5G licit DIGI: csalódottak, de eltökéltek vagyunk

"DIGI Csoport úgy véli, hogy a verseny korlátozása, és a negyedik mobilszolgáltatónak a frekvenciaspektrumokhoz való hozzáférésének megakadályozása révén a Hatóság drasztikusan rontja a magyar fogyasztók esélyeit arra, hogy versenyképes áron vehessenek igénybe alapvető szolgáltatásokat. (...) Nem túlzás kijelenteni, hogy ezzel a döntéssel a Hatóság az utóbbi években követett stratégia folytatása mellett döntött, amellyel megakadályozzák az új versenytársak megjelenését a hang- és mobil adatátviteli szolgáltatások piacán. Ennek eredményeképpen az elkövetkező 15 évben sajnos továbbra is a magyar állampolgárok fizethetik majd a legmagasabb árakat Európában az alapvető mobilkommunikációs szolgáltatásokért."

https://www.hwsw.hu/hirek/61600/digi-nmhh-5g-aukcio-arveres-jogvita.html

Hozzászólások

Ha jól értem nem muszáj 5G-t használni a most kiosztott frekvenciákon sem, hanem a szolgáltatóra van bízva. Ha meg más frekvencián és módban nem tud, akkor majd a szolgáltató megoldja, hogy legyen olyan készülék a kínálatában.

Indiában van szolgáltató, ami csak 4g-n szolgáltat. Náluk alap a voLTE, mert anélkül nem tudna telefonálni. Itthon meg milyen nagy kínlódás van már jóideje vele.

Ez nem az 5G-ről szól, hanem arról, hogy 3 vagy 4 versenyző lesz-e a piacon.
Pont azt gátolják, amelyik minden más országban durván alákínált árban az összes többi szolgáltatónak.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Azt gondolom, az NHH erős presszió alatt áll.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

 továbbra is a magyar állampolgárok fizethetik majd a legmagasabb árakat Európában az alapvető mobilkommunikációs szolgáltatásokért

Ez nekem azért így elsőre elég komoly csúsztatásnak tűnik.

Várj, ilyet én is tudok:
viszonyításképpen itt van a Digi román lefedettsége:
https://www.digiromania.ro/asistenta/acoperire-servicii-portabilitate/acoperire-servicii

Értem, hogy van, akinek ez megfelel, ezzel nincs semmi bajom. Nekem is megfelelne 1800 (vagy már 2000?) forintért ilyen szolgáltatás ilyen lefedettséggel, ha ehhez mondjuk VoWiFi is tartozik. Második kártyának mondjuk, mert néha azért kimozdulok, és idegesítene, hogy az erdő közepén nincs hálózat.

De ha szolgáltatásokat hasonlítasz össze, érdemes hasonló paraméterekkel tenni.

A Telekomnak érdekes stratégiája volt. Levadászta a lefedetlen falvakat, kisvárosokat és tolta a mobilt. Ez meglátszik a lefedettségen. Kár a cégért amúgy (eladó ugyebár). Remélem sikerül valahogy egy negyedik szolgáltatót behúzni, a három szereplős piac elég nagy pofáraesés lenne Romániában (is). Elég sikeresen pályázott (EUs pénzből) optikai kábel kiépítésére oda, ahova végképp nem gazdaságos kihúzni. Így egyáltalán nem ritka már az sem, hogy kis falvakban is van 2-3 szolgáltató. Jellemzően a Telekom kábelén.

A Digi gyakorlatilag csak a nagyvárosokra fókuszált főleg, de az utóbbi időben kezdi kiépíteni a vidéki jelenlétét is. Nagyvárosokban az egyedüli tudtommal aki végigtúrt mindent és infrastruktúrát épített az utóbbi időben.

Ugyan. Evekkel ezelott olasz szolgaltatonal 30 eur volt az unlimiti . T itthon csak a net csomagot adja ennyiert. Ez durvan lehuzas egy nyilvanvalo kartell csak el van bagatelizalva. Fonoknek pont igy jo.

Megfelelo szemely/ek hirteelen szereztek volna 49% digi cegreszt akkor elofordulhat, hogy csak ok nyernek a masik harom meg nyaljon sot. Kormanyzo urunknak igy tetszett, felhatalmazas megvan. Deal done.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.