Jobb mint a MÁP+!

(Klikkelj a képre a részletekért... Spoiler: 11 hónap alatt +22%)

Hozzászólások

Nekem ne mondja senki hogy nincsenek fullon az emberek pénzzel.

Úgy, hogy valahol el kell kezdeni, és a közpénzek ellopása (befizetett adók ellenőrizhetetlen elosztása) pont jó kezdésnek.

Később a pénz már magát termeli, de oda el kell jutni valahogy.

Példa: a felcsúti gázszerelő csodás meggazdagodásának története, de rajta kívül is vannak még elegen, csak ez most a leglátványosabb.

Egyébként szerinted az államháztartás (országház, adóhivatal, rendőrség, tűzoltóság, katonaság, hivatalok, stb,,,( rezsijét ki termeli meg? Megsúgom: a versenyszférában DOLGOZÓ többtízezer ember, akiknek a fél fizetését elvonják hónapról hónapra.

Magyarországon nincs maximálva a kapható nyugdíj összege. Egy tolvaj semmirekellő, aki havonta kap 5 milliós fizetést, kap majd 2 milliós nyugdíjat. MERT MEGÉRDEMLI? Hát nem. Mert megengedjük, elviseljük, eltűrjük. Mert birkák vagyunk. Mert inkább hitelből próbáljuk elérni a céljainkat - mert máshogy lehetetlen - minthogy érdemben bármit is csinálnánk.

Ott vannak tolvajok, ahol lehet lopni. Ez Magyarország.

Versenyszférában dolgozok, fizum 40 százaléka ugrik havonta. Vérlázító összeg megy a "közösbe".

Mit kapok cserébe?
 

- megalázó állami egészségügyi szolgáltatásokat, amik az adóelvonáson felül belekényszerítenek a fizető magánpraxisok igénybe vételére

- biztonságot? Azt biztos nem. A rendőrség bűnüldöző szervezet, nem bűnmegelőző. És a bűnösöknek sokszor több joguk van, mint az áldozatuknak. Cserébe viszont kapok szép fényképet, csekket, ha átlépem a megengedett sebességet 5-tel, és fizethetem a 30 ezres "reális" bírságot

- szolgáltatást? Áramszünetet, duplán kiküldött csekkeket, mert 100-ból 60-an automatikusan befizetnek minden csekket, amit kapnak

- H-Tarifát? Hát azt sem, mert nincs 2 doboz 10 cm-re egymástól a falba vésve?

- jó utakat? Kátyukat, indokolatlanul gyors autó amortizációt, életveszélyes közlekedést, állatgázolás esetén meghurcolást?

- agymosást mozgóképben, hangban, írott sajtóban?

- munkahelyvédelmi program mellett teljes kiszolgáltatottságot?

- szar forintot?

sorolhatnám a végtelenségig...

 

Az a középosztály, aki ELTARTJA az államháztartást, és a nem munkából élő rétegeket.

rendes munkabol. szerinted a Vodafone Magyarorszag vezerigazgatoja mennyit keres? vagy a T-Systems Magyarorszage? vagy... sorolhatnam. Morgan Stanleynel nezz korbe, vagy MSCI... rendes, dolgozo emberekrol beszelunk, nem felcsuti senkikrol. mert ez az igazi felso osztaly.

Szerintem egy vezérigazgató nem dolgozik. A szó klasszikus értelmében biztos nem. És a fizetését a dolgozói termelik meg. Tehát a középosztály. Szerinted alkalmazottak nélkül mire mennének? Meg fizető ügyfelek nélkül?

Ők -mármint az alkalmazottak és az ügyfelek többsége- mind olyan emberek, akik dolgoznak, de nem visznek haza 100 milliókat.

Ja, és ezeket a pozíciókat jellemzően nem hozzáértés, hanem politikai és egyéb hovatartozási szempontok szerint töltik be, ld. sógorkoma. És cserélgetik is, hogy ne csak egy ember részesüljön az "áldásból".

szerintem ez nagyon rossz hozzallas, h nem dolgoznak. az alkalmazott alkalmazott, a magyar vezerigazgato is egy sima alkalmazott multiknal. de tudunk keresni bankoknal is olyat, aki haza visz az 50-100 millas savban.

a fizetest a dolgozo termelje is meg, ez a dolga, remelem tudod :) reg gond lenne ha csak a sajatjat tudna megtermelni, akkor minek alkalmazna barki?

Minden összefügg. Azzal van bajom, hogy akik 3 műszakban szakadnak, mert valami szart gyártanak azért, mert mindent mindig meg kell venni újra (hurrá kapitalizmus), azok keresik a legkevesebbet.

Az elhízott topmenedzserek, felsővezetők és társaik meg abban izzadnak le, ha fel kell menni lépcsőn a másodikra, de hazaviszik a havi 5 millás fizetésüket, mert az jár nekik.

Győzz meg, ha úgy gondolod, hogy ez így teljesen rendben van!

#define jobban

A Wang Mesterben (kinai etterem) kb 15 ezerre jott ki multkor egy ketfos vacsora, iszonyu finom volt, de valahogy megis tobbet jarok a sarki kinaiba ezer forintos menut enni. 

Egy ács mindenhol ács.

Ez meg egesz egyszeruen nem igaz.

Persze nem igazságos hogy az osztrák szalagmunkás sokkal többet kap mint a magyar szalagmunkás, akár ugyanannál a cégnél, de ezeket a béreket a versenyképesség alapján a piac árazza be. A magyar cégek kisegítő munkáért ennyit és ennyit adnak, nem reális, hogy gondoljon egyet az X-edik cég és megduplázza a fizetést (és nem is elvárható).

Aki magasabb fizetést szeretne annak kockázatot kell vállalnia, többet kell(ett volna) magát iskoláznia, esetleg költöznie kell. Aki reggel felkel, bemegy, dolgozik, hazamegy, és sz.rik mindenre munkaidőn kívül az sajnos így járt.

A szó klasszikus értelmében nem dolgoznak.

Te mit is dolgozol pontosan?

A felsővezetői fizetések totál aránytalanok egyébként. Nem engedném meg.

Miert nem leszel inkabb te is felsovezeto? Hiszen te mondtad, csak haverok kellenek hozza, dolgozni ugysem kell, csak dol a penz szamolatlanul.

Szerintem egy vezérigazgató nem dolgozik. A szó klasszikus értelmében biztos nem.

Ennyi erovel te sem, mert az informatikusok nagy resze is csak a segget mereszti egy irodaban, nem? Ahelyett, hogy kimennel egy epitkezesre rendes munkat vegezni.

Ja, és ezeket a pozíciókat jellemzően nem hozzáértés, hanem politikai és egyéb hovatartozási szempontok szerint töltik be, ld. sógorkoma.

lol, oke, ha te mondod :D

Jaaa, azt nem tudtam! Akkor mi a faszért jön minden hónapban az utalás? :D

BTW: az "egész nap" az barokkos túlzás, tegnap pl. bejártam a győri egyetemet keresztbe-kasul, emeleteket lépcsőztem, pincétől a hatodikig, egy nagyobb beruházás miatt. Itteni HUP-os "kolléga" tudja igazolni, mert velem volt :)

trey @ gépház

tanárt [...] pont kidolgozzák a belüket

Egyszer szívesen cserélnék egy infótanárral. Én elmennék tanítani helyette egy hetet, ő meg eljöhetne helyettem dolgozni. Nem tudom melyikünk sírná vissza azonnal a másik munkáját. Csak szólok, voltak már olyan sikertelen kísérletek, amit felvázoltam. Azóta már nem a szakmában dolgozó hitte azt, hogy ő képes arra, amire pl. én. Megkapta a lehetőséget. Természetesen elbukott. Most azt hallottam, hogy valahol füvet nyír. 

trey @ gépház

Onnan indult a beszelgetes, hogy "ha átlag felett akarsz élni, átlag felett kell teljesítni". Ha neked lenne igazad, akkor a "szegény faluba szület[ett] értelmi fogyatékos cigány" ha megnyerne a lottot, atlag feletti elete lenne. Nem lenne. Ha minden heten otose lenne a lotton, akkor is szarabb lenne neki, mint neked. 

Nem ez a meglepő, hanem inkább az, hogy nagyon sokaknak "megadatik" az, hogy semmit nem csinálnak egész életükben, de közben sokkal jobban élnek, mint a becsületes munkások.

Jellemző egyébként, hogy minél kevesebbet dolgozik valaki, annál többet keres. Szóval nem a munka van valójában megfizetve.

Térjünk rá vissza 10 év múlva, ha még meglesz.

Azt látom, hogy akit nagyon felvet a pénz és mutatni is szeretné az építettet  vagy antikot vesz. Zavarja őket, hogy 200-300ból már minden csóró vehet magának kamu rolexet amit már csak nagyítóval...

Mai zárt fórumból:

Rolex Submariner No Date / full set / 2019.06 / 5 év gar.

Összes tartozékával, dupla dobozában

3M

114060

A fenti ár már egy alulbecsült. A napokban 3-3,15 M-ért mentek ezek a használt darabok.

trey @ gépház

Sok hülyének meg n10^8-n pénze van bent MÁP+-ban.

Nincs a MÁP+-szal nagy baj. Nekem is van. De nem szeretek egy lábon állni. Biztosan hallottál arról, hogy vannak biztos, kissé kockázatos és nagyon kockázatos befektetések. A MÁP+ egy nagyon biztonságos befektetés. Nyilván, kevésbé biztonságossal nagyobb hozamot is el lehet érni. Gondolom nem mondtam neked újat ;)

trey @ gépház

Persze. Mondjuk az én portfólióm MÁP+*,Ingatlan,Saját cég, fizikai arany**.  Minden mást csak megfigyelek.

 

*Parkolónak tekintem amíg nincs olyan eszköz amit megkíván az eszem.

**Nem tömböt veszek. Hanem ékszereket, de kb tömb áron. A tömböt hülyeségnek tartom. Van 4 lány a családban, így az ékszereknek megvan a helye.

Nekem:

  • MÁP+
  • 1MÁP
  • ingatlanok (nem az amiben lakom, értelemszerűen)
  • svájci órák
  • részvény
  • Bitcoin

Azt hiszem, lefedem a tök biztonságostól a hazardírozásig a teljes palettát. És szerintem ez így van jó. A súlyozást tekitve meg egyértelmű, hogy nem Bitcoinban van a legtöbb zsetonom ;)

trey @ gépház

taníts mester: de miért van értéke egy használt órának, ami 3 milliót ér? illetve úgy kérdem, hogy miért emelkedik az értéke? ki a faxom vesz 3 millioért egy használt karórát? miért ér 3 milliót egy karóra? mennyibe kerül ha elromlik? sose romlik el?

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

de miért van értéke egy használt órának, ami 3 milliót ér?

Mert nem lehet hozzájutni a hivatalos csatornákon. Vagy ha igen, akkor éveket kell várni.  

lletve úgy kérdem, hogy miért emelkedik az értéke?

Lásd előző pont. 

ki a faxom vesz 3 millioért egy használt karórát?

Aki ilyet szeretne birtokolni. 

miért ér 3 milliót egy karóra?

Miért ér 60 milliót? Miért kerül egy szar laptop akár 1 millióba? 

mennyibe kerül ha elromlik?

5 éves garanciaidőben semmibe. Utána a  hibától függően. 

sose romlik el?

Nyilván nincs olyan, ami sosem romlik el.

trey @ gépház

De miért akarok birtokolni egy 3 milliós használt karórát?  Azt sem értem miért jó kiadni 1 milliót egy szar laptopert? Nekem az miért jó? Mennyire sznob dolog ez? Az iPhone az lett úgy látom. Úgy érzi jobb ha annyit kiad érte. Pedig nem. Az a részvényeseknek jó. 15 év múlva is drága lesz egy 15 éves óra? Miért vennék egy 15 éves órát? Miért jó az nekem? Inkább termőföldet vegyél.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Látszik, hogy lövésed sincs erről a piacról. Te ne vegyél semmit. Óva intenék mindenkit attól, hogy fogalom nélkül órát vegyen. Nagyon könnyű mellényúlni.

Inkább termőföldet vegyél.

Oké, majd veszek azt _is_. De nem termőföldet, hanem inkább erdőt. Munkát nem veszek magamnak.

trey @ gépház

emberi agy a legjobb befektetés