Netflix mint egyedüli streaming előfizetés?

Regisztráltam 30 napos trial-t, mert annyiszor nyomta mar a youtube is a kepembe a reklamot. 

Pont meg akartam nézni az avengers befejező részét. Nosza, regisztráljunk gyorsan, ha 30 nap vége előtt lemondom, nem emelik le a köv. hónaptól esedékes teljes havidíjat automatikusan a bankkártyámról. Reg. után belépés, nosza keressük ki gyorsan avangers. Eredmény: lófasz. Thor -> lófasz. Marvel -> lófasz. Na mondom nem lehetek ilyen béna, irány gugli. Egy perc múlva kiderült, h. a köcsög disney markában vannak a jogok. Mivel pedig tavaly ősszel pont elindította a saját fostos streaming azolgáltatását disney+ néven, minden konkurenciától viaszaszedte az összes bitorolt filmje és sorozata használati jogát. A rohadt kapitalista pofájukat. Amihez a disney hozzáér, szar lesz belőle, csakúgy mint az Electronic Arts.

Nosza, akkor Terminator1. Lófasz. A T4 fent van, azon kívül se előtte se utána semmi.

Alien? Lófasz.

Kb. itt döbbentem rá, h. hbo-ra, netflix-re, disney+ ra, meg még kisfaszom tudja hány kapzsi patkány cég havidíjas szarjára kéne felíratkoznom, ha meg akarok este nézni fizetővendégként egy kibaszott filmet. Fejenként 3 ropi havidíj esetén mondjuk havi 15-18 ezerért? Elmennek az anyjuk picsájára. Es így akarják legális irányba terelni a filmkalózkodást? Maradok az ntékánál, keziccsókolom!

Hozzászólások

én rotálom, egy ideig volt hbo go, aztán lemondtam és váltottam netflixre, majd ha megunom és lesz több dolog amit meg szeretnék nézni máshol, akkor átmegyek egy másikhoz.

A netflix trukkje, hogy a sajat kesziteso filmjeit es sorozatait nezd, nagyon jok. Ha celzottan valamit keresel, valszeg nem fogod megtalalni.

Mondjuk a Disney miatt elobb utobb ez kuka lesz amennyiben tenyleg platform lockos lesz az SW meg Marvel csomag. A Netflix sajat produkcios filmjei nagyreszt csak viszik a lovet.

Egyelore ugy nez ki, hogy europai szerzodesek miatt a Disney+ csatornarol lett sajat tartalom eltavolitva mert kototte oket a licence szerzodes...

Az hbo go viszonylag limitalt kinalatu, de az marvel filmek epp megvannak ott. Viszont a magyar hbo go csak feleennyibe kerul szerintem, es ott is van ingyen honap.

Rajottel arra, amire ugy 2.5 3 eve felhivtak a  figyelmet, hogy ez a "szolgaltatoi" hozzaallas ezt fogja eredmenyezni ?

Stat szerint us es vilag szinten all time high szintre nott meg a fajlcsere forgalom.

Szerencsere van gdrive van plex es van fb ahol esetleg tudsz masok drivejara vagy plexere meghivast kapni s4s easy.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Rosszul nezed! En legalabbis ezt a valaszt kaptam, mikor felhoztam ugyanezt a szuk valasztekot.

Nem értem mit kell ezen sírni, megnézed milyen filmek vannak  Netflixen (egy hónapig ingyenes), ha neked ez megéri az előfizetést X hónapra, előfizetsz, ha nem éri meg, nem fizetsz elő. Kb ennyi :)

Mint bármelyik másik szolgáltatásra.

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Értjük, de szar a fogyasztóknak, hogy a disney / hbo / netflix / amazon / tökömtudja felosztja egymás között a piacot exkluzív tartalmakkal, mert akkor rá vagy kényszeritve hogy mindegyikre előfizess vagy ha nem akkor tovább kalózkodj. Szóval adtunk a szarnak egy pofont.

Miért nincs egy közös platform ami drágább a többinél de nagyrészt minden van? Én szivesen fizetek mondjuk az HBO GO -s 1800 forint helyett körülbelül 2-3 ezer forintot egy ilyenért. De az ki van zárva, hogy többre előfizessek. Az elvi oldala miatt, nem azért, mert nem tudok kiköhögni havonta párezer forintot.

Ha leszarom a hátterét és sima fogyasztó leszek (ami vagyok) akkor nem érdekel a szarkavarás a háttérben, és megint azt szivom mint a kábeltévés korszakban. Vagyis fizetek háromfelé 1500 tételért mert ötszázasával érhetők el és abból engem 1-1-1 dolog érdekel. Szopás.

Nem a piacot osztják fel maguk között, hiszen senki nincs eltiltva az elől, hogy Netflixet és HBO Go-t is előfizessen, ez nem piacfelosztás. Piacfelosztás az lenne, hogy USA-ban csak Netflix van, Magyarországon meg csak HBO GO, mert ők így állapodtak meg egymás között, hogy mind a kettőnek legyen előfizetője.

Pont azzal, hogy mindenkinek saját szolgáltatása van, versenyt indukálnak - tudnak-e ők annyi exkluzív tartalmat előállítani, hogy inkább rájuk fizess elő, mint másikra?

Ez a fajta "exkluzív tartalom" az élet nagyon sok részén jelen van.

Ez pont ugyanaz, mint amikor az egyik kocsmában Dreher termékek vannak, a másikban Heineken termékek, a harmadikban meg Borsodi termékek. Mehetsz át több kocsmába, ha éppen kedved támad 3-4 féle cseh sört inni. Például ha akarok egy frissen csapolt Staropramen Granátot inni, be kell mennem esetleg olyan helyre, akinek a tulaját amúgy nem bírom és amúgy mást nem is fogyasztanék nála, csak Granátot.

Sőt, volt olyan sör is (a két éve pár hónapig újra főzött Kinizsi - ami szerintem egy nagyon jó sör volt, kiemelkedett a magyar kommersz főzdék termékei közül), amit csak a Heinekennel exkluzívan szerződött helyek forgalmazhattak, amúgy nem lehetett venni. Na, ez az az exkluzív tartalom, ami versenyt indukál a nagy sörgyártók között, hogy tudnak-e olyat főzni, ami miatt bemész a szerződött kocsmákba.

Ez nem piacfelosztás, hiszen senki nem tilt meg attól, hogy több kocsmába menjél. Piacfelosztás az lenne, ha mondjuk Budapesten csak Dreher lenne, Dunántúl többi helyén csak Heineken, a Dunán innen meg csak Borsodi.

Persze ma már sokat fejlődött e téren a kocsmavilág, de sajnos még a legtöbb helynek exkluzív megállapodása van a nagy főzdékkel.

HBO GO -n van most elég sok marvel film van. Én már rég elhatároztam hogy 1 darabra fizetek elő, ami meg nincs, azt megnézem máshogy.

nekünk HBO Go előfizetésünk van, Apple TV-n nézzük. ha valami nincs fent, akkor megnézem az iTunes-ban, és attól függően milyen film, vagy kikölcsönzöm, vagy megveszem az adott filmet véglegesen.

Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Thor -> lófasz. Marvel -> lófasz.

Nahát! Pont ez a véleményem az összes szuperhősös szarról. Mármint, hogy lófasz, nem film :D

trey @ gépház

" kapzsi patkány cég " - Tehát aki a szerzői jogából eredő bevételén nem óhajt másokkal osztozkodni, az patkány. Aha. A Netflix-es sorozatokat megkapod máshonnan? A HBO-s cuccokat? Na ugye.

Az osszes erintett egy " kapzsi patkány cég ", kivetel nelkul, mert ha legalisan akarnad csinalni, belekenyszeritenek a tobbszoros elofizetesbe, ami nem tarthato es egy gusztustalan dolog. Valoban az kene, mint amit lejjebb is ir a kollega, a Spotify vagy az Apple Music peldajara, egy platformra fizetsz elo, de majd' minden megvan rajta, csak ennek lenne ertelme, nem tovabbdarabolni az is is nagyon toredezett piacot. Nem veletlen, hogy a zenenel sikerult nagy tomegeket megszolitani, a filmnel meg jogosan marad a torrent.

És amúgy lehetne máshogy is. 10 éve van Spotify előfizetésem stabilan. Kisebb-nagyobb balhék kivételével (néha az Apple próbálkozott szart keverni) a zeneipar elkerülte ezt. Nyilván nem milliódolláros produkciók terítésével foglalkoznak.

A tudatos filmnézést nagyon megnehezíti a helyzet. Kisebb téttel, de az van, mint a közösségi médiákban: te azt látod, amit akarnak, hogy láss.

Az említett 10-15 ropis előfizetési díjból már lehet, hogy össze is jöhetne egy aggregátor szolgáltató, aki _tisztes_ jogdíjat fizet a Disneynek a szarjaiért - ha az kötelezve lenne rá, hogy felárral teríthesse más is.

Szerkesztve: 2020. 04. 17., p – 12:32

Én mondjuk örülök, hogy a Disney szarjait nem nyomja a képembe a Netflix. Sajnos a sajátmárkás sorozataik nagy része elég szar, úgyhogy túl sok szemetet kell kiszűrni. Kb. mint az Amazon, kaliforniai agymosás. Szerencsére van 1-2 jó is.

"Fejenként 3 ropi havidíj esetén mondjuk havi 15-18 ezerért?" és ez sok pénz? Nem volt sosem kábeltévénk, de ha jól emlékszem értelmes csatornákkal az sem volt olcsóbb.

Ha film mániás lennék és ez lenne a hobbim, szerintem ez nem egy egetverően nagy összeg erre. Havi ~20 ezer egy hobbira. Ráadásul rohadt kényelmesek ezek a streaming app-ok, rányomsz a gombra és megy a filmed.

"Everything fails, all the time."

Ha valakinek tényleg az a hobbija hogy kinézi a fél imdb -t akkor oké. De az emberek 99%-a nem massziv film/sorozat fogyasztó. Nekik brutálisan sok ennyi.

"de ha jól emlékszem értelmes csatornákkal az sem volt olcsóbb."

Azt hiszem az lett volna a cél hogy az előfizetésemmel ne tartsak el ~50 csatorát, miközben csak három-négyet nézek. De ezt buktuk, mert ha fizetem az hbo+netflix+amazon+kitudjami -ket, pont ugyanezt teszem.

Netflix: regi star trek felbontasa lofasz, hiaba van 4k elo fizetve, rosszabb mint amit mas forras tud.

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Vigyazz nehogy tulsagosan megsusson a nap ha igy hirtelen kibujsz a ko alol...

Szerkesztve: 2020. 05. 08., p – 19:20

Így 3 hét után azt mondom, h. megnéztem rajta talán 2 v. 3 filmet, és kész. Kb. 15 filmre random rányomtam, főleg olyanokra amiknek a címe is magyarul látszódott a thumbnailen, hátha: 15-ből 1-nek sem volt magyar szinkronja. Nem aktuális filmek, volt 10-15 éves is közöttük bőven. Van erre valami trükk, hogy magyar szinkronos filmeket ki tudjam listáztatni? Vagy úgy alapvetően ez tényleg ilyen kataszrófa gyenge ajánlórendszerrel operál? Rád dobál random filmcímeket, se filmcím szerinti Abc sorrend, se készítés éve szerinti sorrend, se főszereplő vagy rendező v. bármi szerinti rendezést nem tud 2020-ban?

Az ajánlórendszere meglepően jó, de nem a magyaroknak magyar szinkronos filmek ajánlása vonalon operál, hanem tartalom és egyéb parameterek szerint. Minel több filmet nézel, annál jobb lesz. 2-3 film után nem nagyon tudja még mit kezdjen veled.

Amúgy : https://www.netflix.com/browse/audio/hu

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Boccs azt elfelejtettem mondani, hogy a tv-n futó app-ban kellene ezt a magyarszinkronszűrést tudnia... 

Végül weben lekérdeztem az összes magyar nyelvűt, és hozzáadtam a Saját listám-hoz.

Ezek a saját készítêsű californiai agymosás-világkép sorozatok nagyon n az én világom. Ezek a hülye amerikaiak olyan felszínesek, mint a sorozataikban.