Napi horror

Hozzászólások

Horror...horror...horror...
Horror, hogy kifogytak a kék védőruhából.
Horror, hogy kifogytak a mentőautókból.
Horror, hogy kifogytak a rendőrökből.
Horror, hogy nincs kommunikáció.
Horror a komment szekció.
Horror, hogy ezek fegyvertelen népek.
Horror, hogy mindent megesznek és betegek lesznek.
Horror, hogy ateisták.
Horror, hogy kommunisták.
Horror, hogy nincs velük Jézus.
Horror...horror...horror...

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Szerintem kolléga leírta a tipikus gondolatokat a témával kapcsolatban, pl. azt is, hogy nincs kommunikáció, és ettől vérfagyasztó tud lenni egy ilyen helyzet, de azt is, hogy a kommentek között szinte mindig előrehaladott következtetések vannak zéró adatra építve. Pont mert nincs kommunikáció, tehát nincs adat, ...

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Miért lenne horror az ateizmus? Szerintem inkább a vallási fanatizmus tud átcsúszni horrorba, lásd például inkvizíció...

Horror hogy nincs velük Jézus? Miért, kivel lenne vele, ha egyszer nem is él már, sőt az is kérdéses hogy élt-e valaha egyáltalán?!

Szóval mi ez az egész, valami újfajta megtérítési kísérlet?

Mondok helyette neked jobbat:

—Horror hogy trollok előretörnek a kibertérben.

—Horror hogy oly sokan elutasítják az evoilúciót.

—Horror hogy az Állam és az Egyház nincs kellően szétválasztva.

—Horror hogy Trump győzött, horror a Brexit, és horror a Fidesz.

—Horror hogy majd ebbe amit fentebb írtam, mindjárt sokan belekötnek.

 

Na ehhez mit szólsz? Á, tudom előre: Huh, itt is megjelent Poli, ez kész horror...

Pont az ilyen kommentekért horror.
Mert egy rövid, minimális információt tartalmazó tartalomból, kontexusok ismerete nélkül, előítéletek, ideológiák alapján kreálnak negatív narratívát és azt osztják tovább. Ahogy teszed te is ezt. Mert hacsak nem veszem figyelembe az assburgered, akkor egyértelmű, hogy nem olvastad az eredeti videó alatti kommenteket. A posztom pont erre próbál reflektálni, hogy ilyen szépen eljutottak a kommentelők a vágósertésként visító, bedobozolt nőtől Jézusig és a kereszténység hiányáig.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ha belegondolok, ilyen messziről nézve inkább megnyugtató, hogy ilyen komolyan veszik: _talán_ nem jön ide ez a szar.

A denevérbaszók megérdemlik, a higiéniát leszarók is, a többiek meg nem. De sajnos ez egy ilyen dolog, hogy terjed az ártatlanokra is. A közösség érdekében még mindig jobb kicsire korlátozni a blast radius-t, mint szabadjára engedni.

A vírusokat nem érdekli az erkölcs :). Akkor van baj, ha betegségeket terjesztő vadállatokat hozol embertársaid közelébe, esetleg nyalogatod, szodomizálod, háziállatnak tartod, nyersen eszed őket, vagy mittudomén, hogy milyen kontaktussal jön át a betegség. Azért hasonlítsd össze, az utóbbi évek vírusai (ebola, SARS, H1N1, stb.) milyen civilizációs, kulturális környezetben terjedtek át emberre, egyik se európai volt.

Az információk alapján nekem úgy tűnik, hogy nem direkt módon betegíti meg az embert, hanem egy másik állaton keresztül: pl denevér -> sertés -> ember és a hordozó állat nem feltétlenül betegszik meg benne.

- H5N1 esetében: "2005-ben felfedezték, hogy a H5N1 Indonézia egyes területein akár a teljes sertéspopuláció felét is megfertőzhette, anélkül, hogy tüneteket okozott volna. "

- Contagion című filmben szemléltetve: https://www.youtube.com/watch?v=V1HH1-ozS_A- Az állategészségügyről meg: Pestisben elhullott sertések tetemei lepik el a Dunát, Elborzasztó állapotok egy magyar sertéstelepenLecsaptak a szekszárdi állatvásárra: 104 sertésből száz nem volt lepapírozva

Szerkesztve: 2020. 02. 08., szo – 14:14

Erkölcsileg miért aggályosabb denevért fogyasztani, mint más emlőst?

Például, mert járványokat okoz, betegségeket terjeszt. (Bocs, válasz akart lenni, elszúrtam.)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Konkrétan a sertés fogyasztását ismereteim szerint a legtöbb - ha nem az összes - régi vallás tiltja, egyébiránt a keresztény Biblia is. Nem is igazán értem, hogy míg a muszlimok vagy akár a zsidók ragaszkodnak ahhoz, hogy ne fogyasszanak sertéshúst, addig a magát kereszténynek valló ember úgy lép át ezen a valláserkölcsi előíráson, mintha az nem is létezne.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Elvileg bármilyen állat lehet a hordozó (volt már: baromfi, teve, cibetmacska, pangolin), szóval ha meg akarjuk úszni (vagy legalább csökkenteni) ezeket a járványokat, akkor az állati eredetű termékek kivezetése lenne a megoldás. (valószínű egyéb okokból is előnyös lenne)

Állati eredetű fehérjére mindenképpen szükségünk van. Aki mást mond, hazudik. A vegánság egy hülye vallás, és merénylet az Emberiség ellen!

El tudok képzelni olyasmit hogy nem ölünk emlősállatot, az oké. Az is oké hogy madarat se, bár az utóbbi már cikisebb, mert a tojásról kár lenne lemondani, ahhoz tyúkok kellenek, aztán mi legyen a sorsa a kiöregedett tojóknak, ha nem vágjuk le őket?

És még ebben az esetben is szükségünk volna halra az Omega-3 esszenciális zsírsav miatt, valamint ebben az esetben meg kell barátkozni a sokak által úgy elítélt rovarevéssel (amit én épp művelek aktívan a gyakorlatban, s emiatt tapasztalatból állíthatom hogy nem is rossz...) azért, hogy ezzel váltsuk ki azt a fehérjemennyiéget amit most a tehénből, disznóból, egyéb emlősállatokból nyerünk!

Ja, és akkor fuccs a tejtermékeknek is ugye, hiszen a kiöregedett tehenet se illik legyilkolni, igaz? Mondjuk a dolognak ez a része engem nem izgat mert úgyse fogyasztok tejterméket, az egészségtelen. El tudom azonban képzelni hogy sokan mások nem így gondolják. (Igen, el tudom képzelni, az más kérdés hogy nem értek egyet a nézetükkel).

Szóval lehet választani hogy

 

1. marad minden a régiben

2. áttérünk rovarevésre a hús érdekében

3. vegánok leszünk, s emiatt betegek, rövidebb életűek, gyermekeink kisebb agysúllyal születnek, stb.

 

Oké, van alternatíva: állati eredetű fehérje előállítása őssejtekből mesterségesen. A baj az hogy a technika még gyerekcipőben jár és rém drága.

El ne hidd ezt! Egészen pontos infóim vannak épp az indiai helyzetről. Nemrég fejeztem be egy könyvet ugyanis, ami hindukról szól... És ennek érdekében alaposan tanulmányoztam, mi hogy megy Indiában. Ha nem hiszed, íme a könyvem elejére írt "Ajánlás"... Gudzsarátí nyelven, hehehe... :)

Ajánlás gudzsarátí nyelven:

ઋણ સ્વીકારઃ મારો સહર્ષ પ્રેમ અને આભાર વ્યક્ત કરીને પુસ્તક આદરણીય મહાદેવી સરસ્વતીને અર્પણ કરું છું. તેણીનું નામ નવલકથામાં વારંવાર આવે છે, જે હું તેણીની મદદ વિના લખી શક્યો હોત. સિવાય, તેણીએ આજ સુધી મારા સમગ્ર જીવનમાં મને વિશેષ પ્રેરણા હંમેશા આપી છે અને મને પુષ્કળ ચડિયાતી ભેંટો આપીને નવાજ્યો છે.

 

ऋण स्वीकारः मारो सहर्ष प्रेम अने आभार व्यक्त करीने पुस्तक आदरणीय महादेवी सरस्वतीने अर्पण करू छुं. तेणीनुं नाम नवलकथामां वारंवार आवे छे, जे हुं तेणीनी मदद विना लखी शक्यो होत. सिवाय, तेणीए आज सुधी मारा समग्र जीवनमां मने विशेष प्रेरणा हंमेशा आपी छे अने मने पुष्कळ चडियाती भेंटो आपीने नवाज्यो छे.

 

A két szöveg amúgy azonos, de az alsó dévanagári írással van írva.

Sőt, itt az ajánlás szanszkrit nyelven is (itt a felső szöveg van dévanagárival írva):

आभार स्वीकृतिः मम सानंदं प्रेम एवं आभारं दर्शयित्वा पुस्तकमिदं आदरणीयायै महादेव्यै सरस्वत्यै अर्पयामि। तथ्याः नाम अस्मिन् उपन्यासे वारंवारं आयाति, तथ्याः कृपया विना एतत् सर्वं लिखितुं अहं असमर्थः। अतः परं, तया अद्यावदि मम जीवने मां विशेषरुपेण नित्यं प्रेरयित्वा मयि अतीव कृपां कृत्वा उत्तमोपहारं दत्तम्।

આભાર સ્વીકૃતિઃ મમ સાનંદં પ્રેમ એવં આભારં દર્શયિત્વા પુસ્તકમિદં આદરણીયાયૈ મહાદેન્યૈ સરસ્વતયૈ અર્પયામિ. તથ્યાઃ નામ અસ્મિન્ ઉપન્યાસે વારંવારં આયાતિ, તથ્યાઃ કૃપયા વિના એતત્ સર્વં લિખિતું અહં અસમર્થઃ. અતઃ પરં, તયા અદ્યાવદિ મમ જીવને માં વિશેષરૂપેણ નિત્યં પ્રેરયિત્વા મયિ અતીવ કૃપાં કૃત્વા ઉત્તમોપહારં દત્તમ્.

 

Na de a lényeg: A hinduk simán megeszik a marhahúst manapság már. Nem mindenki, az igaz, de egyre többen, és igazság szerint többen eszik, mint akik nem eszik... A kivételek elmaradott vidéki településeken vannak. Azt a húst meg ami nem marhahűs, pláne hogy még többen eszik!

Az igaz hogy van indiában egy rakás vegán meg ilyesmi, de az általános hindu egészségi állapotokat akkor se tekintheted úgy, mint ami bizonyítaná a vegánság egészséges voltát! A VEGÁNOK bizony indiában se örvendenek valami kicsattanó egészségnek...

Emellett közelről ismerek egy hindu családot itt az USA-ban is. A feleség vegán. És hát ez bizony meglátszik szegénykémen: majdnem olyan széles mint amilyen magas, mert energia az ugye kell, azt gizgazokból nem lehet fedezni, így sok sütit, kenyeret, krumplit meg más szénhidrátot fogyaszt, AMI HÍZÁST OKOZ.

Ez van.

Emellett minden fuvallatra megfázik, és migrén is gyakran gyötri.

A férje is hindu, de ő már eszik húst is, igaz, csak csirkét. De legalább azt. Meg tojást. Teljesen normális egészségi állapotnak örvend...

De továbbmegyek. Az hogy a hinduk nem esznek húst úgy általában, egy olyan állítás ami nemcsak manapság nem igaz, de még a középkorban sőt az ókorban se volt igaz. A papjaik, a brahminok nem ettek húst, az igaz. Legalábbis elvileg tilos volt nekik, aztán hogy betartották-e más kérdés... Az indiában élő buddhisták se ettek húst. De például az előkelők közül a harcosok kasztjába tartozók (ksátriják) számára ENGEDÉLYEZETT volt hivatalosan is a húsevés, egyszerűen azért mert már akkor is tudták hogy az erőhöz igenis kell húsevés, az meg ugye alapvető fontosságú, hogy egy harcos erős legyen, hiszen ezen múlik a háború sikere...

Szóval nem kell ám bedőlni mindennek amit Indiáról pletykálnak.

Amúgyis, olyan nincs is hogy „India” mint egységes egész. Eszméletlenül sok nép él arra, eltérő nyelvekkel, szokásokkal, stb. Még akkor is ha csak az „árjákat” nézem, holott ott vannak a sötétebb bőrszínű dravidák is, India eredeti őslakói akik már az árják beérkezése előtt is ott éltek... Még a nyelvük se indoeurópai, hát még a szokásaik...

hát ez a "hűbazmeg" kategória...