Kedves google. Hülye vagy?

Fórumok

Ez a barom mesterséges intelligencia egy kalap szar. Googlenél sem működik rendesen.

Megbízásból csináltam youtube csatornát. Elkezdtem feltolni a videót és jelezte a google, hogy 15 percnél hosszabb videókhoz meg kell erősítenem, hogy nem vagyok robot a https://www.youtube.com/verify oldalon.

Megadtam a telefonszámot és smsben kértem kódot. Képzeljétek el azt a lehetetlen szitut, hogy az smsben küldött kódot NEM FOGADTA EL! Kétszer is megpróbáltam. Jó, akkor legyen a hívás. Persze már nem engedte, gondolom korlátozott két próbálkozás után arról a számról. Szerencsére munkahelyi mobilszámom is van. Arra kértem. Fel is hívott és végig síri csend, majd 16 másodperc után bontotta a vonalat.

Ez után jogos felháborodással kérdezem: Most miaf@sz van? Már a trollokat is bünteti a google?

Hozzászólások

Ingyenes szolgaltatast szidni mereszelsz? :)

Ingyenes szolgaltatast szidni mereszelsz? :)

1. Nincs ingyen, mert az adataiddal fizetsz.

2. Ha fizetős szolgáltatást akarok igénybe venni googlenél, akkor is ez az első lépés, hogy igazolom magam, aztán előfizetek.

3. Ahhoz, hogy az ember elnyerje a google bizalmát az ingyenes szolgáltatásainak is tökéletesen működnie kell.

A google az nem egy linux disztribúció. Nincs alázatos hozzáállás punktum!

nekem még sose volt gondom az sms kóddal, pedig egy pár csatornát már csináltam.
próbáld meg később...

Még nekem sem volt gondom SMS kóddal, feltéve, hogy megérkezett. Ennek ellenére nem kérdés, hanem tény, hogy a Google hülye. Az egész bagázs a gépi tanulós MI ×4rjaival együtt.

Egyébként meg nem akarom elkeseríteni a topikindítót, de ha elfogadja a kódot, még akkor sincs kint az erdőből, mert a feltöltött anyaggal még mindig szórakozhatnak, hogy nem dolgozza fel a rendszer, meg ilyen-olyan szerzői jogi bizbaszok és YT-szabályzat alapján törlik. Google = bosszúság, lépten-nyomon. Valamit mindig kitalálnak, amivel szívni kell.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Egy baj van, hogy az atlag tartalomfogyaszto max 3, de inkabb 2 platformot hasznal, amibol az egyik szinte mindig a YouTube, mert az eleg generikus ahhoz, hogy legyen neki mindig valami neznivalo.

Igy viszont az amatorebb videofeltolto elvesziti a potencialis nezok nagy reszet, es ezzel a YouTube is tisztaban van.

Twitch egész szépen megerősödött pár év alatt, köszönhetően annak h. rengeteg ninőségi videót produkáló de nem a top10-be eső tartalomgyártót elűztek maguktól gugliék.

Állítólag a pornhub-on is mennek már szakmai videók. De ezt csak úgy hallottam én is, nem tudom igaz-e :)

Nekem sem ez az első csatornázásom. Egypárat már "kiástam". A munkahelyit is. Ott csont nélkül minden elsőre működött.

Szerkesztve: 2020. 04. 15., sze – 13:45

 meg kell erősítenem, hogy nem vagyok robot 

Nem sikerült. Ezek szerint robot vagy. :)

Szerintem azt a kisebbséget képviseled, akinek ez nem sikerült. Az SMS valószínűleg timeout-os lett, próbáld újra bátran.

Bámulatos, hol és hová tartanak a telco cégek. Van/lesz 5G Győzike show-t nézni a plázában. 2 sarokkal arrébb 3G net sincs. Egy pár byte-os SMS timeout-ol. Néha megszakad a vonaton egy-egy sima hanghívás, bármely 2 szolgáltató között.

Mai HU gyöngyszem: https://hup.hu/comment/2468360#comment-2468360
Remélem a DIGI nyakonvágja mindet.

echo crash > /dev/kmem

A saját sms/banki igazolás...stb nem késik, sőt rendre kapok külföldről is pl. magán üzeneteket. Csak a MultiTech cégek bénáznak rettenetesen sokat, elég, ha hordozod a számod mondjuk a digihez, máris fejre áll az sms küldési rendszer. A FosKúp/Instagram élharcosok. Az Instán 4. napja várom a visszaigazolást/hitelesítést :DDDD

+3650 elég jól műxik. A számhordozást nehezen veszik a szolgáltatók (insta, face, google) Nem tudom, hogy a telefonszolgáltatóknak van ráhatásuk a számhordozás jelzésére "társ tech szolgáltatók felé"

Olyan érzésem van, mintha pl. a face/insta nem a 0620...ra küldené az sms-t, hanem a Telenornak, ahol az adott előfizető már nem előfizető.

Gondolom valami olyasmi lehet a háttérben mint a dns esetén. +36 megadja, hogy MO, 20/30/70/stb. megadja a szolgáltató, viszont ha hordozva lett akkor az alapértelmezetten hozzárendelt szolgáltató nem tud róla hova került. Legalábbis én ezt tudom elképzelni, ha valóban gondot tud jelenteni a számhordozás.

Tudnia kell, mert egyébként nem lehetne felhívni sem a jóembert.

Számhordozásra kétféle példát láttam eddig. Vagy volt egy nagy központi adatbázis, amiben benne van a hozzárendelés, hogy a 063012345 telefonszám az most épp a Telenornál van, vagy volt egy szolgáltatónkénti adatbázis, ami esetében mondjuk a Telenor tárolta, hogy az összes 0620 kezdetű szám épp kinél van.

Akármelyik is a megoldás, kb. úgy megy a dolog normális esetben, hogy az ember akar telefonálni vagy SMS-t küldeni, kimegy a kérés, ilyen-olyan utakon elérkezik az országba, és ott vagy a nagy adatbázisban van egy lookup és utána megy a helyes szolgáltatóhoz, vagy elmegy a hálózati azonosító szolgáltatójához, aki a saját adatbázisban megkeresi, és ha nem az övé, akkor továbbdobja a helyes szolgáltatónak.

Egy hívó vagy SMS küldő számára ennek normál esetben észrevehetetlennek kellene lennie.

De olyan megoldást láttam már, hogy valaki nem a normál módon küldte be egyenként az SMS-eket, mindegyiket szépen felépítve a protokol szerint, hanem mondjuk SMS kampány idején átadott a szolgáltatónak közvetlenül egy halom számot meg tartalmat, a szolgáltató meg befűzte a lyukszalagot és kiszórta ezeket. Ebben az esetben nem tudom, hogy kell mennie a számhordozás kezelésének. Ha a gyorsaságra mennének rá, akkor az lenne logikus, hogy első körben átadja a halom telefonszámot, és visszakap egy olyan választ, hogy ez a  halmaz rendben van, ez a másik halmaz meg X vagy Y szolgáltatónál van. Aztán második körben mehetne a tartalom és a jónak mondott számok. De nem tudom, hogy igazából mi van implementálva.

Viszont a Google kétlem, hogy közvetlenül a szolgáltatónak küldené be az SMS-t, hiszen itt egyedi üzenetekről van szó. De fene tudja. Lehet, hogy akkora mennyiséget küldenek az összes ilyen azonosítós dolog miatt, hogy megéri nekik nem egyenként rendesen GSM vagy akármi az épp aktuális protokol szerint küldeni, hanem közvetlenül, API-n keresztül. De akkor elég gáz, ha a szám portolásra nincs felkészülve vagy a Google, vagy a szolgáltató.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

szerintem tuti, hogy nem gsm-el szarakodnak a napi tobb csilliard sms-ukkel roamingolva stb, hanem minden szolgaltatoval van direct peering/api/akarmi, es a szam prefix alapjan kuldik a megfelelonek. csak epp azt nem tudjak, hogy nalunk van szamhordozas is :)

anno egyik ugyfel akart sok sms-t kuldeni (nem reklam es nem egyszerre, hanem nagyon sok ugyfeluknek mindenfele esemenyrol ertesitot, meg az okostelefonos push-idoszak elott), akkor utananeztunk es mar kb 10000 sms/ho folott jobban megeri az api mint a gsm. es akkor meg a roaming sem jatszik, mint a kulfoldi szolgaltatok eseteben (hacsak nincs a googlenak magyarorszagon is kulon sms-kuldo gsm-modem farmja :)).

A'rpi

csak epp azt nem tudjak, hogy nalunk van szamhordozas is

Egyrészről mindenhol van már számhordozás 10+ éve, szóval azt nem tudom elképzelni, hogy egy cég erről ne tudjon.

Azt el tudom képzelni, hogy valaki valahol hibázott, és akár a követelményben akár az implementálásban nem kezelték le ezt az esetet.

Meg azt is, hogy beküldi az API-n át, és a szolgáltató (talán nem az összes, nem derült ki, hogy ez mindenkire vonatkozik-e) nem kezel le valamit jól.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Valszeg igy van, az OTP sem hiszem, hogy veletlenul kerdezi meg a korzetszam mellett a szolgaltatot is. Mas kerdes, hogy ha error jon vissza, akkor illene valami B tervet felmutatni. (Ami sok helyen valoszinuleg letezik, nekem pl. par helyrol szamottevoen lassabban jon meg a transactional SMS szamohordozas ota.)

Az SMS az a 2G szervízcsatornáján ment még a boldog békeidőkben, és bizony soha a büdös életben nem volt az SMS kézbesítés időgarantált szolgáltatás. Sőt, a célbaérésére sincs garancia.
Egy megerősítésre szolgáló sms-t ráadásul célszerű a minimális megengedett élettartammal kiküldeni - órákkal később ugyanis fölösleges kézbesíteni.

lehet tul gyorsan irtad be az sms kodot, ezert azt hitte, hogy robot vagy :)

(egy ismeros csinalt valahogy olyat linux ssh szerverrel, hogy ha tul gyorsan irtad be a jelszot akkor kitiltott)

Feladom. Most újból megpróbáltam. egyszer smst kértem, kódot megint nem fogadta el, aztán hívást. a hívás elmaradt, megpróbáltam mégegyszer megint nem jött hívás. Aztán már el sem fogadta a telefonszámot.

Talalsz egy szoftverbugot, amibol levonod a nagyivu kovetkeztetest, hogy "a barom mesterséges intelligencia egy kalap szar."

Gratula.

Talalsz egy szoftverbugot, amibol levonod a nagyivu kovetkeztetest, hogy "a barom mesterséges intelligencia egy kalap szar."

Kapásból hármat találtam.

Nemcsak az sms nem jött meg, a robot is kussolt a telefonban, ráadásul a honlap sem fogadta el mindig a telefonszámot, amire kértem az smst/vártam a hívást.

Gondolom azért érint kényesen a mesterséges intelligenciáról alkotott véleményem, mert érintettnek érzed magad. Biztos okostraktor vagy, olyasmi, mint az interstellárban a kombájnok.

Szerencséd, hogy nem tudom hol szoktál szántani, mert leengedném a gázolajadat meg sósavval önteném le az elektronikádat.

Mellesleg Vanda is felb@szta már nemegyszer az agyamat.

Szerkesztve: 2020. 04. 18., szo – 13:58

Adblockerrel láttam már olyat, hogy nem fogadta el a PIN-t (nem pont google, de mindegy).

Én a Google Duo-hoz vártam aktiváló sms-t  ami nem akart megérkezni. Hordozott telefonszám alatt más lett szolgáltató. Ez lebénította a Google sms küldő rendszerét. Jelentve lett a hiba, megoldották. De egy ekkora cégnel ilyen hiba..... ciki.