Fogyókúra - part 14: Nassolás, "hardcore" módon

Kedves Olvasóim, e blogbejegyzés címe akár az is lehetett volna, hogy:

„Gasztronómiai kalandozásaim az ízeltlábúak világában”.

A dolog ugyanis úgy áll, hogy bár korábban azt fejtegettem, nassolni nem jó (ami egészen természetes egy fogyókúrában ugyebár), és hogy az evést nem örömnek hanem fiziológiai szükséglet kielégítésének illik felfognunk (ami igaz és most is így gondolom!) de ismerjük el, a legtöbb ember azért mégis szeret csemegézni időnként! Ezzel jómagam is így vagyok.

Na de mit is csemegézzünk... Minden amit megeszünk, HÍZLAL ugyebár, mert van benne olyan hogyismondjákos izé, hogy „kalória”... Tehát, olyasmit kell csemegének kiválasztani, amiben a kalória kevés, de e kevés kalória mellé is legalább ad valami „pluszt”, ami ürügy arra hogy megegyük, mert igaz hogy így extra kalóriákat viszünk be, de legalább hasznot is hajtunk a nassolással... efféle „plusz” kizárólag az lehet ugye ha az adott nasi rengeteg vitamint illetve ásványi sót, nyomelemet tartalmaz!

Emellé az is fontos hogy tápláló legyen. Mert ha nem az, rengeteget eszünk majd belőle. És persze finom is legyen a maga módján. Na meg az se árt azért, ha olcsó.

Olvasóim talán alig hiszik majd el, de e feltételeknek leginkább a különböző bogárételek felelnek meg...

Nálam a dolog a nyáron kezdődött, amikor megláttam az első sáskákat. Az épület ahol dolgozom, fehér falú nagyrészt, és szinte egész nap ki van téve a napsütésnek. A közelben azonban egy fasor húzódik, s nem messze van egy rétszerűség is. Az épület fala tehát relatíve gyakran látogattatik meg mindenféle sáskákkal, tücskökkel, effélékkel, különösen hajnalban amikor szívesen szállnak le rá, hogy napozzanak és hamarabb felmelegedjenek. Nekem meg eszembe jutott, hogy hm... hiszen én hiszek abban hogy legősibb őseink rovarevőek voltak...

Nosza, beszereztem egy műanyag dobozt, és összefogdostam egy rakás sáskát. Nem tudom mi a pontos fajbesorolásuk, kipróbáltam többet is, ez ízlett a legjobban:

 

Kedvenc „étkezési” sáskám

 

Az elkészítése pofonegyszerű volt: mikor a műanyag dobozom megtelt (vagy nem leltem már fel több sáskát) betettem a mikrosütőbe (a doboz tetejét picit kinyitva hogy a sáskák még ki ne szökhessenek de a melegtől táguló levegő kimehessen) és bekapcsoltam a mikrót. Van rajta egy gomb ami azonnal indítja pont 30 másodpercre, az teljesen elég is! Azaz FÉL perc alatt mindössze kész a csemegém! A megevésre a módszer is pofonegyszerű: le kell tépni a nagy szárnyát meg a két nagy ugrólábat (utóbbit azért mert karcolná a torkunkat) ami marad azt meg egyszerűen elropogtatjuk és kész! Ó DE FINOM!

Ez azonban még mind semmi. Jött a tél. Oda a csemegém, nincsenek többé sáskák, jaj nekem, ez kész tragédia... De kitaláltam! Vásároltam az Amazontól 5 font lárvát. Ez az a fajta aminek a neve : „mealworms”. Magyarul azt hiszem lisztkukac a fordítása de nem esküszöm meg rá.

Itt a kép róla az angol Wikipédiából:

Mealworm

 

Persze nem élőt vettem, hanem olyat ami „fagyasztva szárított”. Azért 5 fontot, olyan sokat, mert bulk order esetén sokkal olcsóbb. Igaz, eszméletlenül drága lenne amúgy... de csak akkor ha direkt olyat veszek amit emberi fogyasztásra ajánlanak. Emiatt azonban nem izgattam magamat, megvettem azt amit a csirkéknek készítettek... Úgyse hiszem el hogy amit embereknek árulnak az nem ugyanonnan van. így tizedébe se került mint egyébként lett volna...

Az áru különben szép volt, tiszta, nem szennyezett, szóval oké.

Hogy ezt miként eszem? Például összeturmixolom aztán amit épp főzök abba beleöntöm, megdúsítva azt vitaminnal... de ez mellékes. Amiért vettem, az az, hogy raktam belőlük kis műanyagdobozkákba, s amikor megyek akárhova, viszem magammal. Amikor kis csemegére vágyom, egyszerűen öntök belőle a markomba valamennyit és elropogtatom. Olyasféle íze van mint a nagyon alaposan kisütött, de hártyavékony töpörtyűnek. És NAGYON laktató! Már amikor a markommal pakoltam be a palackba őket, akkor is egészen zsíros lett a mancsom tőle. Ezért tápláló... és tele van mindenféle vitaminokkal meg ilyesmikkel...

Finom, kissé sós, és kemény, de csak annyira hogy a fogatlan pofámmal is elrághassam... pompás nasi a magamfajta öregúrnak!

Ja, még a palackról amibe beleraktam. Műanyagpalack. Igaz, nem szeretem a műanyagot, de a helyzet az hogy az Eskimo márkájú Omega-3 kapszulák abban jönnek. Talán az a műanyag palack már csak biztonságos amiben a gyógyszereket küldik... miután kiürülnek, nem dobom el őket hátha jók lesznek valamire. Most jól jöttek... Nem kellett pénzt kiadnom értük, spóroltam, s az újrafelhasználással a környezetet is védem! Mert nehogy már Greta bánatos szeme szomorú könnyekben úszva tekintsen rám, milyen lenne már az... Bár, arra azért kíváncsi vagyok, kész lenne-e a környezetvédelem érdekében ő is megenni azt amit én... Ebben azért egy kicsit kételkedem, bevallom, holott neki is tudnia kell egy kiló efféle féregnek sokkal kisebb az ökológiai lábnyoma mint egy kiló marhahúsnak... Nem volna rossz ötlet letesztelni effélével az öko-tudatosságát... Juj de gonosz vagyok, nahát...

Megjegyezném a fintorgóknak, a jövő igenis a bogárevés. Amennyi Mohó Sapiens van a világban, úgyse lehet ellátni mindet marhahússal, disznóhússal, de talán még csirkével se. A bogarakat sokkal kisebb helyen lehet tenyészteni, sokkal kevesebb vízfelhasználás árán, ráadásul többnyire jó nekik mindenféle hulladék is. Az hogy az emberiség egésze vegán legyen, szerintem nem alternatíva, és nem is egészséges.

A közeljövőben kipróbálom majd azt hiszem a „Superworm” nevű lárvát is (nem tudom mi a magyar neve), a selyemhernyót is, meg még sok mást.

Hozzászólások

Sajnállak édes öregem, hogy ilyen "poor ignoramus" vagy, akinek fogalma sincs arról, mi az igazi jó... azt se tudod, mit veszítesz...

De, persze, ennek is megvan a maga haszna. Nekem van hasznom belőle. Ha meglátogatsz valamikor esetleg, nem számít majd udvariatlanságnak ha nem kínállak meg semmivel, mert hiszen előre tudható, úgyse fogadnád el. Nem fosztasz meg a csemegéimtől. Sőt, van egy olyan érzésem - nem is tudom miért hatalmasodott el rajtam - hogy meg se fogsz látogatni. Sebaj, egy gonddal kevesebb... Attól tartok, hogy bár nehezen és erőim végső megfeszítésével ugyan, de valahogy talán sikerül majd túlélnem a hiányodat.

Obsessed commandline-maniac.

Nem azzal van a gond, hogy Te ezeket megeszed, hanem azzal hogy nekem gusztustalan. A fenti meg erre egy amolyan reakcióvideó :)

Van akinek attól van hányingere, hogy valaki cukorral eszi a káposztás tésztát. Én meg anélkül nem tudom elképzelni! :)

De nekem nem is kell ennyire extrém dolgokat látni. Ugyanígy undorodok a belső szervektől, vértől (hurkát is úgy eszem meg ha szenesre van sütve), zsírtól, herétől és a színtiszta hús (még ezen sem lehet egy deka zsír sem) kivételével szinte mindentől amit az emberek megesznek.

Édesapám a töltöttpaprikát ette mindig cukorral. Egyszer megkóstoltam úgy, azonnal ki is köptem, le nem ment volna a torkomon.

Ettől azonban még nem tartottam GUSZTUSTALANNAK azt hogy ő úgy eszi, nem zavart a látványa, és ha valaki erről kezdene blogolni hogy ő cukorral eszi a töltöttpaprikát, akkor nem kezdeném el ekézni őt az ő saját topikjában hogy fejezze be mert gusztustalan és hányingerkeltő és hasonló!

Egyszerűen ÉN képtelen lennék úgy megenni. És mert ezt tudom magamról, amint rájövök hogy az a topik erről szól, a jövőben nem látogatnám azt a topikot és kész. Nem azért nem látogatnám mintha gusztustalannak tartanám, hanem mert érdektelen a számomra, hiszen nekem ahhoz nincs kedvem, nekem az nem ízlik.

Hallottad már azt a mondást, hogy „élni és élni hagyni”?

Obsessed commandline-maniac.

Abban az egyben en is egyetertek, hogy ekkora tomegu embert konvencionalis elelemmel ellatni nem sokaig lehet mar, es elobb vagy utobb alternativ feherjeforrasok utan kell majd neznunk, de en itt meg nem tartok :)

A szabadban elkapkodott rovarok eseten nem vagyok biztos benne, mennyire egeszseges/higienikus ezeket megenni. Joeg tudja, milyen betegsegeket terjeszthetnek (aztan meg lehet ebbol valami, ami meg rosszabb a koronavirusnal).

Hát nézd, az ősember ha rovarokat evett, úgyse vehette meg boltban, csak a szabadban kapkodhatta el őket...

Abban igazad van, elvileg lehet az ilyan rovarokban nehézfém (pld ólom) szennyeződés ha forgalmas autóút mellett legelik a füvet, stb. Na de nézd, ha te olyan környéken laksz, a levegőből is több szennyeződés megy beléd, azaz ami a rovarból beléd jut, a te legkisebb bajod lesz.

Ez hogy „ne egyétek a szabadban levő rovarokat” a rovartenyésztők fudja, mert a SAJÁT termékeiket akarják eladni. Ami nem is lenne baj, ha normális áron adnék, de nézz csak rá csillagászati árat kérnek egy icipici kis zacskónyi mennyiségért is...

De, ettől még szívesen vettem volna tőlük szimplán mert kényelmesebb, de az a sáskafaj aminek a képét beraktam s ami a kedvencem, még csak nincs is a kínálatukban, legalábbis nem találtam rá eddig.

A betegségekről még: Épp az a rovaerevés egyik legnagyobb előnye, hogy ennek esélye nagyságrendekkel kisebb mintha marhát eszel, vagy birkát, vagy a kedvenc disznófejemet, mert a rovarok szervezete annyira szélsőségesen eltér az emberétől hogy nemigen van olyan vírus vagy baktérium ami egyszerre tud ártani nekik is és nekünk is. Még a csirkétől is több betegséget kaphatsz el mint egy rovartól!

Az egyetlen veszély az, hogy némely rovar sajnos valóban tartalmaz ha nem is kifejezetten mérgeket de olyan anyagokat ami miatt ehetetlenek. Én is belefutottam a nyáron egypárba ami tök jól nézett ki de ocsmány íze volt. Nos, meg kell tanulni melyik fajta jó és melyik nem. Szerencsére ami rossz izű az errefelé ahol mostanában élek a kcsi rovarok közül kerül ki, így nem is gazdaságos szaladgálni utánuk. A belinkelt sáska azonban óriási és kifejezetten ízletes. (na, nyersen még nem próbáltam én se... de pirítva...)

Obsessed commandline-maniac.

Az osember esetleg jo hamar meg is halt valamilyen virusos vagy bakteriumfertozesben ha az adott rovar mondjuk elotte epp lotragyan vagy elefantszaron maszkalt.. Verhas rulez.

Az egyik oka annak, hogy a "modern" kori ember tovabb el, a higienia. Ma a korokozok melle ahogy irtad is, a vegyszerek is bejonnek meg.

Amugy meg.. eves elott akkor kezet sem kell mosni, az is a gyogyszergyartok FUD-ja? Vagy csak akkor van gond a korokozokkal, ha a kezedrol jutnak a szervezetbe, a kajaban nyugodtan lehetnek? 

"Az egyik oka annak, hogy a "modern" kori ember tovabb el,"

Mármint szerinted, de nem a paleo elméletek szerint :) Mert ők ezt úgy csűrik csavarják (valahol olvastam egy ilyen okfejtést), hogy ha a korai ember "statisztikájából" (ami nem létezik, de tegyük fel) kivennénk a korai -csecsemő- halálozásokat meg az olyan fertőzéseket, amiket akkor nem tudtak gyógyítani, de ma már tudunk, akkor bizony összességében tovább éltek (40 > 80). És köszönhetik mindezt a feltételezett étrendjüknek, amiről szinte semmi konkrétat nem tudunk :D 

Azert azt elfogadhatjuk szerintem, hogy amilyen fertozestol a mai ember verhast vagy egyeb jopofasagokat kapna, attol az osember is megbetegedett volna.

Illetve azt, hogy ma ebbol esetleg a modern orvostudomany adott esellyel kigyogyitja, de akkoriban a jellemzobb a heveny modon belehalas vagy legyengules es ehenpusztulas volt.

Az meg szerintem nem feltetlenul jo okfejtes, hogy mari neni tovabb elt volna, csakhat elvitte negyeves koraban a tifusz, ugyhogy vegulis nem lett belole mari neni hanem a gyermekhalalozasi statisztikat gazdagitotta.. Akkor bizony nem elt tovabb es ebbol mas messzebb meno kovetkeztetest nem lehet szerintem levonni.

(De, lattam a szarkazmus tablat, nem ertettem felre :)

Röviden, a paleo erről azt a nézetet vallja, hogy az ősember is simán elélt addig mint a mai ember, feltéve hogy:

—Nem halt meg csecsemőkorban valami betegség miatt

—Nem halt meg a vadászat során (például agyontaposta a mammut vagy megmarta egy kígyó...)

—Nem ették meg őt a többi ősemberek valami törzsi csetepaté után ahol ő lett a vesztes majd a lakomaalapanyag

—Nem kapott el valami randa járványt.

Na most a fenti okok nagyjából mindegyike megszűnt a mai világunkban. Vélhető lenne hogy emiatt úgy áltlában a mai ember tovább éljen. De nem él tovább, mert hiába szűntek meg ezek az okok, a helyükbe lépett a rengeteg „civilizációs betegség”, amik legnagyobbrészt a helytelen táplálkozás következményei.

Obsessed commandline-maniac.

Az tiszta sor hogy eltér a véleményünk, de ez nekem nem baj egészen addig amíg emiatt nem kezdjük el sértegetni egymást. Ami igazán hülye dolog lenne, mert van olyan is ahol azonos a véleményünk, például placebó-ügyileg ugye.

Ellenben attól félek elvesztettem a fonalat hogy amit írtam miért lenne a te álláspontodra érv. Szerintem ugyanis éppen pontosan az én nézeteimet igazolja messzemenően!

Mert én sose vitattam, hogy a modern orvostudománynak van egypár remek felfedezése, elsősorban a fertőzések leküzdésében. Nem tudom azonban, ez hogyan jön a paleóhoz?! Az őskorban is igaz volt és ma is igaz, hogy aki meghal valami járványban fiatalon vagy közékorúan, vagy megölik egy háborúban, vagy egy vadászat során lesz neki kampec, annak a legkisebb baja az hogy helyesen táplálkozott-e, mert a halála nem a táplálkozással függött össze. Itt a kérdés az, ha nem éri őt ERŐSZAKOS halál vagy JÁRVÁNY OKOZTA HALÁL, na AKKOR meddig képes élni most, illetve meddig élt ebben az esetben az őskorban!

És én azt állítom, azok az ősemberek akik megúszták a járványokat, és elég ügyesek vagy vatosak voltak ahhoz is hogy ne öljék meg őket csetepatéban vagy egy vadászat során se legyen belőlük vadállatpecsenye, azok is nagyjából addig éltek mint a mai ember.

Obsessed commandline-maniac.

"... azok is nagyjából addig éltek mint a mai ember."

Ez nem több mint fikció. Egyszerűen nincs annyi lelet, amiből általánosítani lehetne. Ugye hiába van egy csont darabunk, amiről megállapítható, hogy az adott egyed mondjuk 40 éves volt, ebből még semmit nem tudunk az akkori demográfiai viszonyokról. Ugyanez vonatkozik az egészségi állapotukra, meg az étrendjükre. Az egész palo elméletrendszerrel az a baj, hogy az egész feltételezésekre alapul. Feltételezzük, hogy legalább addig éltek mint mi, feltételezzük, hogy egészségesebbek voltak, és bónuszként feltételezzük, hogy mindez az étrendjüknek (amiről szintén csak feltételezések vannak) volt köszönhető. Köszi.

Nézd, én felfogtam hogy neked ez a véleményed, oké. De nekem meg nem ez a véleményem. Meggyőzni nem akarlak mert vagy nem is sikerülne, vagy túl sok erőfeszítésbe kerülne, amennyit nem ér meg szerintem mert van jobb dolgom is annál. De te se tudsz meggyőzni engem. Ezek után szerintem a vita teljesen felesleges. Hidd csak amit akarsz, és élj úgy ahogy akarsz! A te dolgod.

Obsessed commandline-maniac.

Ebben egyetértek, genetikailag szinte semmit nem változtunk az ősemberek óta. A 21. századi ember is százezer éves aggyal gondolkodik és százezer éves emésztőrendszerrel emészt.

Talán csak akik nem tejérzékenyek azok valamelyest adaptálódtak a tejfogyasztáshoz, más hasonló változásról nem tudok.

"Everything fails, all the time."

És még ezek akik le tudják bontani a laktózt, ezek is erős kisebbségben vannak a világ össznépességét illetően. Ráadásul a laktózlebontás képessége egy mindössze EGYGÉNES mutációnak köszönhető! Egyetlen génnek! És ez az egyszerű mutáció se tudott általánossá válni az emberi fajban ennyi idő alatt!

Hiába, na, az evolúció nem olyan szélsebes folyamat azért, ahogy azt egyesek hinni szeretnék.

Obsessed commandline-maniac.

"Persze, zárjátok csak be az OPNI-t! MI BAJ LEHET???"

-pilisig-

Szerkesztve: 2020. 02. 05., sze - 15:45

Értem én, hogy ez blog.

De ez a HUP, és itt arról van szó, hogy milyen linuxot/unixot/windows konfigurálsz, vagy mittudom én. De kérlek, hogy az undorító, fura, beteg dolgaidat ne ide írd már le.

És ha nem kattintanál a Fogyókúra kezdetű blogokra, hm?

 

Az meg hogy mi undorító, relatív mérce. Egy muzulmán számára a disznó minden része undorító, de gondolom te azért eszel malacot, legfeljebb nem a fejét. UGYE?!

Aztán meg, az Emberiségnek igenis a NAGYOBBIK hányada eszik bogarakat/rovarokat mint akik nem, legfeljebb ezen emberek nagy része nem Európában található. Nem vagyok tehát hajlandó elfogadni azt az ítéletet hogy az én gasztronómiai ízlésem alacsonyabbrendű volna mint a tiedé.

Obsessed commandline-maniac.

Tehát én fogadjam el, hogy te itt és ilyen vagy. Rendben, ebben az esetben elfogadom, hogy itt neked tulajdonképpen semmi keresnivalód nincsen.

 

Amit te csinálsz az öncélú magamutogatás, performance. De vegyük a csávót, aki átsétált egy valag telefonnal egy hídon, hogy demonstrálja a helyadatok felhasználását. Annak több köze van az IT-nak, mint annak, hogy te meggyőződésesen idióta vagy.

A kajálásaidhoz annyit tennék hozzá, hogy kínában éppen kurvasokan betegednek meg egy olyan vírus miatt, ami arra visszavezethető, hogy denevért, kígyót, békát esznek. Mi lesz a következő, hogy potencianővelő tippekről fogsz írni? Leölsz egy orrszarvút? És ehhez még tapsolni is kell neked?

Továbbá, biztosan van Hungarian fogyi portál, ahol ezt szívesen és érdeklődve hallgatják.

Az IT területén sokakat fenyeget az elhízás veszélye. Azaz ha úgy vesszük ez még mindig inkább ide tartozik, mint a hangyafarm, vagy hogy kinek milyen mechanikus órája van, vagy az íjászat, és még rengeteg minden más. Félre ne értsenek az említett blogok tulajdonosai, nekem semmi bajom azokkal! Csak jelzem hogy ez se megvetendőbb vagy alávalóbb. Vagy legalábbis nem „offtopicabb”.

Obsessed commandline-maniac.

Azt fenyegeti akit lehet fenyegetni.

amugy pedig mindenki mas polgarpukkasztas nelkul megoszt, nem pedig kenyszeredetten tartalmat general, mert itt olvassak.

Erdekes modon a hangyafarm, az ijaszat is erdekel es elolvasom. A geek orat meg foleg.

De senki nem csinal az onnon erdekeltsegebol perverziot, kiveve teged.

Szerinted perverzió. Szerintem nem. Mi jogon mered kijelenteni, hogy a te véleményed ezügyben mérvadóbb, mint az enyém?

Amúgy, a világon jelenleg körülbelül KÉT MILLIÁRD ember fogyaszt rovarokat RENDSZERESEN!

Szerinted ők mind perverzek? Mind a két milliárd? De te bezzeg normális vagy? Nem gondolof hogy ez minimum beképzeltség?

A másik dologhoz meg amit felhoztál: Én igenis többre becsülöm a tartalom ELŐÁLLÍTÁSÁT mint mások tartalmának a megosztását, s azért mert a tartalom generálása ALKOTÁS, és én mint többször is leírtam már, ALKOTÓNAK tartom magamat, amint ez általános is a művészek körében.

Ismétlem, ne olvasd a topikjaimat ha neked nem tetszik, és kész, ennyi. Ha mégis olvasod, akkor az csak azt jelenti hogy igenis érdekel téged az amit írok, ha pedig eképp kielégítem az érdeklődésedet, akkor inkább HÁLÁS kéne legyél nekem!

Obsessed commandline-maniac.

Jól értem, hogy Te nem veszed figyelembe más ember igényeit, mert te dolgod szamodra fontosabb? Erre is van ãm kifejezés, de mindegyiknek "pata" a vege. Hogy pszicho, vagy szocio, abbol kedved szerint válogathatsz.

De forditsuk meg, ha te az arcomba tolod az alkotásod, akkor viseld el az én véleményem. Ohh wait ...pata....

Drága szeretett huptársam, egyelőre bárki aki elfogulatlanul szemléli kettőnk vitáját, azt kell megállapítsa hogy kettőnk közül te vagy az aki nehezebben viseli az ezzel járó stresszet!

Azaz, én elviselem a véleményedet, simán! Jobban örülnék neki persze ha a véleményed kedvezőbb volna, ezt elismerem, de igazából nem bosszantasz vele. Te azonban a stílusod alapján már 200 körüli vérnyomással küszködhetsz. Nem egészséges, hidd el nekem! Miért nem használod azt a Hup blogszűrét amit épp az imént fejlesztett ki egy fórumtársunk? Direkt ellenem? Több nyugalmad lenne. Több szabadidőd is maradna. Ott a blogszűrő topikja a fórumrészlegben. Használd!

Nem miattam, hanem magad miatt. Számomra egy meglehetősen jelentéktelen mellékkörülmény vagy. De ha meg akarsz szabadulni virtuális jelenlétemtől, annak ez a módja, mert hiába is erőlködöl, nem hallgatok úgyse a gyűlöletbeszédre amit pufogtatsz.

Tudod, arra már rég rájöttem, olyan vagy mint egy lépcsőház: sötét és korlátolt! Az olyanok véleménye meg nagyjából hidegen hagy.

Obsessed commandline-maniac.

Ó, ha ez nekem lelki megterhelést jelentene már rég nem érvelnék. De tényleg, milyen érzés, hogy elhárító motort írtak miattad?

Más felől, ennyiből tudnád ki és mi vagyok? Ennyire nagyképű és arrogáns nem lehetsz. Ismételten írok, én azért szólaltam meg, mert tele a blog szekció veled, de egy vita és probléma kezelésének nem az eltussolás a módja.

Miféle eltussolás? És miért baj az ha tele van velem a blogszekció? Tele lehetne veled is. Ki akadályoz meg téged abban, hogy te is írj egy blogot valamiről?

Ja persze, értem, az már némi észmunkába és energiába kerülne, kritizálni meg kötekedni könnyebb.

Akárhogyis, de nem vagyok a hatalmadban, szóval hiába erőlködöl. A legtöbb amit el tudsz érni, hogy egyszerűen nem válaszolok a postjaidra mert megunom, és kész. Akkor viszont mi értelme lesz azokat leírnod potyára?

Obsessed commandline-maniac.

Én legalább adok közben hasznos infókat is az olvasóknak, de tőled csak a kötekedés telik.

Rólad valahogy mindig egy szemtelen légyre asszociálok: az ember sokszor elkergeti, de mindig visszajön és ott döng a füle körül. És azért, mert VONZÓDIK HOZZÁ. Az illatához például. Nem tud meglenni nélküle...

Te is azért vagy itt a blogomban permanently, mert valami itt tart téged. Vonzódol hozzám, meg a témáimhoz. Irigykedel. Titokban csodálsz is mert meg merek tenni olyat amit te nem. És úgy próbálsz pár morzsát magadnak megszerezni a népszerűségemből, hogy kötekedel. Mert akkor válaszolok neked, és akkor te már FONTOSNAK érzed magadat, hiszen a Nagy Harold King az igenis FOGLALKOZIK veled, te JELENTŐS valaki vagy...

Obsessed commandline-maniac.

Mint írtam korábban egy másik topikban, egymillió-kétszázezer dollár most jól jönne nekem. Örökbe.

Nyilván, ez nem egy honlap tárhelyére kéne, de hogy mégis mire, az mellékes.

Ennél kevesebbet sajnos nem áll módomban elfogadni egy MS-ügynöktől, sorry! Nekem ennyi a kenőpénzem. Ez is még nagyon a minimum, olcsó árat szabtam.

Persze ha fizetsz ennyit akkor se fogok áttérni a Windowsra, de annyit hajlandó vagyok megígérni érte, hogy semmi cikket nem publikálok semmi számítógépes portálon. A HUP-on se, magától értetődően.

Sajnos, én ilyen drága ürge vagyok, tudod, a minőséget meg kell fizetni, hehehe...

Obsessed commandline-maniac.

Sajnos, én ilyen drága ürge vagyok, tudod, a mennyiseget meg kell fizetni, hehehe...

FTFY. :)

Kifizeted nekem a saját honlaphoz szükséges tárhely, sávszélesség, domainnév meg egyebek árát?

Nyilván, ez nem egy honlap tárhelyére kéne

Olyan sok szoveget generalsz, hogy mar te is belezavarodsz. Ezert lehet hasznos az, ha valaki kepes lenyegretoroen kommunikalni.

" Olyan sok szoveget generalsz, hogy mar te is belezavarodsz. Ezert lehet hasznos az, ha valaki kepes lenyegretoroen kommunikalni. "

Engem meg basztatott milyen hosszú okádmányt irtam Neki. Pedig mi az ahhoz képest, amit Ő csinál. Elbújhatok mellette.
Mi lenne ha leszállnál poliverzumról. Félre ne értsd. Nem védeni akarom, pontosabban nem a személyét, hanem a tevékenységét. Ez egyfajta művészet, amivel láthatóan Te nem fogsz tudni soha azonosulni.

powered by ©BSD & ©gentoo

Én még mindig nem tudom, hogy lehet birkavesével földrengést megállítani.

Szerintem direkt jó, hogy ilyeneket megírsz, mert tudattágító hatása van.

Csontkukacot mondjuk sose kostolnék meg, mert nem a távolkeleten szocializálódtam, de pl egy sáska/szöcske egy kínai/thaiföldi utazás során tuti befigyel a kiváncsiság végett, főleg, hogy megírtad, hogy milyen íze van.

Aztán lehet a következő lépés a csontkukac lesz, ha nem így tálalják:-)

Aki meg emiatt kiakad, az ne kattintson ide, vagy kattintson el és örüljön, hogy eggyel több sztéket ehet, mert Te kevesebbel járulsz hozzá az élet pusztulásához.

Nagyon szépen köszönöm a kedves soraidat! De bocsáss meg, egyvalamiben ki kell javítsalak. NEM csontkukacot eszem! Hanem lisztkukacot. A csontkukac és a lisztkukac két teljesen különböző dolog. A különbség körülbelül akkora mint a tehén és a tigris között... A csontkukac ugyanis HÚSEVŐ, vagy legalábbis dögevő. A lisztkukac azonban vegán...

Csontkukacot én magam se ennék, ezt őszintén bevallom! Hallottam hogy egyes helyeken még azt is megeszik, na de az már nálam se menne, ahhoz nekem sincs gusztusom. És amiatt nincs, mert a csontkukac felneveléséhez hús kell, gyakorlatilag DÖGHÚS, és így könnyedén elkaphatok tőle akármiféle rút fertőzést is! Szóval azt már én magam se vállalnám be. Azért mindennek van egy HATÁRA!

(Jó, persze, oké, talán még ez is menne ha az éhenhalás fenyegetne, mondjuk egy atomháború után elpusztult világban... de szerencsére erről szó sincs...)

Ezzel szemben a lisztkukac teljesen vegán. Bár bevallom nem vagyok benne biztos, nem tud-e megemészteni ő maga is némi állati eredetű izémizét, de a jelenleg rendelkezésemre álló infók szerint vegán. Az biztos, tökéletesen nevelhető kizárólag növényi alapú hulladékon! Így tehát messze GUSZTUSOSABB, mint egy dögevő lárva... És az is tuti, az ÉN lisztkukacaim bár eszméletlenül változatos kaján lesznek tartva, de hogy húst nem fognak kapni egy szikrányit se, az aztán holtbiztos!

Illetve még azt is hallottam a lisztkukacról, hogy képes megemészteni még a hungarocell műanyagot is! Egy lisztkukac egy nap alatt átlagosan egy gyógyszerpirulányi hungarocellt képes megemészteni...

Forrás:

https://www.origo.hu/kornyezet/20151001-lisztkukac-muanyag-hungarocell-…

Esküszöm, kipróbálom majd különböző műanyagokkal is őket... vékony zacskókkal, stb... De az egy külön tenyészetben lesz. Az imént költöttem el még majdnem 70 USD összget, hogy vásároljak egy nagyobb és két kisebb terráriumot a kis jövevényeknek. Nagyon belelkesedtem! Február 14-ig elvileg minden meg kell érkezzék. És akkor majd kezdődik a Nagy Kaland, külön szeparálva őket hogy ezt ezzel táplálom, azt meg amazzal, stb...

De mondom, ezek lisztkukacok. vegánok. A csontkukac az egészen más. Horgászásra jó, oké, de egyáltalán nincs a terveim közt hogy azt megegyem. (amúgy nincs is csontkukacom, nem vagyok horgász).

Obsessed commandline-maniac.

Na helló mindenkinek. Nem írok most új blogbejegyzést, mert amit mondani akarok, beleillik ebbe a blogba is. Pár napja ugyanis rendeltem újabb nassolnivalót, hehehe... Ezúttal azt a férgecskét aminek a neve: "Superworm". Keressen rá a gugliban aki látni akarja, milyen... A lényeg hogy nagyobb mint a mealworm. A tenyésztése valamivel macerásabb lenne mint a mealwormé, így én maradok az utóbbi mellett, de ki akartam próbálni, milyen ennek az íze... Ember, POMPÁS! De különösen az, ha egy kissé megsózzuk előtte. Vagy valami "seasoned" fűszerkeveréket használunk hozzá.

Ebben a féregben amúgy több a kitin és a zsír, de kevesebb a hús mint a mealworm testében.

Na most megint jönnek majd a fintorgók hogy fura gusztusom van... Nos, kezdő bogárevők ezt megtehetik úgy, hogy nem gondolnak rá, MIT esznek. Ez nem is olyan nehéz mint hiszitek, mert még akkor sincs nagy baj ha rápillantotok. E superworm ugyanis rendelkezik épp azzal az előnnyel hogy NAGY, gyakorlatilag úgy 5 centiméter körüli a hossza, a színe sárgás, itt-ott sötétebb barna csíkokkal (a szelvényhatároknál lényegében), a feje pici, alig észrevehető, és így szinte teljesen úgy néz ki, mint a „sós ropi” szálakból egy darab. Nem tudom ez az utóbbi kapható-e még Magyarországon, de gyermekkoromban elég elterjedt és népszerű csemege volt.

Na ezek a superwormok szárítva egészen hasonlóan néznek ki mint a sós ropi darabkák. És még az ízük is eléggé hasonlatos, pláne ha meg is sózzuk.

Szóval azt kell gondolnod, ropit eszel és kész. Ennyi az egész.

Obsessed commandline-maniac.

Mennyire kell éhesnek lenni ahoz, hogy az ember ránézzen a mindenféle szöcskére, és úgy érezze, meg akarja enni azokat? 
 Az egyél lisztkukacot dologgal semmi bajom.

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Most ezt így nem értem ám mit kérdezel, mit nem értesz. Véleményem szerint a lisztkukac (ami persze igazából nem kukac mert nem féreg, hanem egy lárva) megevéséhez messze sokkal több elszántság kell, mint a szöcske és sáska megkajálásához!

Van ez a fogalom ugye hogy „kapudrog”, valami enyhe izé amire az ipse rászokik aztán onnan vezet az út az egyre keményebb szerek felé... na most ezt azért írtam le mert „bogárevő” körökben eléggé általános az a nézet - és én is osztom mert velem is épp így esett meg! - hogy a „kapurovar” ha szabad így neveznem, az a szöcske/sáska/tücsök. Mindegy melyik, elég egyformán néznek ki. Meglehetősen különleges állatok a szokott táplálékállatainkhoz képest, de azért még aránylag egészen „civilizáltan” néznek ki. Végülis nem csúsznak-másznak, van szép nagy lábuk, van fejük, stb, sőt még „helyesek” is a maguk módján, ugye tücsökről még mese is szól...

Azaz ezek megevésével viszonylag könnyű megpróbálkozni. Na oké, elismerem, van akinek ez se megy... de aránylag nem olyan nagyon nehéz.

Na de egy lisztkukac?! Oké, van annak is lába, hat is, de olyan pici hogy alig látható. Teljesen egyértelműen féregnek néz ki. Nem az, de ÚGY NÉZ KI. És vonaglik. Mint valami pici kígyó vagy giliszta. A teste szelvényezettsége is jól látható. Szárnya sincs. Szeme van de minek, olyan pici hogy azt se látjuk. Mesét se írtak még tudtommal az édes kis aranyos lisztkukacról...

Szóval, ahhoz igenis messze sokkal több lelkierő kell!

Ezért nem értelek, hogy „az egyél lisztkukacot” dologgal semmi bajod, de a szöcskéktől ódzkodol. Hogyan lehet ez, a valóságban épp az a könnyebb... Legalábbis az elején, nekem már egyikkel sincs bajom, sőt! De elismerem, már réges-rég simán megettem a szöcskéket, de az ilyen kukacszerűségek kipróbálására csak sokára tudtam rászánni magamat. Végül sikerült és nem bántam meg, de tagadhatatlan hogy egy „próbatétel” volt ám az első falat...

Obsessed commandline-maniac.

Arra gondolok, hogy meglátva a szöcskét, arra gondolj: "Ilyet (sem hasonlót) nem ettem még, de próbáljuk ki, hátha finom." 

 Az, hogy miután eldöntötted, hogy a rovar belefér az ehető dolgok közé, a lisztkukac sem gond, azon nem csodálkozok. 
 

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Szerkesztve: 2020. 02. 16., v - 21:14

nem olvastam végig, de geofágiával/földevéssel nem próbálkozol?

https://youtu.be/AqKyAHpopvs?t=4367 

van utána neked való, rovarcsemegés rész is benne,

sajnos az "első" részt (ami korábban ment a magyarországi mozikban, "Ez Amerika" címen) nem találtam meg, abban a gilisztaevés is szóba került, lehet, hogy hasznát vennéd annak is,