A Fidesz egy hazug párt

Fórumok

"Újabb pert bukott el a kormánypárt, mert hazudott a Magyar Helsinki Bizottságról. A három éve indult ügy egész a Kúriáig jutott, amely most helybenhagyta a korábbi jogerős ítéletet. A pártnak és Halász János frakciószóvivőnek 400 ezer forintot kell kifizetni a civil jogvédő egyesületnek. A pénzt a Helsinki Bizottság az otthonápolók és háziorvosok védelmére ajánlja fel."

 

"A Kúria felülvizsgálati eljárásban hozott minapi ítélete a 400 ezer forintos sérelmi díj mellett arra is kötelezte most a pártot és Halász János politikust, aki három éve frakciószóvivő is volt, hogy 15 napon belül a fidesz.hu oldalon bocsánatkérés formájában fejezze ki sajnálkozását a Helsinki Bizottságnak. Emellett a perveszteseknek összesen 138 ezer forint ügyvédi munkadíjat és 280 ezer forint illetéket kell fizetnie. A bíróság a Fideszt és politikusát eltiltotta az ismételt jogsértésektől."

 

https://www.helsinki.hu/a-fidesz-ismet-fizet-a-magyar-helsinki-bizottsa…

 

Várjuk a fidesz.hu oldalon a bocsánatkérést illetve jelentkezzen, aki meglepődött :-)

 

persze az is lehet, hogy így pénzeli a bírságokkal a Helsinki bizottságot sunyiban a fidesz magyar kommunista párt (ez utóbbit csak a chamtrail meg a soros összeesküvések hívői miatt írom :-)

(feltételezem, hogy tudja mindenki, hogy már a sokadik hasonló pert nyeri a Helsinki, emiatt szerintem jogos a hazug párt elnevezés...)

Hozzászólások

A HUP-on vergődő 150 IQ-sok nem érdemelnek jobbat. Talán még ez is túl jó. Lehet, valami vadabb, drasztikusabb kellene, hogy végre elinduljon egy vállalható program a szuperszámítógépen.

:)

Nem a FIDESZ pártjára állva, de melyik nem?

 

Talán Nagy Bandó Andrástól hallottam először:

A paraszt bácsi megy az úton, vállán ásó, kapa és ballag hazafelé. Jön egy lesötétített A8-as Audi, a tetején kék lámpa villog és szirénázik, majd egy nagy kanyar....kicsúszás....nagy tölgyfa....csattanás.... és a végén hatalmas csend. Az utasok mind kiestek az autóból.

Bácsika csak nézi őket, de látja, hogy nem mozognak.

Munkára fogja az ásóját, és azon nyomban négy sírt ás. Gallyakból kis keresztek készülnek, majd a bácsika a jól végzett munka után leül és rágyújt.

Tucatnyi rendőrautó érkezik. Az autókból tucatnyi rendőr száll ki, majd egyikük a bácsihoz fordul és megkérdi:

- Mondja kérem, hát hova lettek a roncsból a politikusok?

A bácsi rámutat a négy halomra, mire a rendőr elhűlve kérdezi:

- Na de uram, nem lehet, hogy valamelyik még élt?

Mire az öreg a bajsza alatt csak annyit felelt:

- Egyik-másik mondta, hogy ő még él, de én ezeknek már nem hiszek!

„A minisztérium tudomásul veszi a Kúria döntését. A Helsinki Bizottság hiába tagadja és csűri-csavarja, akkor is tény, hogy egy Soros által pénzelt bevándorláspárti szervezet.”

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Szerkesztve: 2020. 05. 01., p – 07:50

Gratulálok a Helsinki Bizottságnak eme, társadalmilag rendkívül hasznos, fajsúlyos per megnyeréséhez. Komoly perben került ki győztesen 3 év után, amit jelez az kártérítési összeg nagysága is. Örülök, hogy vannak az országban olyan civil szervezetek, amik ahelyett, hogy fontos kérdésekkel foglalkoznának, saját magukkal vannak elfoglalva és arra áldoznak időt és energiát, hogy ezekben a tyúkperekben tisztázzák magukat. Fontos időben jött az ítélet, itt az 1% szezon!

trey @ gépház

Az, hogy még az ilyen perek is 3 évig húzodhatnak, kit is minősít?

Elbaszott rendszer ez, nem csoda, hogy sokaknak nincs kedvük pereskedni, hiába hazudozik róluk a kormány. Meg úgy általában jogosan pereskedni...

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Konkrétan nem tudom, egyrészt rendszerszinten elbaszott lassú az egész, másrészt a fenti idézetből úgy tűnik, a jogerős itélet már előtte pont ez volt, csak az alperes ezt nem tudta feldolgozni, és próbálta tovább vinni (aminek amúgy egy kevésbé triviális esetnél lehet értelme, de itt nem nagyon volt)

De egyébként könnyen lehet hogy volt ebben az elhúzásban valami érdek is, tekintve, hogy ha valamit a kormány nagyon akar, akkor ott képesek három napon belül itéletet hozni. Minél később jön az itélet, annál irrelevánsabb, most már csak egy "három évvel ez előtt dolog", ki emlékszik arra már :)

De legalább jó helyre megy a pénz, még ha nem is sok.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Még jobb hír, hogy az ilyen ítéletekkel pont azokat a méregfogakat húzzák ki, miszerint itt nincs jogállamiság. Az is lehet, hogy dupla csavar, nem gondolod? Úgy értem, hogy felmerülhetne akár a konteósokban az is, hogy elég olcsón meg lehet ezekkel a jelentéktelen perekkel venni a jogállamiság látszatát :D Ha pedig így van, akkor ez egy zseniális marketingfogás!

trey @ gépház

"Még jobb hír, hogy az ilyen ítéletekkel pont azokat a méregfogakat húzzák ki, miszerint itt nincs jogállamiság."

Nem, az ilyen perekből nincs nagyon értelme ilyen irányú komolyabb következtetéseket levonni , elég nagy butaság lenne pár perből a jogállamiság minőségére következtetni, úgy általában. (kivéve ha ezek a perek ellenpéldaként működnek, tehát konkrét jogtalanságot bizonyítanak)

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Hahaha. Vicces, hogy neked csak addig tetszik valami, amíg látszólag a te igazad bizonyítja. :D

Az, hogy a széles közvélemény mit von le ezekből, az a széles közvéleményen múlik. A manipuláció mindig is a politika kelléktárának egy eleme volt.

trey @ gépház

És mi a véleményed a jogállamisággal kapcsolatban arról, hogy egy korábbi hasonló ítélet kapcsán a kormány a fenti idézetet tette fel a honlapjára, ami a mai napig elérhető ott? https://www.kormany.hu/hu/miniszterelnoki-kabinetiroda/hirek/a-kormanyz…

Vagyis jogerős bírósági ítéletet figyelmen kívül hagy a kormány és folytatja/ismétli a jogsértést.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Az én véleményem az, hogy nem helyes, mert az ilyen beszélgetésekből is látszik, hogy ugyan nem túl erőset, de mégis muníciót ad. Én ezt a közleményt ki sem tettem volna, jelezve (illetve, nem jelezve) az ügy és a benne szereplő fajsúlyosságát.

trey @ gépház

Tehát nem azzal van bajod, hogy a kormány le se szarja a bírósági ítélettel, hanem azzal, hogy ebben az ügyben szarja le a bírósági ítéletet, holott lehetne fontosabb ügyben is leszarni?

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Korrekt. Ja, nem.

Nekem azzal van bajom, hogy a kormány ilyen tyúkperekkel tölti az idejét. Ráadásul, taktikailag hibát is követett el. Történt egy állítás. Nem volt igaz? Előfordul. Ez a politikai. Lett egy bírósági ítélet. Erre valamelyik balfasz olajat önt a tűzre ezzel a közleménnyel, ahelyett, hogy kitette volna az elnézéskérést és a kutya sem foglalkozott volna vele. Sőt, példálózni lehetett volna, hogy ők tudnak elnézést kérni.

Ez egy hibás taktikai lépés.

trey @ gépház

"Az volt a tapasztalatunk, hogy ha készült valakinek egy feljegyzése, és ez kikerült, akkor abból politikai ügy volt. Éppen ezért ilyen jellegű komplex felmérés mindaddig nem készülhetett, amíg ennek a kockázata fennállt."

Nem szoktam túltolni a komcsi jellegű alátámasztó retorikát miszerint "bezzeg más is / haha más sem".. de hadd tegyek kivételt: ha lemész a rendszerváltásig, egy 100 oldalas könyvet simán tudnál írni onnantól akár a fenti utólagos beismerésekből. Egy további 1000 oldalas lexikont a be nem ismerésekről, vagy utólagos leszarásokról - és lenne köztük nem kevés nagyon meredek ügy. A balkáni színvonalat nem kell bemutatni senkinek, a politikában ti magatok is a részei vagytok. Sőt, a hajtóerőhöz tartoztok ti is a kollégáitokkal együtt. Tehát amikor az utca embere okoskodik, hogy "hazug Fidesz, hazug DK, hazug akármi" az a kocsmában még elmegy - de ha a *politika* felől érkezik programozó jellegű *politikai* kritika a pórnép emésztésére várva testidegen helyen mint ez, az eléggé sekélyes. Fúú nagyon sekélyes. Akkor már inkább vegyetek reklámtáblát, tele vagytok zsével :)

Utóbbi feltevés csak a vicc kedvéért volt, nyilván nem költene rá senki: csak így foroghat tovább a mókuskerék - és aki alatta áll annak szórja a morzsákat aahahaah. Ezért sem számítanak semmit az "ellenzéki" milliárdosok. Az ellenzéki szót nem tudnám elégszer idézőjelbe tenni, szóval kissé megfáradva esetileg egyszer tettem.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

"Ez egy hibás taktikai lépés."

Nem gondolnám. Gondolom ki van számolva, hogy a hauzgság milyen hatást ért el (szavazatokban) és mennyit egy bírósági ítélet, azért nem ma kezdte a fidesz. Mondd, hogy nem vagy ilyen naiv...

 

De a te példádon is szépen látszik akár itt ebben a topicban is, hogy ítéled meg, ha a hatalom hazudik valamiben valamint az, hogy mit gondolsz arról, ha ezért jogosan elítélik. Ezek után ugye nincs több kérdésed?

 

Márpedig amíg az emberek elfogadják a hazugságot (mint te), addig a fidesznek nagy problémája nem lehet, mert hazudni azt profin tud és az adófizetők pénzéből évente százmilliárdokat költ erre.

Valamit félreértesz, nekem eddig sem volt kérdésem. Inkább szemöldökömet felvonva vegyes csodálattal nézem, hogy te komolyan azt hiszed, hogy a politikában mindenki mindig igazat állít :D

Veled ellentétben én azon nem csodálkozom, hogy a politika ilyen. Legyen az jobb, bal, vagy akármilyen oldali. Elég a másik topikba menni, ahol a politikusok azt hazudták, EU-s jogokat sért a koronavírus-törvény.

trey @ gépház

Csodálkozom, ahogy a megint továbbfűzöd (tovább hazudod) a dolgokat. Már felhívtam (és mások is) a figylemed arra, hogy ne csináld ezt, mert egy idő után magaddal fogsz beszélgetni. Én megállapítom, hogy politikában rendszeresen hazudnak. Pont. A többit te költötted hozzá.

Az EU-s jogok sértése hazugságban tett kijelentések miatt elég sokak elnézéskérése lóg még a levegőben, köztük itteni kommentelőké is.

trey @ gépház

Sőt, példálózni lehetett volna, hogy ők tudnak elnézést kérni.

Olyat ők nem szoktak, az a gyengeség jele, a szavazóik meg az erős és mindig határokat feszegető vezető képet kell tálalniuk.

Nem követtek el taktikai hibát, ez a taktikájuk: pár százezer HUF-ot bármikor megér nekik, hogy újabb lehetőséget kapnak egy jó sorosozásra, mert a híveiknek ez kell. Kormánypárti média ugyanez pepitában: leírják a hazugságot, bemutatják magukat, mint tökös faszagyerekek, akik fellépnek X ellen, aztán amikor bíróság kimondja, hogy hát azért talán mégsem, kifizetik a bírságot. Mert addigra már mindegy lesz, semmi jelentősége nem lesz az ügynek.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

https://adatujsagiras.atlatszo.hu/2020/02/10/61-helyreigazitasi-pert-ve…
https://atlatszo.hu/2019/02/07/109-helyreigazitasi-pert-vesztett-2018-b…
https://atlatszo.hu/2018/03/24/53-helyreigazitasi-pert-vesztett-tavaly-…

Szerk.: remélem észreveszed az url-ből is feltűnő stratégiát: választási évben a kormánymédia még a szokásosnál is többet hazudik, közel kétszer annyit... egyszerű, mire ezek a perek lefutnak, már vége a választásnak.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

„Nincsen sok választás. Azért nincs, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. (...) Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt el sem tudtuk korábban képzelni. (...) És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit! Nem tudtok mondani az elmúlt négy évből olyan jelentős kormányzati intézkedést, amelyre büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végén. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?”

Ennek fényében nem vagyok benne biztos, hogy a megállapításod stimmel. ;)

Egyébként, nekem nem mindegy, hogy melyik hazugságnak mi a súlya. Mondjuk hozhatsz 65 tyúkper ítéletet, amiket óvoda szintű személyiségi jogi vitában hoztak, az nekem nem nyom annyit a latban, mint amikor hazaárulás szintű dolgokban hazudnak.

trey @ gépház

“Én sem hazudtam soha az embereknek” - tehát legalább egy politikus van, úgyhogy a "minden" politikus nem áll ;) És ha továbbra is erőlteted a minden politikus hazudikot, akkor megkérdőjelezed azt, aki ezt mondta... ;)

hazaárulás szintű dolgokban hazudnak

Na, miről tudsz? Tettél már feljelentést?

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Tehát, még egyszer: minden politikus hazudik. Ez csak attól függ, hogy az érdekei hogyan kívánják. Most az, hogy a politikában súlytalan lófaszjancsik, főleg ellenzékben könnyebben tudják azt a látszatot kelteni, hogy ők nem, ők tisztakezűek és igazmondók, az ne zavarjon meg.  Onnan mindenkinek könnyebben megy, tét nélkül.

Na, miről tudsz? Tettél már feljelentést?

Ha jól emlékszem, soha senki ellen sem tettem még feljelentést. Itt vannak nekünk ezek a "pártatlan" civil szervezetek, majd megdolgoznak a pénzükért, nem?

trey @ gépház

Mire gondolsz? Ha hazudott Karácsony, nem fogom védeni. Még mindig nem érted, ennyi hozzászólás után? Lehet, hogy te igen de én nem vagyok seggynyalója egy pártnak sem.

 

De mondjuk az tény, hogy a kormány és a fidesz hazudik és nagyon igyekeznek domborítani ennek az idősotthonnak az ügyében (miközben más idősotthonokban is volt probléma), ezért én megvárnám a részletes és pártatlan vizsgálatot (ha erre szükség lesz) a helyedben.

Azt nem, hogy ahhoz képest, hogy nem vagy seggnyalója senkinek, elég egyoldalú az általad idehordott téma. Biztos nem találsz semmit a másik oldalon. :D Kérlek, ne erőltesd, hogy senkinek semmije nem vagy. Vagy talán rám aggatták a DKSummer nevet?!? :D

Itt is vártak, kommentre, de sajnos a szelektív olvasásod és nem elfogultságod miatt ez kimaradt :( Azt vártam volna, hogy tőled jönnek majd ilyenek nyitóba, de addig álljak féllábon, mi? :D

https://hup.hu/node/169076

trey @ gépház

888 másik topicba sem kommentelek. Remélem, figyuztad ez a 888 számot, nem véletlen :-)

 

na de most tényleg. Vegyük már komolyan. Ha Gajda Péter lopott, csalt, menjen börtönbe. Ha lopott, feltételezem,hogy ki fog derülni, mert most tényleg adott minden feltétel rá (a fidesz hatalma miatt és ezt nem károgva írom).

 

Egyébként nem vagyok képben Gajda Péterrel és még sok emberrel sem, lehet, hogy emiatt nem éri el az ingerküszöbömet. Nem az alapján választom ki, hova kommentelek, amit te gondolsz, de te az aljas szándékot is feltételezted rólam pár napja, pedig az sem volt meg, szóval azért ne bízz annyira az ítéleteidben. De ha nem tudtalak ezzel meggyőzni, akkor inkább fogadjuk ez, hogy ez így marad.

"Örülök, hogy vannak az országban olyan civil szervezetek, amik ahelyett, hogy fontos kérdésekkel foglalkoznának, saját magukkal vannak elfoglalva és arra áldoznak időt és energiát, hogy ezekben a tyúkperekben tisztázzák magukat"

Az egész ott kezdődött hogy pár balfasz politikus ismét tudatosan hazugságokkal operált, az általad is említett fontos kérdésekkel való foglalkozás helyett.. szóval nekik inkább járna a gratula, nem annak, aki csak megvédi magát :)

Tényleg jobb lenne ilyen perek nélkül, csak ahhoz pár segghülye fideszesnek le kellene szokni a kényszeres hazudozásról.

Vagy egyszerűen csak tartani magukat a bíróság határozatához, lásd "A bíróság a Fideszt és politikusát eltiltotta az ismételt jogsértésektől." :)

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"Egy soros NGO, amit zavar, ha a börtön ablakába nem süt be a Nap"

Véleményed szerint mi az a bánásmód, körülmény, ami egy elítéltet, bűnözőt megillet? Bármit meg lehet csinálni egy bűnözővel vagy van valami határ?

Pl meg lehet-e verni, kínozni, lehet-e éheztetni, lehet-e 1.5 négyzetméteres területet biztosítani neki, lehet-e pl tisztálkodást wc papírt évekre megvonni stb?

A kérdésem komoly, nem provokálás a célom

Verest, kinzast, megoldjak egymas kozott, eheztetes ? kinek mi, nekem, ha nincs napi egyszer barmi hus, reggel kalacs, amikor megkivanom akkor csoki, akkor az mar ehezteteses kinzas, a borikenek nem szallodanak kell lennie, kulonben sokan akarnak majd bekoltozni.

A 1.5 nm2 es az akkor furdesz amikor mondjak, azt ugy hivjak korulmeny, orarend es termeszetesen ezekkel nincs bajom.

Sot szerintem tul jok a korulmenyek, mert semmit nem kell tegyenek az eltartasukert. Dolgoztatnam oket es amennyit megtermel azt kapja, eloszor a rezsi es a kaja, utanna a luxy. Meglatnam mit sipakolnanak ok is, meg a simogatok is.

Ja es hozzateszem en ittend ballib akarmikent vagyok elkonyvelve, tehat ha nem ertesz egyet velem akkor fideszes vagy!

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Rossz körülmények között tartani az elitélteket 1 csoportnak jó: akik otthon azon maszturbálnak, ha mások kínlódására gondolnak.

Alapvetően a börtönnek úgy kellene működnie, hogy aki kijön onnan az könnyebben be tudjon integrálódni a társadalomba - ezt pedig pont nehezíti a fölösleges baszogatásuk. (érthető okokból).

Felmerült itt példának a tent city, hogy az milyen jó, de semmilyen eredményt nem hozott, nem esett vissza a visszesők száma, cserébe voltak gyanús halálesetek, illetve erősen megnövekedett öngyilkossági ráta, ami úgy elég jól rámutat, hogy ebbe az iránybaelindulva mentálisan labilisabb embereket produkál egy ilyen börtön. Tényleg jobb nekünk, ha ilyenek jönnek ki aztán a társadalomba? Ha igen, miért?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Gondolom költői volt a kérdés, de a választ itt találod:
https://www.helsinki.hu/kik-vagyunk/

civil jogvédő szervezet, amely az emberi méltóságot védelmezi a jog és nyilvánosság eszközével. Segítséget nyújtunk menekülőknek, fogvatartottaknak és hatósági erőszak áldozatainak.

A topic témájához visszakanyarodva: A jelenlegi alperes 2010-ben még állami elismerésre javasolta a szervezetet.

Nem csak:

"Megdöbbenéssel figyeljük mind a Soros Alapítványt, mind pedig Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon.

Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújtani fog. Tiltakozunk az Alapítvány politikai csatározásokba történő bevonása ellen."

-A Fiatal Demokraták Szövetségének nyilatkozata - Soros Alapítvány, 1992. szeptember 28.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

OFF

HIVATALBÓL VIZSGÁLJA AZ OMBUDSMAN, MI TÖRTÉNIK A BÖRTÖNÖKBEN

https://www.helsinki.hu/hivatalbol-vizsgalja-az-ombudsman-mi-tortenik-a…

Hány milliót kap ezért? Ingyen is megmondják neki, az történik, hogy bűnözők megérdemelt büntetésüket töltik, napi 5e Ft-ba kerülő ellátással, miközben becsületes emberek az utcán élnek.

Sok millió, főleg vidéki  magyar embert az érdekel, mi történik a terményével, az időseivel.A börtönökben levő bűnözők önként mondtak le a jogaikról, amikor jogkövető magatartás helyett bűnöztek. Az orosz Delfin börtön magas labda lenne, ezért lehet helsinkiéknek tanulmányútra menni  bármelyik US börtönbe ill Tent Citybe.

"A börtönökben levő bűnözők önként mondtak le a jogaikról, amikor jogkövető magatartás helyett bűnöztek."

Azért az nagyfokú naivitásról tesz tanúbizonyságot, hogy úgy gondolod, hogy mindenki, aki most Magyarországon börtönben ül valamiért, azt el is követte.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerintem az, hogy erre rajojjon valaki 30 ev alatt, az az igazi minosito.

Mindenki hazudik. Tehat politikus hazudik. En is hazudok. - Ezt bogozzatok.

Nekem egyre gyanusabb, hogy trey hozzafereset valaki mas hasznalja, esetleg az oregedesnek tudhato meg be, de akkor meg nagy a baj, mert egy kvazi racionalis formabol atalakulni ilyen tempoval es szinten /part/velemenykatonava  sok jot nem sejtet.

Oke, ha dol a le akkor ertem, akkor en is ordibalok barkinek barmit ha fizetik, megfeleloen nagy osszegben gondolkodva...

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Oke, ha dol a le akkor ertem, akkor en is ordibalok barkinek barmit ha fizetik, megfeleloen nagy osszegben gondolkodva...

Azt mondják, "van az a pénz...". Hát nem! Aki továbbra is okádási inger nélkül akar tükörbe nézni, az bármihez nem adja a nevét. Az ú.n. "tisztességes rezsimszolga" oximoron, mert hacsak nem hülye, tudnia kell, hogy kik azok, akiket kiszolgál.

:(

Majdnem. Egy bizonyos szint felett ha nem is zavar de erdekel barki barmit ugat maskent vagy jobban mint az varhato volt a hosszabtavu minta alapjan. A valtozas merteke az amin megakadtam. Mindenkinek felolem olyan vilagnezete lehet amilyet akar. Nekem ha majd nagyon nem tetszik a tobbiek altal osszekendacsolt valami, akkor fogom magam es keresek masik helyet ahol az nem uti meg a szintet meg, aztan megyek tovabb ha oda is begyuruzik.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

A változás mértéke? Nincs itt semmilyen változás. Idehordtátok a politikát. Kisírtátok hogy legyen. Tessék. Egyétek, amit főztetek.

Egyébként pedig onnan is látszik, hogy több sebből vérzik a feltételezésed, hogy én kész vagyok a politikát teljes egészében, akár egyik napról a másikra száműzni innen. Ez nem rajtam múlik. Ugyanis korábban kijelentettem, ha befejeződik itt a ballib tevékenység, akkor befejeződik az enyém is.

Nyilvánvaló, hogy ha a pénzszerzés a cél, akkor nem teszek ilyen kijelentést. De továbbmegyek, kész vagyok újra megszavaztatni a politikát. Aztán ha az jön ki, hogy nem, de valaki megsérti, az röpül a picsába. Tudod mi a baj ezzel? Hogy ezt nem szeretnétek. Azt szeretnétek, hogy legyen politika, de csak az, ami nektek tetszik.

Hja, ez a verzió nem fog menni.

trey @ gépház

Nekem mindegy en egy amiga pc windows linux apple huawei barmi alatt is tudok vitat generalni.

Itt konnyebb. Teny.

Reszemrol ez teljesen megfelel a szolas szabadsaganak, nagyon sokaig belefer barmi, igy jo, hogy van, de ahogy latod nem igazan erintene meg ha lenne cenzura.

Azt viszont latni kell, hogy ma barmit politikai nezet nelkul kurvara nehez ha nem lehetetlen amikor ennyire keves polus van es ilyen szintu feszultseg. Ami ugye a divide and conquer aka. divide et impera klasszik esete, vagyis nem veletlen.

Ha mar itt tartunk nagyon kivancsi leszek mi lesz a vege annak, hogy kormanyzo urunk lett az aktualis "gyuriba" romanoknal.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

"itt a ballib tevékenység"

(jajj, már megint a fidesz kottából játszol... Tudom, tudom, azt gondolod, hogy ez nem az, mert már annyira megszoktad ezt a butaságot)

 

Tudjuk esetleg pontosan definiálni, hogy mit jelent ez a ballib tevékenység? (a kérdésem teljesen komoly) Én nem vagyok ballib, akkor pl én tolhatom tovább ugye és te meg befejezed?

ok, nézzük, hogy tudunk-e egy normális vita közben beszélgetni.

 

Pontosan mi az a börtönvédelem kotta, amire most rákezdtem? Azt javaslom, hogy pontosan definiáljuk a beszélgetés/vita tárgyát, hogy biztosak lehessünk abban, hogy nincs félreértés.

 

Meditor elkezdte azt, hogy "[a helsinki bizottság] Egy soros NGO, amit zavar, ha a börtön ablakába nem süt be a Nap. Szöghy Lajos árvái nem zavarták." Erre gondoltál? Tudjuk pontosan definiálni, hogy mi a probléma vagy ballib tevékenység?

 

pl:a probléma az, hogy

  1. a helsinki bizottság jogi védelmet nyújt
  2. a helsinki bizottság jogi védelmet nyújt börtönben lévő bűnözőknek
  3. a helsinki bizottság jogi védelmet nyújt börtönben lévő bűnözőknek, miközben az áldozatoknak nem nyújt jogi védelmet?
  4. más?

Az egész börtön téma részemről kimerül abban, hogy aki oda bekerült, minimál szinten tartsák életben (egészségromlás számomra belefér) és ha leülte, engedjék ki. Utána viselje a megbélyegzését, hogy börtönviselt, annak minden velejárójával. Egyébként, a sírásaik ne jelenjenek meg a közéletben.

Ezzel szemben a ballib kotta az, ahogy jaj szegények, a jogaik stb.

A Helsinki Bizottság ténykedése kurván nem érdekel, számomra egy a semmirekellő szervezetek közül.

trey @ gépház

"A Helsinki Bizottság ténykedése kurván nem érdekel, számomra egy a semmirekellő szervezetek közül."

Mert fingod sincs mit csinálnak. És ezt büszkén be is vallod. Sematikus a gondolkodásod, de ahogy az ember idősödik, ez bocsánatos bűn.

https://www.helsinki.hu/elismertek-hogy-nem-kellett-volna-kozel-ket-evr…

A helsinkisek foglalkoznak a kidobott iráni diákokkal is, az is meglehetősen érdekes (hint: a kormánypropaganda hazudik). Gondolom róluk is megvan a "na, a fertőző senkiházi buckalakók, nem baj hogy kicsapták őket innen" gondolat.

(és van még néhány)

Rablási ügybe keveredett "Sanyika"? Legközelebb Sanyika ne keveredjen rossz társaságba. Most komolyan, ezekkel akarsz meghatni? Sanyika menjen inkább a szociális foglalkoztatóba villanykapcsolót összerakni.

 A helsinkisek foglalkoznak a kidobott iráni diákokkal is,  [...] "na, a fertőző senkiházi buckalakók, nem baj hogy kicsapták őket innen"

Olyan szépen tudod a csavarni a dolgokat... Nem azért utasították ki őket, mert fertőzötten nem tartották be a karantén szabályait (bűncselekmény), rendet bontottak, székeket dobáltak és inzultálták az egészségügyi alkalmazottakat? 

trey @ gépház

Sanyikával szemben az állam túlzott intézkedéseket foganatosított, nem a bűnösségéről van szó, hanem arról hogy majdnem két évig tartották fogva indokolatlanul, amelyet az állam is elismert.

Az iráni diákok közül pedig nem mindegyik követte el a leírt dolgokat, mégis mindet kollektiven kib.ták. Ez megint nem jogállami cselekmény, hanem önkényes.

Mint elmondtam, ártatlanokat hurcolt meg a hatóság. Nem keveredtek bele semmibe. Ha 13 magyar elmegy Amszterdamba tanulni és közüle 5 megerőszakol pár nőt az utcán akkor a többiek belekeveredtek? Akkor is, ha közben az albérletben CS-ztek? Köcsög magyarok, haza?

Gondolom nem érdekel, de:

"Az iráni egyetemisták a Szent László Kórházban voltak elkülönítve. A hatóságok szerint ott azonban egyesek megszegték a járványügyi előírásokat és nem engedelmeskedtek az egészségügyi személyzetnek. Ezért rendőri intézkedésre került sor, majd az összes karanténba zárt, később tünetmentesnek bizonyuló diák ellen büntetőeljárást indítottak. Az eddigi eljárások egyáltalán nem tisztázták, hogy valójában mi történt, és személy szerint kinek milyen szerepe volt az eseményekben. A hatósági dokumentumok ellentmondásosak és hiányosak.

Ennek ellenére a rendőrség az összes külföldi egyetemistának a kitoloncolással végrehajtott kiutasítását kezdeményezte az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál (OIF). Az OIF kiutasította a fiatalokat, és három évre beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el velük szemben.

Egyikük, egy fiatal nő segítséget kért a Magyar Helsinki Bizottságtól. Ő maga semmilyen rendbontásban nem vett részt, és eleget tett az utasításoknak."

https://www.helsinki.hu/az-irani-diakok-kollektiv-kiutasitasa-jogellene…

Erről a konkrét esetről beszélj légyszi, ne kalandozz Hollandiába! Jogorvoslat van a Helsinki nélkül is. Az emberek problémája pedig - amit te pontosan tudsz, csak terelsz - az a börtönbiznisz és annak haszonszerzői köre.

trey @ gépház

börtönbiznisz = a Magyar Állam nem tartja be a magyar törvényeket, ezért az állampolgárok (egyébjént teljesen jogosan) beperelik. 

Vagy te nem perelnél ha valaki egyértelműen törvénytelenül hátrányos helyzetbe hozna? Ha nem, miért nem?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Végigmentünk már ezen a M. György és tsai. bizniszen, ne kezdjük újra. Ha nem azt látnám, hogy ez egyes, egyébként is kő gazdag körök további gazdagodását szolgálnák elsősorban, talán más lenne a véleményem.

Ha egyébként M. György ilyen filantróp, miért nem pro bono végezte ezeket a tevékenységeket? Tudod melyik M. György, amelyik a vörösiszap katasztrófa napján már ott termett a helyszínen a zsíros pénz reményében. Az az M. György, aki egyébként a baloldal ismert ügyvédje is egyben.

trey @ gépház

Szerintem semmi gond azzal, ha egy ügyvéd:
- jól végzi a munkáját
- ezért pénzt kér

Az emberek számára meg nincs más megoldás, mint találni valakit, aki képviseli őket (tekintve hogy a legtöbb ember nem tudja magát képviselni)

"Ha egyébként M. György ilyen filantróp, miért nem pro bono végezte ezeket a tevékenységeket?"

Miért kellett volna? Dolgozott -> kapott érte pénzt. Ez egy teljesen jól működő elv. 

Te nem adnál pénzt egy ügyvédnek, aki neked dolgozik, és bebizonyítja, hogy törvénytelenül baszogattak?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ez van, amíg lesznek törvénytelenségek az állam részéről, lesznek jogászok, akik az áldozatokat védik. 

Lehetne ezen változtatni, pl. hogy a Magyar Állam betartaná a saját törvényeit, az tényleg mindenkinek jobb lenne, még te is örülnél, hogy kevesebb munkája lenne az ügyvédeknek, azok is örülnének, akiket most jogellenesen baszogat az állam, meg úgy általában kicsit jogállamibb lenne az ország, ami mindig jó :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Lehetne jobb is, lehetne rosszabb is. Számomra a börtönlakók ügyes-bajos dolgai az állam tennivalólistájának utolsó pontja kb. Nekem ez a téma nem más, mint egy pénzforrás egyes körök részére. Ráadásul, abban sem vagyok biztos, hogy ezen körök számára valóban az a fontos, hogy az elítéltek jobb körülmények közé kerüljenek. Hanem a személyes megélhetésük, rosszabb esetben a továbbgazdagodásuk finanszírozása.

trey @ gépház

Megnyitnod is sikerült, vagy már csak URL-ekből tájékozódsz?

Az elmúlt hetek börtönbizniszes kormányzati kommunikációs kampánya alapján nem meglepő utólagos szégyenlősség alighanem annak szól, hogy az irodát vezető dr. Mohácsi Ferenc – ahogy 2016-ban ő maga nyilatkozta egy KLIK-es megbízása alapján a Népszabadságnak – évtizedek óta dolgozott Debrecen évtizedek óta örökös Fidesz-többségű önkormányzatának. Emellett a városvezetéssel fennálló viszonya bizalmi természetét az is jelzi, hogy több cikluson át, két évvel ezelőttig ő volt a városban a helyi választási bizottságnak a debreceni közgyűlés által megválasztott elnöke. 2010-ben Kósa Lajos, Debrecen akkori polgármestere a közgyűlés előtt azt is megemlítette róla, hogy “járt már el az Önkormányzat megbízásából például munkaügyi kérdésekben”.

Madarat tolláról, ügyvédet Mr. 30%-ról. Az meg, hogy saját domainje volt a "börtönbizniszes" ügyekre, ami "véletlenül eltűnt a netről"...

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Na, nézd mi jött itt elő:

Az ellenzéki lapok rossz ügyvédre mutogattak a börtönbiznisz miatt

Csakhogy az ellenzéki lapok - tudatosan vagy véletlenül - összekevertek két ügyvédet. Mohácsi Ferencet és Mohácsi Ferenc Zsoltot. A börtönbizniszben utóbbi járt el, míg Debrecen önkormányzatának előbbivel volt kapcsolata.

Ahogy azt megszoktuk, az ellenzéki lapok azóta sem helyesbítették a valótlan állítást.

Biztos tévedés a fenti, de majd linkeled a  cáfolatot.

trey @ gépház

Aham... http://debreceniugyvedikamara.hu/felhasznalok/dr-mohacsi-ferenc <- ő lenne az előbbi, freemail-es e-mail címmel.  http://debreceniugyvedikamara.hu/felhasznalok/dr-mohacsi-ferenc-zsolt <- ő az utóbbi, drmohacsi.hu-s e-mail címmel, ami az a domain, amire a tulzsufoltsag.hu átirányított.

Persze, eldönthető lenne a kérdés, ha az origo a teljes listát nyilvánosságra hozná, és kiderülne, szerepel-e rajta az utóbbi ügyvédi iroda is...

 

Szerk.; ok, elolvastan újra, simán az origó nem tud fogalmazni, ezt az indoklást benéztem.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

"Az emberek problémája pedig - amit te pontosan tudsz, csak terelsz - az a börtönbiznisz és annak haszonszerzői köre."

Ebben igazad van, csak azt nem tudják, hogy ki kicsoda ebben a történetben. :)

A magyar állam tudatosan teremtette ezt a helyzetet (pontosan tudták hogy melyik jogszabályokat nem tartják be, ki fog ezért kiállni, hova kerül az ügy, milyen döntés születik, és milyen politikát lehet ebből végül kreálni ami a kormánypárt érdekeinek felel meg. És hogy lehet a "ballibsikre" kenni a történetet. Bámulatos a szervezettség és tudatosság amúgy ezekben a történetekben.). Milyen érzés ha az orrodnál fogva rángatnak? :)

 

"Jogorvoslat van a Helsinki nélkül is." Az lehet, de ők itt vannak és eleget tesznek a segítségkérésnek. Amúgy egy random huszonéves iráni diák nem biztos, hogy egymaga olyan magabiztosan ki tud állni a jogaiért. Például ha a Szent Lászlóban vagy és az orrod alá dugnak egy ismeretlen nyelven írt jegyzőkönyvet amiben hazug állítások szerepelnek rólad.

Szuper! Remélem ment az 1%! Ha nem, akkor csak a szád jár.

Egyébként pedig ha a politikai célok egybeesnek az én érdekeimmel, akkor az nekem duplán jó. Amire te azt hiszed, hogy az "orrodnál fogva vezetnek", az egyébként nagyon viccesnek tűnik ebből a székből. Mármint, hogy te olyan biztos vagy benne, hogy téged senki sem vezet az orrodnál fogva. Intellektuális arrogancia a részedről. Mert te biztos vagy benne (meg a 150-es IQ-betyár), hogy titeket nem lehet.

trey @ gépház

Pénzadományokat szoktam küldeni random helyekre, amiket fontosnak tartok, bekerültek a szórásba a civilek is, de még nem döntöttem.

"Mármint, hogy te olyan biztos vagy benne, hogy téged senki sem vezet az orrodnál fogva"

Egyáltalán nem vagyok benne biztos, de azt az átlagembert aki a kormányinfóból táplálkozik, egészen magabiztosan állítom, hogy igen.

e azt az átlagembert aki a kormányinfóból táplálkozik

Ugyanazok a rigmusok állandóan. RTL Klub, Index, ATV. A napi listámon a többi mellett. Ezek melyike kormányinfó? Pontosan látom a másik oldalt is. Meg a kis játékaikat.

trey @ gépház

"Az egész börtön téma részemről kimerül abban, hogy aki oda bekerült, minimál szinten tartsák életben "
akkor az neked nem fontos, hogy a bűnöző visszailleszkedjen a társadalomba és ne bűnözzön többet, tehát neked csak a büntetés a fontos, ugye?

 

"a sírásaik ne jelenjenek meg a közéletben"
Ez mit jelentene pontosan? Nem jelenhet meg újságban ilyen hír? Tehát a sajtószabadságot kellene korlátozni? Vagy pl az emberek sem beszélhetnének maguk között róla? Tehát a szólásszabadságot kellene korlátozni? Pl ezen a fórumon sem lehetne megemlíteni ilyet?

És ha igen, akkor pontosan mi lenne az indok? Ezek az esetek arról szólnak, hogy az állam nem tartja be a jogszabályokat, amelyek a fogatartottakra vonatkoznak. MIért ne szabadna egy ilyen törvénysértésről beszélni? Nem segítené ez elő a bűnpártolást sőt, lehet, hogy ez már maga a bűnpártolás?

 

Csak hogy kristálytisztán értsem: tehát akkor te a sajtószabadságot, szólásszabadságot szeretnéd korlátozni azért, hogy törvénytelen cselekedeteket titkolj el a nyilvánosság elől?

Lefordítom neked hétköznapi magyarra. A kormány tudatosan alkotta a "börtönbiznisz" nevű dolgot, amiben a következő összetevők vannak:

- börtönlakóknak sír a szája

- elmennek a külföldi bíróságra

- segítenek nekik a ballibek (meg a izék az NGO-k! Valami Oslói Banda!)

- nyernek, a magyar állam meg nem akar fizetni, mert az Igaz Magyar dolgozók pénze nem mehet a böribe, azok csak kussoljanak

Tehát az Igaz Magyar állammal szemben vannak az NGO-k, Soros, Oslói Banda, meg a sírószájú börilakók. Te melyik csapatot választod?

Tudod hánymillió ember felfogása van ezen a szinten? És akivel vitázni próbálsz az is megmondta, hogy a börtön az börtön, üljék le, és kuss, őt nem érdekli.

khmm. Én pontosan értem, miről szól ez. Nem ez a kérdés.

 

Nekem trey agyműködése a kérdés, hogy vajon belátja-e, hogy butaságot állít és bakajálta ezt a sík egyszerű propagandát vagy átmegy trollba, vagy bedobja az általa már használt "kurvára nem érdekel a véleményetek" érvet vagy szimplán a kognitív disszonancia miatt változatosan de megkerüli az egyértelmű válaszadást.

Én ez utóbbira tippelek. Persze, persze kérdezheted, hogy mi értelme ennek, amikor trey vagy nem elég okos ehhez az egyszerű dologhoz vagy csak menthetetlenül agymosott ilyen börtön téren. Fogalmam sincs, hogy mi értelme van, de szeretném megérteni, hogy össze lehet-e kapcsolni az agyában a megfelelő neuronokat vagy a többi - már agymosott - neuron ezt megakadályozza :-)

 

"És akivel vitázni próbálsz az is megmondta, hogy a börtön az börtön, üljék le, és kuss, őt nem érdekli."
Azért ebben benne van, hogy az ő godolatmenetéből egy olyan világot lehet levezetni, amiből vagy az jön ki, hogy a fogvatartottaknak nincs joga semmire (tehát akár meg is ölhetjük őket) vagy egy olyat, hogy megtiltjuk a sajtó és az emberek számára, hogy a törvénysértéseket szóvá tegyék. És hogy megérti-e, hogy ez hova vezet.
Egyszerűen kíváncsi vagyok rá, hogy ezt megérti-e. Ha jól értem, ez szimpla logika. Na meg persze arra is kíváncsi vagyok, hogy az én gondolatmenetemben van-e hiba, rá tud-e mutatni valaki.

akkor az neked nem fontos, hogy a bűnöző visszailleszkedjen a társadalomba és ne bűnözzön többet, tehát neked csak a büntetés a fontos, ugye?

Való igaz, fikarcnyit sem érdekel, ha élete végéig börtönben rohad, vagy akár ki-be járkál. 

Ez mit jelentene pontosan?

Azt jelenti, hogy ha elítélték, nem érdekel, hogy mit eszik, mekkora a helye, seggbe rakják-e hetente vagy sem. Engem ez nem érdekel, nem fog meghatni. Akárhány jogvédővel sírják is tele az újságot, a TV-t, akárhány ügyvédnek vagy szervezetnek adnak ezzel "munkát" stb. Ezt jelenti pontosan.

A többivel ne erőlködj. Látom, hogy hónapok óta dolgozol azon, hogy bebizonyítsd, itt cenzúra van, de sajnos nem jön ez össze neked. Gyengén tolod.

trey @ gépház

A jogvédők az előre ismert, és évek óta lefektetett törvényeket és jogszabályokat kérik számon az államon. A te felfogásod meg egyfajta törzsi, ősi hozzáállás - a bűnös szenvedjen, kit érdekel hogy él vagy hal-e. (egyébként nem csak gyerekgyilkosok vannak börtönben. Sőt, előfordul hogy kiderül hogy valakit tévesen ítélnek el. Akkor ő sem számíthat a jogvédelemre, mert egy ideig azt hittük hogy gyilkos?).

Elég erős szakadás van a kettő között és én sem látom esélyét az építő vitának.

"A börtöntöltelékek pátyolgatása rettentő messze áll tőlem."

Tőlem is. De támogatom, ha van olyan ember vagy szervezet, aki az önkényességet és törzsi kultúrák szintjén meglevő eljárásokat számon kéri az államon. Ha egyszer jogállamban élünk. (egyébként megkérdezhetem tőled hogy a jogállam fogalmába belefér a "leszarom a börtöntöltelékeket" mondás? Nekik semmiféle alapjog nem jár? Verjék őket? Éheztessék?)

De támogatom, ha van olyan ember vagy szervezet

Szuper. Én nem. 

(egyébként megkérdezhetem tőled hogy a jogállam fogalmába belefér a "leszarom a börtöntöltelékeket" mondás? Nekik semmiféle alapjog nem jár? Verjék őket? Éheztessék?)

Megkérdezheted, de a "sorsuk egyáltalán nem érdekel"-en kívül bővebben nem tudom elmondani. Ha fizikai kényszeítéssel lehet csak őket szabályozni, az is belefér. Az étkezésük pedig semmiképpen ne legyen jobb, mint azoké, akik soha, semmi törvénytelent nem követtek el, de pl. éheznek.

Neked is javaslom megnézni az általam feljebb említett Netflix sorozatot.

trey @ gépház

"A börtöntöltelékek pátyolgatása rettentő messze áll tőlem."

Szerintem ez mindannyiunktól távol áll. A különbség az, hogy mi azt mondjuk, hogy a börtöntöltelékek tartását is törvények szabályozzák és azokat a törvényeket be kell tartani. Ha úgy gondoljuk, hogy a börtöntöltelékeket túl gyengén tartják, akkor a törvényeket kell módosítani. Ennyi csak a különbség. Senki nem akarja, hogy mézesmázas helyzetben legyenek a bűnözők de azt sem akarjuk, hogy az állam törvénytelenséget csináljon. Szigorítsák a törvényeket, ha szükséges de tartsák be!

 

A jogvédők is csak ennyit akarnak, nem többet. Ami hozzád eljut az már a fidesz általi hazugság, sima propaganda, amivel téged is megtévesztettek.

 

(én a vélemények közötti különbség gyökérokának azt látom, hogy vagy nem tudod, mi az a jogállam, vagy nem tudod, miért fontos (esetleg tudod, de tényleg nem tartod fontosnak és tényleg jobban szeretnéd, ha a törvény előtt nem lenne mindenki egyenlő, tehát pl szimpatikusabb neked a feudalizmus vagy a diktatórikus berendezkedés). És az, hogy a fidesz hazugsága téged is megtévesztett, az már csak ráerősített erre a hiányosságodra)

"Azt jelenti, hogy ha elítélték, nem érdekel, hogy mit eszik, mekkora a helye, seggbe rakják-e hetente vagy sem."
csak, hogy pontosan értsem a gondolatmenetedet, kérdeznék még: Tételezzük fel, hogy mondjuk figyelmetlenül vezeted az autódat és emiatt elütsz két gyereket a zebrán, akik meghalnak. Emiatt börtönbe kerülsz. (van amikor emiatt letöltendőt kap az illető). Ez esetben jogosnak gondolnád, hogy mondjuk penészes ételt kapsz és a többi rab seggbe rak hetente?

 

"A többivel ne erőlködj. Látom, hogy hónapok óta dolgozol azon, hogy bebizonyítsd, itt cenzúra van, de sajnos nem jön ez össze neked. Gyengén tolod."
Igen, elfogadom, hogy nem válaszolsz, Sajnos a kognitív disszonancia megakadályozza, hogy válaszolj arra a felvetésemre, hogy amit csinálsz az fulajdonképpen az, hogy a problémát nem azzal oldod meg, hogy a törvénytelen helyzetet megszüntetnéd (akár a törvény szigorításával, akár a helyzet megszüntetésével), hanem úgy, hogy azt szeretnéd, hogy ha bizonyos törvénytelenségekről ne essen szó. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy te bizonyos esetekben nem tartod fontosnak a törvényeket, vagyis azt, hogy a törvény előtt legyen mindenki egyenlő.

Ezzel tehát eljutottunk oda, hogy igen, számodra nem a liberális demokrácia a kedvelt államforma, hiszen abban a törvény előtt mindenki egyenlő. Te az olyan rendszert preferálod, ahol egyes emberek egyenlőbbek a törvény előtt, mint a többiek. Ilyen rendszer például a feudalizmus, illiberális demokrácia, diktatúra.

Ezt nem azért írtam, hogy vitatkozzunk rajta, hanem szimplán egy ténymegállapítás azért, hogy tudjuk hányadán állunk veled.

csak, hogy pontosan értsem a gondolatmenetedet, kérdeznék még: Tételezzük fel, hogy mondjuk figyelmetlenül vezeted az autódat és emiatt elütsz két gyereket a zebrán, akik meghalnak. Emiatt börtönbe kerülsz. (van amikor emiatt letöltendőt kap az illető). Ez esetben jogosnak gondolnád, hogy mondjuk penészes ételt kapsz és a többi rab seggbe rak hetente?

Valami erősebbet találj ki, mert a börtönhöz ez kevés lesz. Ezért max. felfüggesztettet kapnék, ugyanis a büntetlen és példás előéletem ezt biztosítaná. 

Igen, elfogadom, hogy nem válaszolsz,

Lássuk be, nincs is nagyon más választásod. Részedről a szerencse, hogy egyáltalán foglalkozom a kérdéseiddel.

Te az olyan rendszert preferálod, ahol egyes emberek egyenlőbbek a törvény előtt, mint a többiek. Ilyen rendszer például a feudalizmus, illiberális demokrácia, diktatúra.

Valóban, korábban mondtam, hogy szerintem a csürhedemokrácia helyett az erősebb kezű vezetést preferálom. Pont ezért nincs demokrácia (csak látszat) pl. a HUP-on se.

A többesszám (lássuk) kikre értendő?

trey @ gépház

Ezért max. felfüggesztettet kapnék, ugyanis a büntetlen és példás előéletem ezt biztosítaná. 

 

Nem vennék rá mérget. Amúgy meg, ha, mint egy  gondolatkísérletként feltételezzük, hogy nem vagy teljesen tiszta előéletű, akkor nem biztos, hogy "biztosítaná"; és a leányzó már fordul is fektében. Arról nem beszélve, hogy az ártatlanul elítélt fogoly az nem fehér holló, számtalan esetben volt már rá példa, ez persze csak utólag derül ki.

A lényeg: nem gondolom, hogy a börtönbüntetés célja a szimpla szadizmus lenne.

:(

"Valami erősebbet találj ki, mert a börtönhöz ez kevés lesz. Ezért max. felfüggesztettet kapnék, ugyanis a büntetlen és példás előéletem ezt biztosítaná. "

ok, persze téves ítélet miatt vagy a hatalom elfogultsága miatt is kerülhetsz börtönbe, de nem akarsz válaszolni de mindegy is. A leírásod alapján számodra nem fontosak a törvények.

"Akkor az neked nem fontos, hogy a bűnöző visszailleszkedjen a társadalomba és ne bűnözzön többet, tehát neked csak a büntetés a fontos, ugye? "

^ Bocs, vastag betűt keresve könnyen fellelem ami engem érdekel.

Érdekes kérdés, kérlek hagyjuk majd ki belőle a várható zorbán/gyurcsán stb szálat. Előre köszi. Hadd előzzelek meg utólag egy gondolattal. Engem az érdekelne, hogy a büntetésnek visszatartó ereje legyen. Ha manapság valaki eltesz láb alól valakit, kap ~4 évet. Ezidő alatt eszik-iszik az én költségemre, tévézget, könyvárba jár. Jó meleg van rá, télen nem fázik. Ha él a lehetőséggel szakmát is szerez a pénzemen. Lesz egy rakat szabadideje, mehet sportolni, meg az apja fasza tudja hova. Ez amiket felsoroltam, van ahol kiváltságot jelentenek. Ha kellően rafkós, kifelé jövet még perel egyet a koszt minőségéért vagy az ágya kényelméért - végül is a talált milliók jól jönnek. Persze ezt a zsebpénzt is én állom. Meg mondjuk te. Lehet, hogy még szabadságra is mehet közben szegényke, fixme o.O

Engem nem akar valaki etetni, itatni? Nem fizetné a fűtésemet és az egészségügyi szolgáltatásokat is? Kifizethetne egy 3 éves képzést amit kinézek, majd a végén hálából még le is nyúlnám 3 miskával. Nem tudom mi az ára ezeknek a kiváltságoknak, de azt látom valami komolyat kell tenni a bűn útján és go.

Ez így nagyon nincsen jól, 0 visszatartó erő. És akkor csodálkozunk, hogy a cigányoknál élő dolog a börtön-romantika. Kurvanagy büntetések vannak ám, jáájjááj a vége egyenesen az a szörnyűség, hogy puszira kikupálva visszahelyezzük őket a társadalomba. Wow. Okés amúgy legyen, csak akkor úgy csináljuk, hogy akik kint vannak a háttérmunka értelmében ne szenvedjenek hátrányt a bűnözőkkel szemben. Őket is tessék puszira etetni pl, vagy nem hagyni megdögleni őket egészségügy nélkül, mert a kinti törvény szerint aki pl. nem dolgozik annak nem jár ingyen.  Az áldozatok oldaláról nem beszélve, ők igazán nagy kárt szenvednek.

Életellenes bűncselekményeknél, pedofil szaroknál, erőszakoló szexuális bűnözőknél meg az ilyen ganaj "embereknél" én nem szeretném őket a társadalomban látni már sosem, főleg nem az én pénzemen megmosdatva és feltuningolva (szó szerint). Részemről ezek tényleg mehetnének Szibériai rabtartásba, ahol a napi "munkájával" keresné meg az élete szükségleteit.

És ezek után jöhet a fenti kérdésed.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

+1

És hozzátennék még két dolgot.

A visszailleszkedések sikertörténetei nem éppen bőségesek. Elgondolkozott már azon a tisztelt jogvédő társaság, hogy mi kell ahhoz, hogy egy kifejlődött (12-18 év) ember jelleme megváltozzon (bűnözőből jogkövető legyen)? Szép szó? Tanulási lehetőség? 1,834 m2 / rab? Javaslom elemzésre a katonai kiképzéseket egy komolyabb egységnél. Egy SEAL kiképzővel láttam egy riportot, amikor azt kérdezték tőle miért szükséges a brutális kiképzés, azt válaszolta - „Ahhoz, hogy egy embert meg tudjunk változtatni, először el kell pusztítani a jelenlegi jellemét, utána tudunk csak újat építeni. A kemény kiképzés oka elsősorban mentális és nem fizikai.” Ezzel kapcsolatban többször előkerült már a texasi seriff „katonai sátorváros” mutatványa is. Érdekes, hogy az is csak a jogvédőket akasztotta ki, az embereket nem. Aki nem ismeri keressen erre „tent city jail”

A másik dolog, amit tabuként kerül mindenki, a bosszú vagy nevezünk elégtételnek. Nem jelentéktelen tényező az a mentális kár, amit az áldozat szenved el, amikor látja vígan élni az elkövetőt. Milyen érzés lehet például a lányodat megverő és megerőszakoló állatot 1-2 év után milliós kártérítéssel látni? Ne ezt nem kívánom senkinek sem. Őket miért nem képviseli senki sem?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A Netflix sorozatban bemutattak nagyon kemény börtönöket. Tényleg voltak zord helyek, amihez képest a magyar viszonyok szállodaiak szerintem. Visszaesési ráta: 70% Meg egy olyan norvég kísérletit (Halden), hogy egy szálloda volt a börtön. Saját modern szoba, TV, hűtő, edzőterem, hobbihelyiség, hangstúdió, szabad mozgás, az őrök együtt ültek a pihenőben a kanapén az elítéltekkel és haverkodtak. A fegyintézetben saját bolt volt, kártyával vásároltak, amit az állam töltött fel nekik. Visszaesési ráta: 30%

Az elfogadó norvégok is soknak tartják ezt. Ők sem hiszik, hogy ez a megoldás.

Tehát a legócskább és a legszuperebb közt 40% eltérés van.

Nem, nem éri meg. És nem, nem fogom megmagyarázni a kinn szarabbul élőknek, hogy miért nem éri meg nekik bemenni nyaralni a kinti szarabb életből.

trey @ gépház

Megnéznék egy ilyen Norvég típusú kísérletet Mexikóban, meggyire működik a kertel emberiénél...

Azt a nagyon fontos tényt nem szokták figyelembe venni a libsi emberjogi harcosok és álcivil szervezetek, hogy az európai mentalitástól "eltérő kultúra" másként működik.

Tehát az összes cigányországban élő retek nem ért a szóból mert az ő kultúrájában nem a szép szó hanem az erőszak a meggyőzés eszköze. Ott ez elfogadott.

Ebből következik, hogy az itt élő eltérő kultúrájúak = cigányok akikkel tele van a börtön, nem fognak megváltozni csak azért mert szépen kérik őket. Tehát az ilyen visszailleszkedés a társadalomba egy baromság mert nem működik.

 

Megmosolyogtató volt a Netflix sorozatban az ukrán Zhyotmyr böri, ahol az ottani kormány az EU-hoz való csatlakozás reményében liberálisabb megoldást próbált bevezetni, de a régi szokások nehezen halnak. Kicsit felemás lett az eredmény :D Nem tudom mi lenne itthon, ha napi 60 centből kapnának zabálni a fogvatartottak.

Itt egyeseknek körül kellene kicsit nézni. Én három évadnyit néztem végig, tanulságos volt. Tegyék össze a kezüket itthon azért, ami van.

trey @ gépház

De hat mindenki egyenlo, meg brader, meg szep es okos, meg egyforman ertekes.

 

En ezen a szaron akadok ki allando jelleggel. Civilizacio elvitte a jozan eszt a jolettel karoltve es ezeknek jellemzoen addig ez le sem esik amig kozelrol nem erintett. Magyar is hasonlokeppen van ezzel a mostani virusszarral.

Nincs itt semmi latnivalo.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

"Elgondolkozott már azon a tisztelt jogvédő társaság,"

 

Itt van pl, hogy mivel foglalkoznak a jogvédők:

37 év után szabadult a floridai férfi, akit tévesen ítéltek előbb halálra, majd életfogytiglanra egy nemi erőszak és egy gyilkosság után

https://444.hu/2020/09/15/37-ev-utan-szabadult-a-floridai-ferfi-akit-te…

"Egy SEAL kiképzővel láttam egy riportot, amikor azt kérdezték tőle miért szükséges a brutális kiképzés, azt válaszolta - „Ahhoz, hogy egy embert meg tudjunk változtatni, először el kell pusztítani a jelenlegi jellemét, utána tudunk csak újat építeni. A kemény kiképzés oka elsősorban mentális és nem fizikai.” 

Nem véletlenül van szükség ilyenekre: https://www.veteranscrisisline.net/get-help/military-crisis-line
 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Pontosan, látszik, hogy még így sem megy túl jól. Ez azt támasztja alá, amit állítok.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

"Milyen érzés lehet például a lányodat megverő és megerőszakoló állatot 1-2 év után milliós kártérítéssel látni?"

 

az ilyen biztos nem jó érzés. Ezért kell az államnak is betartani a törvényeket, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Vagy hozzanak olyan törvényt, amit be tudnak tartani.

"És ezek után jöhet a fenti kérdésed."

lehet, hogy félreértettük egymást. Én nem állítottam, hogy a jelenlegi rendszer tökéletes és nem is védeném azt. Sem a visszatartó erő sem a visszailleszkedés szempontjából. Csak azért kérdeztem ezt, mert trey ezt kihagyta a követelményei közül.

 

Ettől függetlenük természetesen jó lenne, ha a börtön visszatartó erővel bírna és ha valaki mégis bejutna oda, akkor biztosítaná, hogy az esetleges szabadulásakor tisztességes ember legyen. Sajnos még nem találták meg ennek a tökéletes megoldását (és ez politikafüggetlen dolog)

Ettől függetlenük természetesen jó lenne, ha a börtön visszatartó erővel bírna és ha valaki mégis bejutna oda, akkor biztosítaná, hogy az esetleges szabadulásakor tisztességes ember legyen. Sajnos még nem találták meg ennek a tökéletes megoldását (és ez politikafüggetlen dolog)

Na ebben kivételesen :) egyetértünk. Nem véletlenül van fogház-börtön-fegyház kategória, mert arra már rájöttünk, hogy különböznek a bűnök és bűnözők is.

Ami irritálja a közvéleményt, az erőszakos, "megjavíthatatlan" véglények pátyolgatása, pl Szögi Lajos gyilkosai. A "jogvédők" jobban tennék, ha nem ezeknek az ablak és ágyméret problémaival foglalkoznának.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

"Ami irritálja a közvéleményt, az erőszakos, "megjavíthatatlan" véglények pátyolgatása, "

 

Igen, ez sokakat irritál, engem is. Ez ellen az lenne a megoldás, hogy a törvényeket megváltoztatják. Tehát nem a jogvédőknél kell kopogtatni.

Ami miatt te mégis a jogvédőket okolod az az, hogy a fidesz hazugságának bedőlsz. A jelenlegi felállást és a törvényeket (vagyis azt, hogy bánjanak az elítéltekkel) az aktuális hatalomnak van módja megváltoztatni. Minden más csak hazugság és figyelemelterelés.

Ez ellen az lenne a megoldás, hogy a törvényeket megváltoztatják.

Ez így van, de miért kell hergelni a közvéleményt? Szvsz kontraproduktív az ilyen szervezeteknek, olyan embereket kéne védeniük akik megérdemlik, a gyilkosok meg fogadjanak ügyvédet maguknak, ha úgy érzik. 2006-ban például megtették, mármint a jogvédő szervezetek jó része, akkor még tiszteltem is őket, de ez elmúlt.

Minden más csak hazugság és figyelemelterelés.

Ebben mi a hazugság? Nem gondolnám, hogy ezt maguktól "kérték", nyilván "segítették" őket.

https://24.hu/belfold/2019/09/24/olaszliszka-karterites-2/

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

egyrészt:

tudtommal nem a Helsinki bizottság volt a jogi képviselő, hanem Helmeczy László. Vagy félreolvastam valamit? de talán mindegy is, mert:

 

másrészt:
"A Szögi család ügyvédje azt mondja: a megítélt kártérítésről is ő értesítette a végrehajtót, aki zároltatta a lincselő büntetés-végrehajtási számláját. Így a most megítélt 6 millió forintnak valószínűleg ugyanaz lesz a sorsa, mint H. Dezső pénzének: az összeget az áldozat családjának utalják majd ki. "

https://index.hu/belfold/2019/09/24/6_millio_forint_kartalanitast_itelt…

 

Okos ember vagy te kovi, és trey is. Értitek ti, hogy a jogállamban még a büntetésvégrehajtást sem úgy kell csinálni, hogy éppen milyet szartam aznap reggel, mennyire tekintem embernek vagy nem embernek a bent levőket, hanem tiszta és korrekt szabályokat kell létrehozni (pipa) és alkalmazni (nem pipa).

Ha meg nem értitek, vagy nem akarjátok hogy így legyen, akkor nem akarjátok azt sem, hogy jogállamban éljünk. Ez kérdés? Remélem nem.

A világ legtermészetesebb dolga, hogy ha valahol a jogszabályokat nem tartják be (pláne az állam, aminek példát kellene ebben mutatnia a társadalomnak), akkor azt az érintettek megtámadják és kárpótlást kérnek érte.

Még akkor is, ha börtönlakókról van szó, mert a velük kapcsolatos eljárást is jogszabály írja le, és nem a társadalom aznapi hangulata.

Az most egy külön történeti szál, hogy vélelmezhetően az állam készakarva hozta létre ezt az egész dilit, éppen azért, hogy rágjuk a szart, és ne a fontos kérdésekkel foglalkozzunk.

Lózungok helyett itt tájékozódj:

https://www.kormany.hu/hu/igazsagugyi-miniszterium/hirek/varga-judit-a-…

Olvasd végig, értsd meg, mi van leírva és ha akarsz róla értelmesen beszélni, akkor jelezd. A bullshit nem érdekel.

trey @ gépház

Azt, hogy valaki az ellene elkövetett törvénytelenségekkel bírósághoz fordul, és ott (érthető okoból, hiszen minden jogalapja megvan hozzá) nyer, visszaélésnek hívni beteges hazugság.

Trey, te nem perelnél, ha ellened követnének el törvénytelen dolgot? Nem vinnéd bíróságra az ügyet? Vagy csak otthon ülnél, jó állampolgár módjára, bólogatva, ahogy azt Varga Judit elvárja, nehogy visszaélj a helyzeteddel?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Azt, hogy valaki az ellene elkövetett törvénytelenségekkel bírósághoz fordul,

Igen, de mint azt tudjuk, nem ők fordultak oda, hanem az ügyvédek, akik tukmálták nekik a "szolgálataikat", persze, sikerdíjért. Biztosan kisebb lenne az ellenállás, ha a kártérítést pro bono ügyvédi munkával érnék el és a kiperelt összeget a börtönlakók áldozatainak kártalanítására  fordítanák.

Amíg ez nincs így, addig ez nekem börtönbiznisz és a börtöntöltelékek jogai annyit sem érdekelnek, mint amit reggel lehúztam a WC-n.

trey @ gépház

"nem ők fordultak oda, hanem az ügyvédek"

Igen, ez ügyvéd munkája. Ahogy házat se te építesz, hanem a kőműves, akik felajánlja a munkáját, ha arra van szükséged, jó pénzért. Meg az összes többi foglalkozás a világban.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Még sosem láttunk olyat hogy egy esetleges kártérítési pénzből tervezzük fizetni a jogi képviseletet. Ja de, tele van vele a világ amióta társadalomban élünk. Remélem azért van hozzá fantáziád, hogy az ügyvédek is pénzből élnek.

Elolvastam.

"A kormány célja, hogy megállítsa a börtönbizniszt, amely mára több milliárdos iparággá vált - mondta az igazságügyi miniszter csütörtökön az Országgyűlésben. "

Amit a kormány tudatosan hozott létre.

"Az elmúlt időszakban azonban "egyes külföldről finanszírozott szervezetek és a velük együttműködő jól ismert ügyvédi irodák" felismerték a strasbourgi kártalanítási ügyekhez kapcsolódó pénzszerzési lehetőséget - hangoztatta."

Hogy ezt a refrént ismételgethesse.

"Beszámolt arról is, hogy az elmúlt években új börtönök épültek, folyamatosan javultak a fogvatartottak elhelyezési követelményei, férőhelybővítéssel enyhült a zsúfoltság, munkalehetőséghez jutottak a fogvatartottak."

Ezt korábban is meg lehetett volna tenni, akkor nem rágnánk itt a szart.

"olyan új szabályozást alkotnak, amely megszünteti az eddigi igazságtalan gyakorlatot, és elsődlegesen az áldozatok, a sértettek és hozzátartozóik érdekeit helyezi előtérbe."

A fogvatartás körülményeiről van szó, ez mellébeszélés.

"Hangsúlyozta, a kormány célja nem tüneti kezelés, hanem a túlzsúfoltságnak - mint a kártalanítások jogalapjának - teljes megszüntetése."

Örvendetes, ez az állam kötelessége. Miért nem lehetett ezt végrehajtani anélkül hogy cirkuszt csináltak belőle első körben? Erre ne is reagáld azt hogy a cirkuszt mások csinálják, a cirkusz csinálás lehetőségének létrehozása megelőzte a cirkuszt - az pedig az állam "felségterületén" történt. Ott pedig nem történnek véletlenek.

 

Szóval összefoglalva, az állam megteszi a kötelességét, csak tudatosan több évvel késlekedve, és közben maszatolnak. Ez pedig nem tetszik nekem (sem).

Az nincs benne, hogy az állam mikor lesz hajlandó végrehajtani a bíróság által elrendelt kifizetéseket. Mert ha nem hajtja végre, azzal az egész jogállamiság alapjait piszkálja meg. Én ezek után miért fizessek ki egy büntetést ha rámegyek matrica nélkül a pályára? Az állam leszarhatja a bírósági ítéletet, én nem? Miért nem?

Az áldozatok természetesen előbbre valók az elkövetőknél de őszintén mondom, ha agyonvernek se értem, hogy ha egy túlzsúfolt börtönért kárpótlás jár, az miért valaki mást illet majd? A jogszerűséget és a logikát keresd, ne a tényektől csupaszított parasztlogikát.

Ha előre tekerünk 10 évet és az akkori elkövetőkről és áldozatokról lesz szó akkor majd ők is úgy jutnak pénzhez hogy bezsúfoljuk a börtönöket, megvárjuk amíg beperelnek minket és a pénzt inkább az áldozatoknak adjuk?

Wtf?

Ha az elítélt tartozásban van jelenleg, és jár(na) neki a kártérítés, akkor egyébként is abból először kielégítik a követelést, és maximum ha marad neki valami, azt kapná meg. Ehhez semmilyen cirkusz, felfüggesztés és jogszabály módosítás nem kellene. Legalábbis én így tudom, légyszi javíts ki.

Még mindig nem fogadtam el ennek az egésznek az erkölcsi és jogi oldalát, és egy óriási kamunak látom. De nyitva a lehetőség, hogy elmagyarázza valaki.

(de ha már erkölcsnél és társadalmi igazságérzetnél járunk, akkor elővehetnénk a jó öreg Pénztáros Lőrinc történetét is, csak hát azt már mindenki unja).

Tehát a folyamat, amit rendbe kéne tenni:

https://www.origo.hu/itthon/20190327-megsem-tarthatja-meg-az-allamtol-k…

Olvasd ezt is végig légy szíves. Aztán beszélgessünk el arról, hogy mért kell adott esetben az áldozatnak még évekig pereskednie, ha a börtöntöltelék és ügyvédje azt úgy látja jónak.

trey @ gépház

Semmi gond! Kiszedtem neked a Szegedi Törvényszék és a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnöke állításait:

Eleinte úgy tűnt, hogy ennek ellenére ifjabb D. Dezső megtarthatja a pénzt, mivel a Bors megkeresésére korábban a Szegedi Törvényszék közölte, hogy

kártérítés behajtása végett felfüggesztett, illetve folyamatban levő végrehajtási ügy a kártalanítás tárgyában történő döntés meghozatalakor nem volt.

Azonban kiderült, hogy abban az időben a végrehajtás csak szünetelt.

A végrehajtó januárban követelésfoglalással élt, amit megküldött az Igazságügyi Minisztériumnak. Jó esetben két héten belül már a végrehajtói letéti számlán, utána pedig a családnál lehet a pénz – magyarázta a lapnak Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnöke. Hozzátette, hogy ifjabb H. Dezső még lassíthatja a folyamatot.

Amennyiben a férfi ügyvédje el kívánja húzni az eljárást, van rá jogi lehetősége. Benyújthat végrehajtási kifogást, amit a bíróságnak kell újra elbírálnia. Az elévüléseket a végrehajtó hivatalból nem veszi figyelembe, ezért külön pert kell indítaniuk – mondta a szakember.

trey @ gépház

Sőt, valójában még az börtönbüntetését töltő ember áldozata is jobban jár, mert így hozzá jut el a kártérítés, amit amúgy nem látna.

Gyakorlatban pl.: https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/reszletekben-kapja-meg-a-46-milli…

Itt felmerülhet a kérdés, hogy miért nem fizeti ki az állam ezt a kártérítést, azzal, hogy később hajtja be az elkövetőkön (mikor azok a börtönben, vagy utána pénzhez jutnak).

Na, erre volt egy jó törvényjavaslat: https://www.parlament.hu/irom39/02549/02549.pdf , a Fideszes többség elkaszálta.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ha a börtönben ülőnek még kellene kártérítést fizetni az áldozatának (de eddig nem tudott), akkor a kártérítés, amit ő kap, erre megy. Ez most is így van, csak ezt valahogy mindig kifelejti a kormány, mikor a kártérítésekről van szó. Gondolom te sem hallotál még róla :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"Egyelőre felfüggesztette. Én remélem, hogy addig, amíg olyan törvény nem születik, hogy a kifizetéseket az áldozatok kapják. Nem gyilkosok, pedofilok, rablók, drogdílerek."

 

két dolog:

  1. https://444.hu/2020/01/15/eppen-az-aldozatok-karteriteset-akaszthatja-m…

    "Ráerősítve Orbán szavaira a Hír TV stúdiójában az államtitkár a legerősebb kommunikációs fegyverének azt szánta, hogy „ennek a gyakorlatnak véget kell vetni, az nem lehetséges, hogy bűnözőknek fizet a magyar állam, közben pedig az áldozatok a bűnözőktől nem kapják meg a megfelelő kártalanítást vagy kártérítés összegét”. 

    Ez így egyszerűen nem igaz. A kártérítéseket nem kapja meg egy az egyben a fogvatartott, a bíróság dönthet úgy, hogy akár a teljes összegből az áldozatoknak nagy családtagjaiknak kell törleszteni kártérítést, vagy akár elmaradt gyerektartást. Emiatt már korábban módosították a büntetés-végrehajtási törvényt.  

    A büntetés-végrehajtás is azt írja a kártalanításról szóló tájékoztatójában, hogy „az összegből levonásra kerülhet a vonatkozó időszak alatt végrehajtott szabadságelvonásokat kiszabó ítéletekben és egyéb ügyekben keletkezett polgári jogi igény, illetve a bűncselekmény miatt megállapított kártérítés vagy sérelemdíj”.

    Vagyis ha a kormány nem fizet, azzal lényegében megakasztja az áldozatok kártérítését.
    "

     

  2. De még ha nem is így lenne, a fidesz pár nap alatt hozhat bármilyen törvényt, az isztambuli egyezményből is pikk-pakk kiléptetnek. Szóval kb 5 perc lenne nekik végigvinni egy módosítást, hogy pl a bíróság csak úgy dönthessen, hogy elsődleges legyen az áldozat és az elkövető ne kapjon semmit, ha maradna valami, akkor azt sem. Ehhez képest egy hónapokig tartó nemzeti konzultációt terveztek, húzzák a dolgot, mint a rétestésztát, nyomják a propaganda baromságot,  hazugságot, amit az ilyen tájékozatlan emberek, mint te, trey meg gyuri23 meg maszili bekajálnak.

    Szóval jelen állás szerint a fidesz az, aki ezt a börtönbiznisz állapotot fenntartja és hallgatólagosan támogatja. Te meg közben megint elhiszed a hazugságot, amit mond.

"Ha meg nem értitek, vagy nem akarjátok hogy így legyen, akkor nem akarjátok azt sem, hogy jogállamban éljünk. Ez kérdés? Remélem nem."

 

Trey leírta nyíltan, hogy nem kedveli a jogállamot (lásd: https://hup.hu/comment/2476516#comment-2476516) . A kérdésed meg van válaszolva. Innen már csak az lehet a kérdés, hogy

  1. volt elég esze és alaposan átgondota: tényleg nem akar jogállamot pl. jól felfogott érdekből (pl lop, csal, korrupcióban vesz részt vagy tudomása van róla és nem szeretné, ha a törvény rá is egyenlően vonatkozna vagy szimplán csak valamilyen érdekből a fideszt tolja (pl fizetnek neki))
  2. nem volt elég esze, ismerete: nem tudja, mi az a jogállam és milyen előnyei hátrányai vannak, milyen hatással van az életére
  3. annyira buta, hogy tényleg nem érti azt az összefüggést, hogy a jelenlegi helyzeten a jelenlegi hatalom tud változtatni, minden más dolog (pl ez a börtönbizniszelés szimpla hazugság) és figyelemelterelés a fidesz részéről
  4. elvakult fidesz hívő, aki buta és csak azt tudja ismételgetni, amit a szájába tol a hatalom (a hozzászólásodra linkelt börtönbizniszes linkje erre utal pl)
  5. troll (vannak troll vonásai, de azért nem állandóan ez tény :-) )
  6. egyéb

én a 3-as és a 4-esre tippelnék.

na most miért? :-) Mondhattad volna, hogy a 6-os, egyéb pontot választod. :-)

 

Egyébként meg ne haragudj, de szimpla következtetés volt, amit csináltam az itteni hozzászólásaid alapján. Szerintem próbáltam megérteni a gondolkozásmódodat és nem következtettem rosszul.

 

Továbbra is azt gondolom, hogy a 3-as, 4-es pont a legvalószínűbb. Ha azt ez egyszerű összefüggést nem látod át, hogy a fidesz erre a börtönbizniszre miért szervez hónapokig tartó nemzeti konzultációt meg propagandahadjáratot, miközben pár nap alatt megoldhatná, mert bármire napok alatt tud és szokott törvényt hozni, akkor szerintem logikusan gondolkoztam.

Jajj mar, hallgassuk, milyen ujabb elmeleteid vannak? :)  a "diktatura van, le se szarjak az emberek velemenyet!!11" es a "telefonos kozvelemenykutatasokkal patikamerlegen hoznak meg minden dontes" kozt feszulo kognitiv disszonanciadat sikerult mar lekuzdened?

:-)

 

ez nem diktatúra, hanem hibrid rezsim: https://index.hu/belfold/2020/05/06/magyarorszag_inkabb_hibrid_rezsim_m…

és igen, évente pár milliárdot, tízmilliárdot biztos elköltenek közvéleménykutatásra (persze a haverok zsebébe megy). A két állítás között nincs semmiféle ellentét vagy disszonancia.

 

Ezen kívül melyik állításodat cáfoljam meg még? :-)

A félreértés részben onnan eredhet, hogy egy gyilkosnak; neadjaég gyermekgyilkosnak; pedofil vagy erőszakoló reteknek nálam egyszerűen nincsenek meg azon jogai, mint pl. neked vagy nekem. Az, hogy melyik része nincsen meg az valóban képlékeny gondolatom. A másik része meg onnan, hogy amikor én gyerek voltam, visszatartó bírósági ítéletek voltak a bűnözés útjában a legkirívóbb esetekre - ha érted mire gondolok..

Szóval én úgy nőttem fel, hogy a börtön egy akkora kibaszott szégyen volt, hogyha valakinek börtönbe került valakije még el is költöztek új helyre ahol nem ismerték őket. A legsúlyosabb esetben pedig még a túl hosszú börtönlétig sem jutott el a delikvens. Gondolom most nagyon csúnyát mondtam.

Viszont ha a bűnözés ill. bűnözők fent említett visszataszító mélyszar-állati részét kivesszük a jogi trükközésekből, tőlem a többiről beszélhetünk akár két sör mellett is.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

"pedofil vagy erőszakoló reteknek nálam egyszerűen nincsenek meg azon jogai, mint pl. neked vagy nekem."

Persze hogy nincsenek, ezért ülnek pl. börtönben, neked van jogod a szabadságodhoz, nekik nincs. A büntetés lényege, hogy bizonyos jogaidtól megfoszt. Ez most is így van. A lényeg az, hogy ezek (törvényekben) meghatározott dolgok kell hogy legyenek, nem random, hangulattól függő paraméterek.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A büntetés lényege, hogy bizonyos jogaidtól megfoszt. Ez most is így van.

A félreértés ott van, hogy nem bizonyostól, hanem az elvárásom az lenne, hogy mindtől. Ha rajtam múlna, adott esetben az életétől is. Sajnos "leszavazták", Orbánnak meg nem volt töke beleállni, pedig egyszer megpedzette. 

trey @ gépház

A mindtol nem kivitelezheto. Hivatalosan. Vannak olyan alapjogok, aminek a korlatozasa nem fer bele az europai szemleletbe.

Kormanyzo ur barmennyire is szeretne a populust pedzegetni ezzel, azt legfeljebb szoban fogja megtenni, mivel tobb alapveto nemzetkozi szerzodes alapjan, ami tegyuk hozza iszonyatosan sok penzt jelent neki, azt nem teheti meg. Mondjuk inkabb azt, hogy megtehetne, de azzal sajat torkat metszene at, akkor mar nem csak a toketlen barati csalad, de minden magat europainak vallo allam osztuzet elvezhetne. Nem is lenne most nagyobb szivesseg a szlovak es roman allam fele. A kettos allampolgarsag es erdelyi autonomia likvidalasara. Lehet, hogy elmebeteg az ember, de nagyon jo politikus, es biztos vagyok benne, hogy nem kockaztatna a hatalmat, amit eddig kiepitett es jelenlegi allas szerint elore lathatolag eletfogytig gyakorolhat.

Ossztarsadalmilag karos voltarol, pedig 3 raklapnyi evodest olvasgathatsz az elmult par szaz evbol, nem visszamenve nehany nagyon regi szerzohoz, kezdjuk csak "Beccaria Bűnökről és büntetésekről " konyvevel.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

ehhez még hozzájön, hogy trey nem tesz különbséget aközött, ahogy pl egy többszörös gyilkossal kell bánni vagy egy bolti lopáson ért emberrel. Neki csak az a választóvonal, hogy valaki börtönbe kerül vagy kint van. A börtönbe kerülteknél, a többszörös gyilkosnál és a bolti tolvajnál is azonos "ellátást" tartana megfelelőnek, hetenkénti seggberakással és penészes étellel.

Kicsit vegyel vissza, a buntetesvegrehajtasnak kulonbozo fokozatai vannak. Bolti tolvajt le sem csuknak, mivel 99% "melyszegeny" "megelhetesi lopo" akik azt csinalnak amit akarnak, mivel nincs felelossegre vonasuk.

Borton az kemeny dolog, oda ha bekerulsz az a boven megerdemled kategoria, visszaeso vagy az biztos, hogy eletmodszeruen bunozo es esely nincs, hogy mas is legyen belole, mint a tarsadalom belsara. Az, hogy nagyon kevesen rapacsalnak az igy jaras, es meg meg sem emlitem, hogy alapvetoen nem osztom a 100 bunos 1 artatlan nezopontot. Nagyon nem.

Vegen meg tenyleg igaza lesz es egy ilyen begozolt megmondoemberkent mar magad sem latod a dolgokat a paratol...

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Ahogy irtam le sem csukjak, ha "melyszegeny" "megelhetesi lopo"

Ha van feljelentes es ugye 50k alatt is lehet, mert ha nem is bcs, de szabs es ha ugy talaltatik, hogy uzletszeruen akkor lehet belole ugy, de ott is csak akkor ha millios es nem "kajapia". Itt is egy felfuggesztett figyel be legfeljebb. Vagyis igaz amit irtal, de nem vetted le a kontextust, hogy amit irtam az is ugyanaz, csak maskent. A nem tortenik semmi is egy kicsit barokkos, a nem sok es vagy a lofasz sem inkabb illenek, de ja egy ugyanazon a meglatason vagyunk, csak a cizellacios kulonbozet. :D

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Szerzodeseimben sokmindent kikotnek, de a nyitott szemmel jarast es a hallast azt nem korlatozzak /fizikai eszkozokkel/, szoval csurran cseppen innen onnan ez az errol arrol. Van ez igy meg meg igyebb.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Semmi sem kizart, de ahhoz extran hulyenek kell lennie sok szereplonek es nem csak az elkovetonek.

Gyakorlatban a minta szamanak alacsonysaga es a csillag egyuttalas alapjan, ha nem valtozik a vilagi/jogi/vallasi/termeszeti kornyezet, akkor elofordulhat, de nagyon nem jellemzo. Jelenleg.

Most, hogy mondod, borton nekem is kimaradt, tobbi helyen mar jartam. :)

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Én nem a szabadságjogon gondolkodom, hanem elsőre pl. a személyiségi jogon. Hátha visszatartó erő lenne látni valakinek a gyilkos szomszédja pofáját és adatait a TV-ben vagy bármely kommunikációs formában terjesztve. Második körben nálam ezeket a véglényeket egészen biztosan nem én tartanám el, meg pl. nem is te. Nyugodtan eltarthatnák magukat valamely kaukázusi szénbányában, hogy biztosan megtermeljék azt a pénzt, ami szükséges a fenntartásukhoz.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Én már egyszer megírtam, miért nem lesz a politikának külön rovat, amit a flame-hez hasonlóan ki lehetne kapcsolni.

A falme-et azért még szeretném olvasgatni, mert volt ott pár érdekes vitatéma is, de a politika egy bullshit ami nem nagyon érdekel. Per pill, ha bekapcsolom a flame-et jön a politika is, ami nem éppen kóser.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.