Bejövő stream linux alatt mivel továbbítható okos TV-re?

Fórumok

Egy linkről érkezik a stream, amit szeretnék kitenni az okostv-re linux alatt, hogyan oldhatom meg?

Hozzászólások

Magyarán a stream linkjét akarod tévén megynyitni?

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nem probaltam meg, de elmeletileg VLC tudja DLNA-n keresztul tolni, ha a renderer-nek kivalasztod a TV-t. (Playback->Renderer)

En ugy latom ez nem tudja a miracast-et. Ez egy 2012-es TV. Sot a guide-jaban ezt irja a gyarto: "Az AllShare Play funkcióban hálózati kapcsolaton keresztüli lejátszáskor előfordulhat, hogy akadozik a videolejátszás"

Ugyhogy egyszerubb mas megoldast valasztani, mar irtak itt par alternativat.

A reklam aszongya lehet: "Maybe you want to play iTunes on your TV, send some home videos to the living room big screen, or stream something live through VLC and forward it to your HDTV. No matter the reason, VLC makes connecting your computer to your Chromecast very easy."

A kettőnek semmi köze egymáshoz. Ezek mind különböző technológiák, amelyek teljesen másképp működnek. A posztoló TV-je egy régi már nem támogatott "okos" TV, amiről Samsung már a Youtube támogatást is megvonta. Már csak DLNA lehetősége van neki (külső eszköz nélkül).

Bocs a troll válaszért, de: egy HDMI kábellel biztosan megoldható ;)

A videolan.org szerint 3.0.8 a legújabb. Amúgy milyen OS? Ha Win, töltsd le a legújabbat. Ha Linux, akkor kicsit nézegesd a doksikat, lehet, hogy a terjesztésed valamit nem fordít bele, ekkor fordítsd újra a megfelelő opciókkal (ezt mondjuk nem tudom megmondani, de nyilván valahol dokumentálva van, hogy mi kell ehhez a funkcióhoz).

Hasonló volt a kérdésem egy másik topicban, audio streamlinkek minidlna-n keresztüli továbbosztásával kapcsolatban. Elvileg a minidlna alkalmatlan erre a feladatra, a serviio-t kellene megpróbálni.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Csekkold ezt: https://serviio.org/support/10-uncategorised/42-online-content-manageme…

Iletve még ez is érdekes lehet (nekem főleg, mivel asus-om van, és pont erre kerestem megoldást):  https://www.snbforums.com/threads/ip-tv-over-upnp-dlna.9103/

--

A megoldás lehet hogy ez lesz: http://xupnpd.org/

"Builtin DLNA/UPnP media server for sharing local media files and external IPTV/Radio streams"

--

Közben meg is csináltam magamnak, egyszerű és jól működik. 

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Letöltöttem a xupnpd2-master.zip fájlt, kibontottam és itt meg is akadtam, mert a weboldalon leírt install-ban megadott indító fájlt nem találom, ezt: Futtatás ('xupnpd / xupnpd-mipsel' vagy 'xupnpd / xupnpd-ar71xx')

 

Tudom, hogy valami bagatell dologgal csúszok meg, ám akkor sem értem, pláne a letöltött és kicsomagoltak közti doc könyvtárban lévő xupnpd2.doc, orosz nyelvű leírását.

Igen úgy, routerre telepítettem (asus ac-rt66u_b1), láthatóan tud youtubeot is (nem próbáltam), a megosztani kívánt saját m3u playlist fájlom tartalma szépen látszik a kliens programokban (vlc, BubbleUPnP, 4stream, stb...)

--

Itt ezt írja: (http://xupnpd.org/)

"Features

  • Builtin DLNA/UPnP media server for sharing local media files and external IPTV/Radio streams
  • Builtin multicast proxy for MPEG-TS streams
  • YouTube, Vimeo and GameTrailers plugins (HD)
  • No transcoding
  • HDTV ready
  • Parent control (Access Control List)
  • Web-based user interface
  • LUA scripting"

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség