Headset, drót nélkül

Fórumok

Sziasztok,

Lehet csak én rontok el valamit, de az Andoer LH-811-es headsetem linux alatt nem működik, kapcsodik bluetoothon, de mégsem tudom elérni hogy a hang azon jöjjön. Linux Mint 19.3, Dell XPXS 9350.

El tudom engedni ezt a kérdést, tudom máshol használni, de kérdés ennek fényében hogy milyen mikrofonos headsetet vegyek ami linux kompatibilis? Zoom, SKype, Viber, irodai használat, tudjátok, maradj otthon stb.

Minden ötletet tippet előre is köszönök!

SzG

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 04. 03., p – 19:15

-

Fedora 38, Thinkpad x280

pavucontrol-ban kiválasztottad, hogy ezt használja kimenetként?

Támogatja már egyáltalán a Bluetooth szabvány/implementációk (bármilyen oprendszeren) a pocséktól jobb minőségű kétirányú hangátvitelt (kommunikációs profil asszem)? Mert nekem egy régebbi headset olyan szörnyen rontja a hangminőséget, hogy inkább csak lejátszó eszközként engedem kapcsolódni. A2DP profillal szépen átjön a hang, mikrofonnak meg maradt beállítva a beépített a notin, így az legalább nem jön velem a mosdóba :)

Mert ha még mindig ilyen fos a helyzet, akkor lehet nincs is értelme hardverbe beruházni...

Működik nekem is, csak a Headset profil 8 kHz-es limitje nekem jelentős visszaesés minőségben ahhoz képest, mintha vezetékessel használnám. Handsfree profilból csak az 1.5-öst tudja a füles, de abból már a legújabb opcionálisan támogathatja a 16 kHz-et (Wide Band Speech).

 

Elég keveset osztasz meg, ezért nehéz segíteni,

 

Ha csatlakozik, de nem kerül be az outputok közzé akkor valami ellopja a gépen (másik pulse process),

Legnagyobb eséllyel ha van gdm akkor az. 

Keresd meg a pulse futtato felhasznalot (mindenki nem te vagy):

ps -ef | grep pulseaudio

és ha van ilyen akkor tílsd le:

su -s /bin/bash USER -

DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS=unix:path=/run/user/$(id -u)/bus ; systemctl --user mask pulseaudio.socket && systemctl --user daemon-reload && systemctl --user daemon-reexec
 

majd a saját userednél inditsd újra a pulseaudiot:

pulseaudio -k

Szerkesztve: 2020. 04. 04., szo – 11:28

Ha csatlakozik nem jelenti azt, hogy működik is. Nekem már 5-6 különböző típusú  BT dongle lapul a fiókomban, laptomom van beépített BT-vel , ezekből eddig 1 darabot sikerült linux alatt A2DP módban működésre bírni, hiába kezeli látszólag a kernel minden gond nélkül a BT eszközt. Sajnos több kör után arra a konklúzióra jutottam, hogy linux alatt a BT felejtős. Vásároltam a Lidl-ből egy külső BT eszközt, rákötöttem a gépem audió kimenetére és minden gondom megoldódott. Nem tudom, hogy ilyenből létezik-e olyan ami mikrofont is támogat, de inkább ilyent keresnék mint a linux BT támogatásával szívni.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Szerkesztve: 2020. 04. 04., szo – 15:38

Attól függ, milyen felhasználásra, de a család FM adót használ a TV-hez kötve és zsebrádiót a fülhallgatójával. Akár többet is.

Nem pont ez az adó, de hasonlót:

https://www.banggood.com/Wireless-3_5mm-Car-Music-Audio-FM-Transmitter-…

Nem a TV fejhallgató aljzatába dugtam, mert az kikapcsolja a TV saját hangszóróját. Az euro scar-on találtam alkalmas jelet. Táp TV-USB-ről.