Megjelent a Netbeans 11.3 LTS

Apache égisze alatt, jdk 14, sötét téma, php és j2ee. 

https://netbeans.apache.org/download/nb113/index.html

Adj neki esélyt. Ő ad neked. :-)

Hozzászólások

ezt a szutykot hasznalja meg valaki?

Én kinyitottam az egyik céges projektet (Java - maven, semmi extrém). Eleinte úgy tűnt hogy kb. megy minden, aztán megpróbáltam az egyik unit tesztet jobb klikk run test method-al futtatni, mire közölte hogy a pom -ból hiányoznak dependency -k (nem hiányoznak), és ő majd hozzáadja. Bezártam. És ez egy standard java-maven projekt, mindenféle extrém plugin és trükk nélkül.

Tehát kimondható hogy a minimálisat sem tudja egy profi projekthez, játszani biztos jó.

"Adj neki esélyt. Ő ad neked. :-)"

Adtam, rapid randi volt :)

Én NetBeans-t használok jó 10 éve, J2SE-re meg HTML/CSS/JS/PHP stackre szerintem ideális, főleg ha nyílt forrású IDE-t preferál az ember.

Próbáltam egyszer-kétszer már VSCode-ra átállni, de pl. stabilan működő (S)FTP sync megoldást (3rd party addon formájában) nem sikerült hozzá találnom. A NetBeans meg tudja alapból és működik is.

Az ideális meg a nyílt forrású IDE jóideje (~10 éve?) az IntelliJ IDEA-nál leledzik. A CE edition Apache licenszes. Próbáltad már? Nagyságrendekkel jobb / erőteljesebben fejlődik. A NetBeans pár rajongó nyugdíjas projektje, senki sem veszi már komolyan. Már csak a Swing UI-ból is lejön, hogy egy legacy cucc.

És nem egészen értem hogy jön ide egy SFTP (amúgy SSH data channelről vagy SSL FTP-ről van szó?). Azt külön bármilyen progival megoldod.

Ha jól vettem le, a Community Edition csak Java/Kotlin fejlesztésre jó, nekem pedig kéne a HTML-CSS-JS-PHP kombó is, a PHP plugint viszont ez a verzió nem engedi telepíteni. Amúgy a PHPStormot kipróbáltam már párszor, nem szar, de a NetBeans lefedi az amúgy nem túl magas igényeimet, nem hiányolok belőle semmit igazából.

Az (S)FTP syncet is a webes projektek miatt említettem, és mindkettőről beszéltem (FTPS / SFTP). A külön programos út nyilván működhet, de csak egyszerűbb, ha az IDE is tudja.

Használhatod az EAP csatornát. Véletlenül direkt pont annyiszor van release hogy az evaluation time előregördüljön és probléma nélkül tudod használni a teljes feature készletet. Legalábbis nálam úgy működik (arch/manjaro) hogy az AUR szépen lefrissíti mindig még azelőtt, hogy lejárna. Akkor pedig előregördül, magától.

Szerkesztve: 2020. 03. 08., v – 18:57

upsz rossz helyre ment.

 

LAMP-hez én is ezt használom. Szerintem az utóbbi időben eléggé összekapták magukat, legalábbis az OSX integráció nagyon jó lett.