Publikus előzetes: Microsoft Defender ATP for Linux

A Microsoft bejelentette, hogy elérhető a Microsoft Defender ATP for Linux publikus előzetese ...

Today, we’re announcing another step in our journey to offer security from Microsoft with the public preview of Microsoft Defender ATP for Linux. Extending endpoint threat protection to Linux has been a long-time ask from our customers and we’re excited to be able to deliver on that. We know our customers’ environments are complex and heterogenous.

... és nemsokára elérhető lesz Androidra és iOS-re is:

Providing comprehensive protection across multiple platforms through a single solution and streamlined view is more important than ever. Next week at the RSA Conference, we’ll provide a preview of our investments in mobile threat defense with the work we’re doing to bring our solutions to Android and iOS.

A Microsoft bejelentése itt lenne olvasható, de mivel az oldal down, ezért a Google cache segít itt.

Hozzászólások

Vedelmi programnak alcazott tamadhato reteggel szeretnek megfertozni a linuxot? Erre nem csorompol a virusirto, hogy trojai falovat talal, nagy kormos hatso bejarattal?

De szep vilag kozelit..

Jó, egy kicsit elszálltam, bocsesz. De a Korongvilág tényleg lapos! :-)

Én a defender féle mutatványokban kevésbé hiszek. Jó, tudom, ez nem hit kérdés.

Nyilván van benne jóság, de cserébe időnként őt törik meg, mert túl bonyolult termék, mindent IS akar, ami a nagyvállalati szegmensben tudjuk, hogy milyen minőséget jelent.

Ez kevésbé hibás mint a Windows 10 update-ek minősége? Nem ugyanaz a cég gyártja? Vagy ez fontosabb? Ez tutira a cég presztízs terméke, ami kerül amibe kerül, de hiba nélküli lesz, mert nincs idő nyomás a programozókon és a vezetőiken? Hányszor annyian tesztelik, mint a legutóbbi fiaskó után?

Tényleg fontosabb a MS-nak azén biztonságom mint a saját profitja? Mégiscsak van ingyen ebéd? Hogy van ez?

Fontos helyen Apparmor, Selinux, ez szerintem többet ér.

A futó processzek egymástól való elkülönítése is sokkal hatékonyabb védekezési módszer.

A Qubes-OS féle mentalitás szerintem sokkal jobb mint a MS féle defender.

gondolom van benne egy jókora info gereblyéző ami természetesen csak azért kell bele, hogy a vírus mintákat gyűjtse :D, meg távoli management funkció, policy enforcer és kész ismét úgy érezheted magad mintha windows alatt lennél :)

https://goo.gl/muWzKz (digitalocean)

Nagyon jó az irány, de egy gpo*** és ad integráció sokkal fontosnabb lenne. 

És hol lehet letölteni? Mert én nem találom, csak a win és mac verziót...

"Sose a gép a hülye."

Bennem eddig valahogy nem merült fel az igény arra, hogy a Defendert használni akarjam Linuxon. Az amúgy sem combos energiagazdálkodásnak nem hiszem, hogy jót tesz majd, ha linuxos laptopokon is folyton elkezdi IDLE állapotban tekerni a gépet keresgéléssel.

Na jó, de milyen az időjárás a pokolban? :D