Gyermek, kiskorú profil YouTube-on - Google fiók

Fórumok

Sziasztok!

Emlékszem volt már róla szó régebben. De most aktuális lenne alkalmazni, de nem emlékszem pontosan a módjára.

Okos tv-n a szülő bejelentkezve a YT appba. Reklámok jönnek-mennek. Túlnyomó részben nem a gyermek műsorhoz passzoló tartalommal. Ezt hogyan lehetne kivédeni?

Hozzászólások

Részben off: gondoltál már adblock-olásra? Root-olt android-os stick, biztos ami nem biztos, két lépcsőben is védenéd a gyereket.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Smart tv stacken futó yt appból nem lehet / nehéz / nehéz tartósan DNS blokkolással reklámot írtani, de fixme. Mint ahogy hasonló esetben (android tv doboz, androidos yt app) nálam a PiHole nem tiltja.

https://discourse.pi-hole.net/t/how-do-i-block-ads-on-youtube/253

Sem apple tv, sem rendes android tv nem volt még.

Nem tudom mennyiből jönne ki egy android tévé (mennyiből?) viszont valószínűleg egy sima pc olcsóbb és sokoldalúbb lenne. Akkor a TV szimpla kijelző lenne csak.

Az android tv nagy előnye lenne, hogy van hozzá remek távirányító. Nem vagyok tőle elzárkózva teljesen, csak nem tudok olyan esetet mondani, amikor pont azt venném. Ha nincs pénz, akkor inkább PC, ha meg már kazalnyi van, akkor yt előfizetés. Nincs rés a kettő között.

Szerintem az rossz ötlet. Ha már Android akkor legyen normális Android TV, mert az hosszú távon supportált. Én rajongok a hackelésért de ha a család szórakoztatásáról van szó akkor sajnos kénytelenek vagyunk a hivatalos megoldásokat alkalmazni, mert kevés fájdalmasabb dolog van annál amikor  rootolt / hackelt / addonozott / bleeding-edgelt szórakoztató doboz elkezdi fosni a hibákat. Been there, done that. Főleg Kodi-val próbálkoztam iszonyú sokáig, jó is, működik is, de a DRM védett streamer szolgáltatókkal folyamatos a kergetőzés. Egyszerűen nem éri meg.

Ugyanez áll a vacak rootolt stickekre is, normális Android TV-t nem is lehet se rootolni, se custom romolni, se semmizni, és nem is kell.

A web böngészőkben pl. azt is módosíthatod, hogy hogy reagáljon kijelző kikapcsolásra, android-os firefox-hoz van erre kiegészítő, asszem kb. 3 sor, mert egyszerűen csak felülírja a youtube figyelését a kikapcsolás eseményre. De pl. adblock / ublock van root nélkül is, csak hát a webes verzió nem olyan szépen animált ésatöbbi, hanem, csak úgy megy. Manapság került be a minőség állítási lehetőség is, nekem 5-6 éve nincs telepítve youtube (gyári le van tiltva), minden megy a böngészőbe.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Ha az az okostv Androidos, akkor arra van Youtube Kids nekik.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Itthon nincs YT kids, ahogy nézem. 11 éves gyereknek (nekem az van) meg az túl gagyi lenne, de 13 (15?) éves koráig nem kínál YT-ot. Emiatt marad az én reklám mentes előfizetésem (5$/hó), amin az irodából is látom, hogy mit nézett és mi van kiszűrve rajta.