BIOS frissítés Dell gépen

Lenne itt valami amit nem értek a BIOS frissítéssel kapcsolatban. A dell support oldalán (https://www.dell.com/support/home/hu/hu/hubsdt1/product-support/product/latitude-e7240-ultrabook/drivers) néztem BIOS verziókat és a gépemhez találtam ajánlott (Recommended), valamint sürgős (Urgent) frissítést. Nekem az utolsó ajánlott van fenn 2016 májusi dátummal.

Kérdésem: mi a különbség a két verzió között? Ha ACPI errort találtam érdemes feltenni a frissebbet, vagy maradjak az ajánlottnál?

Plusz kérdésem: Linux alatt mi a frissítés metódusa?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 04. 02., cs – 11:02

https://www.dell.com/support/home/hu/hu/hubsdt1/drivers/driversdetails?driverid=cvj6j&oscode=wt64a&productcode=latitude-e7240-ultrabook

A menetére nem tudok mit mondani linux alatt. Tippre, szerintem sehogy. Amit javasolnak az az, hogy egy DOS-os bootos pendrive-ra felmásolni (de ott van pontosan az installation instructions) és arról bootolva BIOS update-elni. Erre pl tökéletes lehet egy FreeDOS.

A fenti linken viszont meg tudod nézni egyesével végig"kattingatva" a május óta kiadott BIOS verziókat, hogy mit fixeltek bennük. Ez adhat egy kis támpontot, hogy érdemes-e frissíteni, vagy sem.

Nem kell hozzá semmilyen op.rendszer sem, simán odaadod az exe fájlt a one time boot menüből indított BIOS Flash Update-nek.

Én csak egy BIOS-t látok, elvileg érdemes feltenni bár semmit sem tudunk róla.

1-2 funkciót,  beállítási lehetőséget kivettek vagy automatizáltak akkor lehet nem fogsz neki örülni.

Én rendszeresen így járok:)

"ha valakire rá kiabálunk, hogy rendszergazda akkor az is - szerződés, fizetés csak az átkos időkben kellett" 

és 100 éve még boszorkányt is égettek