Szerencsejátékra évi ... forintot költök.

Címkék

Ötöslottó, Hatoslottó, Skandináv lottó, Puttó, sorsjegy, Totó, Tippmix, fogadás, online póker ... stb.

Nulla
55% (681 szavazat)
≤ 10 000
27% (338 szavazat)
10 001 - 20 000
7% (86 szavazat)
20 001 - 50 000
4% (55 szavazat)
50 001 - 100 000
2% (30 szavazat)
> 100 000
3% (31 szavazat)
Egyéb, leírom
1% (9 szavazat)
Összes szavazat: 1230

Hozzászólások

90!/(90!-5!):1 esély mellett, amikor milliárdok röpködnek, havi 2 szelvény belefér. Nem ábrándozok, költöm el gondolatban a főnyereményt, mint a betegek. Pont tegnap talált a fiam egy kéttalálatos szelvényt, mert nem néztem meg egy hónapja. Akkor én most egészségesen adózok? :-)

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓
Szerkesztve: 2020. 02. 23., v – 15:42

Jó lenne, de a valószínűségek miatt inkább megtartom ezt a pénzt is (0). :)

Én sem játszok. Abban igazad van, hogy matematikailag kiszámítva a várható érték negatív, tehát nem éri meg.

Viszont ha minden megvásárolt szelvényhez társítunk egy izgalmi faktort, akkor már kisebb tételben "megérheti". Arra gondolok, hogy bizonyos emberek esetében élvezeti értéket jelent, hogy megveszik a szelvényt, és izgulnak, hogy nyernek-e. Ehhez hozzá lehet társítani egyfajta értéket az adott egyén számára. Hogyha az adott egyén olyan értékben vesz csak szelvényt, amilyen értékben ez a szórakozás megéri neki, akkor nem matematikai alapon kijöhet az, hogy ennél az egyénnél megérheti, mert ez is egyfajta szórakozás. Mint ahogy valaki elmegy a moziba és pénzt fizet egy filmért.

Persze ez egyénenként változhat. Csak azt mondom, hogy nem lehet mindent leírni matematikailag, mert az egyén nem gép, ill. nem racionálisan dönt, végül pedig nem mindenki egyforma.

Szerkesztve: 2020. 02. 23., v – 17:06

Csaladilag heti 1-1 otos, hatos lotto, allando szamokkal - magyarul nem mindig en vasarolok. :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Régen az volt, h családi eseményre (születésnap ilyesmi) nem v. felesleges szart vettünk ami 2 óra múlva a kukában volt, hanem összedobtunk egy vegyes kaparós csomagot. Nem mondom, hogy meg lehetett élni belőle, de néha meglepően pozitív volt a kihozatal. És volt egy kis izgalom. :)

Kijárok az ócskapiacra. Az is olyan, csak több benne a szerencse.

Amikor valamelyik nyeremény 1 milliárd főlé megy, akkor veszek egy-egy szelvényt, just for fun (meg nehogy Szent Péter lebaxon :) )

Az nem szerencsejatek, hanem piramisjatek (Ponzi-scheme)! Ezeknel mindig a rendszer uzemeltetoje nyer, nem te. Lottonal es tarsainal a Szerencsejatek Zrt-n kivul te is nyerhetsz (bar kicsi az eselye).

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Én évek óta kényszerűségből olyan szerencsejátékot játszok, hogy a nyertesek megtartják a nyereményüket, a vesztesek visszakapják a szelvény árát és az egészet azoknak kell fizetni, akik önszántukból nem is játszanának.

Amikor nyáron a Balatonnál nyaralunk, venni szoktunk 10-15 kaparós sorsjegyet. Este kapar a család, gyerekek, feleségem, én. Egymás után, egyesével. Tök jól szórakozunk, izgulunk, poénkodunk, jókat röhögünk. Ha nyerünk valamennyit, akkor veszünk belőle másnap újat és indul a buli elölről, egész addig, amíg el nem játsszuk az egészet. Igazából nem is a nyerés a lényeg benne, hanem a jó hangulat ami körülötte van.

Ez tetszik :) Esküvőre szoktak még ajándékozni, poén amikor 30 szelvényből összejön 1200 forint nyeremény :) Egyébként döbbenetesen alacsony a nyerési arány a kaparós sorsjegynél (ha jól emlékszem a kis black jacknél n millió darab szelvényre tekintve párszáz darab az ami értékelhető nyereményt ad (5000 és felette vagy ilyesmi)).

Karácsonyra vettek nekem egy szerencsejátékos adventes játszótérre adományozós sorsjegyet. 2500 pénz volt. Megnéztem a hátoldalán, es kb. 50% eséllyel a legalacsonyabb nyereményt (2500 pénz, az 1 sorsjegy ára) meg lehetett nyerni vele. Csak nem nekem. Kb. dec 6-7. magasságában untam meg a napi 1 kaparást, és végül 1ültőhelyemben  lekapartam 24-ig mindet. Nyilván semmit nem nyertem. Mérgesen dobtam ki a kukába.

Aztán némiképp lenyugodtan konstatáltam hogy hálistennek nem lett belőlem a szerencsejáték rabja, hogy a kaszinóban hajnali 2-kor üres tekintettel ülve valamelyik játékgép előtt veszítsek el aznap este is 30-40 ezret.

500 HUF volt 1 db zseton 2012-ben, mikor a Tropicana-ba utóljára betettem a lábam. 5 ropi-t elvesztettem szerintem egy negyed óra alatt ruletten. Ez volt az összes pénz, amit a szerencsejáték-maffiának adtam eddig életemben. A parkolómaffia, kéményseprő maffia és a többi legálisan működő bűnszervezet más tészta.

Első nap veszünk 10-15 szelvényt, másodikon 2-3, harmadikon talán 1. (Mondjuk egy haverom nyert 50 millát pár éve kaparóson!)

Egy Szuperbankó nevezetű cuccot szoktunk venni, azon szelvényenként 4 vagy 5 kaparási lehetőség van, különböző típusú játékokkal. Még egyszer hangsúlyozom, kizárólag az izgalom a lényeg és a szórakozás, eszembe se jut, hogy nyerjünk komolyabb összeget.

Régebben poénból vásárolgattam kis black jacket amikor a trafikban jártam de elkezdett idegesíteni hogy kaparósat csak külön blokkra és készpénzre adnak, így leszálltam róla. Lottót évente 1-2x veszek ötletszerűen.

Asszony vesz néha, ha brutálisan sok a nyeremény. Bár nekem egy 100M körüli összeg tökéletesen elég lenne. :)

Szerkesztve: 2020. 02. 24., h – 08:00

Nem nulla, mert tavaly voltunk vagy 3 esküvőn, és ezt is kértek ajándéknak... Mostanában "menő" úgy látom, bár sok értelmét nem látom.

Viszont az felbaszott, hogy nem tudtam kártyával kifizetni. Csak KP-val lehet... Pff mondom miafranc... Aztán várom a blokkot, kérdi a csaj még valami? Mondom semmi, csak a blokkot kérem. Nincs blokk, erre nem jár. Ehh, akkor viszlát. Szóval elsőre jó hülyének látszottam.

"Sose a gép a hülye."

Ez fura. Szerintem mennie kene kartyaval is, es blokkot is mindenkeppen adnia kell. Gyanitom, hogy az elado kisasszony "okoskodott", de ez visszaeles. Utana kerdezek, mert a vasarlo szent, ad-hoc modon esetlegesen megkarositani sziguruan tilos. A blokk nelkuliseg szurja a szememet leginkabb.

Van a mondas "Aki szerencsés a szerelemben, szerencsétlen a szerencsejátékban."

A lottoszelvenyt mi erre adjuk/kerik, ha nem nyernek vele akkor jo mert mashol ugy nez ki szerencsesek es boldogan elnek majd.
Ha nyernek akkor meg valas utan is marad penzuk, hogy boldogan eljenek :P

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Van a mondas "Aki szerencsés a szerelemben, szerencsétlen aszerencsejátékban."

Ezt a baromságot gondolom valami szerencsejátêkban érdekelt marketinges terjeszthette el. Miért nem lehet szimplán csak ajándékozni egy lehetőséget a nyereményre, minek ilyen baromsággal indokolni?

Neha veszek kaparost, poenbol, es hazaviszem az asszonynak. Ha nyer, akkor o takarit, ha nem, akkor en.

Igy mindenkeppen nyerek. Viszont vegyetek nyugodtan ti is, es ezt a hozzaszolast kuldjetek tovabb 5 baratotoknak meg ma ejfel elott, mert az igen jot tesz a bonuszomnak! :-P

A szerencsejáték egy olyan iparág, ami az emberi butaságból kovácsol tőkét. Ha kevesebb lenne a főnyeremény és jobbak a nyerési esélyek, talán megpróbálnám én is, de jelen feltételek mellett inkább kihagyom ezt a pénzköltési formát.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Inkább úgy fogalmaznám, hogy elméletben mindenki tudhatja. De még itt is volt fentebb olyan kolléga, aki ellépte a kombinatorikát. Kizártnak tartom, hogy a szerencsejátékon résztvevők többsége tisztában lenne a valós matematikai esélyekkel, vagy egyáltalán fogalma lenne arról, hogy azt hogyan lehetne kiszámolni. Főleg, ha nem csak a telitalálatos szelvény esélyét nézzük, illetve több szelvénnyel játszik, stb. De azt sejtem, hogy a nagy többséget nem is érdekli, mert ez valóban sokkal inkább pszichológiai, mint matematikai kérdés.

Megkérdeznéd az egyszeri szerencsejátékfüggőt, vagy lecsúszott alkoholistát, tippelje már meg -legyünk abnormálisan nagyvonalúak- pluszminusz 10.000% intervallumban mennyi a nyerési esélyük? De nem kell agyilag lepusztult embereket kérdezni, a nagyátlag sem tudja még 2-nagyságrenden belül sem megmondani. Fejből én sem.

Havi €13.5 egy olyan szolgaltatasra amivel lehet nyerni (havonta huznak) es adnak hozza egy kartyat amivel sok muzeumba, allatkertbe, eloadasra ingyenes a belepes (sokszor 2 fo reszere). Ha havonta min. 1x jarnek muzeumba/stb. mar 0-ra jonnek ki, sajnos nem tudom ennyire kihasznalni, de neha jol jon az ingyenes belepo.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Nekem szerencsejáték: Kernel frissítés után a restart, pláne távoli VPS esetén. De van beleszólásom, ráhatásom, nem izgulok annyira.

Értelme nincs, de néha fogadok meccsekre (3-5 évente), amit nézek TV-n. Vettem már lottót is, és még megnézni a számokat sem felejtettem el. Legutóbb lottózós kocsmában jártam, és a közeg kedvéért vettem pár kaparóst. Azon akadtam le, hogy a nyeremény összegek többsége teljesen hidegen tudott volna hagyni, de még a főnyeremény sem változtatta volna meg lényegesen az életemet. Emlékszem gyerekkoromban a kaparós számai csillagászati mesés összegeknek tűntek... Elképzelem, ahogy Oregon kaparósozik: neki ez tényleg teljesen csak játék volna. A lottó már más, ott a főnyeremény már lényeges életmódváltozást tudna okozni.

Engem teljesen hidegen hagy a szerencsejáték mint függőség. Ami fura, mert általában esendő vagyok a függőségekkel szemben, legalábbis úgy érzem. Ezért tartózkodok a legtöbb veszélyes dologtól. De a szerencsejáték nem tud érdekelni. Semmi dopamin rush-t nem okoz nekem. Talán azért sem, mert nem vagyok igazán pénz által motivált, amire kell arra van, nem vágyom több pénzre.

De van ismerősöm, aki több tízmilliót eljátszott már életében annak ellenére, hogy egyébként nem hülye. Olyan tízmilliókat, amik hiányoztak neki eléggé húsbavágóan. Matekos diplomája is van, programozni is tud, és úgy általában van fogalma a világ működéséről is. Beszélgettem vele erről, az eszével pontosan tudja, hogy mekkora hülyeség. Mégsem tudta abbahagyni többször sem az életében. Ezért gondolom, hogy nem butaság, hanem valódi betegség a szerencsejáték függőség alapja. Van egy másik ismerősöm is, akinek a háza és a családja is ráment a szerencsejátékra. Ő is felépült és új életet kezdett, de ki tudja hogy mikor állít haza üres zsebbel pármilliós tartozással?

2 mrd fölött szoktam beszállni, 5-ös lottó, 1 mező, gépi, joker nélkül.

> Sol omnibus lucet.

Szerkesztve: 2020. 02. 24., h – 16:37

Parszaz forintos tetekben (<100K HUF bankroll) fogadok sportesemenyekre, eddig boven profitabilis. Mondjuk inkabb big data, mint szerencsejatek - ettol persze be lehet szopni, de nem is ebbol akarok megelni.

szerk: emiatt nem is szavaztam, mert egyszer raktam be a par tizezret, azota nem nyultam a bankkartyahoz

Ha jol szamolom, most 72e forintot. Mar husz eve. Hatoslotto, heti negy szelveny, mindig ugyanaz. (Eppen tegnap jott az ertesites, hogy nyertem, gondolom, harmasom volt)

Ez csak megszokas. Nem akarom abbahagyni, bar jelenleg keresek olyan jol, hogy ne ettol varjam a csodat. (20 eve meg ettol vartam)

Voltakeppen cigire is koltok ennyit vagy tobbet meg ezer mas dologra, ez szamomra a havi rezsi resze egyszeruen. Minden honap elejen megnezem, mikor jar le az othetes, aztan megujitom.

http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Sokaig semmit, amiota rendszeresen megy 1-2 milliard fole a nyeremeny (hol a hatoson, hol az otoson), azota igen. Mindig kulon generalom a szamsort, hol geppel (np.random.shuffle), hol dobokockaval. Ha elviszi valaki, akkor egy ideig megint semmi.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

0 Ft-ot költök rá.

"A szerencsejáték a vesztesek sportja."

Egyébként meg: Why we make bad decisions (A végén a kérdezős részben arra is felel, hogy mitől sántít az a magyarázat, hogy az izgalomért lottózunk, nem a nyereményért.)

Mondjuk pont nemrég láttam egy videót, ahol egy amerikai államban változtattak a lottószabályokon, mert a kevés nyertes miatt visszaesett a szelvényeladás, és nagy tételben pozitív mérleg jött ki, amit több csoport (köztük MIT-sek is) kihasználtak, mint kiderült, teljesen törvényesen. De ez meg éppen kivétel, szóval nem ér. =)