[KV] Pénzügyek 2.

Mára szinte minden iparágban az előreutalás dívik. Senki sem kockáztat, mindenki behúzza a pénzt. Tavaly nyáron egy elemző-közgazdász barátom azt mondta, hogy rengeteg pénz van a piacon és nem tartja jó ötletnek pénzt tárolni. Erre én azt mondtam neki, hogy az a pénz hitel pénz. Amennyiben jön valami ami bizalmatlanságot okoz, akkor elkezdik behúzni a pénzt a hitelezők, ami miatt borulhatnak a végek. Erre ő: Mi jön? Semmi! Amire én: Valami mindig jön. Nem tudom mi jön, de jönni fog.

Ma már (2-3 hét után) éhezik a világ egy csekély része a pénzhiány miatt. Pár hét (4-5?) és az éhezők átléphetik a 15-20%-ot itthon.

https://index.hu/belfold/2020/04/03/koronavirus_szegenyseg_borsod_falvak_szendro_tornanadaska_tomor_kozmunka_tavoktatas_ehezes/

Hozzászólások

Jóval a korona előtt írtam már neked azt hiszem és ebben egyet is értettünk, hogy a devizahitelesek után kapunk a nyakunkba újabb adagot, mert megint elkezdtek olyanok nagy lábon élni, akik tulajdonképpen nincstelenek. Az megvan, hogy a TV-ben az elmúlt években gyakorlatilag kétféle reklám volt? Hitel meg gyógyszer :/

trey @ gépház

De azért a kamatos-hitel pénzrendszer piramisjátéknak a fenntarthatatlanságát elfedni azzal, hogy nincstelenek akarnak nagy lábon élni az totálisan liberális mellébeszélés. Nem a kis vagy nagy  lábon élés igénye kényszeríti a szereplőket a hitel felvételére, hanem az h a gazdaságban kizárólag kamattal terhelten került pénz után mindig többet kell visszafizetni, mint ami eleve rendelkezésre áll és ezt csak újabb kamatos pénz - újabb hitel - bevonásával lehet megoldani. Ez akkor is kikényszeríti a hitelfelvételt ha mindenki a lehető legtakarékosabban és legszerényebben élne/viselkedne. Mindig ez húzd meg - ereszd meg dolog megy. Minden összeomlás után legyártódik valami mese ami mentén az emberek hajlandóak ismét eladósodni - és ezzel ismét rábólintanak a vázolt piramisjátékra. A lakáshoz jutás pl. azért kiváló kényszerítő eszköz erre, mert az embereknek az életük elején már szükségük van saját lakásra, míg nyilvánvalóan az ehhez szükséges pénzt fiatalon nem tudják előteremteni. Ezért kell mindig  horribilisen sokba kerülnie a lakásnak, h a fiatal ne tudja megvenni azt, hanem csak eladósodás árán juthasson hozzá. 

Mondjuk most épp a hitelek felfuttatásának fázisában csapot be ez a vírus - keresztülhúzva minden számítást. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A társadalom és a gazdaság szereplői különböző módokon élnek ill. élnek vissza a hitelfelvétel látszólagos opciójával (a valóságban kényszerével). Az h az emberek gyarlók és néha marhaságokra költik a felvett hitelt az nagyon sajnálatos - részben a saját önsors rontásuk miatt, illetve mert a rájuk való hivatkozás alkalmas[nak tűnik] arra, hogy a valódi problémáról elterelje a figyelmet: minden pillanatban a  rendelkezésre álló pénzmennyiségnél többet kell visszafizetni, mivel a gazdaságba eleve kamattal terhelten tud csak a pénz bekerülni. Ha összesen van x mennyiségű pénz, akkor honnan lesz x + kamatnyi mennyiség? Terem a pénzfán? Csakis újabb hitelből, ami után mégtöbb kamatot kell majd visszafizetni. Ez indukálja a folyamatos hitelfelvételt, aminek a társadalomba való lecsapódásához persze lehet így-úgy viszonyulni, de a legerkölcsösebb és takarékosabb társadalomban is be kell következnie. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ez az a környék, ahova a mentők rendőri kisérettel mennek. Ez az a környék, ahol a fehér embernél nem létezik nagyobb genyó a világon.

Szerkesztve: 2020. 04. 03., p – 17:04

70 ezer forint jön be egy hónapban. Ebből nem lehet 12 gyereket felnevelni – panaszkodik egy tornanádaskai nő

Nem is tudom mi a rosszabb, a felvilágosulatlan nyomorba sorozatszült pulyák, a hitelre vásárolt autó/TV, vagy az, hogy az összes ilyen társadalmi csoport másoktól várja a megmentést, amikor kibukik a felelőtlensége/butasága.

Az EU (pfujj)  adott erre pénzt. Felzárkóztatásra, oktatásra, hogy ne legyen buták. Nem érte el a piramis alját. Nyilván a 12 pulyás cigány lopta el és nem a Führer hálózata.

Amikor kérdezte a riporter (régi szép idők, riporter), hogy hol a pénz. Lázár: Ott a pénz az állam kipótolta. Mehet tovább a program.

Riporter: De az a pénz hol van ami hiányzott, amit ki kell pótolni.

Kisfalumban az önkormányzat ingyen ajánlott fel földeket megművelésre a falu határában cigányoknak. Az önkormányzat felszántotta, ingyen biztosított vetőmagot, palántát, de a földek nagy része parlagon maradt. Rákövetkező évben pedig már egy területet sem műveltek.

Jó hát azt te is sejted h. a segélyben elkényelmesedett cigánynak már büdös a fődműves munka, meg a koránkelés ("hát paraszt vagyok én more, h. 6-kor felkeljek??").

Fel kellene nőnie legalább 1 de inkább 2 generációnak, akitől látják milyen a MUNKA, amikor minden hétköznap reggel fel kell kelni, ki kell vonszolni a tetves seggedet a helyszínre, és dógozni kell. Azt némi vetőmaggal, meg a "megcsinálom először én de onnantól már a te dolgod" filozófiával nem lehet elérni gyorsított eljárásban, ahhoz idő kell. Sok idő. És kitartás ezekkel az embernek mondott lényekkel szemben.

cigánynak már büdös a fődműves munka,

Már?

Hogy érted azt, hogy már? Mikor volt az, amikor nem volt büdös?

Azt a közmondást bizonyára ösmered, hogy "nem szokta a cigány a szántást"

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ha ennyire bújod a szociológiai jelentéseket és híreket, akkor mutathatnál pár példát, hogy melyik országban sikerült integrálni, felzárkóztatni a fent nevezett kisebbséget.

A félreértések elkerülése végett a sikerült alatt azt értem, hogy a foglalkoztatottságuk és az átlagkeresetük megüti az adott ország szintjét.

Köszi!

ne terelj

Nem hiszem, hogy bárki is éhezne ez csúsztatás. Mindenki el tud menni még mindig közmunkára aki akar.

Te is beszívod amit a kormány mond. Nem tudom hány éves vagy, de ha nem vagy nyugdíjas akkor ez a szintű olvasatlanság ciki.
A falvaknak pályázni kell  a közmunkára és sok esetben nem kapják meg erre a fedezetet. Még fideszes önkormányzatok sem.

Csak az a lenyeg, hogy fertotlenitoszer legyen.

 

https://m.9gag.com/gag/a85R9O1

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....