Galaxy Z Flip - a Samsung se akar lemaradni az összehajtható telefon vonatról

Újra reneszánszát kezdi élni az összecsukható/összehajtható telefon. A Motorola után a Samsung is előáll egy ilyen készülékkel. Itt a Z Flip. A viszonylag elfogulatlan MKBHD tesztelte, érzései vegyesek vele kapcsolatban. Valóban megér 1380 dollárt?

Hozzászólások

"Valóban megér 1380 dollárt"

Nem.

Szerkesztve: 2020. 02. 12., sze – 12:22

Egyrészt semmilyen telefon nem ér meg ennyit (a felét sem). Szerintem rossz döntés ennyi erőforrást egy ilyen eszközbe fektetni.

Másrészt meg teljesen mindegy ilyen összecsukott vastagabb tárgyat rakok be a zsebembe, vagy egy kinyitott hosszabbat. Ráadásul nagy harcok mentek azon, hogy hol vannak az ujlenyomat olvasók telón, hogy gyorsan kényelmesen lehessen a képernyőhöz férni. Nos itt ez a kényelem csökkent a teló ki nyitásával, amit utána be is kell csukni.

Nem igazan ertem mire lehet ezt hasznalni es lefogadom, hogy par het/honap hasznalat utan lesz egy lathato csik ahol osszehajtom. Plusz szepen majd karistolja egymast a ket kijelzo ha koze megy a por.

En nagyon is latom ennek ertelmet. Vegre ujra elfer normalisan a telefon zsebben. A kijelzok nem ernek ossze, ugyhogy nem karcoljak egymast jobban mint most akarmi a zsebedben, sot annal kevesbe, hiszen nem mozognak egymason. Jo cucc lesz ez.... majd egyszer, mert perszehogy nem er meg 1300 dollart, ez most az early adaptereknek van, kell meg varni par generaciot...

"Vegre ujra elfer normalisan a telefon zsebben."

Nézted a méreteit? Szerintem pont a zsebre rakás aggályos a vastagsága miatt. Egy hasonló méretű telefon (mondjuk házon belül egy friss galaxy S20+) a maga 8mm alatti "vastagságával" becsúszik a belső zsebembe, vagy a farzsebembe. Ez meg összecsukva egy 17.3 mm vastag tégla. 
  
 

Nem értem az ilyen panaszokat. Anno mikor nem voltak ezek az ultravékony okostelefonok, akkor hogy hordtad magaddal a telefont? Például egy Nokia 3310, a maga 22mm-es vastagságával?

 

Nekem kényelmesen elfér a zsebemben a saját telefonom plusz a céges (tokkal) is, ugyanabba a zsebembe és még néha mást is pakolok mellé. Bár hozzáteszem, hogy én rühellem a slim nadrágokat, tehát nincs olyan problémám, hogy kicsi a zsebem.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

"Anno mikor nem voltak ezek az ultravékony okostelefonok, akkor hogy hordtad magaddal a telefont? Például egy Nokia 3310, a maga 22mm-es vastagságával?"

Nem azt mondtam, hogy lehetetlen zsebre rakni, csak azt, hogy kényelmetlenebb. Eljutottunk oda, hogy már elég laposak a telefonok, most meg összehajtjuk, hogy megint olyan vastag legyen, mint 15 éve. A szemüveg tokom kb 40mm vastag, azt is zsebre tudom rakni, csak nem kényelmes.

Ízlések és pofonok, ahogy szokás mondani.

Nekem ha zseben vannak a dolgaim, nem csak a telefonok, hanem minden más is, akkor alapvetően mozgásban és állásban meg sem érzem őket kb.

Ülés közben ha csak a telefonok vannak zseben, az sem zavar. Akkor szokott egyedül zavarni, a telefonok magassága miatt, mikor cipőt kötni hajolok le.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

"a Samsung se akar lemaradni az összehajtható telefon vonatról".
Ha már a Motorola csinált egy ilyet, akkor az már vonat? Amúgy meg nem a Samsung csinálta meg először a hajlékony kijelzős telefont a Galaxy Folddal?

Azért kíváncsi lennék rá, hogy ezek az új koncepciós flip telefonok elég strapabíróak-e annyira, mint a régiek... Az a gond, hogy tudom a választ.

Régen amikor flip telefonom volt, azt szerettem, hogy kialakításában olyanok voltak, hogy egy kézzel szépen lehetett őket nyitni és zárni. Akár egy erősebb kéz lendítéssel és semmi bajuk nem lett. A rosszabb minőségűek azért megadták magukat ilyen használattal...

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Sose értettem, hogy az emberek egy telefonra miért tekintenek úgy, mint a kapára. Ez egy informatikai eszköz, ami törékeny és érzékeny, mint az informatikai eszközök általában. Nem kapa, nem kasza, nem fejsze.

BTW: a mai trendeknek megfelelően 1-2 évet kell kibírniuk.

trey @ gépház

Egy fél generáció nőtt fel a Nokia 3310/3410es telefonnal a zsebében, amire akár harci eszközként is tekinthetett. Lehet a múltban tették túl magasra a mércét? :)

Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Pont most megy arra felé a vásárlók nagyobbik része, hogy ritkábban vásárol, mert már kb. semmi nem mozgatja őket az új telefonban, ergo az az 1-2 év kitolódhat, és ez nagyon helyes is. A másik, hogy ha megnézed, hogy hányan rohangálnak törött kijelzővel, azt azért nem hiszem, hogy egyszerűen ki lehet jelenteni, hogy "mind hülye", kész, ennyi, suták, barmok, miért nem vigyáznak. Nem életszerű, hogy egy pár miliméter vastag üveglapot hordjunk egész nap ide-oda, és azt mondjuk, hogy akinél akár kicsit is bereped, hát az barom. Nem sörnyitásra használja mindenki, akinek összetört, elég csak a laptopokra nézned, fura mód az is informatikai eszköz, mégse törik mindenkinek, igaz nem is jött még el a trend, hogy akkor legyen mindenhol kijelző rajta és mindenhol üveg bevonat.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

"Valóban megér 1380 dollárt"

Mármint 380-at? Esetleg. Az 1380-at értelmezni sem tudom :)

Azert az eleg nagy blama, ha az 1300$-os telefonrol kiderul, hogy gatya az egesz.... mint ahogy a Galaxy Fold is blama volt. A draga kategoriaban nem ezert kezdenek az ujdonsagok, hanem mert ott jobban elbirja a termek ara. Nekem ez ertelmetlenul sok penz egy telefonert, be mindannyian ismerunk olyanokat akinek ez fontos lesz es ki fogja fizetni. Az ilyenek szponzoraljak a fejlesztest most, hogy nekunk majd lehessen olcsobban is valami hasonlonk.

Nem az az érdekes, hogy mennyire jó a telefon. Az számít, hogy legyen olyan termék, amire elkölthet a vevő 1300$-t, ha éppen annyit akar elkölteni. Miért akarnék ennyit elkölteni? Hát mert megérdemlem. Mert igényes vagyok. Mert megengedhetem magamnak, stb.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

"Glass is glass, and glass breaks." - JerryRigEverything

Végülis minden telefon összehajtható. Erő kérdése.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)