Warp Charge 30 Wireless - vezetéknélküli töltéssel érkezik a OnePlus 8 sorozat

Sokat kritizálták a OnePlus-t, amiért készülékeit nem lehetett vezetéknélküli töltéssel tölteni. A vállalat azt mondta, hogy majd akkor lesz ilyen funkció náluk, ha a technológia elér olyan szintre, hogy ne kelljen súlyos kompromisszumokat kötni. Úgy fest, hogy náluk most jött el ez az idő.

Meet the new Warp Charge 30 Wireless

Today, we can say with confidence that the Warp Charge 30 Wireless is a product we’re proud of. With a peak output of up to 30W, this powerful new wireless charger ensures your device goes from 1% to 50% in only half an hour.

Then there’s also the matter of Qi wireless charging. Considering most wireless chargers are Qi-compatible, it should come as no surprise that we made sure our wireless charging technology is also compatible with all Qi wireless chargers at 5W. In essence, this means that you can use almost any third-party wireless charger for a OnePlus device. On top of that, if you are using a Qi wireless charger that supports a 10W EPP standard, you’ll be able to get 10W charging speeds for your OnePlus phone.

Részletek itt.

Hozzászólások

Akkor ez az a funkció ami miatt már váltassz? :)

Sokat elárul egy kommentelo valós képességeiről, hogy egy mende-mondakra alapozott cikket mennyire vesz komolyan... 

Amugy worst-case scenariorol beszel, ami tekintetbe veve, hogy kozel se jelent csodkozeli helyzetet, nem is annyira veszes.

De ne feledjuk, az Apple iden kijott mar egy uj MacBook Air-rel, es egy nagyon komolyan upgradelt iPad Pro-val. En a 14-es MBP-t varom, azzal ne kessenek, a telefon nem erdekel, az iPhone X-el meg elvagyok :)

Miután plagizáltál, erős a késztetés, hogy visszaplagizáljam saját magamat... sokat elárul a mentális képességeidről kedves apple fanboy... na hagyjuk! :) 

Egy szót nem írtam, de még csak utalást sem tettem az alma csődközeliségére. Szóval ne szalmabábozz itt nekem! 

Arra utaltam, hogy válsághelyzetben egyes cégek meg tudják időben jelentetni az új termékeiket, még mások nem. 

Remélem máskor nem kell lábjegyzetet írnom az egyébként világos és jól érthető hozzászólásomhoz, nem olyan nehéz azt egyből interpretálni. ;)

Én egy ideje használok vezetéknélküli töltést. Szerintem eddig sem volt kompromisszum és nagyon kényelmes, hogy nem kell kábelt dugiszálni. Éjjel ráteszem a telefont a töltőkorongra, reggelre feltölt.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Én máshogy használom mint te. Egy olcsó vezeték nélküli töltőt vettem, ami nem tud gyorstöltést. Ezért persze, hívhatjuk kompromisszumos megoldásnak.

Na de teljesen másra használom: az irodában az asztalomon van. Ha leülök, rádobom a telefont, ha menni kell valahová, felmarkolom.

Pont azért nem _érzem_ kompromisszumos megoldásnak, mert ha mondjuk sokat szeretnék tölteni gyorsan (pl. van még fél órám aztán megyek valahová és szeretném, ha még órákat kibírna, mielőtt hazaérek, akkor nem muszáj a vezeték nélküli töltőkorongra tenni és szomorkodni, hogy lassú, hanem rádugom a kábelt). Máskor és másra használom. Igen, vehettem volna gyorstöltésre is jó vezeték nélküli töltőt, még az is megfizethető áron kapható... de nem éreztem, hogy megéri az árkülönbséget.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

A vállalat azt mondta, hogy majd akkor lesz ilyen funkció náluk, ha a technológia elér olyan szintre, hogy...

Ezt hanyszor olvastuk mar... Szinte minden ceg elsuti aki valamilyen technologiat kesobb vezett be mint masok.

Nem vagyok képben a vezetéknélküli töltés jelenlegi állásával, de azt mondod, hogy mindegyik más gyártónál is van ilyen?

With a peak output of up to 30W, this powerful new wireless charger ensures your device goes from 1% to 50% in only half an hour.

trey @ gépház

https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_9_pro_5g-9892.php

Xiaomi Mi 9 Pro 5G Released 2019, September Fast wireless charging 30W

Xiaomi demoes 40W wireless fast charger: https://www.gsmarena.com/xiaomi_demos_40w_wireless_fast_charger_-news-4… (1%->81% 30min)

De szerintem a wireless chargernek pont az a lényege, hogy nem igényel dugdosást, így sokkal többet van töltő közelében, emiatt azzal indokolni annak elhagyását, hogy csak 10W-ot tudott hülyeség.

Mr. OnePlus-nak sem kell mindent elhinni. A feladathoz kell eszközt választani, azaz munka/életvitelhez a megfelelő töltést. Ha 5 perc alatt kell feltölteni a telefont, akkor a vezetékes gyors töltés kell. Ha rá tudod dobni a telefont nap közben a vezeték nélküli töltőre 20-30 percre (akár többször is), akkor az lehet a kényelmes megoldás. A lassú töltés az akku élettartamára nézve is kedvezőbb.

30 watt nélkül is teljesen jó a vezetéknélküli töltés. Amikor nem kell a telefon, akkor ráteszed (pl. éjjel) és pár óra alatt feltölt. Nem kell kábelekkel szarakodni, ami nekem extra kényelem, mert a vízállóság miatt gumidugóval védettek a csatlakozók. Ha pedig gyorsan kell tölteni, akkor a vezetéknélküliből kihúzom a kábelt és máris ott a vezetékes töltő.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Ja hogy ők az akkumulátor tönkretevős vezeték nélküli gyors töltést vezették be? Majd ha lesz az akkura legalább 3 év garancia, akkor fog kelleni. 6T-vel direkt nem az eredeti, 4A-es töltőt használom, hanem 1,5 és 2A-eseket, hogy ne bassza tönkre az akkut. A cégnek nyilván jó, ha a felhasználó telefonja előbb a szemétben végzi... 

Szerkesztve: 2020. 04. 08., sze – 15:19

Greta Thunberg és a sok "húzd ki, mert standby-ban is fogyaszt (kemény P<=1W)" most sírva fakad, hogy mennyi energia vész kárba töltés közben a kábelhez képest (20-30%).

Ja igen, meg a Mikulás is létezik :)

Hol van az a kapható wireless töltő, aminek 75% a hatásfoka és milyen körülmények között? Pontos típust és mérést, ne reklámot..

Ez olyan mint a zöld cikkekben "ma napelemeknél már elérhető az XY hatásfok" Erre harmad annyit se tud a napelem, amit veszel.

Én valós, mért adatokat láttam, például ezt:

http://www.ctimes.com.tw/art/2017/01/241454464990/p7.jpg

Samsung Fast charger (qi vs wired): 0.6294 / 0.8113 = 0.77

Ugyanígy nagyobb a standby power is, hiába hülyítenek az "akár" számokkal (NFC meg anyámkínja), a boltban kapható wireless töltő standby 0.2-0.25W, míg wired töltő 0.01-0.05W körül van.

Egyedüli mérést amit találtam az a Xiaomi 40w-os töltője volt ami 43W-ot fogyasztott power meter szerint: https://www.gsmarena.com/xiaomi_demos_40w_wireless_fast_charger_-news-4…

Itt meg valaki lemérte a standby-t:  https://www.youtube.com/watch?v=9aZeLvQOle0 (mondjuk ez sem tudományos eszközökkel)

Hivatalos webshop árak:

 - OnePlus 8 Pro 8GB/128GB: 949 EUR (333 812 Ft), 12GB/256GB: 1.049 EUR (369 010 Ft)

 - OnePlus 8 8GB/128GB: 749 EUR (263 495 Ft), 12GB/256GB: 849 EUR (298 659 Ft)

https://www.oneplus.com/hu/oneplus-8-pro

Hát nem olcsó... Majdnem egy százassal lett drágább a hazai vevőknek 1 év alatt:

A OnePlus 7: 549 EUR (175 680 Ft) / Pro 709 EUR (226 880 Ft)

Számomra a lyuk notch is a legkevésbé tetsző megoldás