GPS nyomkövető kutyára /kiegészítve/ (MEGOLDVA)

Szeretném, ha némelyik helyzetben, egy nyakörvre erősíthető, vagy bármi más módon a kutyára rögzíthető GPS nyomkövetővel, adott esetben megtalálhatnám a kutyust, amennyiben elkóborolna, akár több km távolságra is. Amiket eddig olvastam, azokhoz SIM kártya kellett és a gsm jel alapján mutatja meg nagyjából a jeladó helyét. Van ingyenes megoldás, ami nem mondjuk 10m-es pontossággal mutat, hanem esetleg csak néhány méterrel? Nem ártana, ha nem lenne méregdrága, ami nálam 20 ezer alatti összeget takar.

 

Ami a kb 20 ezer ft körüli összeg mellé jöhet, az a helyi SIM kártya, amihez itt fizetem meg a használati díjat.

D79 Pet Trackert vettem meg.

Hozzászólások

Ingyen semmi nem fog neked km-es távolságokból adatot küldeni - azt a kommunikációs csatornát valakinek ki kell fizetni. Ez lehet GSM, LoRaWAN, stb.

Viszont a helymeghatározása még a kisebb kütyüknek is GPS alapú, nem csak GSM. De nem fog 1m pontosságig elmenni, mivel - az akksi kímélése miatt - eleve csak időnként, rövid időre kapcsolja be magát, így ~10m-nél pontosabb pozícióra nem is törekszik.

"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Szerkesztve: 2020. 01. 28., k – 16:59

Ha SIM kártyát keresel hozzá nézd meg őket, kifejezetten ilyen alacsony adatmennyiségű IoT jellegű SIM kártyákat forgalmaznak: https://hologram.io/ Amúgy az eszközöknek mindegy hogy feltöltős vagy előfizetéses kártya van bennük, addig amíg az SMS vagy internetelérés működik rajtuk.

Nyomkövetőből valami ehhez hasonlóra lenne szükséged, de mint látod van egy nagy hátrányuk: Még a kínaiak sem mernek több mint 100 óra üzemidőt füllenteni rá, szóval rendszeresen kell tölteni. Ez leginkább a méretből és a GPS vételből adódó limitáció. https://www.aliexpress.com/item/4000382517859.html

Ezeken felül persze szükséged lesz majd valamilyen szoftverre is ami értelmezhetővé teszi számodra a GPS koordinátákat, de ez már a legkissebb probléma.

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, nem nyitnék ennek új szálat, milyen szolgáltatónak tudtok olyan feltöltős SIM-et, ami nem havi díjazású és csak erre a feladatra megfelelő lenne?

T -s domino maraton nettel. 3500Ft 3,5GB forgalom akár egy évig

Ha jól rémlik, vannak olyanok követők, amiknél sms-sel távolról tudod bekapcsolni a gps-t és az adtküldést neten. Tehát gyakorlatilag csak akkor fogy a forgalom, ha tényleg eltűnik a kutya és ráindítasz sms-sel.

Amennyiben helyesen értelmeztem a gps trackerek működését, vannak amik mobil netet használnak küldő felületnek, mások SMS-t küldenek a leszinkronizált mobilra. Sajna itt nekem a telekomnál csak 2G van, más szolgáltatónál már működik erősebb mobilnet is. Namost ha jól tévedek, ezek a pár tízezres követők, csakis SMS-által küldik a GPS koordinátákat. Tehát ha minden igaz, akkor vagy csak SMS, vagy csak mobilnetes SIM kártyában kellene gondolkodjak. Eltévedtem?

Én ezt használom közel egy éve:

https://tractive.com

Benne van a teljesen korrekt előfizetési díjában a SIM, kb. az összes országban működik a roamingja, kivéve ott ahova te sem mennél, nemhogy a kutyád.
Tud egy virtual fence szolgáltatást is, amit kijelölsz a térképen, ha elhagyja a területet az eb akkor riaszt az app.

Vettem hozzá két plusz nagy akkut, hogy tudjam őket rotálni. 3-5 napot bír.

Szerkesztve: 2020. 01. 31., p – 12:36

Egyébként nem tudom hol laksz, de Budapesten kétszer szökött ki egyik kutyám. Először fél nap múlva hívtak, második alkalommal kb már 1 óra múlva, hogy hol vehetem át. Ugye chip alapján állatvédők vagy állatorvos lekérdezi a gazdáját és felhívják telefonon. Egyszer én is találtam egy magyar agarat, amit elvittem állatorvoshoz, de sajnos nem volt benne chip, így végül állatorvos megtartotta :)

Tehát ma már nem olyan könnyű egy kutyát elveszíteni, lopás ellen pedig GPS sem segít, mert úgyis leveszik róla azonnal.

1) pl a Tractive (de más tracker is) szól, ha kiment a geofence'ed területről
2) ha elveszett a kutyád, azt általában gyorsabban észreveszed, minthogy más megtalálja
3) aki megtalálja az rohangálhat chip-et olvasni ha éppen nincs biléta a nyakörvén
4) sajnos időnként a Petvetdata adatbázis is besz.rik, ezért érdemes periódikusan ellenőrizni, hogy benne vannak-e az adataid. (pl kutya hívóneve, utolsó oltás)