Koronavirus es az AI

Van-e olyan nyilt kutatasi projekt, ahova lehetne AI-ban jartas szemelynek contribute-olnia koronavirussal kapcsolatos kutatasok teruleten? Keres-e epp valaki ilyet?

Mi IT-sok tudunk valamiben segiteni, vagy nem?

Hozzászólások

én elkezdtem AI-t fejleszteni, most itt járok. kb mint a teszla.

if(){
if(){
if(){
if(){
if(){
if(){
if(){
if(){
if(){
if(){
if(){
if(){

}
}
}
}
}
}
}
}
}
}
}
}

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Ez CPU/GPU idovel valo hozzajarulas.

Engem inkabb az erdekel, hogy engineer hours-szel hozza tudunk-e jarulni barmihez.

Jelige: ha egy orvos kenytelen 80-90 orat dolgozni a fertozott teruleten, nekunk se szakad le a kezunk, ha 40 ora munka melle 2-3 orat raszanva ranezunk egy "backlogra", hogy tudunk-e segiteni valaminek az automatizalasaban.

Szerkesztve: 2020. 03. 10., k - 18:01

AJ-AJ úgylátom tiájtísokk Sokkolnátok a kutatóközösséget az ajijaitokkel már ha arra gondolsz esetleg, hogy a plázacica nyelvjárásban ajándékot ajinak -is- rövidíthatik és te kontríbútáná [https://hup.hu/comment/2406953] esetleg időnként héjjá [ https://www.youtube.com/watch?v=yo4pmauhugo ] rilétíd dógoKATT is..

Ilyen agymenéseknek a "Flame" alatt lenne a helye a többi szemét köztt nem?

https://goo.gl/muWzKz (digitalocean)

Szerkesztve: 2020. 03. 11., sze - 20:13

Azert is segitenek, mert nekem hianyoznak szamok.

Pl. becsulte mar-e meg valaki (ha igen, hogyan), hogy hany teszteletlen tunetmentes hordozo lehet? Vagy hogy milyen koreloszlasban vannak a tunetmentes esetek.

Aztan: melyik orszagnak mennyi ido kene normalis szajmaszk es lelegeztetogep problemak megoldasara? Honnan tudnanak a legkozelebb alapanyagot szerezni?

Leginkabb ilyenek erdekelnenek. Csak a terjedes-projekcio meg a korai kor+halal+orszagok eloszlasa megy mindenhol, es az nagyon keves adat.

Azért mert ezekről nem tudnak vagy hallgatnak róla akik tudják, mert értékes információ. Gondolj bele, ha még egy ilyen kis országban, mint Magyarország sem tudunk pontosan semmit (például hol vannak az ígért olcsó maszkok, nálunk patikában az Indexen írt 600-800 Ft/db-os is csak rendelésre van), akkor ez globálisan milyen lehet. Majd a vírus lecsengése után biztos lesznek tanulmányok róla, de addig mindenkinek érdeke hogy hallgasson, ha például tud egy beszállítóról, mert örül ha egyáltalán magának tud rendelni. Lásd már több országban megtiltották a fontosabb dolgok exportját!* Azért sem hozzák nyilvánosságra ezeket az adatokat (ha egyáltalán rendelkeznek vele), hogy ne keltsenek pánikot. Elhiheted hogy ha biztató adatokkal rendelkeznének, már rég mindenhol ezt kommunikálnák.

* Például Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a koronavírus miatti veszélyhelyzet kihirdetésekor azt mondta: 120 ezer, már megrendelt maszk áll Hamburgban, mert a németek teljes exporttilalmat rendeltek el, azt sem engedik ki, amit mi megrendeltünk. HÁT PERSZE, mert nem az utolsó pillanatban kellene gondolkozni!

"HÁT PERSZE, mert nem az utolsó pillanatban kellene gondolkozni!"

Azért érdekes, hogy a mostanság divatos haladó gondolkodásmód szerint világpolgárok vagyunk, Európa egy egység, meg hasonlók. Aztán amikor beüt a baj, mégis kiderül, hogy vannak még nemzetállamok, és elsősorban minden ország a saját polgáraira gondol.

Aki a blogot csinálja szerintem egy zseniális faszi. Én nem pythonban fejlesztek, de ezeket könnyen tudom olvasni, és nem is kell hozzá agysebésznek lenni, hogy megértse az ember, hogy mit csinál (miután elolvastam a leírást is:)), és közben az eszközökkel is meg lehet ismerkedni (opencv, dlib, keras, tensorflow stb..).