pkg upgrade

Subscribing to additional repositories:

 * Root:     pkg install root-repo
 * Unstable: pkg install unstable-repo
 * X11:      pkg install x11-repo

Report issues at https://termux.com/issues

u0_a88@localhost:~$ apt show lighttpd
Package: lighttpd
Version: 1.4.55
Maintainer: Fredrik Fornwall @fornwall
Installed-Size: 1085 kB
Depends: libbz2, openssl, pcre, libcrypt, libandroid-glob, zlib
Homepage: https://www.lighttpd.net
Download-Size: 206 kB
APT-Sources: https://termux.org/packages stable/main aarch64 Packages
Description: Fast webserver with minimal memory footprint


A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Mit szeretnél csinálni, ami most a piacon nem elérhető?

Ha hackelni szeretnél valami custom funkciót tanulási vagy szórakozási célból, arra van azért elég sok lehetőség.

Ha csak használni szeretnéd, mi az a konkrét funkció, ami hiányzik? Az első 6-ot elég sok telefon tudja.

gnu/rms likes this :)

amúgy subs.