RBX.HU megy a Mobilexpo.hu után

https://homar.blog.hu/2020/03/05/rbx_webaruhaz

Sztori ugyanaz: előre fizetés után a jónép nem kapja meg a rendelését, a céget meg elérni nem lehet már hetek óta.

EMBEREK: NE FIZESSETEK MÁR ELŐRE OLYAN SZAJRÉÉRT, AMI MÉG NINCS A KEZETEKBEN! NEM, 1 FORINTOT SEM! NEM, AKKOR SEM!

Csak azért mert egy nevenincs tolvaj össze tud dobni egy weboldalt, még nem ok rá hogy azonnal 100-200 ezer forintokat odaadni neki!

Az azonnali fizetés élesedésével ráadásul most már nem órakon belül, hanem 10 másidpercen belül megy Ukrajnába a pénze a palimadaraknak.

 

UPDATE: 

ÁTSZERVEZES MIATT WEBÁRUHAZUNK NEM ÜZEMEL.

info: +36/30 459 7690

A károsultak nem bírták még végleg lelövetni a tárhelyszolgáltatónál ezt a szart :(

Hozzászólások

Amig szar lesz, vereb is lesz. Sot egyre tobb. Ekkora tetelben dolgoznak es senki nem mozgat fulet botot, akkor lassan megeri elkezdeni mindenkinek ? :D Ossznepi tarsasjatek ki hogyan tud atverni es ot hogyan tudjak atverni. Ja bocs ez mar megy. Elkestem, megint.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Mi a baj azzal, ha pl. Ipon.hu-nak előre utalok?

Szerintem noname boltból még utólag sem. Max. konnektort.

Szerkesztve: 2020. 03. 07., szo – 17:57

Én speciel utánvéttel fizettem, csak a kiküldött áru szart sem ért, küldhettem vissza, amiért felszámoltak 2k szállítási költséget, a többit meg (7k) azóta is utalják vissza.

Szerkesztve: 2020. 03. 07., szo – 18:25

Ez a ne fizess elore eleg hulyeseg, mar bocsi.

Fizess elore es tudd, hol vasarolsz. En pl. edigital, emag, mall, primanet, praktiker aruhazakban meg sose csalodtam. Sot: csak olyan helyen vasarolok, ahol borgun/barion/otp kartyas fizetes van; elore utalassal is max csak a felsoroltaknal.

Masik hulyeseg: az azonnali fizetes csak orszagon belul mukodik, 10 misi alatt; ukrajnaba pedig tuti nem fog menni, mivel nem is EU tagallam.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nem zörög a haraszt...

hvg.hu/kkv/20171122_Ujra_rendben_mukodik_a_Mallhu

A cég közölte: az Internet Mall Hungary Kft. ellen nem indult büntetőeljárás, és a társaság nem követett el törvénytelenséget, a két letartóztatott nem a cég alkalmazottja.

Jah, mivel pont így viszik el a balhét a megbeszélt emberek. Előtte 1 nappal gondolom még azok voltak. Vagy bemártottak 2 áldozati bárányt. Mindegy is, gyufát nem vennék a mall.hu-ból. Sem.

Ez a ne fizess elore eleg hulyeseg

Minden vásárlás előtt lefuttatod a boltra a kockázatelemzésedet? Vagy csak reménykedsz, hogy eddig mindig kaptál valamit a befizetett pénzedért, talán ma is szerencséd lesz?

borgun/barion/otp kartyas fizetes van; elore utalassal is max csak a felsoroltaknal

Tehát azt azért beismered, hogy előre fizetés és előre fizetés között is van különbség. Illetve mégis inkább a biztonságosabb módot választod, mert annyira mégsem bízol meg a másik félben, hogy előre utalj neki.

Masik hulyeseg: az azonnali fizetes csak orszagon belul mukodik, 10 misi alatt

Az rbx/mobilexpo károsultjai leginkább fejenként és tranzakciónként 10 millió alatt voltak, szóval továbbra is megáll a nagy rizikó. Ha eddig beföldre utaltál, és pont lecsúsztál az aktuális batch-ről, eltelhetett akár 1 óra is mire teljesült az utalásod, addig a banknál csücsült a pénzed. Extrém esetben időközben rátaláltál a cég nevére a homáron, gyorsan hívtad a bankodat és sztornóztad a tranzakciót. Múlt héttől ha azonnali utalás feltételei teljesültek, 5 mp után már a csaló bankszámláján van a pénz, 2-t se tudsz pislogni. Onnan azonnal megy tovább egy másik belföldi bankhoz, szintén 10 mp. Így hiába reklamálod meg az első tranzakció 2 résztvevő bankja között, a pénz már egy 3.-nál van. Mire oda is eljut a vizsgálat, onnan már kényelmesen kiment a pénz ukrajnába, ahogy helyesen írtad, eu-n kívülre.

Az utalas koltseges - ezert is alkalmazom csak vegso esetben -,  a felsorolt cegeknek azonban mernek elore utalni. Az ukrajnai atutalast kotegelve, direkt utalassal gondoltam (mondjuk igaz, ez eleg naiv feltetelezes), a leirt modszer valoban mukodokepes...

Egyebirant: altalaban tenyleg utananezek, mielott veszek neten valamit. A zuhanykabinom vasarlasa elott konkretan google maps -en is megneztem a helyet, ahol a ceg szekhelye van, illetve az 1.8 mrd. 2017 -es eredmeny is meggyozonek tunt -mindezt ugy, hogy kartyasan fizettem elore- szoval igen: uj boltokat (ha epp a ismertekhez nem fordulhatok) le szoktam ellenorizni. Ahol nincs kartyas/paypal fizetes, az bukott, barmilyen jo is. Az OBI is emiatt bukott nalam ("Szállítmányozó általi fuvarozáskor a fizetés kiszállításkor történik készpénzzel."). 

Olyan helyen meg foleg nem vasarolunk, ahol az osszehasonlitas szerint sokkal olcsobb minden, mint mashol...az alapbol kiesik.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Mi baj van azzal, hogy átvételkor fizetek a futárnál vagy az átvételi ponton? Kivéve eBay, Banggood, ahol nincs futár és átvételi pont, de van pénzvisszafizetési garancia.

Vannak cegek, ahol gond nelkul fizetek elore, csak megvalogatom.

Azért az a bolt, ahol még a március közepén is az van kinn, hogy a december 31.-ei rendeléseket mikor fogják kiszállítani az helyből gyanús.

Maga a bolt egyébként a helyszínen zárva van?