[KV] Katonák érkeznek 140 magyar céghez csütörtök reggel

Fórumok

Benkő elmondása szerint néhány száz olyan magyar vállalat van, amely különleges jogrendben olyan infrastruktúrát képvisel, hogy ott a Magyar Honvédségnek szerepe lehet. Példaként említette az energetikai, a távközlési, a közlekedési és az egészségügyi szektort. Kérdésre válaszolva azt mondta, mivel az infokommunikáció fenntartása is feladataik közé tartozik, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) is érintett lehet.

Az irányítócsoportok – amelyekben rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai is lesznek – nyomon követik és koordinálják a vállalati munkát. Tevékenységükről rendszeresen jelentést adnak a Honvédelmi Minisztériumban létrehozott irányítócsoportnak, amely az országos operatív törzsnek jelent. A feladatuk kettős: a fizikai biztonság és a működőképesség feltételeinek biztosítása.

Péntek reggeltől az utcákon is ott lesznek a katonák.

https://hvg.hu/itthon/20200318_koronavirus_letfontossagu_magyar_vallalatok_benko_tibor

Hozzászólások

Sub.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Az érintett 140 cég neve nyilvános?

Az új listán ott a CBA is:

  • Magyar Telekom Távközlési Nyrt.
  • TESCO-Global Áruházak Zrt.
  • CBA Kereskedelmi Kft.
  • SPAR Magyarország Kft.
  • COOP Gazdasági csoport/CO-OP Hungary Nagykereskedelmi és Szolgáltató Zrt.
  • Egis Gyógyszergyár Zrt.
  • Sanofi-Aventis Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.
  • Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt.
  • TEVA Gyógyszergyár Zrt.
  • BUS-OXY Egészségügyi Gázforgalmazó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  • Messer Hungarogáz Ipari Gázgyártó és Forgalmazó Kft.
  • LINDE GÁZ Magyarország Zrt.
  • SIAD Hungary Gázokat Forgalmazó és Termelő Kft.

https://index.hu/gazdasag/2020/03/25/13_ujabb_ceg_vallalkozas_kopogtattak_szerdan_a_katonak_bement_honvedelem_jarvany_koronavirus_atveszik/

Én is. Kell egy hely, ahol kajajegyre osztják az élelmiszert. És ha kajajegy van, akkor géppityus katona is kell őrizni a rendet, különben percek alatt egymásnak esik a sok jómunkásember. A rendőrök tekintélye a béka segge alatt, talán az egyenruhás-gépfegyveres katona látványa még ér valamit.

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

nem beszélve olyan dolgokról, mit hűtő- és egyéb tároló kapacítás; megközelíthetőség; rakodásra alkalmas eszközök megléte stb; - mán ha alternatívát keresünk az esős főtéri teherautó platójáról való ételosztásnak. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szerkesztve: 2020. 03. 19., cs – 00:11

Ügyvéd ismerősöm azt mondta, hogy barátja (szintén ügyvéd), pontosan azt készíti elő jogilag, amit jelenleg nem szabad kiejteni, meg nem lesz.. kb. mint az iskolabezárás.

+ Szlovákiában apósomat otthoni karanténba rakták. Mobilja alapján látták, hogy Magyarországon járt és a cellainformációk alapján figyelik otthon van-e (persze mobilt otthon lehet hagyni). Valamint Szlovákiából többen mondták, hogy kötelező volt maszkban vásárolniuk. Be se engedték volna őket nélküle.

Miért ne lehetne? Úgy rendelik el a kijárásit, hogy élelemét, gyógyszerért (aka maszk) és dolgozni mehet bárki, aki tünetmentes.

Öcsémék bevársi CBA-jaban két napja jelent meg a főnökük (aki egyben a CBA Magyarország elnöke), azt szervezte, hogy a napokon belül elrendelni tervezett kijárási tilalom alatt egy busz összeszedi a dolgozóit, és viszi őket a boltokba. Természetesen a nyitvatartási idő, a dolgozói létszám és a közért működése is változik (ez utóbbi már meg is változott). Ez a csóka egyébként a Viktor kenyeres pajtása (hehe, de jó kis bon mot :D ), tőle szedi az ukázokat. Szóval ha ő már ezt szervezi - meg persze az eddigi külföldi forgatókönyvek is ezt mutatják -, akkor eléggé elhiszem, hogymost ez jön. 

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

"gyógyszerért (aka maszk) és dolgozni mehet bárki"

 

Nem chipset vásárolni a közértben, hanem maszkért a gyógyszertárba. ;) Nem fog a rendőr tarkónlőni, ha épp sorba állsz a gyógyszertár előtt, hogy a rendeletnek megfelelően maszkot vegyél. És közben van az arcod előtt mondjuk egy csősál.

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

"Jo, de akinek nincs maszkja az honnan szerezzen? Mert kimenni maszkot venni nem mehet."

Ki lehet menni, és ahol kötelező a maszk, ott sem szó szerint kell érteni, hanem el kell hogy legyen takarva a szád. Kendővel pl. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Üzlet maszk/kendő/sál kötelező, ma dél körü már az is ki volt írva kesztyű ajánlott. Valamint a nyugdíjasok/idősek d.u. egytől 2ig ? előnyt élveznek a kasszánál. Mondjuk nem sokan voltak, sztem már mindenki bespájzolt.. D.e. voltam csak pár idősebb kereste a heti akciós iparcikkeket??? (lidl)

Mondjuk nem nagyon tudom elképzelni ez hogyan fog működni... komolyan egy tökidegen katona bele fog szólni a vállalat irányításába?

PL tésztagyár (ne röhögj, rajta van a 140-es listán): alap érdek, hogy azt gyártsa, aminek jó a profit rátája és keresik is a vásárlók. A katona meg azt mondja majd erre, hogy barátom azt fogod gyártani

  • amivel a legkevesebb a hulladékod
  • leggyorsabban átmegy a gyártósoron
  • a leghatákonyabban tudod raktározni
  • esetleg automata módon tudod csomagolni

És akkor is ezt gyártod, ha a vevőnek kevésbbé tetszik és/vagy alig keresel vele....

Itt nem a hozzáértés számít a katonától, hanem a fentiek betartatása.

nagyvállalat hasznot húzásban nagyon jók, de túlélésben semmi tapasztalatuk...
feltételezem egy percet se voltál katona, mert nem beszélnél összevissza ekkora hülyeségeket...
a katonaság egyeztetni fog a gyártókkal, hogy mi az amiből nagyon sokat tudnak legyártani rövid idő alatt.
egy gyártósort rengeteg idő átállítani más termék gyártására, ha át lehet egyáltalán.
ezt meg nem fogják meglépni, mert akkor az több problémát okozhat mint egy jól bejáratott rendszert használni és fenntartani azt.

a katonaság egyeztetni fog a gyártókkal, hogy mi az amiből nagyon sokat tudnak legyártani rövid idő alatt.

ezt a piac szabályozza mindenféle katonai beavatkozás nélkül. 

egy gyártósort rengeteg idő átállítani más termék gyártására, ha át lehet egyáltalán.
ezt meg nem fogják meglépni, mert akkor az több problémát okozhat mint egy jól bejáratott rendszert használni és fenntartani azt.

akkor minek is ide a katonaság? kicsit belezavarodtál.

Rendkívüli jogrend és védelmi igazgatás idején nem a piac szabályoz, hanem központosított tervgazdaság van. Egészen más a logika. A katonaság meg arra kell, hogyha szükséges 1000 biszbasz az elvárt mennyiségű Fontos Termék előállításához, de csak 400 van raktáron a cégnél, akkor nem utánajárnak, árajánlatot kérnek, forgóeszköz hitelt intéznek, beszereznek, hanem intézkednek és rekvirálnak 600-at azonnal akár az ország másik végén, és szállítják rögtön. Teljesen érdektelen, hogy ezzel milyen érdeksérelmet okoznak az érintett szereplőknél, mert az intézkedéseiket mindenki tűrni köteles. Ezért rendkívüli jogrend, mások a szabályok.

A rendkívüli jogrend idején a Honvédségnek mindenhez is köze van. A Rendőrség, Katasztrófavédelem, és Honvédség közösen látja el a vezetést, a civil kormányzati felügyelet alatt. A mozgósított tartalékosok felett a Honvédség diszponál, a katonai stuktúrába vannak integrálva, illetve a Honvédségnek komoly tartaléka, és sok egyéb jogosultsága is van. Sajnos ez most egy ilyen ideiglenes időszak, amikor nem a békeidők logikája szerint történik most sokminden.  

> Göncz papa

talan rokonok vagytok? :D

> Ha neked

a dezertalo, majd hadifogsagbol tobbszor szerencsesen """megszoko""", csodamodon bekenhagyott kisgazda, majd szadesz alapito orszagszabotor minden magyar Patkanybacsija, nem sajatitom ki!

 

https://www.youtube.com/watch?v=DeyB8QVGWcQ

let's go Brandon!

Ne a médiában zajló politikai adok-kapok, hanem a tények alapján értékeld a helyzetet. A tények pedig azok, hogy rendkívüli jogrend van életben, az eddigi jogrend helyébe az lépett. A Honvédelmi törvényt, Alaptörvényt nézd meg ha van hozzá türelmed. És még egyszer, nem Honvédség, hanem Honvédség, Rendőrség, Katasztrófavédelem együtt járnak el, civil kormányzati felügyelet alatt maradva. SENKI SEM akarja a polgári lakosság ellen bevetni a Honvédséget!!! Honnét szeded ezt a baromságot? 

Miért NEM azt kellene gyártani, amit a vevők keresnek?

Ha olyan szar lesz a helyzet, hogy élelmezési problémák lépnek fel, akkor pont a fentiekre lesz kereslet, nem a prémium termékekre. 

De 58 fertőzött és egy 80 éves daganatos beteg halálára hivatkozva ez jobb esetben pánikkeltés, rosszabb esetben a hatalom magához ragadása. 

Ez az elmélet.

Gyakorlat hadianyagot a második világháború alatt ki szállított kinek USA > SZU vagy SZU > USA.

Bürokrata bürokrata marad. Cégvezetők egy része sem az igazi Lobbizni tud a számára előnyős rendeletért törvényért stb. Támogatásért, hitelért, piacvédelemért.

Van a gazdaságnak egy olyan ága ahol ha hirtelen piacbővülést tapasztalnak nem sírva fakadnak, sorolja mi kell neki hitel, rendelet törvény stb. hanem megoldja Drog dílert halott már valaki sírni jaj 5x akkora területem lett mit tegyek?  

Miért NEM azt kellene gyártani, amit a vevők keresnek?

Nem. A vevő keresi a boglyas metéltet, de azzal sok a hulladék és a boglyasságánál fogva sok levegőt csomagolsz és raktározol, szállítasz. Ehhez képest a tarhonya?

De mondjuk nem szélsőségekben kell feltétlenül gondolkodni. 

Öreg szaki a tárgynyeremény sorsoláson hűtőgépet nyer. Örül mint majom a farkának.

Megkérdezi a riporter, hogy

R: „Bátyám, és egyébként hol dolgozott?”

Mire az öreg

Ö: „Hát a hűtőgép gyárban”

R: „És ha már ott dolgozott, nem próbált meg így-úgy szert tenni egy hűtőgépre?”

Ö: „Próbáltam én, de akárhogyan is ügyeskedtem, mindig tank jött ki belőle.”

Ilyen az, ha egy gyárat a katonák igazgatnak...

 

De hogy a fiatalok is okuljanak a mentalitásukból.

Sorkatonai szolgálat után egy elég jó céghez kerültem, akik szállítottak a seregnek is. Ráadásul a termék beüzemeléséhez olyan szaktudás is kellett, amit talán egy fél tucat ember bírt abban az időben. A második vagy a harmadik installáció után vicceskedve megjegyezte az őrnagy, hogy nem is kéne annyit utaznom, inkább behívnak szolgálatra. És nem viccelt. Erre én meg mondtam, hogy könnyen felejtek.

Mindez a 90-es évek elején, békeidőben.

Néz a szemével és kérdez a szájával. (ez történt az elmúlt két napban) Utána meg csak azt figyeli, hogy az legyen gyártva és szállítva.

Más kérdés, hogy az általam ismert gyár eleve ez szerint kezdett működni még a múlt héten. Csúcsra van járatva az összes gép és azt termelik, amit gép csomagol és jól tud raktározni, szállítani.

Nem, nem bölcs és humanitárius előre látásból, hanem a felfutó kereslet és adott kapacitás mentén a józan paraszti ész alapján. Megmondta a kereskedőnek, hogy ezt tudok adni sokat azt meg nem. Az alternatívád, hogy semmiből nem tudok eleget adni.

De ez nem jelenti azt, hogy minden tésztagyár minden vezetője hasonlóan gondolkodik....

Akkor a piaci káosz. Ha mindenki ezt gyártja és béke időben is elég a kapacitás (sőt van benne tartalék), akkor várható a túlkínálat.

Ellenben nem hiszem hogy lenne cégvezető aki kiállna a dolgozók elé hogy itt van ez a csodatészta, ugyan nagyon keveset tudunk belőle gyártani de szárrákérésük rajta magunkat.  1 a vevő elegy a boltba csodatészta 20x tarhonya 1x. Megveszi a tarhonyát. 2 van egy jó vevőd Felcsúton na ezzel kimernél állni a dolgozok elé? 

Akkor másként.

Ha a sereg megy ki minden gyár tarhonyát fog gyártani. 

Tippre a gyártó kapacitás bőségesen elég az ország ellátásra tarhonya hegyekbe fulladunk majd, mire mindenki megvette magának az 50kg ot. Attól eltekintve hagy ahol a gyártósor tökéletesen alkalmatlan a tarhonyára az is azt fog gyártani. 

Ha piac dönt mint a példád is mutatja van elég önfeláldozó gyártó (kisebb profit nagyobb termelés), de ő dinamikusan az igényekre reagálva fog váltani, a katona bürokrata nem. 

Simán csinálnak egy önbeteljesítő jóslatott, tönkreteszik a termelőt.

Nem igazán ettem mostanában tésztaféléket zöldség az igen. Szóval a tésztafélék ismeretei hiányosak. 

Csak nem értem egy mezőgazdasági országban mi ez a pánik elvileg 15 milio emberre simán megterem az élelem. Meg tél vége van tele kellene hogy legyenek a raktárak. 

Ismerős már vett 150 csirkét, kíváncsi leszek hogy eteti nevelgeti, mennyi idő ameddig a szomszédok fellázadnak, vagy követik. 

Conspiracy Theory: úgy, hogy megmondják neki, hogy mire kiváncsiak (=mi az, ami békeidőben jól fog jönni a konkurenciának), ő pedig eréjesen elkéri

Valahol hallottam...hogy az egyházi mozgalom két fiatal megbizottja egy rövid tárgyaláson elmondta az ügyvezető tulajdonosnak, hogy vagy eladják kedvezményes áron a 20 éves privát oktatási céget, vagy elveszik..ebbe a keretbe helyezem a mostani dolgokat is :/

Szerkesztve: 2020. 03. 19., cs – 00:44

Vajh Oregon is kap "vendégeket"?

Amúgy persze azt mondják előre értesítik őket, én inkább úgy gondolom viszik magukkal a végzést/határozatot :)

Szerintem nem. Információim szerint megint csak nem. Leírtam a ITM részére, hogy akkor járnak a legjobban, ha hagyják, hogy csináljuk amihez értünk. A piac jól megszervezte már magát. Amúgy nálunk nincs mit átvenni. Ma üres az iroda. Aztán meg egy szoftver vezeti a céget, persze lehet egy katona okosabb, mint egy szoftver, de vélelmezem kommunikálni sem tudnának egymással. :)

140 cég nem sok. Közmű, telekom, szemétszállítás, magánegészségügy, gyógyszeripar etc is bőven több.

> A gyerekek még itt vannak és nem Olaszországban?

Te felelos apakent hol tartanad? Ha lehetoseged lenne ket orszag kozott valasztani? (mo vs. olasz)

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Megnézném a statisztikákat kb mivel nem múltak el 80 évesek mindegy.

Megnézted mennyire veszélyes a 20 éves korosztályra. 

Szólj amikor kikerül az itten kórházból felvétel az állapotokról akkor amikor nincsenek túlterhelve. Nem az van hogy a vírus terheli túl. 

Mennyi esélyed van egy laza kórházi fertőzésre itt és ott?

Hát ha bízol benne, hogy a magánsziget elég messze van.  Afrika nincs elég messze, onnan még bárkit elhoz a TEK. Inkább nem írok semmi konkrétat mert akinek az újságjában lejött a sztori az elég sokat bukott. 

Gondolom magadba néztél az elmúlt napokban és megvilágosodtál

Megvilágosodni? Persze. Adod a házad és mindened a védekezéshez? Nem? Miért nem.

Fogalmad sincs hogy mennyi beleraktam abba, hogy még mindig legyen áru nálam. Több húsz év munkáját, profitját. Nekem egyik senkiházi se mondja meg mit kell tennem. Főleg ne otthonról a netflix elől.

Mert nem az én dolgom. Erre tartjuk az államot azt ígérte megvéd. Nem kicsit ígérte ez a fő üzenete. Emlékszel amikor a pogárok bele aktívkodtak a katasztrófavédelem dolgába kaptak szép SMS-t. „Segítünk!" Nem az én dolgom ennyi. Az én dolgom annyi, hogy betartsam. 

Nem más tanulságot vontam le sváb őseim példájából. Enyém belehalt abba hogy elvették a földjét. Én nem fogok ennyire ragaszkodni anyagi javakhoz. De nem is dolgozom halálra értük magam. 

Kurvára nem érdekel épp mit teszel. Csak az érdekelt mitől lett az egyik nap Majdnem infarktust ból  a Jöhetnek. Megoldom. :) de már az se.

ui. nincs netflix, se klasszikus TV. Egyébként próbáltam a beledöglésig melót, rájöttem nem éri meg. 

Oké, de emlékezz csak épp azt tanácsoltam neked hogy vond ki a pénzt, legalábbis annyit amennyi nem gyanús...

Amúgy, annyit elárulok hogy az én pénzem is dollárban van. Egy darabig alaposan lefelé ment a zöldhasú, ha képzeletben visszaváltottam forintra, kiderült, pár nap alatt elvesztettem eszméletlen mennyiségű pénzt... De nem pánikoltam be, tudtam hogy nekem nagyonis jó a dollár, megy az majd még felfelé, mert ha már a dollár is összeomlik akkor úgyis „mindmeghalunk”... és igazam lett, nem győzöm veregetni a vállam most hogy így felfele száguld a dollárárfolyam!

Oké, ebből nincs semmi konkrét hasznom mert ami nekem kell csak dollárért vehetem meg. De az biztos hogy lélektanilag jó érzés, mert úgy fogom fel hogy biztonságban van a pénzem. És igyekszem e pénzt is „kivconni a forgalomból”, azaz nem venni semmit ami nem létszükséglet, mert biztos vagyok benne a járvány elmúltával minden sokkal olcsóbb lesz mint most.

Végre, végre!

Annyira belepasszol ez a mentalitásukba.. Legyen rend, átlássunk mindenkit. A régi kommunista, diktatórikus reflex. Csak semmi szakmunka!
Alig várják, hogy katonák grasszáljanak és igazoltassanak az utcán. 
Abba beleszarnak, hogy minden feladat ami nem rendes versenyben került kiosztásra hanem leadták a kádereknek most úgy esik össze mint a kártyavár. Élén az egészségügy. Szerencséje van a führernek, mert a magyarok még így is pajzsra emelik.  Még a legnagyobb szarban is lehet migránsozni. Amikor ördögán seggébe fejest ugrott nem gondolta, hogy ránk ereszti a migránsokat. Már éppen azon gondolkozott, hogy hogy tudná eltávolítani magát ördogán altestéből anélkül, hogy beleszakadna a feje amikor jött neki a vírus.  Még "szerencséje" is van.
Nem kell aggódni senkit nem hagynak az út szélén. Már aki a családhoz tartozik. A dohányboltok nyitva maradnak a turizmus is támogatásra kerül ugyan úgy mint a sport is. És majd azok az iparágak ahol komoly érdekeltségei vannak a családnak. A többire szarnak. Igazából nem is követnek el hibát így működik a cég. 
Amin felbaszom magam, hogy a szakértők mi a jó qva anyjukért ritkítják a buszok járatsűrűségét?
Lezárt első szakasz, ritkább menetidő az nem azt jelenti, hogy az emberek tömörülnek?
A kibaszott boltokban az alkalmazottak miért nem kapnak maszkot?
Nem is folytatom..

Ha irritáló, ha nem, tudomásul kell venni, hogy az ember nem más, mint egy csupasz bőrű majom, és hordákban él, ahogy az igazi majmok. A horda kb. 20%-a értelmes, és irritálja, hogy a vezérhím az erős kezű megmentő szerepében tetszeleg. A 80%-a viszont ostoba plebsz, akiknek bizony ez kell, különben kitör a káosz. És ha kitör a káosz, mert nem mondja nekik az erőskezű, hogy mit kell csinálni, akkor a 80% plebsz simán megeszi azt a 20%-ot, akik nem csinálnak semmit, csak csodálkozva értetlenkednek, hogy hogy lehetnek a zemberek ennyire ostobák, pedig lehetne máshogy is. :)

Ez nem csak az itthoni berendezkedésre vonatkozik, hanem az egész bolygóra, ánblokk.

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

"Amin felbaszom magam, hogy a szakértők mi a jó qva anyjukért ritkítják a buszok járatsűrűségét?"

Néhány hónapja ki lett hirdetve a klímavészhelyzet. Ekkor azt mondták ez azt jelenti, hogy bármilyen intézkedés születik ez téma elsőbbséget élvez. Kevesebb busz, kevesebb CO2, kisebb globális felmelegedés. Megmentik a földet.

Ha a logikád alapján nézzük igazad lehet (én sem számolok utána) hiszen ezért mondják, hogy mennyire olcsó hajón szállítani. Viszont az össz közlekedés által kibocsájtott dízelfüst, jelentős (8/10) a hajók számlájára írható. Igen sovány szabályzás van hajózás motorjaira, káros anyag kibocsájtás tekintetében.

Több helyen elérhető az infó, a legszimpatikusabb a "Becsületes nepper videója".

..helyett, az van, hogy drasztikusan lecsokkent az utasmennyiseg, ami nem indokolja a normal jaratsuruseget. Kevesebb buszjarat, kevesebb vezeto (amirol valoszinuleg a jarvany is gondoskodik majd).

Tegnap kenytelen voltam BKV-t hasznalni, egyedul voltam a HEV-kocsiban.

Nem kell mindenben szenzaciot meg botranyt keresni szvsz.

Valóban, viszont az orvos meg 50 kilométerekről jön repülővel - ha épp jó idő van. El is tud látni 50 beteget, de ha odajön még ezer turista, akkor esélytelen. Azért zavarták haza a városiakat, mert ott van elég eü. kapacitás, tanyán meg nincs. És itt nem olyan távolságokról beszélünk, mint az alföldi tanyavilág, ahova kövér gázzal fél óra alatt kiér a mentő.

"A kibaszott boltokban az alkalmazottak miért nem kapnak maszkot?"  -  Ez szinte az egyetlen szarvas hiba a válság kezelésében. Miért nincs maszk? - (Mert gondolom a kínai válság előbb volt meg, és a megfelelő maszkot ők gyártanák az egész világnak. De mivel náluk mindjárt az elején 20 milliónak egyszerre szüksége lett rá, ők elsőbbséget élveztek a szállításoknál. Magyarán aki nem készletezett korábban, azaz SARS, MERS lecsengése után közvetlenül, az ráfaragott. - Igazából legkésőbb Bill Gates alapítványára kellett volna figyelni 19 októberében, és már akkor megrendelni 10-20 millió N95-öst. De könnyű így utólag okosnak lenni. (Arról nem szólva, hogy a pénzvilágról ekkora gazemberséget már nem feltételez senki. - Pedig de..., kellett volna! Intő jelek voltak Kínával.) De az ellenzék biztosan korrupcióval vádolta volna meg a Fideszt, vagy pénzpocsékolással, azaz rontotta volna a választóik megítélését, így inkább elmaradt, - az egyébként logikus, - spájzolás. Ha ezt meglépte volna egy stadionnyi pénzen, akkor most Orbán Viktor lenne a világ legnagyobb előrelátója. -  De sebaj, majd legközelebb.)

Azt tudod hogy pandémiás terv több is van az országban? Honvédség vírus, vegyi támadás, stb esetére. Katasztrófa védelem tovább is van... (neve is mutatja mi megvédjük a katasztrófát.)

Csak elő kellet volna venni. Hát igen akkor kiderült volna hogy mint a Varsói szerződésben a haditervek hát a nemlétező tankokat (fakocka) lehetett tologatni a terepasztalon de a valóságban az már nem ilyen könnyű. 

pl minden évben mivel a háziorvos átlagéletkora magas (de ha nem az lenne akkor is) ellátja őket az ország maszkokkal influenza ellen.

Na az most ugye nem védene? Akkor sem lennénk felkészülve de azért érzed hogy más lenne. Ez csak egy apró részlet.

Majd jön az indok, hogy erre nem számítottak.
De a katasztrófavédelemnek ez a lényege. Olyan felesleges marhaságokkal foglalkozni, hogy mi van ha felrobban a TVK (ha még van ilyen).

"-Vagy tudod mint abban a filmben, világjárvány.. -Eriggy a faszba!"

Mindegy, most beengedik a tanult cégvezetők közé az alkoholista, tanulatlan, bunkó katonákat. Csak abban reménykedem, hogy van ott valaki aki ért a nyelvükön.

Ahogy a Benkő nyilatkozta M1 -en, nekem abból az jött le inkább, hogy itt elsődlegesen ez a dolog inkább a kommunikáció áramlás és az esetleges beszerzési / szervezési dolgok miatt jön be.

Nem tartom valószínűleg, hogy odamegy kisPista százezredes és azt mondja a tésztaüzemnek pl., hogy na akkor tessék itten kenyeret gyártani. De hát százezredes úr, nem alkalmas erre a géppark.. Nem érdekel! kenyér lesz. pont.

Szóval szerintem itt elsődlegesen ezen cégek és az állami szervek közti kommunikációt fogja ez "elősegíteni".

Lehet ennek pozitív oldala is, ha a cégvezetés így közvetlenül tud kommunikálni a hatóságokkal és így tud segítséget kérni az anyagbeszerzéshez (lásd: határon álló kamionok és még csak nem is a Magyar határról beszélek) és a kiszállításhoz is. Alapanyaghiánnyal fog küzdeni szinte mindenki rövidesen...

Mi lenne ha csak engednék az áruforgalmat, most csinálnak egy problémát (határt lezárása) amit egy kihelyezett bürokrata megold a kiválasztottaknak, a többek meg így jártak legalább olcsó lesz a cégük?

Egyébként nem tudja megoldani a 120. kamiont nem tudja hirtelen átengedtetni.  Szép sorba állnak.

Az áruforgalmat átengedjük a határon (és van kijelölt tranzit útvonal a rajtunk áthaladó kamionoknak is - már múlt héten ki volt táblázva hogy merre kell menni és hol a következő benzinkút ahol megállhatnak). A probléma abból adódott hogy a határ másik oldalán felgyűlt mindenféle nem áruforgalmi autó akiket átmenetileg nem engedtünk át, és ők balhéztak - utat zártak el.

Szükség esetén pl. koordináció. Lehet ezt jól csinálni, így végül is biztosítható, hogy egy szervezet felügyel egy rakás céget egyszerre, és ha a céggel valamint egymással is kommunikálnak jobb információáramlás lehet, hogy hol mire van inkább szükség.

Persze ha ez nem jön össze, akkor feleslegesen fogják lassítani a termelést, erre is látok esélyt, nagyon sok függ attól, hogy mennyire értelmes embereket helyeznek ki a cégekhez.

Talán megvédeni, ha elfogynának az élelmiszerek egy időre a boltokban? Ha nem így tennének, akkor első körben megrohamozná a nagyszerű nép egy része a gyárakat, majd külső segítséggel minden fontos gyárat, hiszen a hatalom megszerzése minden oldalnak folyamatosan prioritást élvez, bármi is történjen.

oszt a hatarokon varakozo aruszallito kamionokat meg kinntartjuk?

 

Vagy az alapanyagot is a katonasag hozza a gyartashoz?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerkesztve: 2020. 03. 19., cs – 09:12

Olyan elkeserítő, ha egy elvileg értelmes emberek által látogatott fórum hozzászólásai között ennyi idióta - hőbörgő van. Érdekes ha grétácska indul meg zsanndárkként tartva a klíma hiszti zászlót akkor nosza álljunk mögé seregbe, de ha nem kicsit nagyobb baj van, ahol már az aktuális kormánynak kell a kis beteg tini szerepébe lépni, akkor már megy a hiszti meg a kihaénnem hozzáállás.  

Ha hétföig nem vezetik be a kijárási tilalmat, és nem tartják eröszakkal otthon a sok idiótát, akkor nagyon nagy bajban leszünk.

Rohadtul nem értek hozzá de józan paraszti ésszel: a létfontosságú cégek vezetőségébe beül a katona/rendőr(tiszt) majd minden este elküldi a jelentést hogy működik a termelés. Legalábbis első körben gondolom ez a feladata.

Az egyik legfontosabb az élelmiszer- és gyógyszerellátás, így a hatóságnak (és kormánynak) folyamatosan friss infók kellenek a döntések meghozatalához. Nem a létszám meg a betegek meg a hangulat az érdekes, hanem hogy igen, a (mittomén) Gyermelyi liszt- és tojás gyár termelése folyamatos, x tonna ilyen és ilyen árut adott le a nagykereknek. És erről minden nap kell az infó.

És nézi a zsákokat ahogy viszik vagy mi? Húzza a strigulákat a kockásba aztán visszarakja a füle mögé a cerkát.

A nap végén kinyomtatnak neki egy A4-est, hogy ez volt ma. Ő meg elhiszi, mert nem ért hozzá hiszen katona. A takarító néni is jobban tudja, hogy most nagyobb a mozgás vagy sem.

A vállalatok el is küldhetnék emailben is nem?

Csak kell ez a háborús retorika.

Ez most per pillanat valószinüleg 90%ban politika - 2 év múlva a választáson eszébe jut majd az embereknek, hogy a kormány mennyire állt helyt vagy szarta le az egészet. Ugyanakkor mindenre fel kell készülni, és a mindenre felkészülésnek az az első lépése, hogy a katonák beteszik a lábukat a nagy cégekhez. De lehet, hogy nem csinálnak majd semmit.

" 2 év múlva a választáson eszébe jut majd az embereknek, hogy a kormány mennyire állt helyt vagy szarta le az egészet. "

az emlézet szelektív, valakinek csak az jut majd eszébe, ami jól sikerült, valakinek meg majd csak az, amit elbasztak.

Monjuk valami hasonló már most is történik :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Volt egy olyan 8 éves periódus is, amikor elkúrtak valamit nem kicsit, nagyon. Erre is emlékeznek sokan. Meg azt is lehet látni, hogy ami a fővárosban elkezdett kibontakozni. Az egy újabb ilyen nagy elkúrásnak az előkészítése, ha összejön nekik. Az  kutyafasza lessz, ahhoz a 8 évhez képest.

A modern ujsagiras folyomanya, hogy minden, amiben van egy kis tekintelyelv, rossz. Sokakat ma mar ez neveli. Legtobb sulyos aldozat egy szomoru okbol nem kapott a szuleitol ennek szuresere megfelelo tanitast es ellenmintat.

(ugyanezek az emberek meg ki vannak akadva, ha klimabolcseszeknek nem adjuk meg a tekintelyt, leven ok "tudosok")

Bocs.. az utolsó mondatért.

Kicsit elkapott az ideg, mert olyan szintű általánosítás és sztereotípiával mentél nekik a katonáknak hogy az félelmetes.. Kb ugyan ez lehet hogy minden rendőr hülye, buta, aluliskolázott...

Tudnék én is rossz példákat hozni ~90-98-as évek katonaságából .. De tudnék jókat is.

Tudnék hozni jelen időben is hasonlókat. Jót és rosszat is.

És bármennyire hihetetlen, a katonaságnál vannak jó szakemberek és vannak rossz szakemberek is...

De mutass nekem egy ágazatot ahova ez a fenti kijelentés ne lenne igaz.

Nos én le kellett töltsem a sorkatonai szolgálatot legnagyobb szerencsétlenségemre, ami nekem másfél év volt. Hiába próbáltam megúszni, csak annyit sikerült halogatni hogy megúsztam ennyivel 2 év helyett. Én ezt úgy éltem át és most is úgy fogom fel, mint másfél év kényszermunka, ÁRTATLANUL, ennyi évet elloptak az életemből!

Ott jöttem rá, lehetek én akármilyen ateista de egy dolog biztos: Pokol VAN! A pokol a többi ember...

Semennyire se vagyok jó véleménnyel a katonaságról, sőt bármi rosszat habozás nélkül elhiszek róla. Még az hagyján is lett volna ha megadják az alapkiképzést 3 hónapon át, s azután elengednek, de a további 15 hónapnak végképp kurvára semmi értelme se volt. És a katonaságnál meggyőződtem arról is, hogy a legtöbb tiszt (meg tisztes meg mindenki akjinek kiicsi rangja is van) sajnos tényleg ALKOHOLISTA. Láttam. Talán a legfelső főmuftik, a tábornokok nem, az lehet, azokat nem láttam csak messziről. De attól lejjebb biztos. Muszáj nekik különben maguk se bírnák ki azt a hangulatot ami ott van. Az az embertelen hely emberi szörnyetegeket szül!

A katonaság nem más mint egy régi barbár kor sajnálatosan fennmaradt atavisztikus csökevénye.

Nem is lehet véletlen hogy minden nyelvben (legalábbis amiről kicsit is tudok) a "civilizáció" szó a "civil", és nem a "harcos" vagy "katona" szó származéka... Ez eléggé sokat mondó tény.

Én annak örültem amikor megszüntették a sorkatonai szolgálatot, de ez nem azt jelenti hogy a hivatásos katonaságot legalább megszerettem volna. Katonakorom óta úgy vagyok vele ha látom hogy szembejön velem egy katona az utcán, átmegyek a túloldalra. Nem félelemből, hanem a mély, csontvelőig ható UNDOR miatt ami rám tör ilyenkor!

A katonaság a szememben a tömény megtestesítése mindannak ami BUNKÓSÁG, ami ÉRTELMETLEN, ami vad, kegyetlen, sőt szadisztikus, eképp ellentétes az ésszel, józansággal, értelemmel, s mindennel aminek kicsi kis köze is van bármi olyasmihez ami a Homo Sapiens fajt EMBERRÉ tette, kiemelve az állatvilág brutalitásából!

Oké, még volna bőven hova fejlődnie, de az a fejlődés épp a katonaság leépítésével és visszaszorításával kell kezdődjék, nem ám a felmagasztalásával...

Tudod, az elmélet mindig hátrányba kerül a tényekkel szemben. Én bizonyos mértékig tudósnak tartom magamat, vagy legalábbis olyan embernek aki tiszteli a tudósokat és a tudományos módszertant, annak a módszertannak meg az a lényege hogy a tényekből indul ki. Tehát a tapasztalatból. Nekem meg ez amit katonáékról leírtam, TAPASZTALATI TÉNY.

Rengeteg sztorit leírhatnék a katonakoromból. Döbbenetes történeteket. Ott tényleg igaz hogy ami gömbölyű azt viszik, ami szegletes azt gurítják.

Íme egy eset:

Új irodaházat építettek a laktanyába, valami tizensokemeleteset. Már elkészült, kezdték berendezni, s kitalálták hogy kell a legfelső szinten levő valamelyik irodába egy baszomnagy páncélszekrény is. Van fogalmad róla, az milyen nehéz?!

Megvették, majd ugye fel kéne vinni oda... Lift volt, még bele is fért volna a mackó, de elkezdtek félni hogy túl nehéz a liftnek. Kijött egy szakember, megnézte amit kellett majd mondta, semmi gond, ezt még elbírja majd a lift, mert nem haladja meg a liftmotor teljesítményének a 80 százalékát (vagy már nem tudom hogy fogalmazott). Ennek ellenére a tiszt azt mondta, a 80 egy olyan nagy szám ami neki túl soknak tűnik... azaz, inkább vigyék fel a dögnehéz páncélszekrényt a sorkatonák a lépcsőn!

A tizedik vagy hányadik emeletre. Lépcsőn. Tele kanyarodókkal. És a lépcső szűk, egyszerre nem is férhetnek hozzá sokan a szekrényhez. És a fogása is rossz.

Végül valahogy valóban felvitték, de ebből nekem kurvára az jött le hogy a tárgyi felszerelésnél (lift) kevesebbre becsülik az emberéleteket. Mert gondolj bele mi van ha megcsúszik az a több száz kilós izé a lépcsőn és halálra lapítja azt aki alulról tolja... Vagy csak örökre elnyomorítja a lábát...

Mondom rengeteg efféle sztorit tudok. És nem kérek elnézést a véleményemért. Így gondolom és kész. Igazi CIVILizációban nincs helye katonaságnak. Szerintem.

Tehat a Honvedseg hivatasosai 2020-ban azert alkalmatlanok egy feladatra, mert a Nephadseregben sorkatonakent evtizedekkel ezelott rossz tapasztalataid voltak. Utobbit konnyen elhiszem, a sorkatonasagnak abban a formaban nem sok ertelme volt, pont ezert ne csinaljunk ugy, mintha relevansak lennenek a tapasztalataid.

Ha tudósnak tartod magad, akkor nyílván tudod, hogy érvelésed hibás. Indukciós problémának hívják a hibát, amibe beleestél, sokak szerint Karl Popper oldotta meg:)))

A tapasztalati tényekből levont következtetés hiányosságai, jó tudóskodást:))))

Pl. Háromszor voltam házas, és nincs gyerekem, ezért a házasságból nem születnek gyerekek.

Jó akkor hogy becsülöd fel az arányokat a 140db ból mennyi az aki a jó? = X

Ebből az X ből mennyi cselekedhet szabadon? 

Nem tehetek róla de mindig ez ugrik be.

A cégeknél van egy szűrő ha túl sok idiótát gyűjt be eltűnik csődbe megy.

Kb igen. Nézelődik.

De ha lezúzzák a teherautó flotta egy részét (tök hétköznapi baleset), akkor azonnal tud segíteni konkrétan teherautóval. Ilyenekre kell gondolni.

Csak apró adalék:

Megy a hype a kifosztott boltokról, üres polcokról ilyenek. A penny is üres, a lidl is. A központi raktáruk viszont tele van. Egyszerűen a logisztika szűk keresztmetszet lett. Képtelenek teríteni (is), de a feltöltés is akadozik, de nem azért mert nincs áru.

Lehet gondolkodni....

Most kaptam drótot szüleimtől hogy a zöldséges ahova ~20 éve járnak lehúzza a rolót áruhiány és elszabaduló árak miatt. A tesóm 2018ban lefagyasztott csirkemellet kapott, most viszi majd vissza. Lesz még itt sírás. De legalábbis logisztikai és árképzési problémák :)

Hitel és hitel között is van különbség...

Nem mindegy, arra veszel fel hitelt, hogy lecseréld hatékonyabb gyártósorra a gyártósorod, vagy, mert ugyis olcsón adják és a cash-flowt javítja.

Az utóbbi 1-2 évben pedig boldog-boldogtalan kapta a hitelt. De ez mindig így van, mikor nagyon kéne a gazdaságnak a hitel, akkor a bankok nem igen adják, mikor pörög a gazdaság és nem kéne hitel, akkor meg szórják ész nélkül.

Nem!

Amikor megérkeztünk.

A hangulat jó. A dolgozók lelkesek.

Lebasztunk mindenkit, faszt nevetgéltek, vigyázáslás gyakorlás volt az udvaron 2 óra. Most már csak dolgoznak 6 óraval tovább tartott a tegnapi n tonna legyártása, a fegyelem még nem tökéletes. (kérek engedélyt a kikötözés mint fegyelmező eszköz használatára)

Holnap 1 órával korábban jönnek (megy értük az autó), reggeli torna nem engedhetjük meg hogy ne legyenek elég fittek. 

A dolgozok lelkesebbek, hangosan köszönnek el, még nem teljesen egyszerre, de majd megtanulják. (mi a holnapi lelkesítő jelszó még nem kaptam kézhez)

Jelenlétünk biztonságot ad mindenkinek. (x teherautó kell a munkások reggeli begyűjtéséhez) 

Hát egyébként láttunk sok sikeres katonai diktatúrát is, másrészt aki a kontroll helyett controll-t ír egy magyar szövegkörnyezetben, az ne ossza sz észt! :) Egyébként ha a politikusok olyannyira hülyék, ahogy mondod, akkor hogy lehet, hogy a sok hozzád hasonló - bélflóra reklám - okos felett hatalommal bírnak még mindig?! 

"Rohadtul nem értek hozzá de józan paraszti ésszel: a létfontosságú cégek vezetőségébe beül a katona/rendőr(tiszt) majd minden este elküldi a jelentést hogy működik a termelés. Legalábbis első körben gondolom ez a feladata."

Ennek melyik az a része, amit a katona/rendőr nélkül nem lehetne gyorsabban és ügyesebben megoldani? Pl. az küldi el a jelentést, aki amúgy is foglalkozik ezekkel a dolgokkal...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

hvgbe meg az indexbe is küldenék katonákat. 444be is. hogy biztositsák a hiteles tájékoztatást.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Trey, a kinaiak mar a spajzban vannak, Xi Jin Ping alneven regisztralt a hupra, ugy tunik.

(erdekes es bonyolult kerdes amugy, mert Kinat is - sajat orszaguk szemszogebol - nagyobb kar erte volna, ha nem veszi megjobban kezi vezerles ala a mediat, de kozben a szabadsagjogok megtartasa is fontos)

Nem tudom miért olyan nehéz ezt megérteni, valaki aki a "zászló viteléhez" kapott a nép elég nagy részétől felhatalmazást, annak ekkora baj esetén csak szurkolni lehet. Hogy még nagyobb kedve legyen dolgozni, menteni ami menthető. Miért lenne jó azokat bármilyen ellenzékinek vagy csak másként gondolkodónak elkedvetleníteni? "Összébb az agarakkal".  (Talán ellenzéki oldalról is többen ússzák meg az összefogással mint nélküle.) Majd ha levonul az "ár", lehet okosnak lenni, de most a szabályok és a legjobb tudásunk szerint tölteni kell a "homokzsákokat".)

A baj ekkoraságában van némi tevőleges része a zászlóvivőknek is.

Hasonló logika ez szerintem, mint a kórház, iskola, vagy bármi, ahol az ott dolgozók, illetve az oda járók tartják fenn a rendszer működésének látszatát, hiszen folyamatosan akkora a baj, hogy a legjobb tudásuk alapján próbálják tölteni a homokzsákokat.

Ami az ő részükről egy hihetetlenül dícsérendő tett, csakhát...

Szerkesztve: 2020. 03. 19., cs – 11:36

Kb 2 hónapja kellett volna átállítani védőfelszerelés/lélegeztő gyártásra, az összes olyan belföldi céget állami megrendeléssel, aki képes rá ... ill azt azokat aki most munkanélküliek lettek!

Esetleg csökkentett funkcionalitással, csak amire szükség van "fapados" verzió, ami az alap funkciót tudja, vagy a meglévő gyártók megtolása ?
A maszkok / védőfelszerelések esetén szerintem kivitelezhető, pl az összes munkavédelmi / porvédő / stb. gyártó átállítása.

Gondolom, de az agyhalott "Operativ Torzs" felmérhetne, hogy ki tud az alapanyag gyártásra átállni, hol van átállítható kapacitás a késztermék gyártásra, állami priority megrendeléssel, stb ... nem mindig csak kullogni az események után.

pl ilyen feladatokat kellene megoldaniuk:
https://444.hu/2020/03/19/a-magyar-egeszsegugyi-dolgozok-lassan-kiepiti…

és nem a pizzásnak kellene ingyen pizzát osztani ... hanem az ellátást megszervezni .... stb.
 

Nekem pl 5 literes kanna hiányom van. Aki gyártja most ne a borosoknak meg a szörpösnek vigye, hanem nekem.  Ebben segíthet a hatóság és abban, hogy hamar eljusson hozzám.

Az hogy tőlem hova megy az majdnem mindegy, mert védekezésre, de természetesen mi is piorizálunk. Egészségügy mindenekelőtt. Fertőzési gócpontok második vonal. Minden más kb esélytelen.

Beer Company Now Selling 'Punk Sanitizer' to Help With Shortages

The Guardian reports that Scotland-based brewer BrewDog has started manufacturing hand sanitizer in their distillery, in an apparent effort to help bolster some of the world’s now-dwindling supply. They’ve branded it “BrewGel Punk Sanitiser”—not because clean hands defy authority, but because “Punk IPA” is the name of their first brew—and say they’ll be giving away it away free of charge.

Arról nincs infó, hogy a magyarországi üzletükben lesz-e: https://index.hu/kultur/eletmod/2018/11/16/brewdog_budapest_nyitas/

Más példák:

 

Razer joins a number of tech manufacturers that are already producing masks. iPhone manufacturer Foxconn debuted a mask production line last month to meet the needs of its factory workers. Smartphone makers Xiaomi and Oppo are also reportedly pumping out masks. Both companies, along with Alibaba, have donated their supplies to Europe.

https://www.scmp.com/tech/article/3075994/keyboards-surgical-masks-razer-converts-production-lines-amid-covid-19

Szóval működhet a dolog...

1-2 honapja meg nem lehetett tudni, hogy Kina mennyire oszinte azzal kapcsolatban, hogy "meg fognak erkezni toluk dolgok" - tobbek kozt lelegeztetogepek alapanyagai es maszkok. De ennel kevesbe hianytermekek eseten is elofordult, hogy megrendeltek es 1 honap mulva tudtak meg, hogy hiaba varjak.

A sajat segget ezzel Kina bevedte picit, ha rovidebb lett volna a karanten, az egesz export iparaga megmenekult volna, de sikerult egesz Europaval kibasznia. De lehetne rosszabb, pl. a genomok meg egyeb orvosi "titkok" nyiltta teteleben pedig a nyugati gyogyszergyarto es kutato cegek lettek volna sokkal gecibbek forditott esetben.

Helyes lett volna azonnali export tilalom ezekre a termékekre, de ezt (a hírek szerint) ugyanúgy beszopta a többi ország is, így ezt nem lehet felróni a kormánynak. Viszont azt igen, hogy máshol elismerik ennek a tényét, addig nálunk továbbra is kitartanak a mellett, hogy "nincs rá szükség", mindenből "elegendő" mennyiség van ezzel súlyosbítva a helyzetet, pedig lehet hogy lenne olyan gyártási kapacitás aki tudna segíteni védőfelszerelések gyártásában.

"Azt is látjuk és tudjuk mondani, hogy valójában mi, akik itt a teremben jelen vagyunk, még ha a hölgyek kortalanok is, nyugodtan összevissza fertőzhetjük egymást, abból legfeljebb egy kellemetlen influenza tünetei következnek, ha valaki nem beteg egyébként" - közölte Gulyás Gergely a heti rendes kormányzati sajtótájékoztatón egybegyűlt újságíróknak.

Kapcsolódó fact check:

 - Hollandiában a kritikus állapotban lévő betegek fele 50 év alatt

 - A kínai adatok alapján az esély, hogy a vizsgált esetekből súlyos/kritikus állapot alakuljon ki: 15-49y: 11%, 50-64y: 17%, 65+: 28%

 - The World Health Organization said parents need to prepare their kids to guard against COVID-19 after a new study showed that babies and very young children can sometimes develop severe symptoms. Nearly 6% of the children’s cases were severe or critical, compared with 18.5% for adults.

"- Hollandiában a kritikus állapotban lévő betegek fele 50 év alatt"

Az USA statisztika is hasonló.
Nálunk meg még mindig nem tudjuk mi van, mert nem közölnek még mindig sem területi adatokat, sem korosztály adatokat a hivatalos korona oldalon. #minekaz #eleghamitudjuk

Nem tudjuk, de a magyar lakosság se áll túl jól ebben a kérdésben:

A kínai tanulmány alapján a súlyos/kevésbé súlyos esetek előzetes betegségei:

- 23%/13% magas vérnyomás, 

- 16%/6% cukorbeteg

- 6%/2% szívkoszorúér betegség

- 3%/1% krónikus obstruktív légúti betegség

Szerkesztve: 2020. 03. 19., cs – 16:20

A mai napon az alábbi 71 vállalatnál kezdték el a munkát a Honvédelmi Irányító Törzsek:

  • MVM Paksi Atomerőmű Zrt.
  • MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.
  • Mátrai Erőmű Zrt.
  • MAVIR Zrt.
  • FGSZ Zrt.
  • NKM Áramhálózati Kft.
  • MVM Magyar Villamos Művek Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • NKM Földgázhálózati Kft.
  • Magyar Földgáztároló Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • Panrusgáz Gázkereskedelmi Zrt.
  • Magyar Nemzeti Bank
  • Magyar Pénzverő Zrt.
  • Pénzjegynyomda Zrt.
  • Befektető-védelmi Alap
  • Budapesti Értéktőzsde Zrt.
  • GIRO Elszámolásforgalmi Zrt.
  • KELER Központi Értéktár Zrt.
  • Országos Betétbiztosítási Alap
  • MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • “MEHIB Magyar Exporthitel Biztosító Zártkörűen működő Részvénytársaság
  • Magyar Export-Import Bank Zrt.
  • HungaroControl Zrt.
  • MÁV Zrt.
  • GYSEV Zrt.
  • Volánbusz Zrt.
  • VPE Kft. VPE Vasúti Pályakapacitás-elosztó Kft.
  • Magyar Közút Nonprofit Zrt.
  • Magyar Posta Zrt.
  • NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.
  • ALFÖLDVÍZ Regionális Víziközmű-szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • BÁCSVÍZ Víz- és Csatornaszolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • BARANYA-VÍZ Víziközmű Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • Debreceni Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • DPMV Zrt. Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • Délzalai Vízmű Zrt. Délzalai Víz- és Csatornamű Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • DRV Zrt. Dunántúli Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • ZALAVÍZ Zrt. Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • Fővárosi Csatornázási Művek Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • Fővárosi Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • Heves Megyei Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • KAVÍZ Kaposvári Víz- és Csatornamű Korlátolt Felelősségű Társaság
  • Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft.
  • MIVÍZ Miskolci Vízmű Korlátolt Felelősségű Társaság
  • NYÍRSÉGVÍZ Nyíregyháza és Térsége Víz- és Csatornamű Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • PANNON-VÍZ Regionális Önkormányzati Víziközmű-szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • Szegedi Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • TETTYE FORRÁSHÁZ Pécsi Városi Víziközmű Üzemeltetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • TRV Zrt. Tiszamenti Regionális Vízművek Zártkörűen működő Részvénytársaság
  • VASIVÍZ Vas megyei Víz- és Csatornamű Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • NISZ Zrt. Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.
  • “Antenna Hungária” Zrt.
  • “Antenna Hungária” Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt.
  • Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.
  • Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
  • Auchan Magyarország Kft.
  • Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt.
  • VízTEC Víztechnológiai Segédanyagokat Forgalmazó Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • Honvédelmi Minisztérium CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai zártkörűen működő Részvénytársaság
  • HM Arzenál Elektromechanikai ZRt
  • HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM ARMCOM Kommunikációtechnikai zártkörűen működő Részvénytársaság
  • HM ZRÍNYI Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
  • Lechner Tudásközpont Területi, Építészeti és Informatikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
  • TERRA Gyártó és Szolgáltató Zrt.
  • Belügyminisztérium HEROS Javító, Gyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • Adorján-Tex Konfekcióipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
  • KÖTIVIÉP’B Közép-Tisza Vidéki Vízépíto és Telekommunikációs Kft.
  • Vasútegészségügyi Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.
  • Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.
  • DISPOMEDICOR Egyszerhasználatos Orvosi Eszközöket és Műtét-technikai Termékeket Gyártó Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • KURUCZ FARM Mezőgazdasági Korlátolt Felelősségű Társaság
  • Robert Bosch Korlátolt Felelősségű Társaság

Forrás

trey @ gépház

A HUP ZRt-t nem látom :(

Azért egy élő FB bejelentkezés jó lenne valamelyik Törzstől, hogy lássuk, hogy is megy ez:

- Jó reggelt, Kovács ezredes vagyok!
- Jó reggelt Kovács úr, mi járatban?
- Jöttem vezényelni a folyamatokat.
- Rendben, kérem foglaljon helyet itt, a vezérlőben, a TV-n megy az M1, így mindenen rajta tarthatja a figyelmét. KV, tea?
- KV, kevés cukorral, és latkózmentes tejjel, köszönöm!

Mondjuk úgy, h segítenek feloldani a társadalmi és a tulajdonosi érdek [esetleges] konfliktusát!  Másrészt meg rendkívüli helyzetben - nyilvánvalóan - fokozott őrzés-védelemre is szükség van. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Hmmmmm....

Ez (KURUCZ FARM Mezőgazdasági Korlátolt Felelősségű Társaság) pl az ország szempontjából jelentős termelőerővel bíró cég?

Csak mert Csányi picsányi cégeit nem látom a listán.

De érdeklne, hogy pl. a GIRO-nál mit csinálnak... Értenek a rendszerhez? Vagy az eddigi dolgozók 1 hét alatt agyhalottak lettek? Vagy mi a tök?

Következő lépés az lesz, hogy a parlamentet is irányítják? Igaz azt nem kell, most is pártkatonákkal van tele.

A Kurucz kifejezetten az önellátásra állt be, saját állattartóteleppel, vadiúj húsfeldolgozóval, működő minőségbiztosítással, sok fancy üzlettel ahol ki van írva, hogy az a csülök a 2-es telep, akármelyik izéjének a 6-os karámjából származik, és Borinak hívták. És teljesen vállalható a burgerük.

A GIRO-t szerintem max szabotázsvédelem miatt illik ilyenkor megfogni, illetve ha kicsit belegondolok, akkor esetlegesen ott láthatnak olyan pénzmozgásokat amilyet akarnak?

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

A GIRO-t szerintem max szabotázsvédelem miatt illik ilyenkor megfogni, illetve ha kicsit belegondolok, akkor esetlegesen ott láthatnak olyan pénzmozgásokat amilyet akarnak?

Kovács II. tizedes ül a monitor előtt és 5000 fps-sel nézi a monitoron a logot? :D

"Következő lépés az lesz, hogy a parlamentet is irányítják? Igaz azt nem kell, most is pártkatonákkal van tele."

Ebből a listából mennyi is az állami cég? Eddig ott kupleráj volt? 

Legjobbak a HM cégei a listán eddig nem katona irányította őket? 

Szóval az ilyen ötletekkel vigyáz. 

Jó kérdés.

Szerintem egyrészt más protokoll lehet napi üzem, és ilyen bajok esetén a vízkezelésre, mérésekre és bevizsgálásokra, dokumentálásra, szabotázsvédelemre, meg ezeknek megfelelő betartatására.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Jót is tett nekik a rezsicsöki, nem győzték a sok profitot visszaforgatni fejlesztésekbe meg karbantartásra. Ész nélkül, de éljen a párt!

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Eléggé elbaszhatták ha a hadsereggel készülnek a koordinációra.
Hétfőn kijönnek a valós betegszámokkal. Addigra ott állnak a tankok az Auchan bejáratánál.

Nem ez benne a lényeg. Annál inkább az, hogy a stratégiai pontok ha nehézségeik vannak vagy felső utasítást kapnak, a katona adja közvetlen parancsba, ír alá, jelent felfelé és innentől az állam állja (elvileg).
Tehát ők a parancs helyi átadói. A belső irányítás alapjában véve marad. Továbbá esetleges emberhiány vagy technikai eszköz hiány esetén szintén utasítás alapján segítség foganatosítható. Nem piaci alapon is.
Auchan: meglepő, de mégsem. Budapest legjelentősebb élelmiszer bázisa lett az évek során.

Elvileg kötelességük. De bizonyos helyzetben, akár téged is rákényszeríthetnek, hogy ingyen dolgozz. Katasztrófa/háborús helyzetekben majdnem minden megengedett. Például ha olyan lenne a járvány, mint a filmekben és valaki megszegné a karantént, akkor szimplán 1 golyót kapna (statárium), senkinek eszébe nem jutna eljárást indítani, meg börtönbe zárni.

Azt is tehetik és szerintem tenni is fogják.
Jelen helyzetben egyébként kb úgy állunk, mint a Titanic, látjuk a jéghegy csúcsát. A járvány még gyakorlatilag el sem kezdődött nálunk.

Egyébként ezt fel lehet fogni egy nagy gyakorlatként is, ami nem árt az országnak.

A fentiek mellett van/lehet olyan szerep is, hogy a munkaadó a rutinos, megszokott kollégát simán beengedi ezekbe a kritikus (vagy annak gondolt) munkahelyekre a csak folyik az orra.

Nos, sztem, a katona majd szépen haza zavarja. (valaki írta fentebb az [esetleges] tulajdonosi és társadalmi érdekellentétet)

Mi a valós betegszám? Egyrészt minden országban tippelik, hogy az ismert esetekhez képest többszörös az ismeretlen fertőzött (akár 10x), aki tök jól van. Evvel by definition nem fog senki előjönni, mert ismeretlenek, hacsak nem kezdenek el őrülten tesztelni. Vagy szerinted van sok olyan ismert eset, amit titkolnak? Konteózunk, pánikkeltünk, rémhírterjesztünk?

Ja, főleg hogy a szomszédos Szlovéniában, ahol kb. összesen annyian laknak mint Budapesten per pillanat 341 eset van. OK, Olaszország közelebb van, az igaz.

De ha megnézzük a környező országokat, mindenhol jóval nagyobb számok vannak lakosságarányosan is. Nagyon kilóg a lóláb a 85 esettel.

"Everything fails, all the time."

Mi a valós betegszám? 

Nem vagyok kormánypárti (nagyon nem), de valszeg az a valós, amit közölnek. Illetve egészen pontosan azt közlik, amiről tudnak. Máskérdés, hogy a fertőzött és a beteg nem azonos. (szintén nagyon nem).

Rengetegen bekapták a világban és tünetmentesen(!) hordozzák vagy legyűrik. Volt ilyen a SARS-nál is és van ilyen az influenzánál is.

A fő para leginkább az, hogy akinél gondot okoz ott nagyon nagyot ÉS az is sok akinél problémás a fertőzés ÉS fogalmunk sincs, hogy hogyan lehet gyógyítani...

Ez a három együtt indokolja a járvány félelmet.

Erre ugye nem az a megoldás hogy 1 kevés tesztet végzünk, kettő olyan laboroknak amik ugyan alkalmasak lennének a tesztre viszont nem engedjük hogy teszteljenek. Így könnyű és bürokratikusan szemlélve egyszerű is fenntartani az alacsony esetszámot. Ezzel egy gondot látok bürokrata nem tudja így megállítani a vírust, nem írunk nem beszélünk és nem tesztelünk az a vírus ellen hát kétséges hatékonyságú. 

Most már valószínűleg késő. Olyan ez mint a tánc hiba léped a jó lépéseket ha a partnered két ütemmel előrébb jár na meg a zene is. 

Eléggé elbaszhatták ha a hadsereggel készülnek a koordinációra.
Hétfőn kijönnek a valós betegszámokkal. Addigra ott állnak a tankok az Auchan bejáratánál.

Igy, egy honappal kesobb azert visszaolvassatok, hogy miket hanytatok itt ossze, es reflektaltok egy picit a valos tortenesek ismereteben? Erdemes volt kelteni a panikot a fantazmagoriaitokkal?

Az nem egyértelmű nekem, hogy azzal, hogy a hadsereg veszi át az írányitást, a szervezetek is a katonai igazságszolgáltatás alá esnek-e?
Tehát, ha valaki fogja magát és otthagyja az adott céget, akkor az parancsmegtagadás miatt bíróság elé állítható-e?

Van ennek egy kevésbé kézzelfogható, de azért annál érdekesebb aspektusa: megdőlni látszik az a társadalmi tévképzet, amit az  - egyébként  nem egyértelműen negatív - kötelező katonáskodás idejéből hurcolunk magunkkal, h a katona tisztek bunkó alkoholista alakok lennének, akikre fontos dolgokat nem lehetne rábízni.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Kihirdetett vészhelyzet, különleges jogrend ezt így nektek, hogy nyugi legyen.

Az országban mint mindenhol HADIÁLLAPOT van.

Nem a tescot fogják irányítani hanem az energetikai, közlekedési, egészségügyi, telekomunikációs és az alapvető élelmiszerek előállítását végző legfontosabb cégeket fogják koordinálni ha erre szükség lesz, és ez így van rendjén. 

sudo mount -o ro /hup.hu

"Az országban mint mindenhol HADIÁLLAPOT van."
Szerintem nem tudod, mi az a hadiállapot. Főleg azt sem, hogy a jogrend ilyen fogalmat nem is ismer.
Van: rendkívüli állapot, szükségállapot, megelőző védelmi helyzet, váratlan támadás és veszélyhelyzet. Lásd alaptörvény.

A a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló törvény sem ismeri a hadiállapot fogalmát. Itt viszont szabályozzák a honvédelmi veszélyhelyzetet. Na, most nem ez van. Ami van, azt a katasztrófavédelmi törvény, az szabályozza, ott van leírva, hogy katasztrófa esetén hirdetett veszélyhelyzetnél mi a különleges jogrend, amit alkalmazni lehet.

ez egy katonai puccs.

elfoglalják a stratégiai pontokat:

  • rádió
  • tv
  • hírközlés/telefon
  • közszolgáltatók
  • ...

a katonáknak a magyar jogrend szerint semmi keresnivalója az utcán, vagy a vállalatoknál.

Normál esetben nem is. De amíg a csürhe boldogan az utcán piknikezget, miközben mindenhol azt mondják neki, hogy maradjon otthon bezárkózva a seggén, addig bizony van létjogosultsága az utcán a katonáknak. Mint ahogy ez már megy is sok országban, ahol a járványügyi helyzettel előrébb tartanak, mint mi.

A rendőrség erre már kevés, az csak normál időkben működik, nálunk már akkor is csak úgy-ahogy, hiszen nem sok tekintélye maradt a rendőrnek. 

Értem én, hogy az a szélsőliberális álom, hogy az emberi fajnak ún. demokráciában kéne élni; - de az emberi faj nem így működik a valóságban. Csak az erőszakból ért, mint bármelyik másik állatfaj ezen a bolygón.

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

ne beszélj hülyeségeket.

a katona nem rendőr. teljesen más a kiképzése, a preferenciái, az eljárásrendje.
a katonáknál nincs ám szemkilövő gumilövedék, ott csak éles van. csak a példának okádék..

teljesen más a katonai rendfenntartás. próbáld meg utánajárni a háborús övezetek béke- v. rendfenntartó műveleteinek a világban.

ehhez vedd hozzá hogy nincsenek háborús viszonyok magyarországon, és hol van a köztársasági elnök. ebben a kurva országban ő a hadsereg főparancsnoka, és nem [k]ormány viktor.

a kormánynak egy miniszteri biztost kellet volna kineveznie a vállalatokkal való kapcsolattartásra, egyeztetésre, adott esetben ez a miniszteri biztos nevez ki szakembereket az egyes vállalatokhoz.

ez a a magyar jogrend.

Nem, beszélek hülyeségeket, csak nem érted.

Tisztában vagyok vele, mi a különbség a rendőri és a katonai teendők között.

Még mindig arról az állapotról beszélek, amikor már a demokrácia elvei szerint kinevezett miniszteri biztos kb. annyit ér az éppen fennáló helyzetben, mint halottnak a csók.

A katonákat azért kezdték el kiszórni az utcára, mert az emberek vidáman, boldogan grasszálnak fel s alá, lemennek a Balatonra a gyerekkel (biztos van itt siófoki emberke, és látja, miről beszélek), egyszóval úgy viselkednek, hogy rossz dolgok csak a filmekben történnek, mi ez a baromság, hogy járvány, miért kéne bezárkózni.

Be fogják hozni a kijárási tilalmat napokon belül, mert a művelt magyar nép NEM ÉRT MÁSBÓL. (Illetve nem csak a magyar, hanem a többi sem.) Ha a kijárási tilalom alatt szól rád a rendőr, hogy takarodj haza, az ma már nem igazán hatásos. De ha a seggedben ott a katona, akiről tudod, hogy nem egy utcai lószarrugdosó sün, és nem izgatja az intézkedési lélektan, hanem picsán lő, ha nem takarodsz haza, akkor azt érteni fogod.

Nem szeretem a Viktorékat (sem), de ezt a részét olyan tankönyvszerűen csinálják, hogy tanítani kéne. Gondolom azért, mert az efféle intézkedések is a hatalomféltés szerves részei. :)

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

ennek semmi köze a demokráciához.

a törvényességhez van köze.

'mert a művelt magyar nép NEM ÉRT MÁSBÓL.'

a félművelt magyar kormány meg nem fogja fel, hogy ha fegyvereket küld ki az utcára, - ahogy azt a színházi világból tudjuk - azok a fegyverek ne adja isten, de előbb utóbb el fognak sülni. és akkor lesz csak igazi szükségállapot.

ahogy a rendőrök borsószem köpködő marok-lőfegyverei is elsülnek időnként.

és ezek a fegyverek átlőnek egy téglafalat, és a túloldalon még megölnek 2 embert!
és nincs vízágyú, nincs sokkoló, nincs könnygáz, itt egy lövés 1-3 halott van.
a kormány a saját állampolgáraira fog sortüzet vezényelni? mi lesz itt bejrut? észak-írország. szíria?

Nem, mert annyira azért nem bátor a magyar. Akkor majd szépen otthon marad, ha már katonát is lát. 

Egyébként meg amikor már fegyvereket kell küldeni az utcára, az már megint csak nem a demokratikus kánaán alapesete, hanem válsághelyzet. És igen, bármilyen szomorú és döbbenetes is, válsághelyzetben néha lelövik azt, aki annyira balfasz, hogy nem ért a szóból. Hozzátenném: igen helyesen.

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

Vezesed már le, kérlek, hogy mi a halálnak kellene kijárási tilalom?

Tökéletesen elég, ha bármilyen szabadidős tevékenységet végzel, akkor kerüld a szoros kontaktot a megszokott szociális közöségeden kivüli emberekkel.

Elképesztő módon megy a riogatás a hullaházakkal, katonasággal, összeomló világgazdasággal, élelmiszer hiánnyal.

Önbeteljesítő jóslat. Az állam lezárja  a határt, majd konstatálja, hogy megállt a kamionforgalom gyorsan varázsol, hogy megoldódjon az a probléma ami nélküle létre sem jött volna. Mindezt eladja mint lázas munkát amit az emberekért tett. 

Nem a határzár a gond a fogyatékosok kedvért. Hanem az hogy elsőre dilettáns módon hozták meg. Miért nem lehetett rögtön igy

Ja mert így csak egyszer lehetett volna eladni a nagy megmentést meg a lázas tevékenységet. Vagy csak dilettáns?

Aki eddig nem vette észre ezután sem fogja. Megvan mennyien megették a propaganda ábrát egészségügy kapacitása vonal 1-2 cm magasan indul a flu emelkedik eléri a vonalat majd szépen alácsökken. 

Pedig helyesen vonal lejjebb van 5cm el (felbecsülhetetlen mivel időpontot azért kapsz 3 hónapra mert nem lehet távolabbra kiadni.)

Háziorvos hiány van és nem csak a putriban. Szóval akinek eddig nem tűnt fel az mentetlen. 

Azért vannak beszarva mert sok köztük a boomer, és pont ott magas a halálozás. 

Nyerni fog. Mert még mindig az ellenzék múltbeli teljesítménye a megítélése alapja és nem az övé. (Nem véletlen ugrál Gyurcsány még a porondon) Szóval nem kell jól végezze a dolgát elég ha Gyurcsány nem hal meg és Soros se. 

hát részben elfogadnám, részben meg nem értenék egyet ha a ma/holnap esetlegesen bevezetnének kijárási tilalmat.

elfogadnám, ha valaki értelmes és hiteles kijelentené, hogy ezzel záros határidőn belül (2-4 hét) helyreáll a rend, azaz megdöglik a rohadt kurva vírus, amit egy délkoreai böszme vitt münchenbe, hogy aztán onnan elterjedjen. de ilyen szerintem nem lesz.
nem értenék vele egyet, hiszen amíg én mehetek melózni, ami után még fizetést kapok, nehogymár az országos ~80 fertőzött miatt bukjak el fizetett napokat/heteket/hónapokat...
alternatívaként még mindig ugyanoda kanyarodok vissza: nekem mindegy, hogy ki fizet azért, hogy a valogamon üljek itthon, ahelyett hogy dolgoznék (mert ha már nem kellek, itthon maradok úgyis): lehet a víruscipelő, lehet az is aki megalkotta, vagy akár az is aki hagyta elburjánzani. b*szok én rá, csak valamelyik fizesse.

Nem tudom, hogy a "holnap lezárják Budapestet, oszd meg!" egyenértékű-e ezzel, de ha igen, vállalom. ;)  Egyébként ez rémhír? Baj, ha a saját és a körülötted élők élete védelmében otthon kell maradnod...?

A testvérem egy olyan helyen dolgozik, ahol a főnöke a Viktor haverja. Két napja szervezik a dolgozók munkáltatói igazolásait és a kisbuszt, ami összeszedi és hozza-viszi őket a tervezett kijárási tilalom ideje alatt. Ha a főnök kamuzik, akkor én is. Az első infója az volt, hogy csütörtökön este hatkor valószínűleg be is jelentik; ez nem történt meg. De ugyanakkor csütörtök volt az első olyan nap, amikor a sajtótájékoztatóban arról beszéltek, hogy nem tartják még szükségesnek a kijárási tilalom elrendelését.

Egyébként meg feltűnt már, hogy szinte mindenhol ez a forgatókönyv? Viktorék csak próbálják a végtelenségig kitolni a korlátozó intézkedéseket, hogy minél később essenek ki a zemberek a termelésből. Ezért halogatták tovább az iskolabezárást is, mint a körülöttünk lévő országok, és ezért halogatják a kijárásit is. De biztos lehetsz benne, hogy lesz. Már két napja folymatosan megerősítik reggel-este (épp most erősítették meg), hogy NEM tervezik, NINCS napirenden... Aki tanult tömeglélektant, az tudja, hogy ez már az előkészítési szakasz.

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

Az ember - mint állat - végletes fajta. Csak a ló egyik vagy másik oldalát ismeri. Vitya nem százas, de mutass egy olyat ebben az országban, aki megfelelőbb lenne a helyére.

Erről már volt vita valahol, ha valaki szakértő, akkor nem jó vezető. Ha meg jó vezető, akkor szinte biztos, hogy nem szakértő. És a legkevesebb abból van, amelyik jó vezető, és hallgat a szakértőire. :/

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

a kormány nem teljesíti a kötelességét.

nincs védőfelszerelés nem hogy a lakosoknak, de a közegészségügyben dolgozóknak, a rendőröknek, meg amúgy senkinek.

nincs teszt, és tesztelés sem, csak a duma, meg a hazudozós sajtótájékoztató.

helyette katonák lesznek?

...miért, mi lenne az elvárásod? Alkalmazzanak alkimistákat, akik a semmiből hirtelen elővarázsolják a szükséges védőfelszerelést? Már elkúrták, nincs, és nem lehetséges azonnal pótolni.

A másik: egyébként ha lenne, akkor az a sok-sok, utcán feleslegesen bóklászó balfasz otthon maradna, ahogy mondják neki? Nem, akkor meg megnyugtatná magát mind, hogy 'há' van maszk, felveszem és mi bajom lehet", és még több rohangálna odakint.

Az egészségügy helyzete így tényleg iszonyat, ebben igazad van. Megjegyzem, minket is érint, a párom szakgyógyszerész egy patikában. Elég gáz ami ott megy, és nem csak azért, mert a kormány mindenért IS hibás. Ugyanolyan kockázati tényeztőt jelent a sok olvasni/értelmezni/betartani képtelen idióta is. ;)

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

Elvárás 2 nappal előzzük meg a Cseheket

A cseh kormány különgépet indított Kínába 100 ezer gyorstesztért

Ne teherhajón jöjjön (Még a német lefoglalják) vannak nekünk katona szállítógépeink lehet hogy a Kínai rakodok kicsit össze basszák a mahagóni berakást a bőrfotelek mellet. De ez van. 

"A leggazdagabb cseh állampolgár, Petr Kellner egyébként saját zsebből 120 tonna egészségügyi felszerelést vásárolt (köztük milliónyi maszkot és sok gyorstesztet is) Spanyolországban és Kínában,"

Legyünk jobbak. A leggazdagabb licitálja túl. 

Ebben egyetértünk, nem lenne rossz. Ahogy nézem, a csehek eddig mindenben beelőztek minket. Lehet, Vityáék őket figyelve másolják a teendőket. :)

Felajánlások már itt is mennek napok óta, tele van vele a  facebook. Ajánlottak fel pénzt, szállodát (szükség szerint karanténkórháznak). Szerintem mindannyiunk kedvenc Lőrincének könyvelői is azon dolgoznak, hogy tudnak valami olyat kihozni, ahol a Mészáros és Fia feltűnhet a Megmentő szerepében, ugyanakkor ez valami későbbi adókedvezménnyel is együtt jár nekik. :)

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

hogy mi az elvárás?

nem sok. a fizetésükért tegyék meg a dolgukat, vagy ha ez nem megy a balfékeknek, - mert nem megy - akkor legalább akik értenek hozzá, azokat hagyják dolgozni, és tenni a dolgukat. de neeeeem.

képesek az orvosi kamarát hazaárulózni, meg politikai összeesküvéssel vádolni pl.
miközben egyetlen kormány sajtótájékoztatón belül ellentmondásba keverednek egymással, és saját magukkal a nyilatkozók..

és aztán csodálkoznak hogy pánikolnak az emberek, amikor azt látják hallják, hogy a kormány sem tudja mi a fax folyik az országban, csak pofáznak össze-vissza.

'egyébként ha lenne, akkor az a sok-sok, utcán feleslegesen bóklászó balfasz otthon maradna'

te honnan a pixniből tudod hogy ki miért van épp az utcán, ki van épp feleslegesen, v céllal ott.
és honnan tudod hogy épp kinek mi a fontos, kinek kell bemennie a munkahelyére, v. kinek nem? és hogy miért?

szóval csak óvatosan azzal a hülyézéssel, mert neked is ki kell menned az utcára, a boltba, a postára, a bankba, a munkahelyedre... nem vagy otthon napszámra.
az élet nem áll, nem állhat meg koronavírus ide, koronavírus oda.

Az állam. Amúgy nem hiszem hogy az más kiadásokhoz képest irreálisan sok lenne. 

Ha neked pl. kifizetnék, hogy egy hónapnyi termelés mindig legyen raktáron (tehát egy hónapnyi termék árát, azzal, hogy nálad lesz mindig készenlétben) és ennek a raktározásnak a költségét, az szerintem nem érné el a kisebb, helyi közpénzlopások szintjét.

Oké, ennyire nem egyszerű, hiszen a piac is változik, de nem kerülhet ez olyan durván irreálisan sokba.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem mondod, tényleg...? A fene se hitte volna... :D

Az átlapógár a jogi kategóriákat sem tartja be ("leszarom, hogy volt harmincas tábla, én most sietek"). Most még csak kérnek mindenkit, hogy maradjon otthon. Sőt, van, akinél hatósági karantént rendeltek el, mégis már több mint hatvan eljárás folyik hatósági karantén megszegéséért.

Drasztikus lépés, de amikor a méltatlankodó Mari nénit meg Józsit, a kamionost a katona kergeti haza a kijelölt karanténba, hogy ne fertőzzék tovább a zembereket, akkor abból majd érteni fog Mari néni és Józsi is, meg az összes többi értelmi fogyatékos is, remélhetőleg.

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

Megjelent egy új dolog is, a kormányrendeletben kérés, mert nem merik törvénnyel korlátozni őket :D

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a2000046.kor

"A 70. életévüket betöltött személyeket a Kormány arra kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el."

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Bizony, ez benne van. Az egyik rokonom kamionos (ráadásul Józsi :DDDD ), ő Tabon ül otthon karanténban, mert Olaszból jött haza múlt hétfőn (szerencsére tünetmentes). Ámde! ahogy leültették, két nap múlva felröppent a cikk, hogy HA tünetmentes, és kamionos, és a cége is belemegy és ő is, akkor akár már aznap éjjel mehet és felveheti a melót, kap passzust róla, hogy nélkülözhetetlen (mint a Schindler listájá-ban). :)

Szóval a néphülyítés azon része teljesen világos, hogy egyfelől mindenkit igyekeznek otthon ketrecbe zárni, hogy lassítsák ennek a ragálynak a terjedését; de ugyanakkor kéne, aki fuvaroz, pumpál a vízműveknél, pörgeti a ventillátort Pakson, gerjeszti a delejt, süti a kenyeret stb. Nem egyszerű azért a kormány dolga. Ja és borítékolható, hogy nem fognak arnylóan csillogva, derűsen kijönni ebből, akármi lesz is a vége. 

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

Nem egyszerű azért a kormány dolga. Ja és borítékolható, hogy nem fognak arnylóan csillogva, derűsen kijönni ebből, akármi lesz is a vége. 

Én erre nem fogadnék nagy tételben, sőt, inkább az ellenkezőjére. A legtöbb ember krízisben erős kezet igényel, jól veszik a határozott intézkedéseket. Ellenben az ellenzéki oldalról érkező bomlasztó hangokat a törzsközönségükön kívül kevesen értékelik, márpedig nekik a bizonytalanokat kéne meggyőzni, hogy ők jobban csinálják. 

[off]Itt a finneknél tegnap jött ki egy friss pártpreferencia kutatás, az itteni ballib koalíció egy nagyon durva lejtmenetből fordított a járványügyi fellépésével, pedig decemberben még a saját szakszervezeteik sztrájkoltak ellenük és miniszterelnököt is kellett cserélniük, olyan rossz volt a megítélésük. Most növekszik a támogatottságuk, gondolom a nagy bajban itt is cár atyuskára (itt most épp anyuskára) néznek az emberek.[/off]

Csaba

Mondjuk ja, igazad lehet. Majomhorda vagyunk, csak csupasz bőrrel, kell a vezérhím. 

Azért gondoltam, hogy nem jönnek esetleg jól ki belőle, mert akármit is csinálnak, az nem jó. Legalábbis a tömegek szerint. Előszőr sírtak, hogy miért nem zárja a be az iskolákat a kormány. Aztán sírtak, hogy jaj, nem tudják hova tenni a gyereket, mert bezárt a gyermekmegőrző (igen, az iskolákról beszélek. :D ). Nem jó, ha mindneki az utcán mászkál, mert a kormány nem zártba be a zuccákat. Nem jó, ha nem lehet az uccán mászkálni, mert a komány ne korlátozza a személyi szabadságot. Szóval semmi semi jó. :D

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

" A legtöbb ember krízisben erős kezet igényel, jól veszik a határozott intézkedéseket. "

Konkrétan olaszországinak hazudott, fake hullahegyeket mutogató képekkel könyörögnek facsén az emberek, hogy végre zárják be őket.

A kormányzati sajtó, meg úgy általában a média folyamatosan súlykolja, hogy itt a világvége.

Ilyen közegben csak egyfelé mutat az út: egyre inkább radikalizálódni

Ha olyan ismerőseid vannak, akik fake (?) képeket osztogatnak az olaszországi helyzetről, akkor töröld őket. ;) 

A világvégét melyik média <sujkolja>? Gazdasági bajról beszél mindegyik, amihez nem kell közgaszdász diploma, hogy felfogd, hogy valóban ennek az lesz a következménye. Semmi másról nem beszélnek.

De egyébként is nyilván szemenszedett hazugság a cirka 3400 halott az olaszoknál, csak a Johns Hopkinsot meg a WHO-t hülyítik vele a gyíkemberek, akik a te személyes szabadságod ellen törnek a déli-sarki jég alól.

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

Nyilván nem szemenszedett hazugság, de jó lenne, ha mellétennénk, hogy milyen metódika alapján számoljuk a 3400 halottat.
Ha valaki végstádiumos dagnatos beteg és a covid következtében tüdőgyulladásban meghal, akkor ő beletartozik-e a csoportba?

Nyilván ehhez kellene egy európai szintű megállapodás, ahhoz meg nem csak gazdasági unió, ahhoz meg nem a szeparatista politikát nyomni a tagállamok jelentős részének (Magyarország).

Ez jó kérdés. Nagymamámat most kell műteni (vastagbélben kialakult) rák miatt, azt mondják halaszthatatlan, mert elzáródás lehet. Ha elkapja a vírust bent és emiatt meghal, akkor minek lesz az áldozata? Ha nem műtik, mert nincs rá kapacitás a vírus miatt és ezért hal meg (de nem kapja el a vírust), akkor minek lesz az áldozata? 

Kinek a hibája lesz ha az altató orvos egyesszere 5 műtétet felügyel, abban a hónapban már 240 órát dolgozott?  Lesz a műtét közben az agyban egy kis átmeneti O hiány? A műtét sikerül, a beteg utána viszont állandó felügyeltetett igényel?

Vagy nem egy hanem több bakteriális fertőzést kap el?

...jó, de ez még akkor is rengeteg, ha azt is beleszámolják, akit elütött a villamos, és a boncolás során kiderült, hogy a hulla tartalmazza a covid19-et. 

Nem hiszem, hogy szükséges ebbe belelátni mindenféle összeesküvést. Kb. 30 éve szajkózzák a tudós urak, hogy ha túlnépesedünk, akkor jönnek majd sorban a járványok. Egy komplex ökoszsizstémában élünk, egy járvány beletartozik a szaporulatszabályzó eszköztárába a rendszernek. Ha valahol valami túlburjánzik, akkor jön rá egy "immunreakció", ami megpróbálja leszabályozni az egészséges egyedszámra. Ebbe nem sok beleszólása van se a Viktoréknak, se az EUnak, és nem kell manipulálni sem. A kialakult helyzetet kell kezelni.

Asszony egészségügyis (szakgyógyszerész) elég jól érti, hogy mi megy (mármint egészségügyi szempontból). Nem mellesleg utálja Viktorékat. Ha viszont szigorúan szakmai szempontok alapján nézi, akkor az adott helyzetben nem lát hibát. (Márhogy azon felül, hogy se maszk, se kesztyű, se fertőtlenítő; de még alkohol se, hogy ő maga gyártson a patikában fertőtlenítőt az embereknek.) Még egyszer: virológiai és egészségügyi levezénylési szempontból szakmailag semmi olyat nem tett még a kormány, ami kifogásolható lenne. Ez egy kényszerpálya. És nem csak egészségügyi, hanem gazdasági is. Mert a járvány túlélőinek majd élniük is kell valamiből. 

Még mindig sokkal aggályosabb, hogy egy ilyen fertőzési rátájú vírus mellett az ostoba nép továbbra is az utcán grasszál, mert nem képes felfogni, hogy nem kéne. Nem azért nem kéne, mert a kormánynak vagy a gyíkembereknek ez a pénzügyi érdeke. Hanem mert ez egy ilyen vírus, ami valóban most kicsit rendbe rakja a világunkat.

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

azért kiváncsi lennék, hogy amikor a zasszony bemegy a munkahelyére, - és gondolom nem a csatornákat használja eme tevékenységre, hanem a zutcát - akkor beletartozik-e az ostoba népbe, - a te fogalmaid szerint - vagy az egy másik kategória-e?
mondjuk a hülye értelmetlen vádaskodó? setleg az őnkényes mérvadó? vagy a csak én vagyok az értelem, mindenki más ostoba barom?

Nem szerintem maradjon otthon. Te meg (vagy a szüleid, vagy a gyereked, mindegy) meg majd otthon kitaláljátok, mit vegyetek be, ha baj van. Csodateát, vagy esetleg akupunktúrát is alkalmazhattok. Vagy homeopátiát. :D 

Igen, sajnos ostoba vagy, ha nem tudsz különbséget tenni a nélkülözhetetlen meg a felesleges között Ráadásul vitakultúra nulla, mész át személyeskedésbe, ha már más nem megy. Nem baj, így is lehet. ;)

Azokról beszélek, akikkel épp tele van a net, hogy piacon grasszálnak, nézelődnek, meg Siófok főterén sétálgatnak családostul: nagyama, nagypapa, gyerek (hiszen nem kell oskolába menni). Akik úgy vélik, hogy most valami korai vakáció kezdődött el, meg fizetett szabadság.

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

Akkor csináljuk azt, hogy kifejtem, te pedig cáfolsz, ha szeretnél:

- A virus nem mennyei mannaként hullik a fejünkre, hanem cseppfertőzéssel terjed: ha rádköhögnek, tüsszentenek, esetleg megfogsz egy olyan felületet, amin rajta van, majd a nyálkahártyádhoz nyúlsz

Ha az emberek sétálnak az utcán, vagy olyan szabadidős tevékenységet végeznek, ahol ez nagyvalószinűséggel kivédhető, akkor nincs értelme korlátozni a szabadságukat.
Itt a szép idő, nyugodtan el lehet menni sétálni, futni, horgászni, kutyázni.

- Egy háztartásban élő családtagok el fogják kapni egymástól, ez ellen nem tudunk mit tenni.
Ha kisgyerek és nagyszülők egy háztartásban élnek, akkor nagyon korlátozottak a lehetőségek.

(csodálkoznék, ha erre válaszolnál)

Ez egy igen komoly vírus, 3 hét alatt halált is okoz az esetek 2-5 százalékában. Nem csak az idősek halnak bele, hanem huszonévesek is.
Nagyon könnyen terjed, tehát ha elkapod, akkor szinte biztos, hogy át fogod adni a veled egy háztartásban élőknek.
Ha tünetmentes vagy, akkor is tudsz fertőzni.
Ha 10 méterre tüsszentenek tőled, csak akkor tudod nagy valószínűséggel kivédeni, ha van rajtad megfelelő maszk és szemüveg.
Néhány felületen napokig megmarad, tehát a kutyád szőrén is lehet belőle amíg simogatod sétálgatás közben vagy utána.

Amúgy az olaszok biztos csak poénból korlátozzák az emberek szabadságát. Az a napi ~félezer halott nem is számít.

Nem, nem tud, mert a közért itt vidéken hamarabb bezár, mint ahogy ő elszabadul a patikából. ;) Ráadásul egyedül jár, de most elvittem, mert mennem kellett közértbe. 

Észrevetted már, hogy égeted magad? Ráadásul azzal, hogy szerinted én vagy elszállva, miközben te látatlanban folymatosan baromságokat állítasz rólam? ;)

Ez volt az utolsó, hogy válaszoltam neked, mert tényleg se kedvem, se időm ostoba trollokat etetni.

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

észrevetted, hogy önmagadnak mondasz ellent?
én nem tudhattam, hogy bezár a közért addigra, de te ránézésre tudod hogy ismeretlen emberek miért vannak ott ahol.

kettőnk közül te vagy az akinek előítéletei vannak mindenkivel szemben, aki nem te vagy.
vagyis mindenki hülye csak te vagy egyedül épp eszű.

csak te, és egyedül csakis te vagy itt akinek dolga van az utcán. senki más.

'sajnos ostoba vagy, ha nem tudsz különbséget tenni a nélkülözhetetlen meg a felesleges között'

de te ránézésre tudod, hogy ez a paraszt aki éppen ott kutyagol az utcán feleslegesen van ott,
mert te vagy a vátesz, a delfoji mirákulum, aki felismeri civilben a postást, a rendőrt a vasutast a buszvezetőt, a bolti eladót vagy a kukást amint kutyagol a munkahelyére..

Így van, felismerem az utcán a házuk egy kupacban trécselő öregasszonyokat (akik a legveszélyeztettebbek most), meg az erdőben nagy csoportban kiránduló Móri Mocorgókat (bottal járó öregek, kamaszok, felnőttek vegyesen), meg a szomszédomat, aki közel hat éve nem moccant ki a házból, de most a hírek hatására éjjel-nappal a helyi dohánybolt előtt iszogatja a sört, és beszédbe elegyedik mindenkivel, hogy mi a helyzet.

Lehetne még végtelenségig folytatni a sort, de mint mondtam, felesleges. Sosem fogod érteni.

Igen, képzeld, van, aki tud különbséget tenni a fontos meg a ostoba között. ;)

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

Nem feltétlenül politikai érdekből cselekszenek, hanem, mert nincs egységes protokoll és kommunikáció.
Németország az ötödik legfertőződtebb ország a világon, jelenleg 16.000 ismert pozitiv mellett 44 halálos áldozatuk van, ez 0.27%-os mortalitás.
A hasonló méretű és fejlettségű, kórfával rendelkező Franciországban ez 3.14%.
Semmi más nem magyaráz ekkor különbséget, mint más mérési metódika.

Ha emlékszel, az első elhunyt egy 80 éves bácsi volt, aki daganatos betegségben szenvedett és pár nappal a műtét után volt. Őt én nem számolnám a covid áldozatok közé.
Azt sem számolnám, akiknek a covid nélküli három éves túlélési esélyük 50% alatt van.

Ennek az egész társadalomra óriási pszchiológiai hatása van.

Eltérést az is okozhat, hogy a szakemberek (virológusok, dokik) egyfolytában mondják, hogy ez egy újfajta koronavírus, még azt sem tudják, hogy működik. Sok a hasonlóság a korábbi változataival, de ez mégis baromira fertőzőbb. Látod, hogy naponta bukkan fel, hogy most az A vércsoportúakra veszélyes; most nem fertőzi a gyerekeket; most mégiscsak fertőzi; most ne szedj  ibuprofeint tartalmú gyógyszert, mert úgy tűnik, hogy segíti a vírust; most mégiscsak szedd, mert nincs bizonyíték rá, hogy káros... Szerintem ez nem metodikai kérdés, hanem - udvariasan fogalmazva - a fasz tudja, miért pont az olaszok hullanak, mint a legyek. :/

A társadalom tuti, hogy most kicsit megváltozik, de minimum kizökken. Épp megmutatja a természet, hogy még minidg nem sikerült az emberi fajnak kivonnia magát a globális ökoszisztéma hatásai alól.

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

30,000 American Troops Arrive in Europe Amidst COVID-19 Crisis

The 30,000 U.S. soldiers, who “will spread through the European region,” are in fact exempted from the preventive COVID-19 regulations that apply to civilians. The assurance given by the U.S. Army in Europe that “we are monitoring the Coronavirus [COVID-19]” and that “our forces are in good health” is enough.

Hmmm. I smell a rat.

This pandemic is obviously a cover story for some kind of powerplay by the 1%. Or as Christian from “Ice Age Farmer” has postulated, it’s the excuse for the massive food shortages and the economic meltdown that is just around the corner.

Bocs, de igy tovabb olvasva a cikket, lehet, hogy egy elmebeteg orult allatnal jobb forrast is megjelolhetnel, mert ez igy elegge kezd hasonlitani bizonyos globalis osszeeskuves elmeletekre.

Valami farokméregetős hadi játék lett volna és annak kapcsán valóban vannak a NY Times szerint amcsi katonák kelet-európában, csak nem éppen annyian. Bele kavarhatta a pentagonban dolgozók számát az olasz összeesküvő.
https://www.nytimes.com/2020/03/12/us/politics/military-virus-pentagon.html

Egyébként azt írja, hogy az orosz határ mentén azért megtartják a hadgyakorlatot (legalább is 12én írták így). 

Egyébként tényleg 20 ezer katonát terveztek küldeni a hadgyakorlatra
https://www.businessinsider.com/coronavirus-spread-causes-militaries-to-question-joint-war-games-2020-3

A leállítás előtt tán 6 ezren érkeztek meg
https://www.eur.army.mil/Newsroom/Releases-Advisories/Press-Releases-Article-View/Article/2113178/exercise-defender-europe-20-update/

tokióban most 1/2 10 van, igy nyüzsögnek az emberek, és mégis ott a 2 legalacsonyabb a fertőzöttek, és a halottak száma

https://www.youtube.com/watch?v=0vishEDtgdw

nem kellene tőlük ezt azt átvenni? teszemazt a lépten-nyomon elhelyezett tesztállomásokat...

Szerkesztve: 2020. 03. 20., p – 14:43

A bírkák bevásárol tank WC papírból, így baj már nem lehet! Mindenesetre a ZEWA nincs a listán, pedig mint látszik kritikus tud lenni, egy hasmenés és járványnál.

Szerkesztve: 2020. 03. 20., p – 21:57

Közben:
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200318/mostantol-minden-ejjel-keresztulhajthatnak-a-romanok-magyarorszagon-420431

Mostantól minden éjjel keresztülhajthatnak a románok Magyarországon

Ennyire védjük a határainkat. Majd biztos megállás nélkül áthajtanak, mindegyik mellett egy rendőr vagy katona lesz.
Színház az egész világ.

Ajánlom továbbá:
Hegyeshalom!!!! Szigorú ellenőrzés
https://www.youtube.com/watch?v=1NIrQdG18Ps

Ezek után gondolhatjátok mennyire komoly a többi intézkedés is..
Javaslom kapaszkodjatok, indul a hullámvasút.

  1. Nekik nem igazán érdekük szembemenni az irányelvekkel (hajts végig az országon és a kijelölt pontokon állj csak meg). Miért tennék? 
  2. Védjük a határainkat? Mitől? A vírust nem hozzák be, az már itt van... A benzinkutasnak ugyanúgy megvan az esélye elkapni akármelyik magyartól a fertőzést, aki az utakon jár...

1. Mert lesz*rják?

A határon arra is képesek voltak, hogy elállják az emberek útját (köztük nem csak személyautókét, hanem az árufuvarozókét is, érted: étel, gyógyszer, stb..), hogy ne jussanak át. Sőt megfenyegettek magyarokat, hogy ne merjenek visszafordulni sem, mert bajuk lesz.

Remélem ezek után ezt nem komolyan gondoltad..

2. Figyelj én nem tudom mitől, mert én csak egy laikus vagyok, akinek a kormány biztos azt mondaná (vagy inkább kioktaná, mint láttuk a TV-ben), hogy a járványügyi szakemberek döntéseit nem szabad megkérdőjelezni. Azt viszont tudom, hogy komoly határellenőrzést ígértek. És erről már bizonyosan tudom, hogy nem igaz, mert egy komolytalan színjáték van csak a határon. Továbbá azt is mondták a TV-ben, hogy repülőtéren is komoly ellenőrzés lesz. Erről is pontosan lehet tudni, hogy nem igaz, ugyanis bár Orbán lázát megmérték, egy rakás videó kering az interneten, ahol senkire egy pillantást nem vetnek.

És még persze lehetne sorolni:
Dr. Tőzsér Berta Mária háziorvos rezidens
Nagyon dühös vagyok, hogy hazudnak... ?
https://www.facebook.com/188822858731090/photos/a.188834685396574/510772536536119/?type=3&theater

A cenzúráról (vagy minek is hívják most, ja igen, álhírek vagy rémhírek elleni védekezés) pedig ez jut eszembe:
https://youtu.be/Qxy7ByWp27U

Kínában (nem Wuhan) így csinálják most:

 - Drónokkal, hangszórókkal figyelmeztetik a lakosságot

 - Hőkamera/Hőmérséklet ellenőrzés megállókban / buszon / boltban / utcai checkpontokon

 - Csak touchless fizetés

 - Mindenkin maszk, anélkül ki se léphetsz az utcára

 - Éttermi dolgozókon védelmi ruha

 - Minden étterembe/metró kocsiba be kell jelentkezned, hogy ha fertőzött leszel később, akkor értesíteni/tesztelni tudják a veled együtt utazókat/egy légtérbe tartozkodókat

 - Taxixban védőfólia

 - Appban megnézheted, hogy hol voltak fertőzöttek a környékeden

 - Főbb utcákon checkpointok, hogy ne legyenek túl sokan egy helyen

https://www.youtube.com/watch?v=YfsdJGj3-jM

Természetesen így van. Nehéz megállapítani a halál okát. Inkább úgy kellene ezt említeni, hogy azok száma, akik meghaltak és koronavírusosak voltak.

Korábban is írtam, hogy akár még úgy is meg lehet halni, hogy nem is vagy koronavírusos, de az egészségügy koronavírus általi terheltsége miatt nem tudnak rajtad elvégezni egy műtétet. Na akkor minek vagy az áldozata? És erre többen írták, hogy az egészségügynek. De szerintem közvetve mégis hozzá lehetne számolni a koronavírus áldozatai közé. Pedig nem is kaptál el semmit.

Igen, simán el tudom képzelni, hogy kötelező tesztelni, ha betegségben hal meg (ami az összes halálozás túlnyomó többsége). Azt is, hogy a kórházakba bármilyen okból bekerülve marginális esélyed van, hogy ne kapd el. 

Egyébként olyan napi 2000 ember hal meg Olaszországban (itthon éves szinten 130 ezer), ebből a mai 600 azért kirívóan sok. 

Szerintem a tesztelési kapacitások korlátozottak, így nincs lehetőség a halottak utólagos tesztelésére. Akik most megjelennek a statisztikában azok már korábban megállapított esetek halottai.

Mai Olasz statisztikák

  • Total confirmed: 47021 (+5986, ++664)
  • Active cases: 37860 (+4670, ++190), divided in 19185 (+4250, ++1405) self-quarantine, 16020 (+263, --1131) hospitalized, 2655 (+157, --84) in ICU
  • Deceased: 4032 (+627, ++200)
  • Recovered: 5129 (+689, ++274)
  • Tested: 206886 (+24109, ++6873)

Tehát ma 24109 embert teszteltek ebből 5986 lett pozitív, 2655 koronavírusos ember van intenzíven (157-el több, mint tegnap) és 16020 kórházban. Ebből nem elképzelhetetlen a 627 napi halott...

A halálozást tartom túl magasnak az intenzíven ápolt betegekhez képest. Eddig azt hittem, hogy a betegek túlnyomó többsége az intenzíven, mesterségesen lélegeztetve hal meg.

Nagyjából százszor annyi tesztet végeznek naponta (gondolom ez ott is kapacitás teteje), mint mi, hatszor akkora populációban. 

Ez pl. függhet attól is, hogy az elvegzett teszteknek milyen a földrajzi szórása. Naponta olyan 2000 ember hal meg Olaszországban békeidőben, legyen mondjuk 500 Észak-Olaszországban. 

De jó lenne, ha pontosabb információnk lenne arról, hogy, Németországban és Franciaországban (némettel összevetve) mi történik. 

> De jó lenne, ha pontosabb információnk lenne arról, hogy, Németországban és Franciaországban (némettel összevetve) mi történik. 

Spanyolországban tűnik a legrosszabbnak a helyzet, az USA is nagyon rossz pályán van, de Németország is az olasz növekedési ráta felett van:

https://cdn.statcdn.com/Infographic/images/normal/21112.jpeg

- Doktor úr, mielőtt elkezdte a boncolást, ellenőrizte az egyén pulzusát?
- Nem.
- Ellenőrizte a vérnyomását?
- Nem.
- Ellenőrizte a légzését?
- Nem.
- Tehát lehetséges, hogy az egyén életben volt, amikor elkezdte a boncolást?
- Nem.
- Miért olyan biztos ebben, doktor úr?
- Mert az egyén agya az asztalomon volt, egy üvegtartályban.
- Mindennek ellenére, mégis, lehetséges az, hogy az egyén életben volt?
- Igen, lehetséges, hogy az egyén életben volt, és ügyvédként praktizál valahol.

A rabbihoz elmegy az adóellenőr:
- Rabbikám, mit csinálnak a gyertyákról lecsöpögő viasszal?
- Elküldjük a gyertyagyárba, cserébe alkalmanként küldenek nekünk egy kis gyertyát.
- És mit csinálnak a kenyérmorzsával?
- Összegyűjtjük, elküldjük a pékségnek és néha-néha kapunk egy kis cipót ajándékba.
- És mihez kezdenek a körülmetélésnél levágott fitymákkal?
- Összeszedjük, elküldjük az NAV-hoz, azok meg időről időre kiküldenek hozzánk egy kis fa**t.

Magyar rendelet: 

Ha nincs semmi más betegsége, ami a halálozást magyarázta volna, akkor lehet beírni a COVID-19-t oknak.

Amennyiben az elhunyt kórtörténetében olyan betegség szerepel, ami önmagában is halálhoz vezethetett volna, akkor nem COVID-19.

forrás: https://i.redd.it/mjiorjg91go41.png

Valószínű nem mindenhol ekkora a szigor, de egy magyar beszámoló is ugyanezt írja le:  https://24.hu/kulfold/2020/03/21/koronavirus-kina-magyarok/

Nem azt mondom, hogy ez mind jó vagy kívánatos (vagy hogy egyáltalán megvalósítható lenne nálunk), de így nehéz lesz: Kiszabadultak a budapestiek a szabadba

Azért nem kell egyértelműen éljenezni azokat a valós cselekvéseket. Lenne itt nagy sírás-rívás, ha megvalósulna az a keménykezű hatalom, ami az ilyen intézkedéseket lehetővé teszi, mert lehetővé tesz az mást is.

“It's better to die free, than live as a slave.”

Egyébként pont a felelőtlen emberek miatt fognak --- cenzúra, NEM LESZ ISKOLABEZÁRÁS! --- tilalmat bevezetni. Mert egyszerűen nem fogják sokan fel a helyzet komolyságát, ezzel pedig a vírust terjesztik.

Ráadásul --- cenzúra, NEM LESZ ISKOLABEZÁRÁS! --- bevezetésének tervezését is tagadják, pedig én pontosan ennek az ellenkezőjéről tudok. Bár én nem hallottam jövő hétfői időpontról (Demszky), sőt konkrétan úgy tudom, hogy senki sem tudja a pontos időpontot. 

Egyébként egy érdekes új törvény, amit be fognak vezetni:
Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kérdés, hogy mire vonatkozik a "vagy". Tehát jelentésében "való tényt oly módon elferdítve állít vagy való tényt híresztel" vagy "való tényt oly módon elferdítve állít vagy való tényt oly módon elferdítve híresztel". Mert például most Demszky mondott valamit hétfőről, emiatt hétvégén rakás összejövetel lenne (nem mintha bárki adna a szavára, de tf) és hétfőn tényleg az lenne, amit mond, akkor ezen törvény alapján elítélhető lenne, mert való tényt állított, de ezzel a védekezést akadályozta, hiszen csak az utolsó pillanatban akarták (tf) elmondani, hogy ne terjesszék egymás között az emberek addig is a vírust.

csak elfeledkezel valamiről.

a kormánynak - és minden politikusnak, (ön)kormányzati tisztviselőnek - tájékoztatási kötelezettsége van.
vagyis bármikor és mindenről tájékoztatást kell adnia, ha kérdezik, ami nem zárt ülésen hangzik el.

ehelyett persze elbújnak az újságírók elől, ahogy nem válaszolnak semmilyen a polgárok által feltett kérdésre sem.

az pedig hogy a kormányülésekről nem készül jegyzőkönyv, v. hogy a kormányülések nem nyilvánosak alkotmányellenes. - miket beszélek:) - alaptörvény ellenes. - még a fityesz alaptörvény szerint is -

és mivel a véleménynyilvánítás szabad, a tény pedig tény, a tényeket pedig szabadon lehet kommentálni.
tehát ha azt mondom, hogy a kormány - a fidesz fasiszta szárnya - meg akarja kerülni a parlamentet, - talán még fel is akarja oszlatni - és rendeleti úton akar kormányozni, az ma már tény.

ha pedig azt mondom hogy ezzel nyíltan fasiszta diktatúrát akar bevezetni, kihasználva a veszélyhelyzetet, azon akár túl is lépve, még koncentrációs táborokat is létrehoz karantén álcája alatt, az pedig vélemény.

és nem ferditek el semmit.

rendeleti úton akarnak kormányozni. a kormány már benyújtotta a parlamentnek a javaslatot, hétfőn kerül ténylegesen a parlament elé.

szerencsére még a 2/3 sem elég az elfogadásához.

lényegében az elfogadása csak azon múlik hogy sikerül-e a Jobbikot megvesztegetniük v.mivel.
amire volt már példa.

Először tájékozódni kéne talán, mielőtt az észt osztjuk...

A törvényhez elég a 2/3-ad, a 4/5-öd ahhoz kell, hogy napirenden kívül, a házszabály adott pontját kiiktatva, hétfőn az országgyűlés elé lehessen vinni. Anélkül csak kb. április elején érne az OGY elég, viszont addigra lejár a vészhelyzet 15 napos intervalluma.

hát ja.

de mivel pont napirenden kívül akarják a parlament elé vinni hétfőn, ezért nem elég a 2/3-ad.
hogy később sikerül e tárgysorozatba venni az már megint egy jó kérdés. és mi lesz ha igen..

és hogy addigra benne marad-e a korlátlan időtartalmú felhatalmazás, és más teljhatalmi elem.

és amúgy hitler is pont így ragadta magához a teljes hatalmat, a vészhelyzetre hivatkozrva.
ezt én megengedhetetlennek tartom. főleg időkorlát nélkül. abba többen halnának bele, mint a koronavírusba.

a nagy fidesz szavazók most kereshetik a kissibbek rosszat..
lehet válogatni.

ez így nem igaz.

nem bírálhatja felül a parlamentet, nem oszlathatja fel stb..
nem bírálhatja felül a köztársasági elnököt, az alkotmánybíróságot..

ha valamit el akar érni, végig kell vinnie a törvényes úton, megszavaztatni, és nem elég reggel még pizsamában egy cetlire felírni..

és van egy csomó kötelezettsége, pl be kell számolnia a parlamentnek, válaszolnia kell az interpellációkra stb.

ha megszavazzák a mostani törvényt, akkor utána már nem kell elszámolnia senkinek, semmivel.

szóval elég sok mindent nem tehet meg.

>nem bírálhatja felül a parlamentet, nem oszlathatja fel stb..
A parlament működik az ellenzék nélkül is (O.V., talán az első ciklusában)

>nem bírálhatja felül a köztársasági elnököt, az alkotmánybíróságot..
mindegyik az ő embereiből van

>ha valamit el akar érni, végig kell vinnie a törvényes úton, megszavaztatni, és nem elég reggel még pizsamában egy cetlire felírni..
mikor felírta egy cetlire pizsamában, már végig is lett tolva

>és van egy csomó kötelezettsége, pl be kell számolnia a parlamentnek, válaszolnia kell az interpellációkra stb.
úgymint pl "Boldog karácsonyt"...?

>szóval elég sok mindent nem tehet meg.
így van, ma még pl nem teheti meg, hogy katonai erővel is megerősítse a hatalmát.

mégis kénytelen volt elég sok mindenben meghátrálni, pl olimpia, netadó, főpolgármester választás..
be kellett áldoznia elég sok emberét, hol csak lemondatni, 1-2 bíróságra vinni..
szóval nem olyan egyszerű ez azért ahogy te látod.

ezután nem kellene neki..

Először te is tájékozódj. Először is, nem vészhelyzet, hanem veszélyhelyzet.

Másodszor, nem a veszélyhelyzet jár le - annak nincs határideje -,  hanem a veszélyhelyzethez kapcsolódó rendeletek, amelyeknek az alaptörvény szerint 15 nap a határidejük, de a kormány azokat az országgyűlés felhatalmazása alapján bármikor meghosszabbíthatja.

Idézem:

"

(2) A Kormány a veszélyhelyzetben rendeletet alkothat, amellyel - sarkalatos törvényben meghatározottak szerint - egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, valamint egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.

(3) A Kormány (2) bekezdés szerinti rendelete tizenöt napig marad hatályban, kivéve, ha a Kormány - az Országgyűlés felhatalmazása alapján - a rendelet hatályát meghosszabbítja."

Aki azzal riogat, hogy lejár a veszélyhelyzet, be akar csapni. A rendeleteket pedig akár már ma is meg lehet hosszabbítani újabb 15 nappal, nincs rá semmi ok, hogy ne lehetne. Csak éppen Orbán korlátlan időre akar magának rendeleti kormányzást, ki akarja iktatni a (saját alaptörvénye által definiált) időszakos kontrollt.

Sokan elfelejtik, hogy hazánkban a lakosság 30%-a egyik napról a másikra él.

Mi lesz amikor éhesek lesznek? 

A mi célunk, hogy nem meghosszabbítani kell a munkanélküliségi segély időtartamát, hanem a munka felé kell mindenkit visszaterelni - mondta a miniszter.

Ezt nem pár éve történt, hanem tegnapelőtt: https://www.origo.hu/itthon/20200319-koronavirushelyzetitt-vannak-a-leg…

"Ilyen célra van állami kajatartalék." Ami pont addig jó ameddig nem kell valóban.

Budapest felkészült a télre ameddig nincs 5 cm hó.

Az állami kórház jó egész addig ameddig be nem kerülsz mint beteg, ha bekerülsz (nem mész el inkább a magánba).

A katasztrófavédelmi tervek egész addig ameddig nincs katasztrófa.

Az állami tervek és felkészülés addig tökéletes ameddig nem kell kipróbálni a valóságban.

3 hónapig jár a munkanélküli segély, az sem mindenkinek. Megbízási szerződéssel foglalkoztatottak majd most valszeg néznek. Meg a pincér aki a jattból élt (4 órára bejelentve minimálbér béren).  +KATA

Szerkesztve: 2020. 03. 21., szo – 12:42

Idáig jutottunk:
Budapesten lefoglalták a csehek által rendelt félmilliós maszkszállítmányt
https://index.hu/kulfold/2020/03/21/felmillios_kendo_szallitmany_magyarorszagon_ragadt_maszk_csehorszag_morva-szileziai_kerulet/
A cseh és a szlovák kormány már milliószámra veszi a maszkokat Kínából, nálunk még csak ígéret van rá
https://444.hu/2020/03/21/a-cseh-es-a-szlovak-kormany-mar-millioszamra-veszi-a-maszkokat-kinabol-nalunk-meg-csak-igeret-van-ra

Csehországba már szerdán, Szlovákiába csütörtökön megérkeztek az első repülőgépek, amelyek nagy mennyiségű védőfelszerelést szállítottak a koronavírus-járvány tetőzésén talán már túljutott Kínából.
A csehek a hírek szerint 13 milliárd forintnyi megrendelésről állapodtak meg a kínaikkal, a védőeszközöket másfél hónapon keresztül heti három különrepülőgépen szállítják Prágába.

A szlovák kormánygép egymillió védőmaszkot és százezer gyorstesztet szállított Pozsonyba csütörtökön. A reptéren a leköszönő Peter Pellegrini kormányfő köszönetet mondott a kínaiaknak, azért külön is, mert a százezer gyorstesztet ajándékba kapták. 

Február 27-én Gulyás Gergely is arról beszélt, hogy „1 millió 200 ezer szájmaszk ma is rendelkezésre áll”, gondoskodnak ezeknek a gyógyszertárakba eljuttatásáról, további napi 25 ezer maszkot készül. „Hiány tehát nincs, de mivel sokan vásároltak maszkot az utóbbi időben, előállhat olyan helyzet, hogy nem lehet kapni néhány helyen, de az operatív törzs gondoskodik arról, hogy a lehető leggyorsabban eljuttathassák a maszkokat a gyógyszertárakba” – mondta Gulyás. A maszk azóta is hiánycikk, nemhogy a patikákban nincs, a patikusoknak sem jut.

Gulyás azt mondta, több mint egymillió maszkot rendeltünk Kínából, és az a napokban megérkezhet. Varga Mihály pénzügyminiszter az ATV-ben azt nyilatkozta tegnap, hogy „körülbelül 3 milliárd forint értékben rendeltünk meg orvosi eszközöket: maszkokat, lélegeztető gépeket, és más egyebeket, amelyek segíteni fognak a koronavírus elleni védekezésben

13 milliárd Ft vs 3 milliárd Ft. Mi egy stadionnyi pénzt sem fizetünk a rendelésért. 

Na most ki mond igazat?
https://index.hu/belfold/2020/03/21/koronavirus_magyarorszagon_operativ_torzs/a_legfontosabb_uj_informaciok_a_szombati_tajekoztatorol/
"Lefoglalásra jogosult hatóság nem foglalt le más országba tartó maszkokat"

Az ügyben keressük az eredeti, a magyar felek által cáfolt nyilatkozatot tevő Ivo Vondrákot.

Mert itt két egymással ellentétes állítás van.

A videón látható megoldásokhoz egyetlen egy darab katonára nincs szükség. Új protokollokat kell szabállyá tenni. 
Dolgozni kéne a politikusoknak. De csípőből az erő dominál és nem a szaktudás. Ahogy nézem a kommentelők egy része sem jut tovább a zubbonyon.

https://www.youtube.com/watch?v=YfsdJGj3-jM

Tessék újra:

https://m.origo.hu/itthon/20200321-35-kmes-dugo-hegyeshalomnal-a-hataro…

Nem elég, hogy minden este átengedjük őket Magyarországon és hagyunk végigfertőzni mindent, meg fenyegethetik a magyarokat. Ők (a királyok) nappal szeretnének átmenni és ezért elállják / torlaszolják a határt. Ennyit ér a határvédelmünk. Ezeket át kellene engedni, autót azonnal lefoglalni, utasokat börtönbe. Miért nem jöttök többen? Nem értem..

Szerkesztve: 2020. 03. 22., v – 03:29

Érdekesség:

Interjú a pécsi kutatókkal, akik megállapították egy hazai eset vírusának genetikai állományát: https://www.youtube.com/watch?v=jpPzYJewHFU

https://nextstrain.org/  -ra fel is került, ez alapján a vizsgált vírus Panama / Spanyolország (Valencia) / Svájc -ban elemzettekhez van legközelebb, valószínű onnan érkezett hozzánk.

Szerkesztve: 2020. 03. 22., v – 12:14

Újabb magyar siker: az országban sehol sincs már FFP maszk, nekem pedig kórházba kell mennem, mert az orvosok még ilyen helyzetben sem képesek elküldeni a leletet, beutalót (nagymamámét), hanem nekem kell személyesen átvennem, hogy esetleg megműtsék rákját időben. Feleségem keresett maszkot és 5500 (!) Ft-ért lehet kapni darabját FFP2-nek, azt is csak egy parkolóban dealertől. Magyarország jobban teljesít! Amit csak el tudtak rontani, azt elrontották ezek az idióták!

Gulyás, Lakatos hol vannak az ígért maszkok???

Igen, ez nevetséges!

Közben kiderült másik nagyimat is be kell vinni pofavizitre kórházba. Semmilyen vizsgálatot, beavatkozást nem végeznek, csak el akarnak beszélgetni vele a következő lépésekről. Ezért persze ott kell ülni általában 2-3 órát a váróban a többi krónikus beteg között. Viccország, csak sajnos a rossz fajtából.

Ugye most az összes korlátozó intézkedés az idős embereket védi. Retorikailag, gyakorlatilag még valószínűleg azt nézegetik mit lehet majd utána olcsón megvenni. Egyébként meg ott az operatív törzs, ha ezt tudnák biztos nem hagynák. 

Szerkesztve: 2020. 03. 22., v – 12:37

Már megértem miért vásároltak be fegyverből is, aki tudott (és amíg volt). Ha így folytatja a kormány, akkor nemsokára otthonunkat is magunknak kell majd megvédeni. Még katonai rendészeknek sem volt megfelelő védőfelszerelése és úgy mászkáltak a képeken, fertőzzük meg őket is, biztos ami biztos, hogy még véletlenül se tudják fenntartani a rendet, ha szükség lesz rá.

És a járvány még mindig el sem kezdődött!

Szerkesztve: 2020. 03. 22., v – 16:46

Akiknek nincsen maszkjuk: felbontottam autós B-s elsősegélycsomagokat, kb. minden másodikban volt egy sebészeti maszk. Szerencsére én a régi, lejártakat is megőrzöm mindig itthon. Továbbá egyesekben van olyan kendő, ami nagyon sűrű szövésű (nem mull-lap, nem kötöző) + előfordul lélelegeztetéshez szelep is (gondolom azért rakták bele, hogy ne kapd el ha HIV-es és vért köp fel), ezekből + nadrágnak gumijából lehet maszkokat csinálni.

Továbbá akinek jó porszívója van, a HEPA szűrő vagy inkább az antiallergén porzsák (mert az jobban alakítható) szintén nyújt valamennyi védelmet. Ráadásul ezeket még boltban lehet kapni.

Lásd: https://hackaday.com/2020/03/18/homemade-masks-in-a-time-of-shortage/

Ez sem rossz.

Orbán Viktor üzent a katonáknak: önkéntes nem szerelhet le önként

"Heti 60 óra is lehet a katonák szolgálatteljesítési ideje,"

"a napi pihenőidőbe a lakásról a szolgálatteljesítési helyre és az onnan való visszautazás időtartama is beszámítható (ez főleg azért érdekes, mert egy katonát az országon belül bárhova vezényelhetnek)"

"valamint az elrendelt laktanyán kívüli készenléti szolgálat után fokozott igénybevételi illetménypótlék nem jár"

Namost arról volt szó, hogy az állami felügyelet alá vont cégeknél a zavartalan működés biztosítását fogják garantálni, és csak az ahhoz szükséges intézkedéseket hozzák meg. Namármost ebbe valahol még a cég vezetőségének a lecserélése is beleférne az én gyomromnak, legalábbis el tudok képzelni olyan helyzetet amikor ez indokolt lehet (komoly szabálytalanságok), de az, hogy egy magáncégnél, ami ideiglenes állami felügyelet alá lett vonva, ott egyáltalán miért van joguk  az auditbizottság és a felügyelőbizottság tagjaihoz hozzányúlni? - büntető feljelentés kíséretében ha olyat követtek volna el, akkor ezt is megérteném, de itt az eddigiek alapján szó sincs ilyesmiről. Valami ilyesmitől fázhatott Oregon, bár igazából nem tudom, hogy miért is történt ami történt a Kartonpacknál, és senki sem csipog. Ugyanakkor rém érdekes, hogy a hír alapján a társaság felügyelőbizottságának és auditbizottságának tagjai ugyanazok a személyek lettek... bal kéz nem tudja mit csinál a jobb kéz esete?

konkrétumok?

pl a bankszektor a 2008-as válság után (idáig) ~13ezer milliárdot keresett, miközben a kint lévő hitelállománya ~450 milliárd. a válság óta idáig. az akkori IMF megállapodás egyik pontja az volt, hogy a gyurcsánykormány támogassa a bankrendszert (sikerült). Te meg fizetted, velem együtt, miközben a bankszektor intézte a végrehajtásokat (értsd: amit elbuktak a vámon, háromszor keresték vissza réven).

majd kísérjük figyelemmel, hogy a Viktor által kért (szirszar) 55 milliárdnak hányszorosa kerül vissza hozzájuk 5 éven belül... emlékezz, pár éve a bankszövetség egyik arca burkoltan fenyegette a (fidesz-)kormányt, hogy nem kéne baszakodni velük, mert igen hamar be tudják dönteni az országot... a válság idején a világbanknál meg egy olyasmi hangzott el, hogy a világon 3 millió magyarral kevesebb is elég lenne...

az IMF hitelszerződésben volt szó a költségvetési hiányok lefaragásáról is, de -mint azt bizonyára tudod Te is,- az mindenre vonatkozott, csak saját magukra nem. a minap meg a vírusjárványveszélyhelyzetmaradjotthonra való tekintettel az országgyűlési képviselőink bére ismét emelkedett. (budapestgyújtogatásról még nem érkezett hír)

elég sok részlet nem került napvilágra, sem az IMF-M.o. megállapodásról, sem a lehívott és felhasznált lóvé elköltéséről, hogy tételesen legyen látható, hova-mire ment el a gempa.

Kinek aki odaítéli?

Nem gondolod hogy elég nagy verseny várható? Afrika, Dél Amerika, Olaszország, Spanyolország , stb.

Te logikád mentén rájuk kell ígérni nem 20% jár vissza hanem 50%, vagy hogy lesz jön az IMF delegáció a szobákba bekészítve a luxuskurvák, felajánlva a várban egy egy lakás ajándékba? Tudod mintha mostaniak azt szokták volna meg, hogy ez nekik jár. 

Szerkesztve: 2020. 04. 26., v – 14:15

A magyar vállalatok szerint semleges, vagy inkább pozitív számukra, hogy katonák érkeztek hozzájuk. Az egycsatornás kormányzati kapcsolattartás előnyös, mert praktikus és gyors. Persze olyan cégvezető is akad, aki nem örül, hogy békeidőben üzleti titoknak számító adatokat kell megosztania úgy, hogy nem tudja, mennyire biztonságos az átadott adatok kezelése.

...

Többet is megkérdeztünk közülük, összefoglaló tapasztalataink szerint,

  • A vállalkozások és az állam közötti egycsatornás, „pandémiás” kapcsolattartás a legtöbb cégnél hatékony.
  • Az üzemek, cégek biztonsági védelmére igazán sehol nem volt szükség, de a védőfelszerelés- és alapanyag-beszerzések, a logisztika, a zavartalan működés biztosításában többen kaptak már hasznos segítséget.
  • A cégvezetőknek inkább az okoz gondot, hogy a rendkívüli időszakban mely (üzletre, ügyfelekre, vagy a munkavállalókra vonatkozó) adatok szigorú kezelése adható fel, melyeket kell továbbra is, akár a katonák kérdései esetén is bizalmasan kezelni,
  • A képzett, nem ritkán gazdasági végzettségű, nyelveket beszélő „alezredesek” segítőkészek, az első beköszönések, bemutatkozások után a legtöbb cégnél ma már online módon, de napi rendszerességgel tartják a kapcsolatot a kinevezett kontaktszeméllyel, céges operatív törzzsel, vagy kríziscsapattal.

https://index.hu/gazdasag/2020/04/25/nem_masiroznak_katonak_a_cegudvaro…