Kazán ki-bekapcsol

Fórumok

Az az átkozott istenverése kombi turbos kazán megint. Megnyitom a melegvizes csapot. Elindul szivattyú, turboventillátor, szikra van, begyújt, elkezdi melegíteni 10 másodpercig, mikor felemelné a fűtésteljesítményt, lekapcsol. Pár mp múlva újrakezdi, és ezt ismétli folyamatosan. Hibakódra nem megy a kazán. Tavaly a szerelő kóklerkedett a panellal, nem ért vele semmit. A megoldást az hozta, mikor a kéménybe csatlakozó két piros csőbe belefújkált, az pár pillanat alatt helyrehozta, majd' egy évig nem baszakodott utána.

https://kepkuldes.com/image/31Mcgl

https://kepkuldes.com/image/31NczN

https://kepkuldes.com/image/31NaOf

Kérdésem: büntetlenül le tudom húzni a 2 piroscsövet belefújkálok ÓÓÓÓÓÓÓÓÓVATOSAN (különben átszakad a membrán a szürke fémdobozban). Nem álltam a nyakában, mikor lehúzta, így már nem tudom melyik oldalát szedte le. Vagy cselesen van rögzítve abba a fém szürke szarba? A kéménybe csatlakozó másik végéről fujkáljak bele?

A fekete szenzort merjem lehúzni a 2 piros cső között?

Hozzászólások

Akkor megse az ember a hulye...? :)

Ha kombi, és ha melegvízre produkálja ezt a jelenséget, akkor a lemezes hőcserélőre tippelnék.

Ha a léghiánykapcsoló/presostat szórakozik, vagy be sem gyújt, vagy hibát dob.

Ha szennyezett/vízköves a hőcserélő, igen hamar túlfűt, és leáll. Aztán újraindul.

Ha fújkálni szeretnéd, a nyomáskapcsoló felől fújj a kémény felé. Tehát a nyomáskapcsolóról lehúzva a csövet fújj a csőbe a kémény felé. És csak egyesével, hogy a két csövet véletlenül se cseréld fel.