Állást keresek, hmm, kizárólag távmunkában

Fórumok

Tisztelt HUP-perek!

Állást keresek, hmm. kizárólag távmunkában.

Állásom elveszítésének oka itt: https://hup.hu/comment/2453536#comment-2453536 ([KV] Ismersz olyan embert aki a koronavírus miatt veszítette el az állását?)
Gyors, HUP-os infó rólam: https://hup.hu/user/3397/activity
Minden más esetben privát megkeresésre küldök CV-t.

Előre is köszönöm, ha valaki képes ilyen helyzetben állást ajánlani.

Hozzászólások

Tök jó, tehát linux körben keresel melót? :)

Nem kötözködni akarok, oké, hogy CV-t nem teszed publikussá, én se tenném.

Legalább azt írd bele a hirdetésedbe, hogy milyen szakterületen érdeklődsz (Linuxon és rendszergazdán belül is vannak azért különbségek), mihez értesz, kb felsorolásban, tapasztalati szint (5-10--15 stb év meg ilyenek)

Ahhoz, hogy egy munkáltató a CV-det kérje, fel kell keltened az érdeklődését, arra ez a post szerintem nem elég még.

Nem kötözködni akarok, oké, hogy CV-t nem teszed publikussá, én se tenném.

Aztan miert? Nem lehet a CV-n atirni a nevet "Atlag Jozsi"-rol "A. Jozsi"-ra? Amugy meg LinkedInen most is jonnek a megkeresesek a nyilvanos CV-mre, pedig nem is keresek melot, szoval nem biztos, hogy jol csinalja a kollega, ha o igen. :)

Pedig akkor most leporolhatnal egy rakas megkeresest, es jobbak lennenek az eselyeid.

En nem vagyok nagy linkedines, de gondoljunk ebbe egy kicsit bele. Leven az a szakmai facebook, nagyon sok dolog torteni ott, ami szinte csak oda koncentralodik. Tehat egy naprakeszen tartott profil egyfajta promocios felulet celzottan szakmai teruleten. Te kit alkalmaznal szivesebben?

- Valakit, akirol nyilvanosan elerheto, hogy pontosan mihez ert. Akinek van egy komoly, akar nemzetkozi szakmai kore. Aki lathatoan motivalt a szakmai fejlodesre.

- Valakit, aki majd atkuldi a cv-jet.

 

Lehet en gondolom rosszul, de egyfajta igenyessegre utal egy apolt profil. Azt kommunikalja, hogy a jelolt erdeklodo, vannak emberi kapcsolatai, felvallalja magat (ezek az infok nem jonnek at egy cv-bol). En ha interjuztatok megnezem a jelolt profiljat (csak pozitiv pontokat lehet szerezni). Abbol latom, hogy jar-e pl szakmai meetupokra, ismeri-e azok kozossegeit. Termeszetesen nem gondolom, hogy nincs linkedinen kivul elet. Ezert sokat alapozok a szemelyes kapcsolati tokere is.

 

Es nem mellesleg egy apolt profil vonzza a rekruitereket tapasztalatom szerint :) 

Speciel nagyjabol ki van toltve a LinkedIn-em, de ennyi es ennel tobbet nem is szeretnek se beletenni, se sugallni. Nem jarok meetup-okra, igy a kozonseguket sem ismerem szerencsere, nem network-olok es nem torekszem minel szelesebb kapcsolati halora, sot, ettol meg egy, jo es megfizetett szakember vagyok, ketto, nem vagyok rossz, vagy kevesbe hasznos ember.

félig igazad van, de linkedin-en valós adatokkal vagyok éls ott keresnek. a hup.hu alatt viszont nem akarom a valódi személyazonosságomat felfedni, még ha az amőúgy nem is érdekel senkit.

 

(jönnek nekem is napi 2 megkeresés, de nem is reagálok rá.)

Igazad van. Persze, hogy kapkodtam.

Linux, Linux, Linux 20 éve. A szokásos lépések: érdeklődés, otthoni használat, majd szerverek vállalkozásban, alkalmazottként. A leggyakoribb kiszolgálási tevékenységekben biztosan van rutinom. Dokumentációk angol nyelven elegendők a kiszolgálások konfigurálásához. Átolvassom ezeket. Csak akkor kérdezek, ha tényleg elakadok. Fejből nem biztos, hogy mindenre emlékszem, de egy gép előtt úgy is eszembe jut ha már találkoztam egy adott problémával. Az elmúlt évtizedekben bőven találkoztam mindenfélével. Nem hiszem, hogy kiemelkedő specialistája lennék bármelyik kiszolgálási tevékenységnek, általában értek hozzá. A rutinom pedig az újdonságok megértésében segítenek. A forráskódokat megérem. Perlben oldom meg a backend teendőket. Windows kiszolgálókkal évek óta nem foglalkoztam.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Szerintem egy picit többet kellene magadról írni, ha szeretnéd, hogy valaki foglalkoztasson, főleg, hogy a bizonytalanság miatt senki nem akar mindenáron új embert felvenni.

Szosszenetek nem elegek... Nem ertem mitol titkos egy CV - Benne van az elettapasztalatod - professzionalisan azzal buszkelkedni szoktak. Ha tenyleg munkat keresel irj egy rendes CV-t diszitsd fel a Linkedin-t - napjainkban az a munkakereses alfaja es omegaja - szerintem a fejvadaszok 80%- a onnan dolgozik. A CV legyen relevans, tapasztalatok leirva, kulcsszavakra keresheto, lenyegretoro es NYILVANOS. A tavmunka meg lassan-lassan alap lesz foleg IT teruleten ahogy a vilag halad, de ez a jarvany gyokeres valtozasokat fog hozni ezen a teren...

Manapság személyes adat nemigen kerül egy szakmai önéletrajzba. Kapcsolatfelvételhez egy e-mail cím elég, akinek azon keresztül adsz egy telefonszámot, az fel is hívhat. Születési idő, állampolgárság, családi állapot és társai már jó ideje magánügyek, és van, ahol a fotó is fekete pont, bár ezt személy szerint nem osztom.

Szerkesztve: 2020. 03. 17., k – 18:56

Lehet, hogy én gondolom rosszul, de ha állást keresel, és felteszed a kérdést valahol, akkor onnantól kezdve Te próbálod eladni magad. 

Ha jól látom belinkeltél pár megjegyzést egy másik szálról. Szerintem érdemes lenne összeszedni egy normális önéletrajzot, ami igényes, letisztult, átlátható, a fontos infókat tartalmazza, mert akkor a leendő munkatársad, vagy főnököd már el is tudja képzelni magának, hogy ezzel a normális gyerekkel fog együtt dolgozni, aki precízen megcsinálja majd a feladatot.

Egyébként sajnálom ezt a hülye vírus dolgot, szerintem gyorsan lecseng majd... remélem.

Másfél évtizede elég aktív HUP-per vagyok, nem az "utcáról estem be", néha cikkezek a főoldalra, topikolok, kicsit offolgatok, gondolhatod, mennyire kínos nekem egy ilyen helyzetet lekommunikálni. Nem is akartam kiadni a helyzetemet. De, mert már aktívan el kezdem dolgozni 3 év súlyos betegség után, rájöttem, hogy nincs mit ezen szégyellnem, de a mértékét nem tudom, helyesen felmérni, ezt nézzétek el nekem. Nem vagyok közszereplő.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Ebben semmi kinos es szegyellnivalo nincs... Manapsag senki nem lepodik meg ha 2-3 evente valtanak az emberek az IT-ban - mar csak kieges elkerulese miatt is... Es a mostani helyzetben gyanitom nem te leszel az egyetlen ebben a cipoben... Minden eszkozt meg kell ragadni - ez egy piac ahol a te portekad a tudasod - hat aruld - es remeld hogy mielobb el tudod adni mielott meg a piac telitodik mert valoszinuleg sokan lesznek munkakeresok a kozeljovoben... 

Egy volt munkahelyemen az igazgató valotta azt, aki 65 éves volt akkor (és tényleg elég tapasztalt, jó és szakmailag is jó ember), hogy 3 évente kell váltani, ha valaki nem akar kiégni. Persze senkinek nem volt kötelező 3 évente váltania. :)

Bocsi, sajnos nehezen jön át írásban, tényleg nem kritizálni akartam, csak segíteni, hogy egy összeszedett lista "önéletrajz", esetleg személyes adatok nélkül sokat segítene, aki csak benéz a topic-ba, és lapoz tovább, az egyben látja mi a helyzet. Egyébként sok szerencsét, remélem hamar meglesz, amit keresel. Szerintem sincs ebben semmi kínos, ha az embernek rajta kívülálló dolog miatt új hely után kell néznie. Ez, főleg most, bárkivel megeshet akár egy órán belül.

Kamionozás esetleg? Mérnökként mindíg szembe jönnek hihetelen sztorik a kamionos fizetésekről. :)

Leginkabb akkor, ha alvallalkozokent nyomod. Akkor meg lesz mas, ami miatt aggodni lehet.

Btw akit erdekel a tema: https://youtube.com/st22lacika Engem eleinte nem erdekelt, de a csavonak olyan jo beszelokeje van, hogy azota szerintem tobb szaz oranyi kontentet neztem meg. Amugy meg tenyleg igenyes videokat csinal, uda szinfolt a YT-n. :)

Hát megtörtént nálunk is.

Holnaptól otthon csücsülök, a minimálbérnél kevesebb pénzért.

Az autóipar leállása miatt, kb 40 ember marad otthon.