Megjelent a Manjaro 20.0 "Lysia"

Címkék

Philip Müller bejelentette a Manjaro 20.0 (kódnevén "Lysia") elérhetőségét. A Manjaro egy Arch Linuxra épülő Linux terjesztés. Hivatalosan GNOME, KDE Plasma, Xfce és Architect (CLI-központú) változatai vannak, de elérhetők közösségi változatok, például Cinnamon, I3, LXDE, LXQt, Openbox változatok is.

Hozzászólások

Mára már az egyik legstabilabb rolling release  disztro. Vajon miért nincs még mindig magyar nyelvű oldala?

Más nyelvű oldala van?
Anélkül, hogy kicsit is belemélyedtem volna, és ez most egy nagyon lusta kérdés lesz, attól aki tudja: a Manjaro alatt is lehetőség van a teljes telepített csomagállományt forrásból történő újrafordítsásának, és onnantól üzemszerűen úgy használni, hogy a frissítések is fordítással történjenek?

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Köszönöm, hogy helyettem gugliztál. :-) 
Igazából anno a Gentoo jó iskola és móka volt. Teljesen nulláról nem akarnék homokozni, de kíváncsi vagyok, hogy egy optimalizált környezetben mennyire képesebb több teljesítményre egy hardver. Semmi mögöttes egyéb szándék nincs.

Maga Manjaro bináris csomagokkal is eleve gyorsabb rendszer érzetét kelti bennem egy *Ubuntuval szemben.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Hát el lehet ezzel homokozni meg játszogatni de úgy tudom, hogy általánosságban nézve szinte semmivel sem gyorsabb a felspécizett gcc-vel fordított rendszer/alkalmazások, mint a bináris csomagok. Ez a tapasztalatom (anno gentoo -ztam én is), meg a nálam okosabbak írásai alapján is.

Nem attol lesz a "nagy" sebesseg novekedes, hogy helyben sult binarist eszik a geped, hanem mas a teszta :P

Egy binary disrib eseten egy generic binarist futtatsz, amibe mindent beleforditanak amit csak lehet, mig ha te forditod lehetoseged van kikapcsolni olyan dolgokat amik nem kellenek ... nem kell magyarazni miert jobb.

Bar en gentoo fan vagyok, valoban nem eri meg emiatt vacakolni. Van sok mas fontosabb elonye viszont :)

Laptopomon viszont manjaro van, szeretem.