Kevesebb flame, clickbait, aktuálpolitikai szólamok

Sziasztok,

ritkán írok, de bizonyos cikkek mondanivalója illetve a hozzáfűzött kommentek elérték azt a szintet, ami mellett már nem tudtam elmenni szó nélkül.
A HUP-on az új év elején az aktív fórumtémákból 8 csak flame ill. politikai színezetű volt, azóta nem számoltam.

Értem én, hogy valahol kijön a frusztráció vagy le kell vezetni a feszkót, de ezt nem lehetne máshol (edzőterem, futás, kocsma, barát/barátnőkkel való beszélgetés, stb.)?

Itt rengeteg ember van hatalmas szakmai tudással és tapasztalattal, de az ő mondanivalójuk elveszik ebben a folyamban.

Lehetne egy szakmai portál tényleg szakmai? Kevesebb bulvár? Kevesebb politika?

 

Hozzászólások

Teljesen egyetértek, valamilyen formában fékezni kéne ezt. Mondjuk úgy hogy egy ember egy hónapban csak egy flame/off topikot nyithatna.

> Sol omnibus lucet.

Kikapcsolod a "Nem szakmai témák"-at a beállításokban?

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Szerkesztve: 2020. 03. 09., h – 08:26

Korábban elmondtam:

Itt nem volt sosem megtűrve a politika. Egyesek elkezdték ide behordani és többszöri kérésre sem hagyták abba. Számtalan alkalommal moderáltam ki az ilyet, de erre egy csomó embertől azt kaptam, hogy cenzúra. Utána, felmérendő, hogy van-e erre igény és esetleg én látom rosszul, megszavaztattam, hogy mi legyen. Eredmény.

Utána a flame-be lett terelve a téma. Ott is zavaró? Ok. Szavaztassuk meg újra? Fejezzük be végleg? Én nyitott vagyok bármire. De egyet kérnék: most már alakuljon ki végre egy végleges álláspont, mert ez a heti szinten rinyálás, hogy mi legyen, már kurva unalmas és megmondom őszintén, hogy ez itt az utolsó alkalom, hogy felveszem ezt a fonalat.

Ha nem lesz konszenzus, akkor majd demokratikusan eldöntöm én.

trey @ gépház

Meg is nyitom kozben populista kampanyomat:

Aki Harlequin opciojara szavaz, az a diktaturara szavaz. El akarja venni toletek a dontes, a szabad valasztas jogat. A jogot, amiert oseitek generaciokon at kuzdottek. Csak a sajat tamogatoinak az erdekeben jar el, nem a Ti erdeketekben. Nem kepviseli a ma meg szavazni tudo nepet, titeket.

De egyutt le tudjuk gyozni!

Szavazzatok a szabadsagra, a demokracia tisztasagara, az en opcioim egyikere.

Túlbonyolítod.

[szónoklat]

Magyarország népe!

A jelenleg irányító <legyőzendő párt> évek óta lopja a pénzeteket <választott ellenség>nek.

Fogjunk össze!

Ígérem, hogy visszaveszem tőlük a <hasraütésszerű szám> milliárdot, és az ország jobbítására fordítom, mert a célom az, hogy végre élhető, jó hellyé változtassam ezt a sokak által megkínzott országot.

Ígérem, hogy elszámoltatok minden bűnöst, és visszajuttatom az áldozatoknak, vagyis a magyar népnek, amit elloptak.

Nehéz lesz, de bátran megyek a csatába, mert tudom, hogy a jogtalanul megkárosított milliók mögöttem vannak.

Együtt sikerülni fog!

[/szónoklat]

Psszt, elárulom az IP-címemet: 192.168.0.14

Ha most nyitott vagy erre, akkor egy javaslat:

  1. Clickbait meg politika kőkeményen száműzve a flame-be, nem kell törölni, csak áthelyezni oda a topicot, ha nem ott lett nyitva
  2. A flame meg beállítható, hogy látod vagy nem
  3. Nem flame topicban meg jelzés alapján moderálás a hozzászólások között 

Ez most is így működik majdnem amúgy, nem?

Nem feltétlenül a témákkal van baj. Lehet politikához kapcsolódó informatikai témákról beszélgetni anélkül, hogy átfordulna libsizésbe meg komcsizásba az egész. Mármint, itt nem láttam rá példát, mert mindig anyázásig fajul a helyzet, de biztos lehet. Na ezt a részét kellene moderálni :)

"a jelenlegi moderálási elv és gyakorlat mellett, a jelenlegi mennyiségben és helyeken (pl. blog és hozzászólások) elfogadhatók." sajnos a mennyiség már átlépte a határt, valaki írta hogy van opció hogy kikapcsoljuk, de ha van értelmes beszélgetés arra nyitott az ember, de a sok hülyeségre nem. Mondom az "ember", ha elsőre nem értené meg valaki.

Rosszul fogod, ne olvasd! Hiánypótló amióta a 8-ason sem lehet kommentelni :P Bár én a SEO-t azért bekapcsolnám a flame topikokra, mert nehezen talál ide a célközönség amíg nem indexeli a Google...

(Amugy engem pl blogban kevesbe zavar, ott nem ugrik fel 2 honappal a nyitas utan a page tetenen, flame-ben meg igen. Csak ha felmerul, hogy "valahol azert maradhasson". Szemely szerint en is a /blog-ba szoktam ilyesmit nyitni, szerintem oda valo)

Szerkesztve: 2020. 03. 09., h – 09:48

Én flamelés-párti vagyok. Örülök, hogy van és lehet adni-kapni. Nam csak kifejezetten megtűröm, hanem szeretem. Itt lehet +1-ezni mindenknek aki szereti!

A szólásszabadság egészen addig volt egyeseknek fontos, amíg tolhatták a propagandájukat. Ahogy megjelentek az ellenvélemények, vagy csak tükröt tartottak nekik, már nem. Onnantól kezdve jött a tiltsuk be. Ismerős valahonnan ez a hozzáállás? :D

trey @ gépház

Értem. Amikor kiteszek egy Ubuntu-ról szóló cikket és arra jön 10 válasz, amiben 9-ból a fosról beszél a nagyérdemű, arról mi a véleményed? Elég rég ismersz, elég rég jársz ide. Mi a véleményed? Mi volt előbb? Én kezdtem ezt a stílust vagy ti, olvasók?

A Rolexezésed fenn micsoda? A jó irányba egy lépés?

trey @ gépház

Miert akadsz fenn amugy a Rolexezesen? Mi a fasz meglepo ezen, de tenyleg. Ha valakinek nincs, az kinjaban altalaban felemlegeti - de nem aaam irigysegbol, sosevolt’ irigy.  Komolyra forditva 40 felett vagy, szuletesed ota ezt latod: kommunistaeknal ha vezetekes telefonod volt vagy Trabid, haat feljelentettek. Most sincs eltero szandek: hosszu mubor-kabatos beidegzodes by 21. szazadi lehetosegek.

Vortex Rikers NC114-85EKLS