Az USA kongresszusa megpróbál keresztülverni egy olyan törvényt, ami kicsinálná az end-to-end encryptiont

Hozzászólások

A kríziseket mindig arra használják, hogy az ilyeneket "suttyomban" keresztültolják.

Ezt korábban kezdték, ahogy az első egy-két cikk dátumából látszik :(
Ez csak a szokásos fogás: valami tényleg közmegvetés tárgyát képező dologra hivatkozva (ez most a gyerekpornó, de lehetne terrorizmus, családon belüli erőszak, akármi) hozhatsz olyan szabályozást, amit ha enélkül a "Szent Cél" nélkül próbálnál meghozni, tömegek teljesen jogosan akarnának a mágjára akasztani a saját beleidnél fogja. Ha meg utána a tömeg rájön, hogy át lett baszva, akkor még mindig hivatkozhatsz arra, hogy te csak jót akartál.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

> Ezt korábban kezdték, ahogy az első egy-két cikk dátumából látszik :(

Ne felejtsd el, hogy a vírus távolkeleten már valamikor ősszel megjelent. Januárban már várható volt nyugaton is, a pánikkeltőgépezet már akkor is pedzegette a témát.

A többire +1.

Oh, évek óta próbálják áttolni, csak eddig mindig a terrorizmusra hivatkozva és legalább minimálisan transzparens módon. Most majd így... (félre ne érts, nem lennék meglepve, ha ezt most még a koronával nyert plusz jogkörrel is megtoldanák, ahogy itthon is egy-két polgármester már élt vissza pofátlanul az új jogkörökkel)

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Ja értem. Hát lehet. Mindenesetre ez gázos, mert ha az amcsik elkezdik, akkor baromi könnyen nemzetközi gyakorlat lehet belőle. Ha pl. EU-s szinten bevezetik, akkor pl. baszhatjuk a ProtonMailt is, PGP-stől, mindenestől...hacsak nem költözik ki az ember Svájcba, az nem EU tagállam.

Ez az amerikai újságírásra jellemző, hogy az összes cikk kurva hosszú és mégsem találod benne a fontos információkat? (Oké, hogy lusta vagyok, de mégis)

 

 

A lényeg: most nem azzal próbálkoznak, hogy jajúristenterroristák hivatkozási alappal törvényileg kötelezik a szolgáltatókat az e2e titkosítást használó szolgáltatásokba backdoor építésre, hanem helyette jajúristengyerekporesz hivatkozási alappal csinálnak egy bizottságot, ami majd jól megfogalmaz ajánlásokat, amiket kötelező betartani a nagyoknak... sokak szerint várhatóan azt, hogy építsenek backdoort a szolgáltatásaikba.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Ezt én nem tudom, csak annyit, hogy amerikaiakkal beszélgetve sokszor nekem is ez volt az érzésem: már negyed órája beszélünk, és még nem tudom miről, nem tértünk a lényegre. Illetve voltam egyszer egy 'lean' oktatáson, az egyik videóban a faszi 30 percig beszélt anélkül, hogy bármi érdemlegeset vagy konkrétat mondott volna. Zseniális!

Ja, de ez a court order elkészülte utáni kommunikációra vonatkozik. Ha kötelező backdoort tesznek a programokba, akkor visszamenőlegesen is "lehallgatható" a személy.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Ha az egyik oldalon a koronavírus, másikon a világ kormányai, nem annyira evidens számomra, kinek kellene drukkolni.

Jól tévedek, hogy ezzel gyakorlatilag lehúzhatná a rolót az összes kártyakibocsájtó cég (is)?

Jelszavas word fájl küldése e-mailen, 1-3 év letöltendő :D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.