Fedorával előtelepített laptopokat hoz ki a Lenovo


Today, I’m excited to share some big news with you—Fedora Workstation will be available on Lenovo ThinkPad laptops! Yes, I know, many of us already run a Fedora operating system on a Lenovo system, but this is different. You’ll soon be able to get Fedora pre-installed by selecting it as you customize your purchase.

The Lenovo team has been working with folks at Red Hat who work on Fedora desktop technologies to make sure that the upcoming Fedora 32 Workstation is ready to go on their laptops. The best part about this is that we’re not bending our rules for them. Lenovo is following our existing trademark guidelines and respects our open source principles. That’s right—these laptops ship with software exclusively from the official Fedora repos!

További részletek a Fedora Blog bejelentésében.

Hozzászólások

Király, végre nemcsak Ubuntu lesz elérhető előtelepített laptopokon ... :)

Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years - o.k. Yamazaki is playing as well :)

Szerintem ez csak marketing, két projekt reklámozza egymást. Aki Linuxot akar, az úgyis fel tudja magának telepíteni azt a disztrót, amit akar rá, amit ismer, amit megszokott, amire esküszik. Nincs sok jelentősége mivel jön a gép, egyedül Windows esetében, mert az licencköteles, és megdobja a gép árát.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Ez azt is jelenti, hogy az ujjlenyomat leolvasó működni fog Fedora alatt? Vagy a Lenovo csak addig ment, hogy felpakolta a Fedora-t egyes laptopokra?

Hello!
Naiv kérdés: Az, hogy "előtelepítve" jön egy laptop az azt is jelenti, hogy ezentúl támogatott lesz?

Értem ez alatt, hogy a szükséges driverek/ segéd alkalmazások elérhetővé válnak az adott disztribúció repository-jában? Vagy eeesetleg open source lesz a forráskódja ezeknek a segédprogramoknak? (Majd bekerül az összes többi disztróba is.) Lásd. pl ujjlenyomatolvasó

Vagy csak annyit, hogy gyárilag rápakolnak valami zárt binárisokkal megtűzdelt valamit? (Amit soha nem fogsz tudni újratelepíteni, vagy frissíteni. Esetleg egy rejtett partíción ott lesz "recovery"-ként, hogy visszarakd.)

Üdv,
Laci