win10-re keresek terminal emulatort

Fórumok

- kellenének tab-ok (közöttük pedig custom gombokkal navigáció)
- gyors legyen (electronos cuccok feature rich-ek, szépek, de laggolnak, nem frissítik a képet, stb.)
- bal egér select, jobb egér paste
- egeres szöveg kijelölésnél "ne másszon el" a cursor, azonnal tudjak gépelni, ne kelljen visszakattintani ballal a prompt végére, hogy tudjak írni
- új tab nyitásakor az új tabon legyen a fókusz (superputty pl. visszadob arra a tabra, ahol CTRL-N -t nyomtam, WTF?!)
- jó lenne ha WSL bash lenne a default session
- bónusz: lehessen paddingot állítani a szöveg és az ablak keret között (ez már tényleg csak a torta tetején lővő habon lévő cseresznye)
- igazából egy tab-os wsltty/mintty lenne a legjobb

Thx.

Hozzászólások

Nem írtam, de ezeket néztem:

  • conemu
  • cmder
  • terminus
  • hyper.is
  • superputty
  • mobaxterm

 

A ConEmu-val is volt valami olyan probléma, ami erősen visszavetett a produktivitásban. Lehet, hogy "csak" laggolt, már nem tudom, de hamar lejöttem róla.

tudom nem mindent teljesít, de jobbat nem találva én egyenlőre: wsl+screen / tmux -al próbálok túlélni..

Nekem View/Duplicatere új tabon megnyit egy új kapcsolatot ugyanarra a szerverre (SSH) és az lesz az aktív ablak. Vagy nem erre gondoltál?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

( •̀ᴗ•́)╭∩╮

"speciel a blockchain igenis hogy jó megoldás, ezért nagy erőkkel keressük hozzá a problémát"

"A picsat, az internet a porno es a macskas kepek tarolorandszere! : HJ"

+1 a kitty-re. Alapból nem tudja a több tabot, de nekem bevált úgy, hogy nyitok belőle 6-8 példányt különböző helyekre és ezeket rendezem el úgy a képernyőn, hogy kényelmes legyen. Esetleg valamilyen ablakrendező tool-al (vagy a windows beépített funkcióival) ez gyorsítható

Sub, amúgy én sublime text + https://github.com/randy3k/Terminus -t használok, de a teljesítményügyleg elég problémás, szóval keresem az alternatívát.

Ami miatt használom: Per-pixel, precision scrollozás, megszokott módon keresés a bufferben/tabok kezelése/split screen stb.

Egyébként mindenkinek ajánlom a Royal TS-t kipróbálásra.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Ha valakinek a tab-os elrendezés hiányzik, legyen az bármilyen app, akkor ajánlom a Groupy-t. Steamen €4. Pár napja használom, egész jó.