A Microsoft az új Edge böngésző HTML5 kompatibilitására büszke

Az új, nyílt forrású Chromiumra épülő Edge webböngésző HTML5 kompatibilitására hívja fel a figyelmet a Microsoft.

Hozzászólások

A HTML5 kompatibilitást nem a Chrome motor szállítja? Ha igen, akkor az MS mire büszke?

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

az is beszédes. nézzétek meg a "verziókat".. Chrome62 ? wtf. Firefox 58b09? lol .. :D

Szerkesztve: 2020. 04. 10., p – 12:29

Chrome80 ???

örökbecsű Sándor György mondása jut eszembe:

"Egyenlő pályák, egyenlő esélyek...

- ja én kerékpárral megyek" 

For Whites Only meeting room!

Jogos, enter-el próbálkoztam. Valószínű akkor más miatt (pl képernyő olvasó támogatás) kapott "partial" besorolást a Chrome az oldalon, de az is lehet, hogy a billentyű-kombináció szükségessége miatt nem értékelték full-ra a támogatást.

Ennek ellenére továbbra is hibás a cím, mert nem html5 támogatásról beszélnek, hanem accessibility-ről (van ennek magyar megfelelője?), amiben ez alapján valóban vannak eltérések a böngészők között attól függetlenül, hogy ugyanaz az engine.

Ez ilyen elmeleti buszkeseg, mint amikor egy orszag kiba. buszke a focicsapatara, es nem foglalkoznak azzal, hogy a jo reszuk annyira legios, hogy meg a nevuket sem tudjak rendesen kimondani.

Attol meg buszkek lehetunk ra. Vagy legalabbis valamire buszkek lehetunk. 

Szerkesztve: 2020. 04. 10., p – 18:19

Mennyit változik a világ. Nem is olyan túl régen, az IE5-6 környékén meg arra volt büszke az MS, hogy a weboldalak nem a HTML-CSS szabványt követték, hanem az ő nem sztenderd hekkelésüket, emiatt minden webfejlesztőnek külön IE6-fixekkel meg nem szabványos TAG-ekkel kellett szívni.

Ma még csak Chromium alapra váltottak, egyszer eljön az az idő, amikor majd a Windows is Linux kernelen fut, de egyfajta zárt ökoszisztémaként, mint most az Android.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

> Mennyit változik a világ. Nem is olyan túl régen, az IE5-6 környékén meg arra volt büszke az MS, hogy a weboldalak nem a HTML-CSS szabványt követték, hanem az ő nem sztenderd hekkelésüket, emiatt minden webfejlesztőnek külön IE6-fixekkel meg nem szabványos TAG-ekkel kellett szívni.

Most a Google csinálja ugyanezt, elmondásuk szerint ez is volt az oka az engine váltásnak

https://www.pcmag.com/news/mozilla-developer-claims-google-is-slowing-y…

This Tweet is unavailable.

:D Mi történhetett? 

trey @ gépház

Akkor most az MS megveregeti a Google vállát?

"Sose a gép a hülye."

Btw komolyan senki nem olvasta el a hírt? A tweet nem a HTML5 kompatibilitásról szólt, hanem az accessibility-ről, vagyis, hogy mennyire használható jól egér nélkül.

This site tests which new HTML5 features are accessibly supported by major browsers. This includes if they are keyboard accessible, mapped to the platform accessibility APIs, and if any accessibility related features are supported. An accessibly supported feature means it is usable by people who rely on assistive technology, without developers having to supplement with ARIA or other additional workarounds.

Elolvasni a hirt? Megvesztel?!

Idopazarlas. Az elso nehany komment ugyis osszefoglalja annyira, hogy legyen elegendo taptalaj egy kelloen pikirt vagy szarkasztikus kommenthez.

De most komolyan.

MS termek szerepel a hirben? Akkor johet egy "francnak jatszanak megint a csicsaval ahelyett hogy kijavitanak amit eddig muveltek" jellegu rugdosas.

Alma szerepel a hirben? Johet egy "okes, a birka dragan veszi a kinai szart" jellegu automatikusan ontopic hozzaszolas.

A Fidesz szerepel a cikkben? Valaki garantaltan lehulyezi majd Treyt. ;-)

Linux hiba szerepel a cikkben? Valaki majd jon a manyeyeball hulyesegevel meg hogy ezert nem lesz sosem linux desktop eve.

Android szerepel a cikkben? Igazabol senkit sem erdekel mar, dogunalom az osszes hibaja.

Trump? Cola, popcorn, es sirva rohoges.

Adatszivargasrol szol a cikk? Keteselyes a dolog. 500 millio rekord feletti esetben csuklobol jon az "en megmondtam, hogy mindig ez van", alatta viszont skip, ennyiert nem erdemes meg kommentelni sem.

Igazabol kene csinalni egy HUP komment generatort, bar jobban belegondolva, lehet, hogy mar reg mukodik, csak meg nem tunt fel senkinek, annyira jo. Vagy mar annyira alacsony az ingerkuszobunk. :-)

Ja, így már érthető. Eleve gyanús volt, hogy a MS és a szabványosság egy mondatban szerepel, mert totál oximoronok. Teljesen igazad van, el kell olvasni a linkelt anyagot, mielőtt valaki kommentel. Én se tettem sajnos, csak annyit néztem, hogy HTML5, meg a böngészők táblázata százalékokkal, azt hittem trey elolvasta. Megint bejött, hogy hinni a templomban kell.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)