"An Avast antivirus subsidiary sells 'Every search. Every click. Every buy. On every site.'"

Hozzászólások

nagyon durva, hogy ha egy szoftver feldob valami popupot, lehetőleg sok szövekkel és azt leokézza valaki, akkor sacc bármibe beleegyeztethető.

nem tudom, hogy lehetne ezt kezelni, hogy ilyen durva dolgokat ne lehessen elég ilyen módon jóváhagyni. lehetséges e egyáltalán ez.

Épp a hétvégén töröltem egy ismerős 2 gépéről is.

10-15 évvel ezelőtt még használtam - javasoltam, de már kb. 5 éve kerülendő...

For Whites Only meeting room!

kaspersky free -t  +Kaspersky VPN uninstall

2019 augusztusban majdnem egész hónapban  tcpdumpoltam a hálózati forgalmat egy családi gépen. Nem találtam a forgalomban olyan tevékenységet, ami adatgyűjtésre utalt volna...

Az én auditomon átment az a verzió - persze ez nem hivatalos, magam nyugtatására történt.

For Whites Only meeting room!

En ingyeneset akkor sem használnék, ha pálcával ütnének. A magad megnyugtatására vonatkozó rész viszont okés, azzal nincs mit kezdeni, ez eléggé szubjektív.

Ui mi teszteltünk kurvasok mindent, es el kell mondjam nincs igazán jó védelem. Úgy értem önállóan jól működő. Ahogyan a balesetek képletében *mindig* benne van a felhasználó, a védelem képletében is benne kell lennie. Végül a felhő-konzolos vállalati végpont-védelmet hoztam haza saját gépeinkre is. De ezen túl is sokszor mentek olyan helyre, ami mentés idején túl nem elérhető sehogy. Emellett az itthonra idomított endpoint megoldás eseti policyját is képlékenynek tekintem, szóval emberi beavatkozást kíván.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Egyébként én a saját gépemen WIN10 Ent. - nincs vírusirtó, nem használok. 

Egyébként nincs semmi baj a free-vel. De lehet hogy megvetetem 7200,- ft megér Kaspersky Anti-Vírus

Céges szintén SEP van - utálom (200 Linux szerveren roppant buta, support hagyjuk inkább)

Másik cégnél vásárolt Kaspersky Endpoint Sec - KSN.

- SonciWall :-) kedvenc céges szinten HA-ban , itthon is az van egy kisebb 

- CheckPoint 

 

+1 user error -ra nincs védelem. 99% -ban okozzák a bajt figyelmetlenségből vagy tudatlanságból..

For Whites Only meeting room!

https://www.safetydetectives.com/best-antivirus/kaspersky/

"The agreement explains that, through its Cloud Protection feature, Kaspersky can collect your personal information, including:

  • Which websites you’ve visited.
  • Your computer’s unique ID number.
  • The applications installed on your device."

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Fene tudja amúgy. Műszaki értelemben akár még jó is lehetne.. Dehát én pl. meg sem tudtam tesztelni, mert a partnereink egy része nem vette volna jó néven, hogy az adataink felett moszkvai illetőségű felügyelet dolgozik. A cégünknél vannak tanulók is, PC-k mellett "dolgoznak", de még a tanműhelybe sem lett volna megfelelő az előbbiek miatt. Magyarul a partnerek bizalmatlanok voltak vele, még magyarabbul mi magunk beszartunk és gyorsan el is felejtettük.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Pedig mindig onnan kell biztonsági programot használni, ahol a legtöbb veszélyes kód is keletkezik. (Általános szabály.) A 0 day kód ellen a szoftver nem biztos hogy véd. De a híre, jelenléte sokszor megmenthet. - (Fejlett zsaroló-programok nézik a védelem milyenségét és kártétel nélkül eltakarítják magukat, ha a kivétel-feltételük ezt kívánja. - Ha már kell egyáltalán használni, mert nagy valószínűséggel mindegyik rdp-kliensprogram is... Megjegyzem, az ESET-el amég offline gépeken működött, és lehetett letöltött def. állománnyal "okosítani", semmi bajom nem volt. :) ) - Kíváncs vagyok meddig támogatják a heteseket, mert az még később jó terep lehet nálam.

Szerkesztve: 2020. 01. 30., cs – 13:12

Tegnap nagyvonalúan ráengedtem egy gépre, lássam az elmúlt napok jelentettek valamit vagy sem.
https://imgur.com/a/HInXbue

Problémák:
-A kép szerint még nem fixálták a fúziót követően a modulok nevét. Az, hogy mi ragadt be az kérdéses.
-Telepítés után az inicializálás nem sikerül, újraindítás igényére azt kapod ami a fentebbi képen van. Bármire kattintasz úgy marad. Állítólag még telepít.
-Ezek után a Windows Update nem működik megfelelően, főverzió frissítés után ugyanazt a verziót mutatja a winver. Félelmetes.
-Ezek után az Avast látszik a telepített programok között, de nem fut, a beülő systray ikonja sem látszik, csak a kihagyott helye. Ez még vicces is lehetne.
-Eltávolítani nem lehetséges, hibára fut.

Egyszerűbb volt újrahúznom az adott gépet.

Vortex Rikers NC114-85EKLS