Grandstream HT812 + Asterisk kimenő hívás

Fórumok

Sziasztok,

 

Segítségetek szeretném kérni. Szeretnék összerakni egy telefonközpont konfigot. Korábban nem volt dolgom ilyennel, ezért sokat kínlódok vele.

Van 2 mellékem (extension-ként vettem fel)  egy Yealink telefon és egy Pc kliens Mikrosip. A két mellék tudja hívni egymást szóval szerintem ez rendben van.

Van egy UPC vonal, ami rá van kötve a Grandstream gateway-re. Ehhez felvettem egy chan_sip trunk-ot a következőképpen:
host=192.168.1.14
port=6060
username=06527849XX         - az X maszkolás
authname=06527849XX
secret=06527849XX
type=peer
disallow=all
allow=ulaw
insecure=port,invite
dtmfmode=rfc2833
canreinvite=no
qualify=yes
context=from-pstn
transfer=yes
A dial number manipulation rules-t üresen hagytam.

Természetesen van egy outbound route-om is. Ahol ki van választva a fenti egy darab trunk-om, az összes többit defaulton hagytam. A dial pattern match pattern részébe egy . -ot raktam.

A jelenség az , hogy amikor felveszem a kagylót kapok egy vonalhangot, beírom a számom majd kapok egy másik vonalhangot, ha ismét beírom a számom, kicsörög a telefonom, kiépül a kapcsolat. A grandstream eszközön kb semmit sem konfigoltam, csak voip szerver ip címét, ID, Pass és kb ennyit. Egy érdekesség számomra, hogy a Grandstream status oldalán azt irja hogy not Registered, annak ellenére, hogy a Sip Registration YES-re van állítva.

A helyzet az, hogy fogalmam sincs mihez nyúljak. A tippem a gateway lenne, de csak tipp.
A célom az lenne, hogy szám beírás után lehessen telefonálni, ne kelljen külső vonal hívásához előhívó számot/kodot beírni.

Segítségetek előre is köszönöm.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 01. 29., sze – 17:18

Szia,

a híváshoz a gateway beállításától függően, regisztráció nem feltétlenül szükséges. Próbáld simán meghívni a megfelelő SIP csatornát:

exten => _X.,1,Dial(SIP/192.168.1.14/${EXTEN})