"A Thunderbird új otthona"

Címkék

As of today, the Thunderbird project will be operating from a new wholly owned subsidiary of the Mozilla Foundation, MZLA Technologies Corporation. This move has been in the works for a while as Thunderbird has grown in donations, staff, and aspirations. This will not impact Thunderbird’s day-to-day activities or mission: Thunderbird will still remain free and open source, with the same release schedule and people driving the project.

Részletek itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 01. 29., sze - 09:38

Nem venné át inkább a LibreOffice? Jobb helyen lenne egy csomagban.

Annak idején sokat használtam POP/IMAP levelezésre, de már régen áttértem a GNOME default levelezőjére, ami megmaradt azóta is. Azért sok sikert. :)

arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nokiax6_DRG_sprout

Ahhoz képest, hogy talán 2 éve volt, hogy le akarták állítani a fejlesztését, vagy hogy is volt? (Most fogok váltani róla saját levelezőre, szóval nem érint, csak meglep, ritka az ilyen feltámadósdi.)

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

A Mozilla a home usereket célozta mindig is, az enterprise hangsúlyozottan nem érdekelte őket. Én kb. 10 éve voltam utoljára Mozilla konferencián, akkor az volt az elképzelés, hogy az email egyre megy ki a divatból az otthoni felhasználók körében. A Thunderbirddel mindenfélét akartak. Például valami chat klienst beépíteni, hogy "kommunikátor" legyen. Ilyen stratégiával elég nehéz pénzt csinálni. Hiába érveltek egyesek, hogy rendes naptár kellene, meg Exchange kliens, meg MSI, GPO, stb. Vissza lett verve azzal, hogy nem ez a stratégia.

Ha csúnyán leállna, akkor helyette mit javasolnátok, ami nem KMail és tudja a levelezési és naptárfunkciókat Thunderbird szinten?

digitális kintszülött

Én is azt használom. Nekem 5 éve is elnyerte a tetszésemet. :)

Működik. Persze nem tökéletes.

"Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által." (Róma 3.22-24)

"eM Client – többfunkciós szoftver több e-mail fiók kezelésére. A szoftver támogatja a postafiók összes alapvető funkcióját, és együttműködik a főbb e-mail szolgáltatásokkal, mint például a Gmail, az Outlook, az Exchange, a Yahoo !, az iCloud stb. Az eM Client képes csoportosítani az üzeneteket szervezett párbeszédablakokba és e-maileket sablonok segítségével elküldeni. A szoftver támogatja a helyesírás-ellenőrzést, lefordítja a fogadott leveleket, gyorsan megkeresi és elküldi a leveleket. Az eM Client tartalmaz egy beépített naplót az emlékeztetőkhez, egy fejezetet a feladatok létrehozásához és az integrált kapcsolatkezelő modulhoz. A szoftver elküldi az aláírt és titkosított e-maileket PGP vagy S / MIME technológiák használatával. Az eM kliens lehetővé teszi az adatok biztonsági mentését és importálását más e-mail kliensektől."

https://www.emclient.com/?lang=en

https://hu.vessoft.com/software/windows/download/emclient

Főbb jellemzői:

  • Többfunkciós oldalsáv
  • Mail csoportosítás
  • Tömeges levelezés
  • Titkosított e-mailek
  • Sablonok és aláírások

Egy próbát lehet ez is megérne, de fizetős!  - (Sajnos MAC-os és Win-es, - valaki annak idején a "privát-felhős" szinkron miatt nagyon éltette!?)

Nagyon örülnék neki, ha végre történne érdemi fejlesztés és gatyába ráznák, mert nincs alternatívája kompromisszummentesen.

"Sose a gép a hülye."

Egy újabb próbálkozás arra, hogy megszabaduljanak a kéretlen gyerektől.. Sajnos előbb vagy utóbb sikerülni fog nekik.

szerintem az lehet amit fentebb is írt valaki, hogy más az irány. mozzila no1 célcsoportja a nem céges felhasználók. akik meg manapság egy emailcímmel böngészőből leveleznek, vagy teló gmail app. szóval külön út, külön célcsoport, azoknak szóló irány, arra elköltött erőforrások akár jó is lehet a Thunderbird nek.