Jelenlegi munkám(mal)...

Címkék

Milyen a munkád? Elégedett vagy, azt csinálod amit igazán szeretnél, örömödet leled benne? Vagy csak a pénzért csinálod, esetleg már fontolgatod hogy azért sem akarod? Vagy teljesen semleges, egy munka és kész? Vajon ez az, amit gyerekként elképzeltél, mikor felberregett a 386-osod (C64, Pentium, Spectrum, kinek mi)? 

rendkívül elégedett vagyok, álmaim munkája és semmiért nem váltanék
8% (65 szavazat)
elégedett vagyok, nem csinálnék mást valószínű
27% (211 szavazat)
elégedett vagyok, de lehet hogy csinálnék mást
37% (290 szavazat)
nem vagyok elégedett, de nincs lehetőségem mást csinálni
4% (35 szavazat)
nem vagyok elégedett és szeretnék/tervezek mást csinálni
11% (88 szavazat)
kész rémálom, de nincs lehetőségem mást csinálni
2% (12 szavazat)
kész rémálom és szeretnék/tervezek mást csinálni
1% (10 szavazat)
teljesen semleges számomra, csak egy munka
4% (32 szavazat)
teljes karrierváltáson dolgozom
3% (22 szavazat)
egyéb
2% (18 szavazat)
Összes szavazat: 783

Hozzászólások

Jelenlegi munkámmal jelenleg ...

trey @ gépház

Nem ezt képzeltem el, de imádom. Viszont a pénz az kevés, amíg tartható, addig tuti csinálom amíg lehet. (Egyetemi kutatás, oktatás).

Jelenleg VAN munkám :(

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Teljes karrierváltáson dolgozom... Más nemzetgazdasági ágazatba csoportosulok át.

> Sol omnibus lucet.

Hát ha tehetném egész mást csinálnék, ugyanakkor viszont elég rossz helyzetből jövök szóval nagyon örülök, hogy ebben van most rendesen pénz, amivel van némi remény, hogy rendeződnek anyagi dolgok.

Területet szeretnék váltani, de nem látok releváns pozíciót, és a jelenlegi helyzet sem kedvez neki, nem vagyok bizakodó..

Szerkesztve: 2020. 03. 21., szo – 12:42

Azt csinalom amit kell, nem azt, amit szeretnek, mert ez az egyetlen lehetosegem, ha a penz erdekel a legjobban. Beszallhatnek a jatekiparba harmadekkora jovedelemert, "eljenek a gyerekkori almaim" alapon. Eszemben sincs, nekem fontosabb az egzisztenciam.

Korunk legnagyobb hazugsaga, hogy "barkibol lehet barmi" es "csinald azt, amit szeretsz". Es a modern nevelesi modszerek hatasara ez meginkabb igy lesz. A kovetkezo generacio nehany ritka es egyre ritkabb kivetelnek minosulo tagjai meg nem tudjak mennyire meg fogjak koszonni a szuleiknek, hogy megtanitottak, hogy normalis mennyisegu beveteluk nem abbol lesz, amit szeretnenek csinalni, hanem abbol amit kell.

(Nem segitett a nemzetallamok azon statisztikai onkielegitese sem az utobbi evtizedek soran, melyben azzal akartak korbeverni egymast orszagok, hogy ki tud tobb diplomast kitermelni - ezzel a korabbi scientist-eket es egyeb diplomasokat art studentek szintjere alacsonyitva, es attol sem felve, hogy ezzel 15-20 pontot is csokken a diplomasok atlagos IQ-ja - minek kovetkezteben mar egy erettsegi nelkuli villanyszerelo szakmaval tobbet keresel, mint a diplomas medianfizetes)

Lenezes? Inkabb csak sajnalom azokat, akiknek a szulei nem latnak at ilyen egyszeru fogalmakat sem, mint kereslet es kinalat. Mert a "csinald, amit szeretsz" leginkabb ott utkozik akadalyba.

Es kifejezetten tamogatom a karrier felnottkent valo megvaltoztatasat. Nem mondtam ilyet, hogy "amit elsore dobott nekik a sors" - sose allitottam, hogy annal kell maradniuk. Azt allitottam, hogy ha pl. irok akarnak lenni, vagy zeneszek, a szuloknek kotelessege megtanitani oket, hogy abbol az artistok 2%-a jol el, de a maradek 98% vagy veszteseges, vagy annak elkerulesere erosen neki nem tetszo kenyszerpalyan van, ami mar nem az lesz, amit "szeret".

A munka az munka. Kevesek kivaltsaga, hogy azt csinalhatjak, amit szeretnek es jol is elnek belole. Megis majdnem mindenki ugy neveli lassan a gyereket, mintha az lenne a normalis, es a gyerekenek eselye lenne ra. Ha ez neked "lenezes", akkor lenezem az illetoket, vallalom.

Csinálnàk mást, de ehez értek, máshoz nem. Így hát ezt csinálom s nem mást ?

Teljesen mást tanultam, másnak képeztem ki magamat. Kényszerből váltottam, de örülök neki, nem mennék vissza. Utólag bánom, hogy nem sokkal előbb váltottam, elszúrtam éveket doktorira, habilitációra egyéb vanity projektekre. (Akadémiai kutató -> vállakozó alapvetően más szegmensben.)

Csaba

Az én munkám/szakmám egyszerre fog a belső égésű motorokkal leáldozni. Váltanák de mire? 40 éves kor után nem olyan egyszerű. Van kolléga aki megcsinálta a C+E kategóriát, Amerikába szeretne menni kamionsofőrnek.

Most már bánom, hogy annak idején mechanika és nem elektronika szakra jelentkeztem az egyetemen.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Szerintem ez nem egydimenziós. Van olyan aspektusa, amivel elegedet vagyok, és van olyan amivel nem.

Rendszergazda vagyok egy egyetemi karon. Szeretem a munkámat, szívesen csinálom, vagyis ebből a szempontból elégedett vagyok. A fizetés elég szar, de kicsit odafigyelve ki lehet jönni belőle, tehát annyira elégedett azért nem vagyok. A főnökség, hogy is mondjam, olyan amilyen, hajlamosak hülyének nézni, amit engem irritál, tehát nem vagyok elégedett. A kollégák egy részével nagyon jól kijövök (elégedett), más részükkel kevésbé (kicsit elégedett), nagyon nem, sajnos a hülyék irritálnak (nem elégedett), ez van.

Jaja, én is voltam hasonló cipőben. Egyszerűen kialakult egy számomra kényelmes munkahely, de fizetésen béka ült. Meg is vontak egy kedvezményt, kellett is a több zsé (de utólag látszódott inkább, hogy mennyire), alkalom is adódott dobbantani máshová. Sajna a régi "kuckóm" visszasírom a közös irodából, de a fizut nem.

Lehetne rosszabb is...

I hate myself, because I'm not open-source.

Azon az oldalon állok ahol a munka nem csökken hanem növekszik és még megbecsültebb lesz (e-commerce, integráció, felhő). És még szeretem is. Szóval egyelőre minden rendben.

Egy évvel ezelőtt létszám csökkentés volt, négy hónappal ezelőtt pedig kibővítettük a tevékenységi körünket. Nehezen bírok a megnövekedett feladatok mennyiségével. 

Nagyon szeretem amit csinálok, nem akarok váltani. Néha kicsit lassítani lenne kedvem, de az az érzés is elmúlik.

új a munkám, érdekes, izgalmas. Néha nehéz is. Most biztosan nem váltok, ezt meg szeretném tanulni.

Gábriel Ákos

2 eve valtottam: poziciot is, szegmenst is. Meg elvezem, bar career path az nincs. A szegmensben ugyanilyen lelkesedessel csinalnek barmit, amiben elektronika van, es uzemeltetni kell. Kar, hogy a szegmenshez nincs sok tudasom, de legalabb mindig jonnek erdekes dolgok:)

Azért az sem mellékes, h. valaki 18-20 éves fejjel nyilatkozik, vagy 18-20 év szakmai, releváns tapasztalattal egy területen.

Elégedett vagyok, nagyon is, bár nem ez volt a gyermekkori álmom, DE ha az beteljesült volna, akkoris foglalkoznék a jelenlegi szakterületemmel.
Most a gyerekkori álmom a hobby/érdeklődési kör bugyorban lakik, szóval: ugyanezt csinálnám másképpen, más szemszögből megközelítve.