The Return of the King

Hi, sziasztok mindenki... Visszatértem! Erre utal e blogbejegyzés címe is. Mert én vagyok az a Poliverzum nevű fickó akiről mint olvastam a korábbi inkarnációm bannolása óta is sok említés tétetett, nem tudtatok elfelejteni... Ez valahol hízelgő azért rám úgy érzem.

Na szóval most megint itt vagyok de új néven, ugye "Harold King", ha meg King és visszatért, akkor illik e cím e blogbejegyzéshez... Ja és hogy miért ez most a nevem? Eccörű kéremalássan. Azóta megjelent pár irodalmi alkotásom (magyarán könyvem) angolul, és angol nyelvterületen Harold King az írói álnevem. Természetesen nem minden Harold King azonos velem, szóval ha rákerestek e névre a Zinternet setét virtuális sikátoraiban, akit találtok az nem biztos hogy én vagyok, akkor se ha épp sci-fi szerző.

Felesleges rohannotok jelenlétemet jelenteni Treynek, mert tud rólam, ő maga mondta hogy mindenki megérdemel egy új esélyt, pláne ennyi év után. Ez mindenképp rendes tőle.

Hogy miért jöttem vissza? Akad itt azért egypár jó fej is akivel néha jólesne dumálni egy kicsit. Például említhetem Hajbazert, akivel rengeteg dologban egyetértek, bár épp most abban a témában hogy az MS megszüntette a Win7 támogatását és satöbbi, na ebben nem. Majd írok is erről oda. De úgy általában ő azért egy értelmes fickó aki jól látja a dolgokat, bár néha túl is reagálja őket. De mondom, alapjában véve azért többnyire igaza van. És feltétlenül tisztelem őt azért is mert oly roppant emberi méltósággal képes elviselni hogy állandóan szekálják őt a trollok. Ezt a tartást benne kifejezetten csodálom, és irigylem e képességéért! Bár mint mondtam most elég erősen más véleményen vagyok mint ő (le fogom írni majd oda...) de arra ne számítson senki hogy nekiesek és elkezdem gúnyolni vagy ilyesmi, és azt se hiszem hogy ő kezdené el ezt velem. Hiszek benne hogy értelmes emberek közt lehet normális véleménycsere is, akkor is ha mások a nézeteik valami adott dologról.

Említhetem aztán Raynes kollégát is aki úgy látom éppoly nagy parancssor-imádó lett mint én vagyok. Kár hogy amint látom e két fő - Hajbi és ő - ennyire egymásnak ugrott most legutóbb, szeretném ha kibékülnének mert én mindkettőjüket becsülöm, igaz hogy egyiket ezért másikat azért, szóval nem ugyanazon dolgokért.

De én Lócsemege számos nézetével is egyetértek, sőt Hiénával is így vagyok. Nem értek egyet __minden__ nézetükkel, de sokkal.

Szóval akadnak itt azért egész józan fazonok is, és szóval ez motivált arra hogy essünk neki a dolognak mégegyszer...

Hozzászólások

"essünk neki a dolognak mégegyszer."

Milyen dolognak kell nekiesni?

És írókám! A még egyszer az két szó.

Mától én is aspergeres vagyok. Kéretik ennek figyelembe vételével olvasni az általam leírtakat.

Nézd édes öregem, én már nagy ívben tojok a magyar helyesírásra, én már nem magyar hanem ANGOL író óhajtok lenni. Illetve nemcsak óhajtok de vagyok is mert 3 kötetem már megjelent.

Nem mellékesen, korábban még Poliverzumként rengetegszer kifejtettem neked, a magyar helyesírási ajánlás egyáltalán nem minden részével értek egyet. Illene emlékezned erre.

Szóval ilyesmikkel kár zaklatnod engem, mert amikor olyasmiről írsz hogy szerinted mi a helyesírás, az az én fülemnek csak „helyes sírás”. Sírsz azon hogy szerinted mi a helyes. Teszek rá. Az én nyelvérzékemnek az a helyes ahogy én írom, and that's it!

Tudod öregem, én bátorkodom a magam útját járni. Nekem van önbizalmam. Én merészelek a saját érzéseimben bízni, és jogot vindikálok magamnak arra hogy én döntsem el, mi a „helyes”.

De ha ezt nem értenéd, fogalmazhatok másképp is hátha így jobban felfogod:

Oh, you poor thing! You’re always focusing only on what you’ve been brought up on and trained to believe, ignoring the fact that I follow a different path than the one you grammar-Nazis tend to follow. You permanently adhere to the delusions that infect all brains of grammar-Nazis, and you'll never be ready to remove the bias that exists in your perception!

Obsessed commandline-maniac.

"

Nézd édes öregem, én már nagy ívben tojok a magyar helyesírásra, én már nem magyar hanem ANGOL író óhajtok lenni. Illetve nemcsak óhajtok de vagyok is mert 3 kötetem már megjelent.

Nem mellékesen, korábban még Poliverzumként rengetegszer kifejtettem neked, a magyar helyesírási ajánlás egyáltalán nem minden részével értek egyet. Illene emlékezned erre."

Zsenialis :) Neha hogy hianyzott ez nekem, most bevallhatom (annyira, hoyg nincs fel eve, megkerestem a wayback machine-n a parancsor.infot)

http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Welcome back! 

Arra fogadni mertem volna, hogy hajbazer meg Raynes szimpatikus neked :)

Hogy állsz a DIY linuxoddal?

Köszi szépen az üdvözletet, jólesett. De a kérdésedet nem egészen értem. A DIY linuxom ugyanis évek óta készen van, egyfolytában azt használom (e pillanatban is) fő rendszerként, de azt hittem ezt már mindenki tudja errefelé mert ez így volt már a bannolásom előtt is! Könyvet is írtam róla, benne van az elkészítésének minden lépése, az általam írt szkriptek, minden, letölthető a MEK-ből!

Obsessed commandline-maniac.

Szerkesztve: 2020. 01. 28., k - 09:07

Poliverzum -> sok flame -> novekedo oldalletoltes -> PROFIT!

Nem hiszem el, hogy te vagy az, míg meg nem mondod mi lakik a /System/Links/Executables alatt! LFS fut még a gépeden?

Különben épp mostanában gondoltam reád a deep konzolról jutottál eszembe...

Már bocsánat, azt hogy mi lakik az adott link alatt, ne tőlem kérdezd hanem a GoboLinuxot csinálóktól. Nekem már efféle bloatware disztrókhoz mint a Gobo semmi közöm! Az biztos hogy NÁLAM semmi se lakik azon link alatt mert ilyen könyvtárak nem is léteznek a gépemen. Ami a legjobban hasonlít hozzá, az a

/_/S/L/E

Itt természetesen mindenféle symlinkek vagynak az ő nagy magányukban, és hogy üres óráikban ne unatkozzanak, azzal szórakoznak hogy mindenféle végrehajtható állományokra mutogatnak. Mert szerintük mindenki hibás lehet csak ők nem, a másra mutogatás ugye bevett szokás... de ráfaragtak mert ha valamelyikük olyan helyre mutat ahova én nem szeretem, szóval ha hibás nhelyre mutat valamelyikük, azt büntetésből azonnal letörlöm! Nálam rend van komám, a virtuális életemben!

Obsessed commandline-maniac.

Kedves Trey, nagyon szépen köszönöm e bejegyzést neked! Megígérem, hogy megpróbálok uralkodni magamon. Talán sikerül, mert bevallom őszintén és tényleg minden vicc nélkül, én korábban nagyon beteg voltam. Végeztettem magamon genetikai tesztet azóta, kiderült hogy rejtett gluténérzékenységem van amiről nem is tudtam, desőt még laktóz-intoleráns is vagyok, na arról se volt fogalmam se. Gyakorlatilag állandóan gyulladásban volt a szervezetem belül, ez krónikus depressziót okozott nálam meg egy rakás más különböző betegséget is... Még szép hogy kihatással volt a hangulatomra is! Most már azonban ahogy egy másik postban írtam, lefogytam, áttértem paleó életmódra, nem fogyasztok gabonát meg tejterméket... Messze jobb a hangulatom is!

 

Persze most se esik jól a trollkodás, de mindenképp jobban viselem. Általában véve egy egészséges ember sokkal jobban elviseli a szekatúrát mint egy beteg. Oké, nem tudtam hogy beteg vagyok de akkor is az voltam, na. Ettől még persze neked teljesen igazad volt amikor bannoltál akkor régen, ezt is elismerem most kényszerítés nélkül a nyilvánosság előtt! Még jót is tettél akkor nekem a bannolással, de tényleg és igazán, igen, NEKEM tettél jót vele mert megmenekültem egy csomó újabb stresstől ami a HUP-on ért volna. Nekem tényleg kellett ez a pár év „pihenés”.

Obsessed commandline-maniac.

Erről az öngyógyításról hol olvashatnék többet? Pl. miért feltételezted, hogy egy ilyen vizsgálat hasznos lehet számodra, illetve hogyan választottad ki, hogy pontosan milyen vizsgálatot végezzenek el rajtad? Mekkora "macera" volt az étrended radikális (?) megváltoztatása? Mennyi idő alatt vettél észre javulást önmagadon? Mennyi ideje tart ez a kedvező változás?

Eat healthy,
Exercise daily,
Die anyway.

Ööö... Ez két különböző dolog, az "öngyógyítás” (ha ezalatt a fogyókúrára gondolsz) és a genetikai teszt. Jó, persze elismerem, én voltam az aki a kettőt kissé összekapcsoltam, de akkor is csak áttételesen kapcsolódnak egymáshoz. Az igazság ugyanis az, hogy a genetikai tesztet teljesen más apropóból készíttettem el. Amikor azt megcsináltattam, akkor már pár hónapja életmódot váltottam! A genetikai teszt eredménye tehát csak megerősített engem azon, hogy jó úton járok (az életmódváltásban). Mondjuk az igaz, megdöbbentett amit kihozott, mert bár én mint „hithű paleós” akkor már nem fogyasztottam gabonaféléket (kenyeret például) meg tejtermékeket se, de csak hogy úgy mondjam „elvi alapon”. Hittem a paleóban, ezért ezeket nem ettem. A genetikai teszt csak azt mutatta meg hogy ez a döntésem egy igencsak bölcs döntés volt, mert konkrétan és igazán és ténylegesen veszélyesek is nekem ezek az ételek!

A genetikai tesztet azonban mondom, nem emiatt rendeltem meg. A 23andme.com linken található cégnél csináltattam ha érdekel téged, de az életmódváltáshoz ez nem okvetlenül szükséges, én se emiatt csináltattam ezt nem először írom. Amiért nekem a teszt kellett az az hogy épp egy újabb sci-fi művön dolgoztam, vagyis hát ez nem igazán scifi, inkább afféle tudományosan megalapozottnak tűnő hipotézis a részemről... Mindegy, ez hosszú lenne és nagyon off. Lényeg hogy ezzel összefüggésben szükségem lett volna némi kísérleti igazolásra, konkrétan azt szerettem volna megtudni, mennyi bennem a Neander-völgyi ősöktől fennmaradt gének aránya. Na ezt sikeresen kimutatta a teszt, méghozzá legnagyobb megelégedésemre! Az hogy figyelmeztetett a laktóz-intoleranciámra és a glutén-érzékenységemre, csak egy járulékos de nagyon hasznos plusz ajándék volt a részéről.

A fogyókúrámról („öngyógyításomról”) még sehol se lehet olvasni, természetesen. Amennyiben azonban van igény rá, írhatok róla blogbejegyzést, akár többet is, miért is ne, most úgyis nagyon benne vagyok e kérdéskörben. Figyeld az új blogbejegyzéseket, mindegyiknek a címében benne lesz legalább egy ezekből a kulcsszavakból:

fogyókúra

diéta

keto

ketogén

paleo

De készülj fel rá, író vcagyok, a szófosás nálam szakmai ártalom azaz ezek hosszú szösszenetek lesznek... de ettől még ígérem, mind SZAKMAI lesz olyan értelemben hogy tele konkrét adatokkal, ajánlásokkal, értékekkel, számadatokkal, stb.

Gondolom amiatt érdeklődöl iránta mert érintett vagy te magad is a kérdésben, mint aki túlsúlyops vagy ilyesmi... Én igazán boldog vagyok ha segíthetek neked e kérdésben, de előre szólok MÁR MOST, ez akkor se tekintendő a részemről ORVOSI TANÁCSNAK!

Tisztában kell légy vele én egy rém durva, érted RÉM DURVA módszert választottam, ami nem is teljesen veszélytelen. Úgy értem, teljesen veszélytelen ha jól csinálják. A baj az hogy rém könnyű rosszul csinálni... Én is elkövettem számos hibát közben, ezekről is őszintén beszámolok majd. A felelősség azonban mindenképp azé aki belevág maga is! A jó hírem azonban az, hogy előre tudatlak, olyan értelemben ez nagyon könnyű fogyókúra, hogy éhes gyakorlatilag nem is vagy közben...

Obsessed commandline-maniac.

Na, most ezt a kommentet végigpörgettem az agyamon. Tényleg jó hosszúakat írsz. A Neandervölgyis téma is érdekel, egy ideje itt-ott én is olvastam érdekeseket a kérdésről. 23andme-re én is kiváncsi lennék, ami eltántorít az "csak" az, hogy az összegyűjtött génmintákat szinte biztos vagyok benne, hogy végül gonosz dolgokra fogják használni. Amiből akár kára lehet a mintaadónak is. Adja az ég, hogy ne legyen igazam! De én nem mertem mintát küldeni nekik végül emiatt. Maradok kiváncsi.

 

Úgy látom el kell olvasnom az angol könyveidet is...

Röhögni fogsz de igenis van egy egész csomó ötletem a globális felmelegedés ellen. A baj az hogy hiába is írnám le őket mert mind ugyanolyan „meredek” a maga témájában, mint a fogyókúrák közt az amit ajánlok a blogomban.

Szóval inkább nem megyek most bele abba mit kéne tenni globalwarming ügyben meg minden. Felesleges, tényleg. Hiába is kérdezel rá válaszként, nem fogok reagálni rá. Minek is, nem én vagyok a Greta.

Obsessed commandline-maniac.

Bevallom, Greta-ügyben tájékozatlan vagyok. Nem igazán követem az eseményeket, sőt igazán nem.

Én tulajdonképpen hiszek a globális felmelegedésben, és azt is vallom hogy tenni kéne ellene valamit, de meggyőződésem hogy ez nem a „kisember” egyéni szintjén fog eldőlni, másrészt viszont abban is biztos vagyok hogy kormányszinten ahol kéne csak látszatintézkedések születnek majd. Nem lesz ellene hatékony nemzetközi összefogás. Szóval teljesen mindegy, megette a fene az egészet, nem lesz megállítva a felmelegedési folyamat, kampec.

Nekem ez a véleményem, azaz röviden, nem hiszek az Emberiség józan eszében. Én vagyok olyan beképzelt hogy azt higgyem, tudom mit kéne tenni ellene, rengeteg ötletem van tényleg, de valóban nem akarok róla beszélni, mert abszolút biztos vagyok benne hogy az ötleteim megvalósításához szükséges összefogás sokkal de sokkal kisebb hányadára se lenne képes az emberi faj. Szóval felesleges ezügyben a szájamat tépnem. Esetleg majd valamikor később ha nem lesz jobb ihletem leírom valami sci-fibe, annyit megér. De annyit nem hogy győzkösni kezdjek felőle bárkit is. Pláne nem itt a HUP-on, ide nem politikusok járnak.

A felmelegedés folytatódni fog, idővel teljesen elolvad majd a jég, lesznek emiatt globális katasztrófák, az emberi népesség jelentős része emiatt kihal, másik része meg a háborúkban ami a kitörő menekülthullám megállítása miatt tör majd ki. De lesznek túlélők is, akik alkalmazkodnak. Az emberi történelem erre tanít. És így működik az evolúció is. Kegyetlen dolog, sajnos, de akkor is ez van.

Az egészben az egyetlen jó hír az hogy mire ez igazán komolyra súlyosbodni fog addigra én már nem fogok élni.

Obsessed commandline-maniac.

Köszönöm a részletes választ, és örülök a témával foglalkozó blogbejegyzéseknek is!

A kérdésem apropója az volt, hogy láttam itt-ott ételintolerancia/allergia vizsgálat-hirdetéseket, és érdekelt, hogy a genetikai vizsgálat ilyen jellegű lehetett-e.

Eat healthy,
Exercise daily,
Die anyway.

ő maga mondta hogy mindenki megérdemel egy új esélyt, pláne ennyi év után.

Akkor mág Gabu meg zolika "pisiljunk be" 1992(?) is, nem? :D

Szerkesztve: 2020. 01. 28., k - 11:37

Szia! Örülök, hogy újra itt vagy! A GoboLinux alapötlete tetszett annó! Jól emlékszem, hogy te voltál a GoboLinuxos, ugye?

 

A kiemelt nickek dicséretéről valamiért Rejtő Jenő Piszkos Fred a Kapitány című műve jutott eszembe: (SPOILER ALERT - aki nem olvasta még, az a továbbiakat ne olvassa, de azonnal lásson neki a könyvnek!) ahogy a Kapitány remekül manipulálta a teljes alvilágot azzal az egyetlen trükkel, hogy akinek rosszat akart, azt látványosan szerette, akinek meg jót, azt gyűlölte.

Igen, én voltam a gobós fiú. De már nem azt használom hanem saját disztróm van. Dokumentáltam az elkészítését teljes részletességgel, itt tekintheted meg könyv formában, ingyér':

https://mek.oszk.hu/12900/12996/

És nem, nem azokat dicsértem meg akiknek rosszat akarok. Efféle alamuszi trükkök távol állnak tőlem, annál sokkal őszintébb vagyok. Hajbazernek a világlátása egyszerűen közel áll hozzám, még ha nem is mindenben, Raynes meg persze hogy szimpi amikor ugyanúgy belezúgott a parancssorba mint jómagam is! Ez ilyen egyszerű, nem kell mögöttes okokat keresni.

Obsessed commandline-maniac.

Soha senkinek se mindegy. Rád is igaz, meg Hajbira is, rám is, mindenkire, hogy:

 

MA KEZDŐDIK ÉLETED HÁTRALEVŐ RÉSZE!

Ángliusul:

The rest of your life starts TODAY!

 

A múlton nem lehet változtatni, de a jövő irányítását a kezünkbe kaparinthatjuk.

Obsessed commandline-maniac.

érdeklődnék hogy a drága író továbbra is gobo linux alól veti-e képernyőre kedves bitjeit?

[új] - No rainbow, no sugar - [új]

De akkor már mér nem Poliverzum néven jöttél vissza (ha már Trey is be lett avatva)?

Szerkesztve: 2020. 01. 28., k - 22:15

kaptal egy uj eselyt, es ahogy trey irta ez az utolso. ha nem akarod elveszteni, akkor csak par dolgot kell tenned:

  • nemkell mindegyik topicban hitteriteni, itt mar legtobbnek megvan a sajat kis cucca, nem erdekli mas rendszer
  • ha megis akarsz akkor annak csinalj uj topicot (ahogy a billentyuzetesnel is csinaltad)
  • ha nem szakmai a komment, akkor nemkell reagalnod, meg okboomert sem
  • nemkell senkit sem (magadat se) megvedeni, az csak olaj a tuzre

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Legjobb tudomásom szerint visszatérésem óta egyszer se igyekeztem senkit se megtéríteni semmiféle oprendszerre. Ami ehhez a legjobban hasonlít az az amikor Hajbazernek az ő topikjában hosszan tanácsoltam, hogy jobb lenne neki az XP (képletes értelemben) lélegeztetőgépen tartása helyett Linuxra áttérnie. Ez talán mégse akkora nagy bűn remélem.

Obsessed commandline-maniac.

Vicces én is most tértem vissza :)

szóval ez motivált arra hogy essünk neki a dolognak mégegyszer

Akkor Esneki, irnok!

Udv ujra itt!

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Köszi, ez mindennél jobban esett! Tényleg ez volt a legszebb üdvözlés amit eddig itt kaptam! És amiatt mert ebből látom, hogy elolvastad az egyik könyvemet, ráadásul épp azt amire talán a legbüszkébb vagyok.

(Amúgy Kajjámot sok szempontból önmagamról mintáztam. Pláne az iskolai éveit).

Obsessed commandline-maniac.

Hát, ha már egyszer visszatértél, isten hozott újra.  Nem mondom, hogy mindig hiányoztál, de el kell ismernem, örülök a visszatértednek, mert egyéniség vagy. 

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."