Forma 1 virtuális Bahreini Nagydíj

Az F1 digitális ügyekért és e-sport tevékenységéért felelős igazgatója, Julian Tan felébredt és magyar idő szerint 21 órától lesz virtuális futam.

A Codemasters F1 2019 nevű játékával 28 körös futam lesz, M4 Sport is közvetíti, de sajnos a top versenyzők (még) nem igazán akarnak vagy mernek beszállni, pedig szerintem sokat ki lehetne ebből hozni.

Hozzászólások

Akár a teljes mezőny is mehetne, mert jelentős része az edzésnek a szimulátorozás.

De szerintem kb e-sportosokkal lesz feltöltve, és lesz pár valós versenyző is köztük....

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Szerkesztve: 2020. 03. 22., v – 13:04

ööö, vegre akkor nem az alatta levo technikatol fugg hogy ki nyeri a versenyt, hanem a vezetotol? :gondolkodofej:

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Online lehet nézni ezt valahol? Az F1 egy ideje nem érdekel, de ez történelmi futam lesz, ezt megnézném. De nincs TV-m :-(

Teljesen más skill set kell hozzá, mint az igazi versenyzéshez, megértem, miért nem akarnak a versenyzők beszállni.

Számomra eléggé felemás élmény volt. Összefoglaló itt.

Direkt a magyar közvetítést néztem, kíváncsi voltam hogy a közvetítők mit tudnak kihozni ebből a szokatlan helyzetből. Nekem kicsit sok volt a technikai részletek magyarázata az aktuális közvetítés helyett, illetve felmerültek menet közben olyan kérdések amikre nem igazán jött válasz a megfelelő felkészülés hiányában. Az mindenesetre pozitívum volt, hogy főleg Wéber Gábornak azért volt némi fogalma arról, hogy milyen ez a világ, nekem volt újdonság az elhangzottakban.

Az aktuális futam elég kaotikus volt. Sok technikai probléma adódott, pl. Lando kihagyta az időmérőt és a futam jelentős részén is AI vezetett helyette. A versenyzők sokat hibáztak ami a gyengére állított sérülés szimuláció miatt nem igazán bosszulta meg magát. Megintcsak pozitívumként említem hogy a valódi versenyzőktől azért lehetett látni szép megmozdulásokat, pl. az utolsó körben a 3. helyezett az utolsó kanyarban dőlt el.

Összességében pacsi a Libertinek és az M4-nek egyaránt hogy próbálnak kihozni valamit a helyzetből, de ez inkább csak bohóckodás mint komolyan vehető versenyzés.

 inkább csak bohóckodás mint komolyan vehető versenyzés.

Száguldó cirkusz :D

Lehet, hogy sok volt a magyarázat, de az M4-nél kitettek magukért, mert le tudtak tolni másfél órát úgy, hogy annak a felében 4 vadidegen embert láttunk a képernyőn, akik valamiről beszélgettek.

Sebaj, lesz ez még jobb. Végülis, a hatéves lányom (aki nem hiszem, hogy a közvetítés szövegére is figyelt, csak néha ránézett a tévére) az időmérő kb. 10. percében kérdezte meg döbbenten, hogy „ez nem igazi?!”