Budapesti Kommün

Fórumok

Budapesten Karácsony Gergely főpolgármester bevezette: mostantól rendeleti úton irányítják a fővárost, ami azt jelenti, hogy akár hetekig-hónapokig nem fog tanácskozni a fővárosi önkormányzat döntéshozó testülete.

Khm... lehet rettegni ettől is.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 03. 24., k – 16:56

Tekintsünk most attól el, hogy ez -  ha jól értem - egyelőre egy lehetőség, illetve a fidesz vészhelyzete teszi lehetővé, illetve már 2 fideszes polgármester vissza is élt vele. És tekintsünk el ettől is, mert nem ez a lényeg: "a fővárosi önkormányzat számos más településsel ellentétben mindaddig, amíg nem tud közgyűlést tartani, folyamatosan véleményeztetni fogja az előterjesztéseket minden frakcióval és Karácsony Gergely főpolgármester ezek ismeretében hozza meg döntéseit"

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy

  1. szerinted miért tart az ellenzék attól és tartanak attól sokan, hogy Viktor visszaél a hatalmával?
  2. szerinted lesz-e ilyen Karácsony esetében?  Ha igen, miért, ha nem vagy kisebb hatás lesz, akkor miért?
    (és ha lehet tekintsünk el attól, hogy az adónkból fizetett propaganda média erre persze hergelni fogja az embereket)

 

Azért kérdezem ezt, mert feltételezem, hogy ez motivált téged a topic nyitásában és szeretném megérteni a gondolkozásmódodat.

Bocs, ez most Karácsonyos topik. Karácsony Gergely egyszemélyben elfogadhatja Budapest költségvetését. Karácsony Gergely egyszemélyi döntési jogköre nincs időben korlátozva. Nincs időben korlátozva a kihirdetett klímavészhelyzet sem. Most ez képzi az elemzés tárgyát. Nem összehasonlítunk meg ilyesmi, pure: Karácsony Gergő.

Én azt értem, hogy orbáni teljhatalom az rossz és felesleges és a karácsonyi az jó és szükséges, de nem biztos, hogy mindenki érti. El kéne magyarázni nekik.

> Sol omnibus lucet.

"El kéne magyarázni nekik."

 

Már két fideszes polgármester is volt, aki visszaélt a hatalmával, a fidesz rendszeresen visszaél a hatalmával, az ellenzéket és a sajtót valamint a neki nem tetsző véleményeket nem veszi figyelembe, a nem általa pénzelt sajtót ellenségként kezeli, egyáltalán, aki nem ért vele egyet azt ellenségként kezeli, több száz milliárdot költ propagandára, a választási rendszert a saját képére alakítja, az egyházakat kutyába viszi le és lekenyerezi, minden szakmai kérdésből politikai ügyet csinál és az emberek jelentős része szerint támogatja a korrupciót és a haveri kört, az állam működését és a pénzosztást titokban igyekszik tartani.

 

Nos, akkor most jöhet a te válaszod:

 

  1. szerinted miért tart az ellenzék attól és tartanak attól sokan, hogy Viktor visszaél a hatalmával?
  2. szerinted lesz-e ilyen Karácsony esetében?  Ha igen, miért, ha nem vagy kisebb hatás lesz, akkor miért?
    (és ha lehet tekintsünk el attól, hogy az adónkból fizetett propaganda média erre persze hergelni fogja az embereket)

"Addig tart, amíg a kormány azt nem mondja, hogy vége a veszélyhelyzetnek. Nem addig tart, amíg KG úgy gondolja, hogy veszélyhelyzet van." by blr

 

te egyébként troll vagy? úgy értem, hogy szeretnél értelmesen is vitázni vagy inkább hagyjuk? Persze azt is el tudom képzelni, hogy nem érted a helyzetet de akkor kérdezz inkább.

Na most te azt hiszed, hogyha megismétled a kollégád szavait, akkor érdemben válaszoltál. Hát nem... Te beszélsz trollkodásról, aki tucatszám nyitja a köpködős topikokat? Ez vicces.

 

Látom Karácsony iránt feltétlen a bizalom..., mert ő egy szent, akinek nem hajlik maga felé a keze. Jól van Mr150iq, csak ezt akartam tudni. Elmentek a fenébe...

> Sol omnibus lucet.

ezek az állítások igazak Karácsonyra? Ha nem vagy nem teljesen, akkor szerintem ez lehet az oka, zárhatod a topicot :-)

 

"Már két vele egy pártban lévő  polgármester is volt, aki visszaélt a hatalmával, a pártja rendszeresen visszaél a hatalmával, az ellenzéket és a sajtót valamint a neki nem tetsző véleményeket nem veszi figyelembe, a nem általa pénzelt sajtót ellenségként kezeli, egyáltalán, aki nem ért vele egyet azt ellenségként kezeli, több száz milliárdot költ propagandára, a választási rendszert a saját képére alakítja, az egyházakat kutyába viszi le és lekenyerezi, minden szakmai kérdésből politikai ügyet csinál és az emberek jelentős része szerint támogatja a korrupciót és a haveri kört, az önkormányzata működését és a pénzosztást titokban igyekszik tartani."

Mi az, hogy nincs időben korlátozva? Addig tart, amíg a kormány azt nem mondja, hogy vége a veszélyhelyzetnek. Nem addig tart, amíg KG úgy gondolja, hogy veszélyhelyzet van.

Ja, most nézem, hogy a klímavészhelyzettel is problémád van. Azt nem KG rendelte el, hanem a Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag szavazta meg.

Ez a különbség, de nem biztos, hogy megérted.

"Karácsony Gergely egyszemélyben elfogadhatja Budapest költségvetését."
Elt ezzel a lehetoseggel?

"Karácsony Gergely egyszemélyi döntési jogköre nincs időben korlátozva."
De van, amennyiben veszelyhelyzet van: "Veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének, a fővárosi, megyei közgyűlésnek feladat- és hatáskörét a polgármester, illetve a főpolgármester, a megyei közgyűlés elnöke gyakorolja."

"Nincs időben korlátozva a kihirdetett klímavészhelyzet sem."
Ez milyen plussz jogkoroket biztosit Karacsonynak? 

"Én azt értem, hogy orbáni teljhatalom az rossz és felesleges és a karácsonyi az jó és szükséges, de nem biztos, hogy mindenki érti."
Ilyet ki, mikor es hol mondott amugy? 

"Nem lesz, mert a Semjén által benyújtott törvényjavaslat gátat szab ennek."
amit aztán kiradíroztak, a maradék meg előttük van.

vajon azt tudjuk-e, melyik oldal kezdte ezzel szopatni a másikat...? de mindegy is. rugózzatok ezen a szaron, csak ne kelljen konstruktív javaslattal/érvekkel/véleménnyel előállni.

Szerkesztve: 2020. 03. 24., k – 17:03

.

az jó, ha mindenhol egymásnak ugrotok. tuti segít ezen az egész szaron. bár ki tudja, lehet hogy a vírus megundorodik és elhúz a pics*ba magyarországról.

Szerkesztve: 2020. 03. 25., sze – 08:54

Kis önzéssel és cinizmussal: hagy válasszam mán ki, hogy én mitől rettegjek.

1) Az, hogy egy polgármester a SAJÁT városában rendeleti úton "kormányoz" és 1 személyben dönt, nehezen hasonlítható össze (mármint lehetséges gyakorlati következményeit tekintve) azzal, hogy az ország miniszterelnöke/kormánya kap hasonló felhatalmazást az EGÉSZ ország, MINDEN ember fölött.

2) "Enyhe" ordas csúsztatás a kettőt összehasonlítani, mivel a polgármestereknek továbbra is be kell tartani minden magasabb szintű jogszabályt, tehát ilyen értelemben továbbra is korlátozva vannak a jog által*, míg a FIDESZ által áhított teljhatalomnak gyakorlatilag** semmi kontrollja nem lenne.

* Amely jogszabályokkal - sokévi szorgos munkával - sikerült is a tényleges önkormányzatiság minden szükséges feltételét kinyírni.

** Elvileg tán Magyarország Alaptörvénye meg az Alkotmánybíróság(uk), de ezt a két gránitsziklát inkább hagyjuk.

Karácsony Gergely, aki a veszélyhelyzetben teljhatalommal irányítja a fővárost, a Fővárosi Közgyűlés nevében eljárva, a közgyűlés összehívása nélkül kinevezte a Vígszínház igazgatójának Rudolf Pétert. 

Karácsony a Facebookon jelentette be, hogy Eszenyi Enikő visszalépése után nem ír ki új pályázatot, annak ellenére sem, hogy Eszenyin kívül a másik két jelölt nem kapta meg a szakmai bizottságban a többséget.

Karácsony döntése értelmében 2021. december 31-ig lesz igazgató Rudolf Péter.

> Sol omnibus lucet.

annak ellenére sem, hogy Eszenyin kívül a másik két jelölt nem kapta meg a szakmai bizottságban a többséget

https://hvg.hu/kultura/20200310_Eszenyit_tamogatja_a_szakmai_bizottsag

Ha Rudolf Péter mellett négyen, ellene hárman szavaztak, akkor azt minek nevezzük, ha nem többségnek?

Egyébként három pályázatból a „nyertes” visszalépett, a másodikat is csak megbízott igazgatónak jelölték ki. Mit lett volna a jobb döntés, ami még a te érzékeny lelkednek is megfelel?

(1) Te kis Sargentini bizottság. kevered a szezon a fazonnal.

1. Miért is?

2. A nem szavazott, annak nincs véleménye, nem tudjuk, ezért irreleváns. Egyébként mire kötelezi a közgyűlést a szakmai bizottság szavazása, hogy ez ennyire számít szerinted?

(2) Új pályázat kiírása.

És addig ki lesz az igazgató? Csak nem a megbíznak valakit?

Namost arra ki sem térek, hogy a vészhelyzeti intézkedéseket csak a vészhelyzettel kapcsolatban lehet hozni.

 

Gondolatkísérlet: van egy pályázat, pályáznak hárman.

akit_blr_szeret, mészároslörinc és outsider. akit_blr_szeret az kap 11 szavazatot, mészároslőrinc 4-et és outsider 3-at. Miután a szavazás lezajlott, akit_blr_szeret visszavonja a pályázatát. Ezekután a bizottság helyett Orbán Viktor odaadja a melót mészároslőrincnek.

 

Ezek szerint, ez rendben van. Ezt most megjegyeztük, egyszer még érvként jó lesz.

> Sol omnibus lucet.

Amíg a szakmai döntés az eredménye, addig rendben van. Egyébként Rudolf Péter továbbra is csak megbízott igazgató. Valakit meg kellett bízni, vagy szerinted nem?

Mellesleg nem érdekel, ki a Vígszínház igazgatója. Mind Eszenyit, mind Rudolfot kiváló színésznek és rendezőnek tartom, de színházigazgatói képességeiket nem tudom megítélni, mivel nem értek a színházhoz mint szakmához semmilyen szinten. (Tegyük hozzá, hogy egyébként pont az abszolút nem támogatott Csányi János az, aki közismerten bizonyított már mint színházigazgató.)

Namost arra ki sem térek, hogy a vészhelyzeti intézkedéseket csak a vészhelyzettel kapcsolatban lehet hozni.

Namost arra ki sem térek, hogy szokás szerint ez a vélt törvényi állításod sem igaz, de hogy ne kelljen végtelen kommentsorozatot indítani a „linket” → „guglizz” stílusoddal, inkább beidézem én, hiszen mindössze egyetlen bekezdésben van az egész szabályozva: 

2011. évi CXXVIII. törvény (a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról) 46. § (4):

Veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének, a fővárosi, megyei közgyűlésnek feladat- és hatáskörét a polgármester, illetve a főpolgármester, a megyei közgyűlés elnöke gyakorolja. Ennek keretében nem foglalhat állást önkormányzati intézmény átszervezéséről, megszüntetéséről, ellátási, szolgáltatási körzeteiről, ha a szolgáltatás a települést is érinti.

"Ennek keretében nem foglalhat állást önkormányzati intézmény átszervezéséről, megszüntetéséről, ellátási, szolgáltatási körzeteiről, ha a szolgáltatás a települést is érinti."

 

És mégis állást foglalt...  Mókás.

> Sol omnibus lucet.

Erősen látszik, hogy mennyire a járványügyi helyzetre fókuszálnak az egyszemélyi döntések.

 

A szerdai döntések tehát:

  • a főpolgármester határozott a szociális intézmények, átmeneti otthonok térítési díjáról. Az intézményre lebontott, részletes térítési díjtáblázat ide kattintva elérhető.
  • béremelés jön fővárosi rendészeknek. A főváros plusz 196 millió forintot fordít 280 (FÖRI kötelékébe tartozó) rendész havi 25000 forintos szolgálati pótlékára, valamint további 150 fő 200000 forint éves ruhapénzt, és 25000 forint havi egészségpénztári hozzájárulást kap.
  • a főváros biztosít a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft munkavállalóinak béremelésére plusz 126 millió forintot, egyben elfogadja a cég üzleti tervét.
  • bevezetik a Budapest pótlékot a fővárosi kulturális, köznevelési és szociálpolitikai intézményeknél, ennek idei összköltsége 2,8 milliárd forint.
  • a főpolgármester jóváhagyta és megköti több fővárosi intézménnyel az idei finanszírozási megállapodást és közszolgáltatási szerződést. (Többek között a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft-vel, a Budapesti Fesztiválzenekarral, a Szikla Múzeummal, vagy a Budapest Filmmel.)
  • a főpolgármester jóváhagyta és megköti az Európai Beruházási Bankkal kötött hitelkeret-megállapodások módosítását (a lehívási határidő 2020 december 29-re módosul)
  • megindítják a közbeszerzési eljárást a Pünkösdfürdő u és Aranyhegyi-patak közötti árvízvédelmi mű megvalósíthatósági tanulmányára (ez beruházás a korábban tervezett Római-parti mobilgát alternatívája lehet)
  • a Barát-patak árvízvédelmi fejlesztését a főváros átadja az Országos Vízügyi Igazgatóságnak, így az állami finanszírozású projekt lesz

> Sol omnibus lucet.

Az index szerint igen: https://index.hu/belfold/2020/03/25/megtartotta_uleset_az_egyfos_fovaro…

"A szerdai döntések előtt egyeztetett a közgyűlés minden frakciójával és a közgyűlés független tagjaival"

 

Ahogy látom, meditor is pont ezt a cikket olvasta és másolta ide, de bizonyára ez a fontos részlet (ami az egésznek a lényege), elkerülte a figyelmét.

Szeretem, mikor egy teljhatalommal rendelkező - opsz, most épp nem, de hát akkor miért is nem hívja össze gyorsan a közgyűlést? - hatékonyan tapsol este 8-kor a gáton küzdők lelki üdvéért. Annál már csak az fontosabb, hogy a díszkivilágítás színét megváltoztassák fehérre. A fehér szín különösen alkalmas a koronavírus ellen. Kár, hogy a klímavészhelyzetet nehéz kommunikálni vele, mert ne felejtsük el: a klímavészhelyzet még érvényben van!

"A koronavírus-járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozók tiszteletére péntektől fehér díszkivilágítást kapott a Lánchíd - jelentette be a főpolgármester Facebookon.

Karácsony Gergely azt mondta, hogy a Lánchíd "apró gesztusként" péntektől az orvosok, ápolók köpenyének színét viseli. A fehér "egy újrakezdés lehetősége is, egy olyan világé, ahol azokat az embereket, akik életeket mentenek, a baj elmúltán is jobban meg fogjuk becsülni" - tette hozzá az MTI szerint."

> Sol omnibus lucet.

A szombati menetrendet úgy sikerült bevezetni, hogy a csak hétvégén járó járatok minden nap közlekednek, mint az amúgy is értelmetlen, de máskor munkanapokon legalább nem közlekedő belvárosi City-troli vagy a Normafáig hosszabbított 212-es. Eközben a munkanapokon a munkába járást segítő 85E, 98E, 101B, 122-es, 282E, 284E stb., azaz épp a kórházak, ipari negyedek dolgozóit szállító járatok egyáltalán nem járnak, pont ezeket állították le.

Az állam által megrendelt elővárosi kék buszjáratokon (melyek a BKK szervezésébe tartoznak, de menetrendjükről már a minisztérium dönt 2017, az agglomerációs járatok átvétele óta) nem követték el ezt a hibát: a Volánbusz a legritkább, de munkanapokra kitalált, máskor december végén a két ünnep között alkalmazott menetrendet vezette be. Ez lett volna a helyes lépés a budapesti helyi közlekedésben is - és ismét megmutatja, miért kellene regionális logikában együtt tervezni Budapest és környéke menetrendjeit.

> Sol omnibus lucet.

A BKK a fővárosi közösségi közlekedésben ma reggel tapasztaltak alapján április 2-től, csütörtöktől gyakoribb járatindulást biztosít számos vonalon. A járatsűrítés célja, hogy egyetlen vonalon se legyen nagyobb a járművek kihasználtsága a nemzetközi gyakorlatban is alkalmazott 30 százaléknál, azaz az utasok tartani tudják a megfelelő távolságot egymástól.

vagy otthon maradnak a valogukon...?

szép amikor meghozzáértitek a menetrendkészítést, de tényleg. szombati menetrenddel több busz közlekedik naffaluba', mint bármelyik megyeszékhelyen munkanapokon.
nem utsó sorban a szombati menetrendben ugyanúgy el tudsz tiplizni melóba a hivatáscélú járatokkal (mert azok közlekednek ugyanúgy, mint munkanapokon), a többin meg 80%-ban nyuggerek és egyéb ingyenutazók leledzenek. ( <- vidéki tapasztalatok, e naffalu se lehet nagyobb különbség)

értem, de állítólag azért van a menetrend, hogy tudd, melyik megállóba cc mikor érkezik a busz/troli/villamos/repülő/hajó. naffaluba' 5-10 percenként vannak (vagy voltak) járatok / menetvonal. ha ebből elvesznek kettőt, a többivel még lehet számolni. 20 perccel korábban kell kint lenni hogy elérd? na és?

eljutottunk idáig úgy, hogy a népszerű melósjáratokról nem tudjuk, mennyi ment óránként békeidőben, s mennyi ment addig, amíg ez a bili ki nem borult, meg ezzel szemben mennyire volna igénye most az utazóközönségnek...

a közszolgáltatást működtető melósok részére meg a tuladjonos/üzemeltető charter-t is indíthatna. éppenséggel van hadrafogható 50 busz a tarsolyomban. ez budapestnek nem segítség, mert vidékről van szó.

Mint egy falat kenyér, úgy kell ez járvány idején:

Pályázatot írtak ki Budapest grafikai arculatának továbbfejlesztésére

A pályázatra főként szakirányú művészeti felsőoktatásban tanuló hallgatók, illetve a tervezőgrafikát hivatásszerűen folytató szakemberek jelentkezését várják.

Nyílt pályázatot hirdetett Budapest meglévő grafikai arculatának továbbfejlesztésére, illetve kiegészítésére a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. (BVA). A pályázatra főként szakirányú művészeti felsőoktatásban tanuló hallgatók, illetve a tervezőgrafikát hivatásszerűen folytató szakemberek jelentkezését várják – közölte a BVA csütörtökön az MTI-vel.

Budapestnek néhány évvel ezelőtt készült új arculata – emlékeztet a kiírás –, a pályázatnak ezért nem célja annak teljes lecserélése, inkább továbbfejlesztése, hogy frissebb, a digitális világra jobban alkalmazható, sokféle funkcióhoz jól illeszkedő, rugalmasan alkalmazható vizuális rendszer jöjjön létre. A pályázatra ezért a jelenleg érvényes színeket és formákat alapul vevő koncepciókat várnak.

Mivel a Fővárosi Önkormányzat több tucat saját céggel rendelkezik, a kiíró célja, hogy létrejöjjön egy a városhoz köthető ernyődizájn. A BVA egy moduláris dizájnkészlet bevezetését tervezi, amelynek segítségével a főváros tulajdonában álló cégek és kommunikációs felületek olyan arculatot kapnak, amelyről azonnal felismerhető, hogy budapesti kötődésű entitásokról van szó, ám a színek és formák variálhatósága lehetőséget ad az egyes cégeknek saját, egyéni arculatra. Így a különböző szervezetek megjelenése egymásra reflektál majd, koherens módon támogatva a közös fővárosi brandet - fogalmazza meg a pályázók feladatát a kiíró. A pályázat benyújtásának határideje április 28.; egy pályázó több alternatív tervet is beküldhet, külön-külön dokumentumban.

A beadott, érvényes koncepciókat május 5-ig értékeli a szakmai zsűri, melynek tagjai Vargha Balázs, a MOME Tervezőgrafika tanszékének vezetője, Bérczi Linda, a Budapest Art Week alapítója, Gellért Emese, a MEMO Communications kreatívja, Pál Zsombor, a Kreatív magazin főszerkesztője, Faix Csaba, a BVA és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, valamint Kerpel-Fronius Gábor okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes. A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunka nettó 850 ezer forint díjazásban részesül.

> Sol omnibus lucet.

Lefoglaljak magukat az otthon ulo emberek, es nem a rendorseget terhelik fegyverviselesi engedelykerelem spammelesevel. Problem?

Inkabb azt mondd meg, hogy a Varosliget projektetnek muszaj volt most adni a pofont? Rajzpalyazat necces, de az epitkezes mehet? Itt lakom mellette parszaz meterrel, engem jobban erdekel, azzal mi van. :)

az nem lehet, hogy kormányzati mintára ő is válogat, mely sajtótermékkel foglalkozik...? én ezt gondolom. meg azt is, hogy ilyenért mindegyik menjen bátran a halál faszára, mert büntetni ezzel senkit nem tudnak (ha csak magát a sajtóterméket nem), viszont számtalan ellentétet szül az országban.

Kérem megértését annak tekintetében, hogy a folyamatosan sürgősséggel jelentkező járványügyi teendőink olyan feszített ütemű munkavégzést tesznek szükségessé, amely mellett az egyes szervek és személyek külön tájékoztatására vonatkozó igényeinek teljesítése már a rendeltetésszerű működést veszélyeztetné.

Nincs több kérdés. Amit Karácsonyék csinálnak egy veszélyes gerillaművelet. Ha megjön egy teszteredmény, akkor honnan lehet tudni, hogy az eredmény hiteles-e? El tudod képzelni, hogy egy műszaki vizsgát megcsinál a szomszéd, mert szerzett valahonnan egy hibajelkiolvasót?

> Sol omnibus lucet.

A bejelentett öt fertőzött eredménye akkreditált laborból származó eredmény.

A többi viszont nem akkreditált helyen készült teszt, és vélhetően ezért nincsenek válaszok a Mandiner kérdéseire. A Mandiner az öt fertőzött kapcsán legyen szíves, tegye fel kérdését az operatív törzs sajtótájékoztatóján, más meg ne érdekelje, hiszen ha a nem akkreditált eredményekről is szeretne tudni, az „egy veszélyes gerillaművelet”.

Mi ellen kellene érvelni?

Szerk.: Ja, érvelj te: Az úszóknak úgy látszik jár kérésre az akkreditált állami labor, így érdekelne: az egészségügyi és szociális dolgozóknak miért nem? Ha ezek után a „munkáltató” megcsinálja, az tényleg maga az armageddon? Tényleg még mindig a kibaszott élsport fontosabb?

Gondolom ez a magánlabor olcsóért vette a teszteket. A moszadnál most jóárasítva beszerezhető. Az megvan, hogy abban az öregotthonban is teszteltek kariGeriék, amelyben látogatási tilalom van és amelyben ennek ellenére 5 fertőzöttet találtak, miközben a kiszolgáló személyzet fertőzésmentes?

> Sol omnibus lucet.

Szerkesztve: 2020. 04. 04., szo – 11:16

-

?Most ez a szakértelem teljes hiánya, vagy szabotázs? Amúgy ugyanebben a fővárosi fenntartású intézményben hónapok óta rüh járvány van. No komment.

Lényege: a XVII. kerületben, a Pesti úton található Idősek Otthona nem adott tájékoztatást a kiemelt sürgősségi ellátást végző kórháznak és más egészségügyi intézményeknek arról, hogy az idősotthonban koronavírus-fertőzés harapózott el. Holott az idősotthonból folyamatosan kerülnek be a kórházba más, sürgős egészségügyi problémákkal bentlakók. A kiemelt sürgősségi ellátó intézményben péntek reggel is fogadtak egy idősotthonból küldött pácienst. Az ő esetében sem szólt a fővárosi intézmény a kórháznak arról, hogy a beteg koronavírusos. A sürgősségi kórház érintett egészségügyi alkalmazottja érzékeltette, elképesztő az idősotthon eljárása, hiszen az onnan hozzájuk küldött lakó a mentőstől kezdve mintegy húsz kollégájával érintkezett szorosan, ez pedig hozzájárulhat ahhoz, hogy a vírus a betegek útján bejusson az egészségügyi intézménybe. Az idősotthon tájékoztatásának hiányában

a kórház csak péntek kora este egy hozzátartozójától értesült arról, hogy koronavírus-járvány van a Pesti úti intézményben.

> Sol omnibus lucet.

Keresési feladat: keressük meg ezt a hírt az indexm a 444 vagy a 24.hu oldalán, vagy valamelyik tényektől független újságíró facebook oldalán. sok szerencsét!

::

A Pesti úti idősek otthonában 53 ápoltnak és 12 ápolónak lett pozitív a koronavírustesztje.

A Pesti úti idősek otthonában 53 ápoltnak és 12 ápolónak lett pozitív a koronavírustesztje – írja az ATV. Nagy számban folynak az otthonban a mintavételek – mondta el az ügyben Müller Cecília. Pénteken Karácsony Gergely főpolgármester arról számolt be, hogy azt nem lehet tudni, maga a vírus hogyan került az idősotthonba, hiszen az intézményben látogatási tilalom van, és a dolgozók közül senkinek nem volt tünete.

> Sol omnibus lucet.

https://24.hu/belfold/2020/04/07/muller-cecilia-egyre-nagyobb-veszelybe…

A Pesti úti idősek otthona a legnagyobb létszámú ilyen intézmény Budapesten. Az utolsó adatok alapján 53 ápoltnak lett pozitív a tesztje és 12 ápolónak. A vizsgálatok még tartanak, mivel sokan élnek és dolgoznak itt, ez tovább fog tartani.

https://index.hu/gazdasag/2020/04/07/operativ_torzs_kedd_tajekoztato_pa…

A Pesti úti idősotthonban 53 ápolt és 12 ápoló koronavírusos, és még mindig nem fejeződtek be teljesen a vizsgálatok a főváros legnagyobb létszámú szociális intézményében, mert olyan nagy létszámban kell tesztelni, fogalmazott a tisztifőorvos.

A 444-en egyelőre ennyi van:

https://444.hu/2020/04/03/a-pesti-uti-idosek-otthona-5-lakojat-koronavi…

A Pesti Úti Idősek Otthona 18 lakóját koronavírus-fertőzés gyanújával szállították kórházba

Eközben 2 héttel azután hogy a szegedi rektor koronavírusosan visszatérve síelésből operált:

Rovó László az elmúlt 1 hónapban:

- origo, 888, vadhajtasok: nincs találat

- hiradó, ps:  A legszigorúbb egészségügyi protokoll alapján végezte orvosi munkáját Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora 

Szerkesztve: 2020. 04. 09., cs – 12:53

"Az elmúlt percekben jutott tudomásomra, hogy a Pesti úti Idősek Otthonában az éjszaka végzett laborvizsgálatok alapján, már több mint száz fertőzöttet tartanak nyilván” – mondta el az országos tisztifőorvos. Müller Cecília az operatív törzs napi tájékoztatójának keretében elmondta, munkatársai most is a helyszínen vannak és végzik a szűrővizsgálatokat. "Olyan nagy létszámú az intézmény, hogy a szűrővizsgálatokat sem lehetett egy lépésben elvégezni” – tette hozzá. 

"A népegészségügyi szakemberek jelenleg is azokat a hiányosságokat tárják fel, amelyek megszüntetése révén van esélyünk a folyamat megállításában, a tovaterjedés megakadályozásában” – fogalmazott. „Magam is elfogok látogatni a helyszínre, mert szükségesnek tartom ellenőrizni az ott folyó intenzív munkát, ami megakadályozza a járvány terjedését"

> Sol omnibus lucet.

Ezt inkább ne.

Az iktatás hiánya és visszadátumozott bélyegzés erősen kérdésessé teszi a levelek hitelességét. Vagy még a sejtettnél is nagyobb káosz van a főpolgármester hivatalában. 

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Na Te is bedőltél a ballib tudatmanipulátoroknak, ugyanis az nem válaszlevél, hanem egy teljesem más ügyben keletkezett első levél.

Egyébként nálam az Acrobat szerint renden van a timestamp.

Az iktatás hiánya nem formai hiba, hanem az irat hivatalos mivolta nem jön létre. 

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

  1. Orbán Viktor teljhatalmat szavaztatott meg magának.
  2. Megengedte a polgármestereknek, hogy saját fennhatóságuk alatt a járvány további terjedésének gátat szabjanak egyéni szabályozásokkal.
  3. Több Fideszes polgármester visszaélt ezzel a kapott joggal. Mindenki kussol róla, mert haver.
  4. Karácsony Gergely megfontoltan és jól meghatározott módon intézné a város ügyeit ráadásul nem önkényes módon. Ezt ferdítve közli a Fidesz média és mindenki erről beszél.

Mi itt a probléma ténylegesen?

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Szerkesztve: 2020. 04. 16., cs – 08:50

https://youtu.be/zNL7IXBXNHo - érdemes megnézni az angol napi tájékoztatót és a magyart. Hasonlítsd össze a szóhasználatot és az újságírókhoz való hozzáállást. (BTW: minden alkalommal 3 ember van ott: 1 a kormányból, 1 kutató és 1 az egészségügyből. Ebben a videóban az egészségügyi miniszter van a kormány részéről, ami ugye nálunk nincs is.) Nem választottam ki egy kiemelkedő napot, ez csak simán a tegnapi.

Tomika, fölhatalmazlak, hogy szavazz Fegyőrre. Lesz neked is atomerőmű otthon. Végülis, ha úgy vesszük a napelem egy fúziós zseberőmű.

Tudod, mi a baj? hogy Fegyőrke kiscsoportos óvodás a párt legokosabb embere, nyilván ezért ő az elnök. És ez a párt ad 2-3 polgármestert BUDAPESTEN! Köztük az a Soproni, aki  keményen támadta a Mi Hazánkat annak vallási orientációja miatt a demokrácia kiteljesítésének jegyében.

Na ugye...

 

Ps: Káslert ismertem korábbról, pl a Nemzeti Nagyvizit c. sorozatból. Hogy te is megtudj róla valamit miután lefikáztad, iderakom a wiki_linkjét, hátha nem találnád meg: https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1sler_Mikl%C3%B3s

> Sol omnibus lucet.

"Hogy te is megtudj róla valamit"
szülővárosomba járt gimibe. kérdezd az évfolyam- és osztálytársait bátran (ahogy a többi fidesznyik esetében is).

ps: nem fikáztam, csak nem értem, ha egyes fideszesek butábbak mint én, mit csinálok szarul... mert valamit biztosan.

Akármi is derül ki még a levél körül, egy dolog biztos. A Pesti Úti Idősotthon vezetőjének, Skultéti Józsefnek a második levele ellentmond egy korábban szintén általa írt levél tartalmának. Az április 11-én nyilvánosságra került, a Fővárosi Kormányhivatalnak írt dokumentumban ugyanis az intézményvezető arról írt, hogy „az intézmény egészségügyi ellátásában az orvosi ellátás továbbra sem biztosított (mellékleten küldöm az ÁNTSZ alátámasztó tegnapi, ismételt ellenőrzési jegyzőkönyvét)”, majd hozzátette: „a járványügyi zárlat alá helyezett otthonnak (határozat mellékelve) nincs orvosa és védőruházata!”. A mostani, Gál J. által „közvetített” dokumentum alapján viszont az orvos szerint „intézményünkben az ellátottak ápolása, a szolgáltatóval kötött szerződésnek megfelelően az orvosi felügyelet mindvégig biztosított volt”. További kutatás tárgya, hogy melyik állítás igaz. Az mindenesetre sokatmondó, hogy a kormányhivatal szúrópróbaszerű ellenőrzései a Pesti úti idősotthonban megerősítették, hogy nincs folyamatos orvosi ellátás a gondozottak mellett. Ezen a héten ugyanis összesen öt helyszíni ellenőrzés volt, abból négy alkalommal egyáltalán nem volt jelen sem főállású orvos, sem a szerződött háziorvosok egyike sem.

> Sol omnibus lucet.

Dr. Havasi Gábornak nevezi Karácsony Gergely a momentumos egészségügyi főtanácsnokát a hivatalos levelezésben. A főpolgármester a Fővárosi Koronavírus Operatív Törzset bemutató, kerületi polgármestereknek kiküldött levelében emlegeti doktornak az egészségügyi főtanácsnokot. Csakhogy a főpolgármester állításával szemben Havasi Gábor egyáltalán nem doktor, nincs orvosi végzettsége, mentőápoló végzettsége van, és mentőápolóként is dolgozik napi 4 órában a 22. kerületben.

> Sol omnibus lucet.

A koronavírus-járvány miatt fennálló veszélyhelyzetre figyelemmel nem hívja össze a Fővárosi Közgyűlés rendes áprilisi ülését – tette közzé Karácsony Gergely főpolgármester a budapest.hu oldalon.

 

Gondolom ez überdemokratikus, nem úgy mint a kormány teljhatalmának folyamatos parlamenti kontrollja.

> Sol omnibus lucet.

A főutakon 50, mellékutcákon 30, sőt van, ahol 20 km/órában maximálná a közlekedési sebességet Karácsony Gergely.

Annyi más pontosan látszik, hogy Gergő nem akar 5 évig polgármester lenni.

> Sol omnibus lucet.

Szerkesztve: 2020. 05. 02., szo – 10:57

Vizsgálat bizonyítja, hogy nem volt folyamatos orvosi jelenlét az intézetben – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap azt írja, hogy legalább tíz olyan nap volt áprilisban, amikor nem volt jelen személyesen orvos a Pesti úti idősek otthonában, és március közepe óta biztosan akadozott az ellátás az intézményben – ez derült ki a Budapest Főváros Kormányhivatala által végzett vizsgálatok során. Karácsony Gergely viszont többször is ennek ellenkezőjét állította, de tényleges bizonyítékkal egyszer sem tudta alátámasztani szavait - folytatja a Magyar Nemzet, hozzátéve, hogy a főpolgármester nyilatkozatainak ellentmond, hogy az ellenőrzéseken az derült ki, a legsúlyosabb napok egyikén még telefonon sem állt rendelkezésre szerződött orvos az idősek otthonában. Az is kiderült, hogy a járványhelyzetben elvárható megfelelő higiénés protokollra vonatkozó dokumentum is csak április második felében, az intézmény gócponttá alakulása után született – írják.

> Sol omnibus lucet.

Valós tények a Csepelre tervezett hajléktalanszálló ügyében

1. Kiderült, hogy Karácsony Gergely egyszemélyes döntéshozóként, Csepel belvárosában hajléktalanszállót akar nyitni. Abban a volt iskolaépületben, amelyet szellemi elődje, Demszky Gábor záratott be. Az épület iskolák, óvoda, gyermek és felnőtt orvosi rendelők, valamint a piac közvetlen szomszédságában van.

2. Mindezt teljesen antidemokratikus módon, titokban, a csepeli önkormányzat megkerülésével és a csepeli emberek véleményének figyelmen kívül hagyásával akarta véghezvinni. Semmiféle tájékoztatás, előzetes egyeztetés, megkeresés nem érkezett. Csak annyi történt, hogy elkezdték az épületet átalakítani. A munkálatokat leginkább éjszaka végezték, hogy ne keltsenek vele feltűnést.

3. A cél az volt, hogy Budapest belvárosából több száz hajléktalant költöztessenek át Csepelre. A veszélyhelyzetben kapott felhatalmazását a főpolgármester erre akarta felhasználni.

4. Amikor ez kiderült, online petíciót indítottunk és széles körű, a politikán átívelő összefogás alakult ki. Néhány nap alatt közel 5000 tiltakozó aláírás gyűlt össze. Eközben pedig változtatási tilalmat is elrendeltem az érintett ingatlanon. Ezt több párt részéről is támogatták.

5. Karácsony Gergely azt állította, hogy több kerületben terveznek létrehozni új hajléktalan szállókat. Végül kiderült, hogy semmilyen más helyszín nem volt. Miután meghátrált az eredeti tervétől, úgy döntött, hogy egy helyen, a Városházán alakít ki hajléktalanszállót. Karácsony Gergely tehát nem mondott igazat.

6. Fontos tudni, hogy kerületünkben elegendő férőhely van a hajléktalan emberek számára, sőt, üres ágyak is vannak. Az is tényszerű, hogy Önkormányzatunk saját erőből és mellette több segélyszervezettel együttműködve folyamatosan gondoskodik a rászorulókról, a hajléktalan embertársainkról. Erre ott vannak a meglévő szállóink, valamint a téli hónapokban a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel közösen fenntartott nappali melegedő. A hajléktalanok és a rászoruló emberek ellátása közös ügyünk. Nem csak a veszélyhelyzetben, de békeidőben is egyaránt.

Végezetül pedig megengedhetetlennek tartom, hogy Budapest főpolgármestere, aki magát európainak és egy igazi hős demokratának hirdeti, ilyen eljárást alkalmazzon egy 80 ezer fős kerülettel szemben. A csepeli emberek nem ezt érdemlik!

Borbély Lénárd
Csepel polgármestere

> Sol omnibus lucet.

Mindezt teljesen antidemokratikus módon, titokban, a budapesti önkormányzat megkerülésével és a budapesti emberek véleményének figyelmen kívül hagyásával akarta véghezvinni.

Liget projekt ujrainditasa. FTFY. :)

(Tudom, mar en is kezdem unni a temat, de gondoltam adok egy pofont a szarnak.)

Az OK:

Alulírott Dr. Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója, a Budapest Főváros Önkormányzata által kiadott, Draskovics Tiborral közösen jegyzett, mai MTI közleményt ezúton kifejezetten visszavonom, annak tartalmától és az általa generált médiatartalmaktól teljes mértékben elhatárolódom.

A nyilatkozat nevemmel történő bármilyen felhasználását ezúton kifejezetten megtiltom.

Kérem, hogy a fenti nyilatkozatomat a lehető legrövidebb határidővel valamennyi médium felé kiadni szíveskedjenek!

Köszönettel és üdvözlettel,
Dr. Varga Ivett s.k.

 

Az OKOZAT:

A mai napon Karácsony Gergely felmentette dr. Varga Ivettet, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját.

A főpolgármester megköszönte dr. Varga Ivett többéves munkáját, amelyet a főváros érdekében a Főpolgármesteri Hivatalban, majd a BKK stratégiai igazgatójaként, később vezérigazgatójaként végzett. Karácsony Gergely sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a vezérigazgató asszony a cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel.

A főpolgármester május 5-i hatállyal megbízott vezérigazgatónak nevezte ki Fendrik Lászlót, a társaság jelenlegi vezérigazgató-helyettesét, akitől elsősorban azt várja, hogy a jelenlegi nehéz pénzügyi körülmények között is biztosítsa a BKK kiegyensúlyozott szervezeti működését, illetve folytassa a budapesti közlekedés fejlesztése érdekében megkezdett munkát.

> Sol omnibus lucet.

A szexuális zaklatás vádja mindenre jó. Azzal bárki megvádolható, így használata univerzális, lévén egészséges embernek vannak vágyai. Az, hogy mi illendő, mi nem, mi udvarlás, mi nem, többnyire attól függ, a célszemély is benne lenne-e a játékban, vagy sem. Ez viszont csak a beleegyezést, vagy az elutasítást követően derül ki.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azért ez némileg árnyalja a képet:

https://www.vadhajtasok.hu/2020/04/30/ujabb-fovarosi-levelhamisitasi-bo…

A nő pasija útban volt Drazsénak, ezáltal beindult a gépezet, s el kellett távolítani a nőt. Ilyen ez a politika. Tényleg, mi van most az olajszőkítéssel? Az már lekerült a napirendről? :D

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Karácsony Gergely főpolgármester szerint „olyan szakember nyerte el a megbízást, aki már ismeri a vállalat életét belülről. Biztos vagyok benne, hogy Varga Ivett kiváló partnere lesz a fővárosnak abban, hogy Budapest közlekedése egyre jobban megfeleljen a globális kihívásoknak”.

https://444.hu/2020/01/23/varga-ivett-a-bkk-uj-vezerigazgatoja

Már nem biztos benne. Engem gyíkká változtatott... de már elmúlt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az egy dolog, hogy Karácsony Gergelyt alkalmatlannak tartom Budapest vezetésére - ez egy szubjektív megjegyzés volt -, ugyanakkor elképzelésem sincs, mi a fene baja van a kormánnyal szimpatizáló sajtónak a kerékpárosokkal.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Van egy olyan sejtésem, hogy mindhárom kerékpáros átment a piroson. De a gyalogos volt a hibás, mert nem tett eleget a körülnézési kötelezettségének. Ráadásul szerintem ott buszsáv van, nem Karácsony vagy elődje által elbaszottul kijelölt kerékpársáv. Szóval a cikkírás csak hangulatkeltésre alkalmas. Arra meg teljesen jó, hiszen nem zavar össze tényekkel. :D

:)

Nem is a konkrét esetre gondoltam a hozzászólásomban, hanem általában. A szabálytalankodásra nincs mentség, továbbá nem ütünk el gyalogost. Viszont azt észrevettem, hogy magukat kormánypártinak mondó sajtóban él az a megközelítés, hogy a kerékpáros rossz, az autós jó, ha kerékpáros infra fejlődik, az balliberális ármány, ha az autók kiszorítják a városból a kerékpárosokat, az meg a fejlődés természetes velejárója.

Azt nem értem, ez honnan jön. Mondom ezt úgy, hogy szeretek kerékpározni, és engem aligha lehet balliberális világlátással vádolni. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azért, mert a kormánypropaganda (a sajtó szó nem illik rá) úgy működik, hogy mindig mindenért valami könnyen beazonosítható ellenséget hibáztat. Mivel Karácsony biciklipárti, így minden biciklis hírhez hozzá lehet tenni, hogy a balliberális Gyurcsány-vezérelte Karácsony „Alkalmatlan” Gergely a hibás. Ebbe viszont az már természetesen nem fér bele, hogy a biciklizést pozitív színben tüntessék fel, hiszen akkor valami pozitívat lehetne áttételesen kötni a Soros-báb főpolgármesterhez.

Azért, mert a kormánypropaganda (a sajtó szó nem illik rá) úgy működik, hogy mindig mindenért valami könnyen beazonosítható ellenséget hibáztat.

No-no. Ne légy ilyen kirekesztő :): a sajtó (és itt most a semennyire, kicsit erre,kicsit arra, szélsőségesen akármilyen irányba stbstb "médium"-ok összességére gondolok) úgy általában jellemző:

[..] úgy működik, hogy mindig mindenért valami könnyen beazonosítható ellenséget hibáztat.

Szerintem a legfőbb oka ennek az, hogy az emberek ahhoz vannak szoktatva & szokva, hogy

 - érdemi megfontolás, gondolkodás nélkül emészthető üzeneteket kapjanak. Ezért van minden leegyszerűsítve (lebutítva).

 - mivel a legjobb számokat ilyen jellegű "üzenetekkel" tudják elérni és az emberek utálkozása a gumicsont amire mindig vevők, így ez abszolút általános folyamat. Ha betévedsz egy kocsmába az emberek jelentős része ott is épp szid valakit akit valószínűleg max a neten/TV-ben látott ...

Mert bután és erőszakosan álltak hozzá a változtatásokhoz.

Van egy csomó meglevő feszültség a közlekedők között és ennek adtak egy politikai élt. Veszélyes játék, de hát a politikus(egyik sem) nem a problémákat akarja megoldani, hanem max. a megoldó szerepében akar tetszelegni.

A poltikia(=marketing) és a településtervezés, közlekedésszervezés stb területek működhetnék mellérendelő viszonyban, de gyakorlatilag alárendelőben léteznek. Ezért is nehézkes pl komplex megoldásokat végrehajtani, mert azt csak butítva lehet a szűk csatornán keresztül tolni :(.

Az öntökönszúrás magasiskolája:

Az összes útépítési tervet „lehúzták” négy budapesti kerületben, mert a Fővárosi Önkormányzat nem támogatja ezeket – mondta Szatmáry Kristóf, a Miniszterelnökség Budapesti Útépítési Program koordinációjáért felelős miniszteri biztosa szerda reggel az M1 aktuális csatornán. Szatmáry Kristóf elmondta, azok a kerületek, amelyek nem a baloldali „szivárványkoalíció” tagjai, azzal szembesültek, hogy útfelújítási terveik nagy részét felfüggesztették.

A XVI., a XVII., a XXI. és a XXIII. kerületben valamennyi korábban elindított, tehát tervezés alatt lévő vagy már megtervezett nagy útépítést felfüggesztették, mert egy fillért sem kapnak a Fővárosi Önkormányzattól a munkálatokra. Hozzátette, ezzel voltaképpen 250 ezer ember napi közlekedésének segítéséről mondott le a főváros. A fővárosban kilenc nem baloldali kerület van. Ezek azonban a budapesti úthálózat felét adják, ehhez képest az összes fővárosi útfelújításra szánt összegből csak 13 százalékot kapnak – mondta Szatmáry Kristóf.

> Sol omnibus lucet.

Van olyan tippem, hogy (számomra, mint külső szemlélő számára) a következő budapesti polgármester-választás még a mostaninál is szórakoztatóbb lesz. 

A budapestiek meg legalább megérzik milyen az, ha nem úgy szavaznak, ahogy a vezér elvárja, kérdés, hogy a végén meghunyászkodnak, vagy pont ellenkezőleg.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Számomra még az is kérdés, melyik irányban szavazás minősül meghunyászkodásnak. Ha azt nézem, hogy jobbos kerületben baloldali fővárosi vezetés esetén balra szavazni meghunyászkodás, akkor ugyanez onnan vizsgálva, hogy jobbos országgyűlés és balos városvezetés esetén a jobbra szavazás a meghunyászkodás, akkor nem tudom eldönteni, mikor vagyok lázadó, s mikor meghunyászkodó. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem az a kérdés, hogy kire szavazol, hanem hogy miért, Tarlósra is lehetett szívből szavazni, mert egy szimpatikus, ügyes fickó, és virágzott alatta a város, és ez teljesen ok, ha valaki így gondolja, meg ezért is, mert hagytad magad zsarolni azzal, hogy ha nem őt választod, a kormány megvágja a város támogatását gyerekes bosszúból, és annak te iszod meg a levét, az meg gyáva meghunyászkodás.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ennél konkrétabban? Ettől nem laknak jól a nénik-bácsik az otthonban.

Láttam közbesz eljárást beszállítói és vevői oldalon is. Mindkét oldalon voltak szakemberek (közbeszerzésre specializált jogászok, stb.), mégis hetekig-hónapokig tartottak az eljárások. De ha jól sejtem, a te munkahelyednek sem idegen a téma, szóval nem kell túlmagyarázni. A tegnapi kommentem óta eltelt egy nap, úgyhogy már csak 13-20 nap van, mire éhen halnak az idősek/gyerekek, és még közelében sem vagyunk a konkrét megoldásnak, csak visszafelé mutogatunk, hogy "mit kellett volna". :)

Jaj, érdekes, a kormányváltóknak (sic!) volt eddig a legnagyobb baja az, hogy a közbeszerzéseken nincs rend. Most meg amellett érvelnek, hogy itt semmi baj (a lentiek ellenére se) :D

  • a józsefvárosi önkormányzatnak nem volt jogalapja arra, hogy rendkívüli sürgősségre hivatkozva hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást bonyolítson le a szolgáltató kiválasztására, az eljárást nyílt, meghívásos vagy tárgyalásos formájában is lebonyolíthatta volna, az azokra előírt határidők tarthatók lettek volna a régi közétkeztetési szolgáltató szerződésének felmondási ideje alatt.
  • A KD azt is megállapította, hogy az ilyen eljárás indításáról az önkormányzat csak egy nappal később értesítette a Közbeszerzési Hatóságot, mint ahogy tárgyalásra hívta a közétkeztető céget - a közbeszerzési törvény szerint ugyanis azt legkésőbb az ajánlattevőnek kiküldött tárgyalási meghívóval egyidejűleg meg kell tennie az ajánlatkérőnek az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren (EKR) keresztül.
  • A KD szerint az önkormányzatnak lehetősége lett volna a törvényben meghatározott legalább három, a szerződés teljesítésére alkalmas ajánlattevőt bevonnia a közbeszerzésbe, azaz három közétkeztetési cégnek tárgyalási meghívót küldeni, nem csak egy cégnek.
  • A KD szerint az is törvénysértő, hogy a tárgyalási meghívót nem az EKR-en keresztül küldte el az önkormányzat a cégnek, hanem e-mailen.
  • A hatóság megállapította, hogy az önkormányzat nem tette közzé az EKR-en az eljárás minden dokumentumát, azon csak az "E100 - EKR-en kívül lefolytatott eljárás adatainak rögzítése, eljáráshoz kapcsolódó hirdetmények feladása" című irat és az eljárás összegezése látható.
  • Az is szabálytalan a hatóság szerint, hogy a megkötött szerződést nem tette közzé a kerület az EKR-ben és a külön a szerződéseknek létrehozott CoRe adatbázisban.

trey @ gépház

Trey ne zavard össze az embereket a tényekkel.

Csak igazolják amit eddig is mindenki tudott:

nem a korrupcióval vagy a NER-el van baja az O5G-t visító embereknek, csak az, hogy a saját ugyanolyan korrupt cégeik és ezeken keresztül nem kis holdudvaruk elől mások happolták el a $-t.

Sokkal hitelesebb lett volna beleírni a programba "átláthatóságot akarunk" helyett azt, hogy "nagyobb részt kérünk a korrupcióból". Kérdés, hogy ezt a szlogent mennyien kajálták volna be.

A másik történet persze a kompetencia hiánya, ahol esetleg jó szándékú de teljesen új helyzetbe kerülő emberek & testületek vannak ott rendre hibáznak is. Amivel megint csak nem kellene legyen semmi baj, ha ugyanilyen hibákért nem ásnának el és hintenék be sóval a helyét annak aki nem a saját pártkultusz feltétlen támogatója. Jah és fel kéne vállalni, hogy benéztük, vállalni a következményeit, nem másokra mutogatni, hogy más a hibás amiért mi elbaktuk.

[off]

Büntetést azért is érdemelnének amiért pont az "Eurest Kft."-t választották, rá voltam kényszerülve egy rövid ideig az info parkban évekkel ezelőtt, hát nem volt köszönet abban amit ők ételként árulnak :D

[/off]

"nem a korrupcióval vagy a NER-el van baja az O5G-t visító embereknek, csak az, hogy a saját ugyanolyan korrupt cégeik és ezeken keresztül nem kis holdudvaruk elől mások happolták el a $-t."

Én azt tippelném, hogy a legtöbb embernek, akit zavar a NER korrupciója, még cége sincs, csak zavarja, hogy tolvajok vezetik az országot (gondolom nem egyszerű elképzelni, hogy esetleg van ilyen, de próbáld meg, hátha sikerül )

Vagy téged csak akkor zavar egy politikus lop, ha a te korrupt céged elől happol el dolgokat? (ha már így kitaláltad ezt az elméletet, kiváncsi vagyok mennyire magadból indultál ki, gyakori errefelé az ilyen projekció)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

kiváncsi vagyok mennyire magadból indultál ki

 - Nincs állami megrendelésem, nem is lesz ha nem leszek abszolút rákényszerítve. Több alkalommal jött szembe olyan amúgy kizárólag bevételt nézve jó üzlet amit mások örömmel bevállaltak volna, amire azt tudtam mondani, hogy köszi én nem kérek belőle. 

Vagy téged csak akkor zavar egy politikus lop, ha a te korrupt céged elől happol el dolgokat? (ha már így kitaláltad ezt az elméletet, kiváncsi vagyok mennyire magadból indultál ki, gyakori errefelé az ilyen projekció)

Több alkalommal hallottam ezt emberektől saját magukra nézve megfogalmazni, ezért bátorkodtam közreadni..

De ha a választások utáni első intézkedések sorozatát végigtekinted (engem Bp azon része érdekelt elsősorban ahol élek..) nem lepődtem meg amikor régi egyértelműen korrupt alakok hosszú sorát emeltek vissza. Egy két helyen olyan egyértelmű és pofátlan módon, hogy még az index is meglepődve írt róluk :).

A helyzet azóta sem javult, cserébe folytatódott minden a megkezdett úton.

Félre ne érts, nem azt mondom, hogy ez helyes, végképp nem állok ilyen arcokkal üzleti kapcsolatban (legjobb tudomásom szerint remélem legalábbis; végülis kiderülhet bármely megrendelőmről, hogy titokban honnan szerzi  a nyeresége egy részét), csak a jelen állapotot próbáltam észrevételezni különösebb részrehajlás nélkül.

Nem segíti az együttműködést, ha illúzióink vannak ezek tekintetében.

Én azt tippelném, hogy a legtöbb embernek, akit zavar a NER korrupciója

látod-látod?

Engem nem a "NER korrupciója" zavar.

Engem úgy általában a jelenség zavar, mivel úgy gondolom, hogy káros és sok további még nagyobb probléma egyik alapvető forrása. Attól függetlenül, hogy épp ki végzi. Tudom, kb ezért hangyaf*sznyi méretű azok köre akikkel egyet értek :D.

Ez nem történt meg? (Nem tudom, kérdezem.)

Mielőtt elbaszok 50 millió közpénzt büntetésre

Ez is megérne egy misét, hogy ennek mégis mi a faszom értelme van? Nem ebben a konkrét esetben, hanem úgy általában. Az államszervezet egyik zsebéből átteszed a pénzt a másikba, a probléma nem oldódik meg, de legalább arra sem jut pénz, amire eredetileg lett volna. Szuper!

Erőfitogtatás. Nem vagy a mi emberünk, azt csinálunk a városoddal, amit akarunk. Nagy a szád, elveszünk pár milliót.

Pikót meg különösen nem szeretik, lásd a mindenféle lejáratókampányt, pont nemrég lett amúgy megint eredménye: 
https://hirklikk.hu/kozelet/piko-pert-nyert-a-kozmedia-ellen/365997
https://media1.hu/2020/06/26/piko-andras-pert-nyert-az-origo-ellen/

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem, azt mondom, hogy ugyanezért egy fideszes polgi semmit nem kapott volna. esetleg dicséretet, hogy milyen jól és rugalmasan megoldotta a problémát.

Tudod, egyenlőség meg minden, de valamiért mindig az ellenzéki polgármestereket szopatják, és az általuk vezetett városoktól szedik el a pénzt.

Biztosan véletlen :D :D :D 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"Értem, tehát a kormányváltók|moslékkoalíciósok|stb. azért jobbak, mert pont olyanok mint a TÖBBI

Értem :D :D :D"

Nem, és nem csak te nem érted, hanem én sem, hogy ilyenekre hogy jössz rá.

"Jól megkerülted a válaszadást arra, hogy Pikó úr hivatala a törvény felett áll-e."

Nem áll a törvények fölött, és meglepődnék ha törvényes keretek között nem lehetett volna megoldani ezt a város jóval kisebb szopatásával (mint ahogy valószinűleg megoldották volna fideszes polgi esetében).

Egyébként, hogy ki áll a törvények fölött, azt megint jól látni Pikón keresztül, lásd, hogy a (egyébként bizonyított) Kubatov lista senkit nem érdekel, Pikót meg ilyen faszságokkal zaklatják, ha pont a választások előtt kell valakit diszkreditálni: https://hvg.hu/itthon/20190911_Hazkutatast_tart_a_rendorseg_Piko_Andras…

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Konkrét törvényértelmezéssel inkább megvárnán a tőlem okosabbakat, szóval nem vitatom, de úgy elsőre el sem hiszem a Közbeszerzési Döntőbizottságnak.

Szerintem ha lyukas az érvelés, meg lesz támadva polgári perben (legalábbis illene megtámadni), aztán majd meglátjuk.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Majd akkor szólj, ha a "takarítunk meg"-ből "takarítottunk meg" lesz, miközben az érintettek is elégedettek maradnak. Ja, Pikó ezen - egyelőre levegőben logó - kijelentései nem teszik semmissé a törvénysértést.

trey @ gépház

Majd akkor szólj, ha az közigazgatási pernek meglesz a végeredménye. Ja, a Közbeszerzési Döntőbizottság ezen - egyelőre levegőben logó - kijelentései nem teszik semmissé a az előző fideszes önkormányzat súlyos eljárási és jogi hibáit valamint a lopásait sem (túlárazott szerződésen keresztül kilopott pénz).

 

Addig csücsülj le szépen és keress valami más propaganda témát a listádon, amit a fidesztől kaptál. Várom az új topicnyitásodat, mi a következő utasítás, amit kaptál?  :-)

Kiváncsi vagyok, lesz-e csúsztatott tanévkezdés... mert jót tenne a közlekedésnek, az meg nem tenne jót a kormánynak (akinek az a célja, hogy bebizonyítsa, Karácsony mennyire alkalmatlan) 

...na meglátjuk, itt, most győz-e a józan ész.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

lesz-e csúsztatott tanévkezdés... mert jót tenne a közlekedésnek

Persze a gyerek meg járjon suliba / tanuljon otthon majd a nyár közepén. Nóóóómális? :)

...na meglátjuk, itt, most győz-e a józan ész

A józan ész mindenkinek a saját érdekei szerint diktál dolgokat.. Pont, hogy a saját egyéni érdekeid elé kéne helyezni a közösség érdekét:

Pl pártszínektől függetlenül konkrét ügyeket megvizsgálni. Ha egy önkormányzat pl rendberakja a parkot akkor nem azon kéne elsőnek rugózni hogy ki volt ezalatt a polgi, hanem meg kéne nézni a parkot, hogy megvan-e oldva a vízelvezetés, rendeltetésszerű használatra alkalmas-e, ha volt funkcióváltás/bővítés/csokkentés akkor arról volt-e lakossági fórum, hogyan lehetne továbbfejleszteni stb.

És ami megvalósul abból a jót el lehet ismerni attól függetlenül, hogy milyen párt kiskatonája mit rakott bele vagy épp gátolt meg belőle, ami meg elmaradt / szar lett azt meg ki kell találni, hogy hogyan lehet kijavítani és ha ezekkel mind megvolt mindenki akkor jöhet az ami nagyon megy és egyedül ezzel szokott mindenki foglalkozni, hogy lehet bűnbakot keresni akin az egészet meg lehet torolni, meg lehet tolni a hacacárét.

Ha már így szóba került, pl Gellért-hegy:

https://www.kozossegitervezes.hu/dialogs/gellert