Kományinfó: közös teherviselés

Fórumok
  • pártok: -50% párttámogatás -> 1,2 milliárd forint
  • multi kereskedelmi lánck: különadó (de, jogszerű) -> 36 milliárd forint
  • bankok: különadó ->  55 milliárd forint
  • önkormányzatok: gépjárműadók -> 34 milliárd forint

Részletek: Különadókat vezet be a kormány, 1345 milliárd forint jut gazdaságvédelemre

Hozzászólások

Az összes sportbajnokság áll, a TAO-ból mégsem csatornáznak át ide forrásokat. Érdekes. A foci az fontos, csak a Fradi tavaly 5 milliárdot költött fizetésekre.

Különadó az kell, de a felesleges kiadásokat azokat meghagyjuk. Fuck logic.

Ja, és amúgy Veszprém-drukker vagyok, bérlettel, meg minden, de teljes mértékben amelett vagyok, hogy ezt a pénztemetőt is, amíg szünetel a bajnokság, szépen be kell szüntetni és a forrásokat a védekezésre csoportosítani. Az egész TAO idén több pénzt emészt fel, mint a bankok vagy az önkormányzatok ma bejelentett különadója. Miközben áll a sportélet.

Önkormányzat gjado na azt bizony a toled is veszik el, mert azt te fizeted... Az onkinek meg nem marad beruhazni. Ez megint egy latszatra jo, de a vegen az osszeset a paraszt fizeti meg.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Újabb bevételi forrástól esnek el és főleg az ellenzéki önkormányzatok. "közös" a teherviselés, de azért persze figyelemmel kell lenni arra, hogy az ellenzéki önkormányzatok rosszabbul járjanak: https://index.hu/belfold/2020/04/05/orban_hetfotol_ingyenes_a_kozterule…

 

Ezekben az a hasznos, hogy most ízelítőt kapunk abból, hogy Orbán hogy is képzeli a világot, ha teljhatalom közelébe jut. Aki nem ért egyet vele, az csak ellenség lehet.

Szerkesztve: 2020. 04. 04., szo – 17:40

Banki különadónak meg a multik különadójának különösen fognak örülni azok az állampolgárok akik ezt aztán a saját zsebükből megemelt árú szolgáltatásokkal, árukkal meg kamatokkal visszafizetik nekik azt. Olyan szép az élet ilyen körforgása, hogy mehetne Attenborough következő filmjébe.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Következő lépcsőfok az IMF hitel lesz.

"Everything fails, all the time."

Szerkesztve: 2020. 04. 04., szo – 18:57

Akikre szerintem kellene különadót vetni, ha már mindenképpen így szeretné valaki megoldani (szerintem amúgy a különadó nem jó ötlet, de ha már, akkor):

Homeopaták, ajurvéda-doktorok meg a többi sarlatán
Jósok
Egyházak
Dohányipari cégek
Sörgyárak, borászatok de leginkább az égetett szeszt gyártók

és persze a szerencsejáték, minden formája, élen a kaszinókkal

így kezdetnek :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A gazdaságvédelembe meg a nagy közös teherviselésbe persze beletartozik kedvenc oligarcháink "megvédése" is, mikor juttassunk mán azoknak a szegíny embereknek egy kis (majdnem) ingyen fődet, ha nem most.

Lásd "A termelőszövetkezeti földhasználati jog alatt álló földrészletek tulajdonjogának rendezéséről és egyes földügyi tárgyú törvények módosításáról" című törvényjavaslatot:

https://www.parlament.hu/irom41/09932/09932.pdf

Aki nem akarja végigolvasni, íme pár veretes paragrafus:

                                                                     44. §

Az Nfatv. 15. § (3) bekezdésének s) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: (A földbirtok-politika irányelvei:) s) különleges rendeltetésű gazdaságok (különösen oktatási, kutatási, büntetés-végrehajtási intézetek), továbbá mintagazdaságok működéséhez kedvezményes föld biztosítása;”

                                                                  45. §

Az Nfatv. a következő 15/A. §-sal egészül ki:

                                                                   15/A. §

(1) A mintagazdaság olyan, a miniszter javaslata alapján a Kormány által határozatban kijelölt mezőgazdasági termelőszervezet, amely a rendelkezésre álló erőforrások hatékonyabb felhasználásával, az integrációs kapcsolatok erősítésével, a magasabb hozzáadott értékű termékek előállításával, a technológia fejlesztésével és a genetikai erőforrások minél magasabb szintű megőrzésével, használatával, állami és nem állami tulajdonban álló földön gazdálkodva a magyar mezőgazdaság teljesítményének növelését, a meglévő növekedési tartalékok kiaknázását szolgálja, és megfelel a (2) vagy (3) bekezdésben foglaltaknak.

(2) Mezőgazdasági termelőszervezet mintagazdasággá a következő feltételek együttes teljesítése esetén jelölhető ki:

a) több megyére kiterjedő, mikro- és kisvállalkozásokat is magában foglaló, az alapanyag piaci árkockázatát kiegyenlítő mechanizmust is tartalmazó, legalább öt éve működtetett, a teljes termékpályát átfogó integráció keretében abból a célból tenyészt, tart, illetve vásárol fel állatot,hogy azokat részvételével feldolgozzák;

b) részt vesz a teljes termékpályát átfogó integráció keretében előállított termékek piacbővítésében, ennek érdekében szorosan együttműködik a termékeit feldolgozó vállalkozással a stratégia meghatározásában, napi üzemszervezésben, logisztikában, minőségpolitikában;

c) a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény szerinti átlátható szervezetnek minősül;

d) tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységben vesz részt;

e) tevékenysége bekapcsolható a közép- és a felsőfokú agrárszakmai oktatás legalább egy szintjébe.

igen, hallottuk, olvastuk.

de azt még nem, hogy lőrinc és sajátlábrécsöl meg az ország veje uszkve-kábé mennyit dobnak bele...

Mit látok a topic nevére nézve?

----------

Kormányinfo
trey

-----------

 

találó :-)

Szerkesztve: 2020. 04. 05., v – 22:31

trey, azt szeretném megkérdezni, hogy az egyházak is visszaadnak valamennyit azokból a százmilliárdokból, amit nekik csurgatott a kormány az elmúlt években? És a focicsapatok?

Kormányszócső öööö, illetve kormányinfó felelős elvtárs, van valami új hír? :-)

Miért a foci? Miért nem a libsi színházak? Ha pl az egyház meg a foci tartsa el magát akkor a nepszabi is. 

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Nagyszerű kommentek. Ugrik is rá az egyszerűbb lélek.

A helyszínen mondjuk nézi 8 ezer ember, a TV-ben akár 320 ezer, a weboldalakon levő cikkek olvasottsága pedig akár 30 ezer is lehet, fogad rájuk a fasz tudja mennyi. Bónusz kérdés, hogyan nézné a TV-ben mondjuk a rangadókat akár 300 ezer ember, ha nem játszanák le a mérkőzéseket?

Példa:

Az OTP Bank Liga 33. fordulójának hat mérkőzéséből az M4 Sport egyet élőben, egyet felvételről és május 28-ig kettőt ismétlésben is sugárzott. A két mérkőzés valamelyikének első sugárzásába 971 ezer fő nézett bele legalább egy percre, ez a teljes népesség 11,1 százaléka. Az ismétlésekkel együtt a 33. forduló valamelyik mérkőzésébe eddig 1 millió 35 ezer fő nézett bele. A bajnoki címről döntő Honvéd–Videoton FC mérkőzés 340 ezer nézőt ültetett tartósan (AMR adat) a tévé elé – ezzel ez lett a szezon legnézettebb bajnokija, a legalább egy percre bekapcsolódók száma 846 ezer fő volt, egy néző átlagosan 53 percet látott a mérkőzésből. A 21:33-kor felvételről közvetített FTC–Újpest is a tévé elé ültetett 136 ezer nézőt, ezzel a szezon felvételről közvetített mérkőzéseinek szintén a legnézettebbje lett.

A mérkőzéseket a mediaklikk.hu és az m4sport.hu felületen is követhették élőben az érdeklődők, itt további 85 ezren figyelték a mérkőzéseket élőben. A Merkantil Bank Liga 37. fordulójából a Puskás Akadémia–Balmazújváros mérkőzést közvetítette május 28-án az M4 Sport, ekkor az élő adásnak 43 ezer nézője volt. Az online nézők száma megközelítette a 4 ezret. A fenti számokat összeadva elmondható, hogy a hétvégi bajnoki közvetítéseket több mint 600 ezren nézték tartósan a televízióban vagy az interneten, ami önmagában is kiemelkedő szám, és annak ellenére lett ilyen magas a nézettség, hogy az azonos kezdési időpontok miatt csak egy NB I-es bajnokit lehetett élőben sugározni. 

Hasonlat következik (vigyázz, nem egyszerű):

Azért, mert a mozik látogatottsága visszaesett, nem jelenti azt, hogy nem néz senki már filmeket. Azt jelenti, hogy megváltoztak a szokások.

trey @ gépház

Bevallom életemben eddig 1 kezemen meg tudom számolni hány meccsen voltam, de vannak ismerőseim, akik rendszeres látogatók. (néha külföldre is elkísérik a csapatot) Olyat viszont nem ismerek, aki azzal kínozná magát, hogy a TV-ben nézi. Persze ettől lehet, hogy úgy van ahogy állítják és a magyar felnőtt férfi lakosság egyharmada nézi a magyar forcit a TV-ben.

 

De mindegy: maradjunk annyiban, hogy szüntessék meg mindkettő támogatását: ha tényleg van értéke és érdekli az embereket, akkor fizessenek érte. Szerintem így korrekt. Ez most nem a pénzszórás időszaka.

> Azért, mert a mozik látogatottsága visszaesett, nem jelenti azt, hogy nem néz senki már filmeket. Azt jelenti, hogy megváltoztak a szokások.

European cinema admissions increased by 4.5 per cent in 2019, with over 1.34 billion visits across the region

Bevallom életemben eddig 1 kezemen meg tudom számolni hány meccsen voltam, [...] Olyat viszont nem ismerek, aki azzal kínozná magát, hogy a TV-ben nézi. Persze ettől lehet,

Ebből is látszik, hogy fogalmad nincs a témáról. Ez esetben érthető, hogy miért beszélsz zöldeket.

trey @ gépház

Miért kéne, hogy fogalmam legyen a témáról, hogy leírjam a tapasztalatomat?

Ha tényleg 1 millió magyar ember, akinek fontos a magyar foci, akkor biztos hajlandóak érte fizetni is a "közös teherviselés" jegyében...nem kell sokat, csak éves szinten fejenként úgy 100 ezer Ft, hogy megmaradjon a jelenlegi támogatási összeg.

A helyszínen mondjuk nézi 8 ezer ember, a TV-ben akár 320 ezer, a weboldalakon levő cikkek olvasottsága pedig akár 30 ezer is lehet, fogad rájuk a fasz tudja mennyi. Bónusz kérdés, hogyan nézné a TV-ben mondjuk a rangadókat akár 300 ezer ember, ha nem játszanák le a mérkőzéseket?

A TAO előtt is voltak mérkőzések. Ezek az emberek ugyanúgy megnézhették és fogadhattak is rá. Mit nyertünk az évi ~120-130 milliárdos TAO-val?

  • Viktor hobbija
     
  • a diktatórikus (hajlamú) vezetők azt gondolják, hogy a sporteredmények az ő dicsőségüket szolgálják és a rendszert legitimálják. Erre számos példa van a világban. (egyébként az olimpia is szép példa erre pl Oroszország esetében de persze van más hasonló ilyen)
    Mondjuk az más kérdés, hogy nálunk még nincsenek eredmények. Több száz milliárd elköltése és tíz év elteltével sem. De Viktor kitartó, ami jó tulajdonság de sajnos ehhez a témához nem ért, szóval itt talán inkább káros a kitartása.
     
  • végül is olyan embereknek is magas fizetést ad, akik egyébként lehet, hogy paprikát szednének a földeken,mert nem értenek semmihez sem (nem csak a focistákra gondolok)

Nekem ez a 'legalább egy percre bekapcsolódó' nézőszám tetszik nagyon. Igazából nem is tudom, hogy hány embernél van olyan cucc, amivel mérik a tévézési szokásokat, mert gyakorlatilag ebből extrapolálnak, kb. annyira pontos, mint a közvéleménykutatás (egy reprezentatívnak szánt mintából következtetnek az egész sokaságra)

Az egy perc nagyjából annyit jelent, hogy valaki végigpörgeti a csatornalistát, és beleesik a focimeccs is. Ezt felhasználni bármilyen statisztikára nem kicsit csúsztatás. De nyilván az ilyen statisztikára is ugrik az egyszerűbb lélek.

Nekem van ismerősöm, aki dolgozott olyan cégnél, akik ilyen mérésekkel foglalkoztak. A cég nevét persze le nem írom, de ha emlékszel volt egyszer egy olyan eset, hogy adásszünet volt valamelyik műsorban (szintén nem írom le), mert a hatóság betiltott egy adást. Szóval a képernyőn ment a statikus felirat, hogy büntetés miatt nincs műsor, miközben ez a szipiszupi mérő cég ugyanannyira nézőt mért a közreadott statisztikáiban. Hát még lehet, hogy el is hiszem, hogy tényleg ugyanannyian nézték a nagy semmi.

Mert már a kamaraszíházak rosszabb előadásaira is több ember jár, mint egy meccsre.

Érdekes, hogy a kezdeti hazugságra nem ugrottál.  Puskás Aréna nyitómérkőzés nézőszám: 65 114

Magyarországon a ti propagandátok szerint senkit sem érdekel a foci, miközben a valóság az, hogy de, igen. Annyira, hogy egy-egy komolyabb meccsre többen kíváncsiak, mint amennyi a legnagyobb stadionunkba befér. Tudom, tudom... Mert külföldi volt az ellenfél. A joker kérdés: kik állnak ki a külföldi ellenféllel, ha nincs hazai bajnokság?

Amit itt erőltettek a színház vs. stadion összehasonlítással, az egy demagóg faszság. A színház pont úgy egy szűk réteg "sportja" mint a foci. Nekem egyik sem hiányozna. Ha az egyik támogatását megszüntetik, szüntessék meg a másikét is.

trey @ gépház

Aki erre nem ugrott, az lehet hogy értette :)

Tobábbiakban javaslom utánanézni a cinizmus, szarkazmus, irónia szavaknak. Jó, ha felismered, ha mások használják ezeket.

"A színház pont úgy egy szűk réteg "sportja" mint a foci. "

így van, ezért nem kell a fociba annyi pénzt önteni.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A színház pont úgy egy szűk réteg "sportja" mint a foci. Nekem egyik sem hiányozna. Ha az egyik támogatását megszüntetik, szüntessék meg a másikét is.

^ this

Más országokban a színház és a foci is olyan, hogy ha nincs szerencséd, jegyet sem kapsz. Nem kell az állam csecsén lógnia mindennek, főleg nem olyan iparágaknak, ami a legtöbb helyen masszívan nyereséges. A showbusiness-nek hoznia kéne a pénzt, nem vinni. Ha nem megy, akkor be kell csukni a boltot.

Mert nem érdekelt. A foci nézőszéma sem. Az sem, hogy te megint ráugrottál a témára, és igyekszel mindenkit lebarmolni, ha nem száz százalékban a te nótáda fújja, és megint igyekszel mindenkit beterelni egyy skatulyába, együtt másokkal. Ez a legnyagyobb hazzugság, és ezt te műveled. Ebben a játékodban viszont én nem veszek részt. Nyugodtan hőbörögj és vádaskodj, leszarom.

trey, ez egy tök egyszerű dolog, nem kell túlbonyolítani. Az állam ne költsön állami pénzt focira. Aki akar, az támogassa a saját pénzéből, aki nem akarja, az nem. Persze tudom, hogy te elvakult vagy a nagyvezér felé és neki történetesen ez a hobbija, ezért te sem mondhatsz mást, de én jobban szeretném, ha az adómból nem finanszíroznák a falábú focisták és a hozzá nem értő edzőket.

 

Mondom ezt sok-sok évnyi focizással a hátam mögött.

szerintem dobrev nem tud elsikaksztott 15 milliárdot adni, lőrincm meg ha beleül egy kazal faszba, attól még a kassza üres marad.

amúgy egy érdekes javaslat volt az ellenzék részéről: szopassa le a kormány azokat, akik 5 milliárdnál többet nyertek állami tendereken. gondolom azért 5-nél húzták meg a határt, hogy a sajátjaikat (aki nyilván ettől kevesebbet nyerhettek) nehogy kár érje... én 5 milliótól kezdtem volna, ha már közös teherviselésről ugatnak.

ezt a kérdést a 2008-as válsággal kapcsolatosan és abban az időben kellett volna feltenni... de igazad van, elfelejtettem az előző postba beleírni, hogy "visszamenőleges hatállyal 1990-ig". akkor talán nem gondolnád, hogy részrehajló vagyok (pedig de: a saját magam részére).

A kormányszócső fórum segítségét kérném, hogy mondott-e ma már valami lényegeset a dagadt röfi malac vagy meg kell néznem az MTVA-t, amit százzzzzmilliárdból tartunk fent? :-)

Ez is ide való a kormányszócső topicodba, trey, hogy-hogy nem raktad még be? :-)

https://444.hu/2020/04/14/orban-viktor-reggeli-kozben-elolvasta-a-fides…

 

 

A Ripost címlapja azt hirdeti:

„Orbán Viktor húsvétkor KÖRBEPORTYÁZTA az országot”

A Magyar Hírlap így kiált fel:

„URALJUK A JÁRVÁNYT!”

A Magyar Nemzet címlapjának fő helyén Orbán Viktor helyett sajnos Ferenc pápa szerepel, ami az ünnepre tekintettel talán megbocsátható, de alatta a másik fő anyag már jó irányba kapiskál:

Megszorítás helyett gazdaságélénkítés - Gyurcsányék csak elvontak, az Orbán-terv pénzt garantál az újrainduláshoz

Közös teherviselés LOL XD

A tűzijátékra többet költ majd a kormány, mint amennyit a válságra hivatkozva elvett a pártoktól

A Fidesznél aligha tartottak válságtanácskozást, hogy akkor miből oldják meg üzeneteik eljuttatását a választóikhoz, arra bőven alkalmasak a kormány több tízmilliárd forint közpénzből - a járvány idején is - futtatott hirdetései, a nemzeti konzultáció és a szintén közpénzből megtámogatott kormánypárti médiabirodalom. 

Komolyan van ember, aki elhiszi ezt a közös teherviselés dumát?

 

Úgy tudtam, mióta a nemeseknek is adózniuk kell, azóta közös a teherviselés. A mindenkori kormány a felelős a balansz megállapításért, de hogy ez egy új közös teherviselés lenne...? Legfeljebb új, frekventált megterhelés. Gyenge reklámfogás. Az értelmesebb fajtának így ebben a formában nem jön át.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓