Köszönjük, hogy megdöglünk, Orbán kormány [#1]: Minden nyolcadik magyar fertőzött egészségügyi dolgozó

Fórumok

Minden nyolcadik magyar fertőzött egészségügyi dolgozó

Miért nem biztosított elég védőeszközt a kormány? Csak elvárás van fillérekért?
Miért kell a kihasználni, nyomorban tartani az egészségügyi dolgozókat szemben a fölöslegesen, senkinek hasznot nem hozó futballistákkal szemben?

Hozzászólások

Ide tartozik szorosan: minden 20. elhunyt brit. Miért utálja orbán a briteket?

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

soros migráns ballib elmúltnyócév hanyatlónyugat

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Spanyolországban a pozitív teszteredményt mutató személyek 15 százaléka orvos és betegápoló. Ők ugyan többnyire tünetmentesek maradnak, viszont vesztegzárba kell vonulniuk, aminek következtében a spanyol egészségügyi rendszer egyre inkább összeomlik.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Azért lehetett volna javítani. Hogyan kerülte el Tajvan a tömeges fertőzéseket? 

Pl mint ott januárban tőkéhez juttatni a cégeket akik pl. maszkot gyártanak vagy képesek lehetnek rá. Igaz itt hadseregből főtiszteket (parancsnokokat) tudnak küldeni nem katonákat akik beszánnálak a munkába. 

Pszt, hadd forrongjak ki magukat. Miert nem szidod mar veluk a rendszert, olyan szivtelen vagy!

https://hup.hu/node/168611

(Abba mar bele se megyek, hogy szerintem is jobban kene fizetni az egeszsegugyi dolgozkat, de a nyomor fogalmatol kicsit messze vannak igy is anyagilag)

Köszönjük Karácsony Gergely, hogy elfelejtetted közölni a befogadó kórházzal, hogy a fővárosi fenntartású öregekotthonában koronavírusjárvány van, veszélyeztetve ezzel a a mentő személyzetnek, kórház dolgozóinak és ezen keresztül a kórház betegeinek az egészségét, ad absurdum az életét.

> Sol omnibus lucet.

Egy sürgősségi kórház alkalmazottja lapunknak elpanaszolta: a fővárosi fenntartású Pesti úti idősek otthona napokon át nem tájékoztatta őket arról, hogy a hozzájuk sűrűn, más problémákkal küldött lakók valójában egy koronavírus-járvánnyal erősen fertőzött intézményből érkeznek. A tájékoztatás elmulasztása veszélyezteti a kórház dolgozóit és betegeit.

Halál, rüh és koronavírus a Fővárosi Önkormányzat idősotthonában

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”
"Az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet."

Nagyon egyszerű a mindmeghalunk képlet:

Ha az intenzív kezelések igénye az egészségügyi rendszer kapacitása alatt marad, akkor a kormány jól kezelte a járványt, ha nem akkor nem.

 

Ehhez az is kéne, hogy a főváros partner legyen és szabotázsokkal ne nehezítse a a mentesítő munkát.

> Sol omnibus lucet.

Baán lászló nyilatkozatait keresd a neten, meglehetősen higgadtan és számokkal alátámasztva érvel. Azt tagadni pedig, hogy a Liget nem lesz jobb, mint volt, egyszerűen nevetséges: Európa legnagyobb kultúrális beruházásáról van szó, amelyet mind a szakma, mind a nemzetközi közvélemény kiemelten támogat és méltányol. Ha Karácsony mindenféle mondvacsinált okkal akadályozni akarja, csak annyit fog elérni, hogy tévén fogja nézni az átadást.

 

Tegyük szívünkre a kezünket: ez a project jó. Lehet köpködni politikai meggyőződésből, de az kontraproduktív lesz. Azt kell még látni, hogy Budapest nem egy a városok közül: Budapest az ország fővárosa, ebből hasznot is húz, de kötelességei is vannak ebből kifolyólag - ez Karácsony Gergő politikai csapdája is egyben.

 

(Az csak hab a tortán, hogy tudtommal a Liget project kiemelt állami beruházás: ez egy speciális státus, hagy ne kelljen itt részleteznem, mi ennek a vonzatat.)

> Sol omnibus lucet.

Európa legnagyobb kultúrális beruházásáról van szó

En pont emiatt nem orulok neki. Pesten nagyon keves olyan (nagyobb) zoldterulet van, ahova ki lehet menni ugy, hogy nincs ott semmi, ki lehet menni kutyat setaltatni, biciklizni a gyerekkel, telen hogolyozni, tavasszal majalisozni, stb. ugy, hogy nem kell felni az autoktol, nem szednek belepot, meg ilyesmi. Mintha becsben beepitenek a Volksgartent, vagy nem tudom. Nem tetszik. Ez annak jo, aki eleteben egyszer-ketszer odamenne turistaskodni, nem annak, aki a kornyeken lakik.

A kulturalis beruhazas nagyon jo, talan el is mennek egyszer-ketszer az uj letesitmenyekbe, de jobban orulnek, ha ezek nem ott lennenek, hanem mashol. Epitsek meg nyugodtan az uj epuleteket, csak ne ott, es ne egy helyen. Ezek a muzeumnegyedek mindenhol elhetetlenek a kornyeken lakoknak, kulfoldon is.

Budapest nem egy a városok közül: Budapest az ország fővárosa, ebből hasznot is húz, de kötelességei is vannak ebből kifolyólag

Offtopik, de szerintem az nem oke, hogy van az orszagban egy db vegtelen nagysagu vizfej. Legyen munkahely, kultura, kikapcsolodasi lehetoseg videken is.

Sokféle szempont létezik, ezt elismerem. Az viszont butaság lenne szeintem, hogy a egy futó project egyrészét máshová vinnék. Az épületeknek harmóniában kell lenniük a környező épületekkel, a funkcionalitást is figyelembe kell venni és természetesen a pénzügyi vonatkozások sem egyszerűek: újra tervezni, engedélyezés, stb, stb - miközben a Ligetben marad egy torzó.

Én azt mondom, a dolog megítélést bízzuk a jövőre, a mi generációnknak a hatásokra nincs még rálátása. Eiffelt is szidták a toronyért (a világkiállítás után el is akarták bontani), de elképzelhető-e ma Párizs nélküle?

Látni kell azt, hogy értékteremtés történik, és bízni abban, hogy ez az érték meg fogja találni a helyét.

> Sol omnibus lucet.

szuper! akkor lesz 90ezer kőművesünk, ácsunk, víz-, villany-, gázszerelőnk, tetőfedőnk... ja nem, legfeljebb segédmunkásunk, mert a két hete munkanélkülivé vált tömegnek -véleményem szerint- semmi kompetenciája az építkezésekhez. de ha szerinted talicskát tologatni meg cementes zsákot pakolni jók lesznek, akkor meg vagyunk mentve.

Nem akkreditált labor. Egyébként tudható, hogy melyik laborról van szó? Nem. Akkor azt sem, hogy mi a metódus. Ma a CSAK és kizárólag állami labor végezhet hiteles tesztelést. Ami azon túl van az hamis biztonság. Ezekkel egy főpolgármesternek tisztában kell lennie.

> Sol omnibus lucet.

Ebből nekem egyik sem közismert, legalábbis az a része hogy a főpolgármesternek mi köze van hozzá. Az idősotthonról nem hallottam, az ingyenes parkolás meg egy marhaság, színtiszta populizmus.

Abban az időszakban amikor otthonmaradásra próbáljuk rávenni az embereket, miért is kellene ingyen parkolni? Aki mégis elmegy valamit csinálni, az meg fizessen csak nyugodtan ahogy eddig. Nem értem a logikát.

Azért kell ingyen parkolni, hogy a hétköznap indított szombati menetrend szerint tömgközlekedési eszközökön ne legyen akkor tömeg. Aki teheti, NE tömegközlekedjen.

Most te komolyan kétségbe vonod ezekben a kérdésekben a főpolgármester kompetenciáját és felelősségét, miközben ő maga él az egyszemélyi döntési jogkör gyakorlásával?

> Sol omnibus lucet.

Nem. A koronavírustörvény nem a kormányfőnek ad felhatalmazást, hanem a kormánynak, talán érzékeled a különbséget. Kétségbe vonhatod a kormányfő kompetenciáját, ugyanakkor ez semmivel nem csökkenti Karácsony Gergely felelősségét, pontosabban felelőtlenségét.

> Sol omnibus lucet.

... A koronavírustörvény nem a kormányfőnek ad felhatalmazást, hanem a kormánynak...

Valóban. Most borzasztóan ráérek, végigolvastam tucatnyi vonatkozó, hatályos törvényt és rendeletet, és csodák csodája, egyikben sem, semmilyen kontextusban sem fordul elő a miniszterelnök szó. Tehát bármi is történjék Magyarországon az előttünk álló nehéz időkben, azért az ország  miniszterelnökét semmi néven nevezendő személyes jogi felelősség nem terheli.

A további hozzászólásokat kéretik a föntiek figyelembevételével megfogalmazni.

PS. Mostanában sokszor eszembe jut szép emlékű fizikatanárom, Erdei tanár úr bölcs mondása:

Mindenkit csak annyira nézzünk hülyének, ami még hihető.

Köszönjük, hogy megdöglünk,

Közben a tények:

  • összevetve más országokkal, itthon szinte alig van áldozata a járványnak
  • a tisztifőorvos a napokban azt nyilatkozta, hogy az év eddig eltelt szakaszában kevesebben haltak meg, mint a tavalyi év hasonló időszakában

trey @ gépház

Lazán kapcsolódik, hogy ki döglik meg.

A svéd kormány a világon elsőként bejelentette, hogy a jövőben hivatalosan különbséget tesznek a koronavírus „következtében“ és a koronavírussal „a szervezetükben“ elhunytak között. Ez a halálesetek számának további csökkenését eredményezheti. Közben egyre nő a Svédországra nehezedő nemzetközi nyomás, hogy adja fel liberális stratégiáját. Úgy tűnik, némely kormány attól tart, hogy saját intézkedéseik Svédország sikere (mint korábban Japáné) tükrében aránytalannak és kontraproduktívnak tűnnek.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A hír úgy szól, hogy Thaiföldön. Aminek semmi köze Tajvanhoz. Ott elvárnák, hogy a nyakát tört beteg jelezze, hogy lehet, hogy koronás. Itthon meg azt sem várhatjuk el, hogy igazoltan koronás EÜ dolgozó bejelentse érintettségét, ne fertőzzön meg több embert.

trey @ gépház

Azt egyebkent siman el tudom kepzelni a cikk alapjan, hogy a csavo konkretan beszelni se tudott, nem hogy utananezni, hogy ahonnan o jott az egyaltalan koronafertozott-e. Es a vegtagjait se tudta mozgatni eleinte, hogy leirja.

Szerencse, hogy Stephen Hawking mar nem el. A 444 tole is elvarna, hogy nyissa ki a szajat es szoljon az orvosoknak, ha koronaval fertozott teruleten jart.

A vegen kerdeztek ki. Elotte meg irni biztos mem tudott, mert olyan nyaktorese volt, hogy a vegtagjait se tudta mozgatni. A "kikerdezes" lehet mar irasban tortent.

(oke, nem valoszinu)

De ami tenyleg valoszinu: a motorsnak fogalma se volt rola, hogy veszelyes kornyekrol utazott oda, es eselye nem volt mozgathatatlan vegtagokkal utananezni. A thai orvosok legalabb akkorat hibaztak, hogy nem teszteltek, vagy nem "kerdeztek meg ket hettel korabban" (felteve hogy tud beszelni), hogy merre jart.

Nem akkora hibas ez a szarratort motoros szerintem, mint amennyire hibasnak eloadjak.

Miért várod el az együttműködést, az emberek hazudnak. Magyar határon is azt tanácsolták a kamionosnak (valószínű nem csak egynek) hazudjon. Ott a telefon. (nem tartom a motorost hibásnak, a rendszer szar)

Valamiben viszont jók nem a kórház dolgozói döntettek arról mennek-e dolgozni, gondolom nem a kórház igazgató rendelte el az állami karantént.  

"Emiatt a kórház dolgozói közül 104 személyt magas, 8 továbbit pedig alacsony fertőzési kockázatúnak minősítettek. Előbbieket állami karaténba, utóbbiakat otthoniba helyezték 14 napra, összesen 112 személyt."